Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טנדר סובארו 2X4

train
שימו לב! השרשור הזה בן 3046 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בוקר טוב,

כבר הרבה זמן אני רוצה לקנות לעצמי טנדר סובארו ואף פעם לא קניתי כי פחדתי להסתבך עם אחזקה של רכב ישן.

בזמן האחרון עברנו במשפחה ארוע של מוות לא טבעי של בן משפחה קרוב וזה גרם לי להפסיק לפחד ולהחליט ללכת על זה.

השאלה שלי היא על מה לשים דגש כשאני בודק רכב כזה לפני שאני קונה. האם יש בעיות נפוצות שכדאי להיות מודע אליהן?

ומבחינת תמחור יש כל מיני רמות תמחור ואיך יודעים מה מחיר הגיוני. בהנחה שהרכב לא מלוקק ולא סופר מושקע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחבר טוב היה כזה.

באופן כללי- הרכב ישן= קשה להשיג חלקים כבר. מאוד קשה חלקים מסויימים.

רמות תמחור שונות זה כיוון שלרכב אין באמת מחירון. כלומר יש אבל אין לו שום רלבנטיות יותר. המחיר תלוי בכמה המוכר רוצה ומצב הרכב באופן כללי.

אתה מחפש רכב ישן אז אין מחלות נפוצות שרלבנטיות באמת, מה שכבר היה נפוץ שופץ או הוחלף כבר כמה פעמים וגם ככה יצטרפו לחגיגה דברים נוספים שנשחקים עם הזמן והק"מ אז אתה צריך לחפש רכב משופץ (או שמור מאוד) גם אם זה אומר לשלם כמה אלפי שקלים יותר על פני רכב מוזנח. הכלל הוא רכב מוזנח= הוצאות אחרי הקנייה. כמובן שמזל גם משחק תפקיד. הרכב כן נחשב כרכב אמין אבל עדיין- שנים של הזנחה זה רע.

הייתי לוקח רכב כזה לבדיקה במוסך בשביל דבר אחד- לוודא שהרכב לא מורכב מ-4 כלי רכב שונים. אם אתה מאוזר המרכז יש לי בשבילך אדם שידע להגיד לך אם לקנות רכב או לוותר. אם מעוניין שלח לי הודעה פרטית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אני אוסיף עליך ואציין שהכי טוב לקנות רכב במצב נסיעה עם טסט, השנתון לא משנה בכלל, גם קילומטרז' פחות חשוב, המצב המכאני ומצב הפח זה מה שקובע. תיקוני פחחות זה הדברים הכי יקרים אז תחפש רכב עם בודי ללא חלודות ורקבונות. אם ראית רכב שעבר פחחות וצבע, כדאי לעבור עליו עם פס מגנטי כדי לוודא שהוא לא מלא חומר פחחים, כי מתחת לחומר החלודה לפעמים חוגגת.

את סוג הרכב הספציפי הזה אני לא מכיר, אבל דברים פשוטים שבודקים בכל רכב זה נזילות שמן ונוזל קירור.

בדוק שאין רטיבויות בין הראשים לבלוק.

בדוק שבית פילטר האויר לא מלא בשמן, זה מעיד על מנוע בלוי ועייף שזורק שמן דרך סעפת היניקה.

תסתכל שאין חלודה על המקומות בהם צינורות המים מתחברים.

וודא שיש נוזל קירור ולא מי ברז.

תבדוק שלא יוצא עשן מאגזוז כשלוחצים על הגז. עשן שחור זה בד"כ כיוון קרבורטור וזה לא נורא, אבל עשן כחלחל זה שריפת שמן, ועשן לבן זה מים שחודרים למנוע.

תעשה סיבוב גם בכביש בין עירוני ותבדוק שכל ההילוכים משתלבים יפה ואין שריקה מהגיר במהירות גבוהה.

אם תמצא מישהו שמכיר את הדגם ומוכן ללכת איתך, זה נהדר.

אם החלטת שאתה קונה אל תיסוג מזה, זה יעשה לך רק טוב תאמין לי. את הרכב הישן הראשון שלי קניתי בספונטניות ולא התחרטתי.

אני מציע לך לבקש מהמנהל שיעביר את זה לפורום אספנות כי שם נמצאים בעלי הידע הרלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל train, תתחדש! ומאחל לך הצלחה רבה! כמו שאמרתי מקודם, אם אתה צריך משהו לרכב הזה אני מכיר מישהו שיודע הכל על הרכב הזה אתה מוזמן ליצור קשר. אבל שוב תתחדש, זה אחלה רכב שגם אני מאוד אוהב (אם כי אני נמשך לגרסת 4X4 אבל גם הרגילה חמודה).

slow, אתה צודק בהחלט!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמונות יהיו.

עדיין לא יצא לי לצלם.

בינתיים - אני קצת מתקשה לבטח אותו כי סוכני הביטוח לא יודעים את קוד הדגם של הרכב.

מישהו יודע מה קוד הדגם ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

ברישיון מה רשום? זה הדגם. תחליף סוכן ביטוח, לא היגוני שהם לא יודעים מה זה טנדר סובארו. מדובר במכונית נפוצה מאד יחסית לגיל המתקדם שלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3046 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...