Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פרטים: ניסיתי להיכנס לחניה לפני רכב חונה. בזמן שאני נוסע קדימה, הנהג החונה פתח דלת בפתאומיות ופגע לי בצד הימני הקדמי של האוטו שלי, נזק לפנס ימני ופגוש קדמי, לנהג השני שפתח את הדלת לא נגרם כל נזק. הנהג התנצל והעברנו פרטים לחברת הביטוח.

אציין כי אחרי התאונה רשמתי את פרטי התאונה על נייר והצעתי מהנהג השני שיחתום על מסמך הצהרה משותף, למנוע ויכוחים בעתיד, הוא קרא את המסמך, הסכים עם הכתוב אולם סירב לחתום כי זה מה שהסביר לו סוכן הביטוח.

בהמשך חזרה אלי חברת הביטוח שלי וטוענת שהנהג לא מודה באשמה ולטענתו הדלת הייתה פתוחה כדקה לפני שנכנסתי בה ומתנער מכך שהוא פתח את הדלת בפתאומיות ולכן הוא טוען שאני אשם.

ההשלכות מבחינתי זה השתתפות עצמית ששילמתי בסך 1,000 ש"ח.

בשלב זה, התיק עבר להליך משפטי ואני רוצה להבין מה השיקולים בקביעת האשמה במקרה כזה.

עריכה אחרונה על ידי spring
הסיבה לתאונה: פתיחת דלת, יש טעות בכותרת

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הכי קל לנחש שתהיה חלוקה של 50%.

הסיבה היא ששניכם עברתם על חובת הזהירות הכללית.

אולי השופט יחליט לחלק אחרת, ואולי לא

פורסם

אבי, למה יש חלוקה של 50% 50% ?

נשנה טיפה את הנוסח של פות"ש, "אני נוסע בכביש שבצדו חונים רכבים,

בזמן שאני נוסע קדימה, נהג חונה

פתח דלת בפתאומיות

ופגע לי בצד הימני הקדמי של האוטו שלי..."

זה שהוא רצה להכנס לחנייה לפני הרכב לא רלוונטי, הוא נוסע בכביש ורכב מהצד פותח בפתאומיות את הדלת, מה הוא אמור לעשות?

איזה חובת זהירות כללית חלה עליו, אם כל פעם כשנוסעים בעיר ועוברים ליד שורת רכבים חונים, יהיה צריך להאיט מהירות ולהסתכל בכל רכב, שמה יש שם נהג שעומד לפתוח את הדלת, אזי התנועה בעיר תעצר כליל.

עריכה : השורות של הציטוט כביכול מדלגות שורה מסיבה שאינה נהירה לי.

פורסם

כי במערכת המשפט אצלנו, ברוב הזמן חל הכלל של דין במקום כלל צדק.

וגם בגלל שיותר קל לשופט להחליט כך.

אם תקרא שוב תראה שכתבתי שאולי השופט יחליט אחרת. הוא אמון על פרשנות החוק ולא אני

פורסם
אבי, למה יש חלוקה של 50% 50% ?

נשנה טיפה את הנוסח של פות"ש, "אני נוסע בכביש שבצדו חונים רכבים,

בזמן שאני נוסע קדימה, נהג חונה

פתח דלת בפתאומיות

ופגע לי בצד הימני הקדמי של האוטו שלי..."

זה שהוא רצה להכנס לחנייה לפני הרכב לא רלוונטי, הוא נוסע בכביש ורכב מהצד פותח בפתאומיות את הדלת, מה הוא אמור לעשות?

איזה חובת זהירות כללית חלה עליו, אם כל פעם כשנוסעים בעיר ועוברים ליד שורת רכבים חונים, יהיה צריך להאיט מהירות ולהסתכל בכל רכב, שמה יש שם נהג שעומד לפתוח את הדלת, אזי התנועה בעיר תעצר כליל.

עריכה : השורות של הציטוט כביכול מדלגות שורה מסיבה שאינה נהירה לי.

אתה יכול להוכיח את זה? מן הסתם שלא.

זה מקרה של מילה נגד מילה.

פורסם

החריג הוא זה שצריך להוכיח את דבריו. ז"א שרכב שחונה דלתו צריכה להיות סגורה, אם הדלת הייתה פתוחה אזי הוא צריך להוכיח שהדלת הייתה פתוחה ואז מישהו נכנס בה ולא ההפך.

בנוסף אם הוזכרה כאן חובת הזהירות, הרי ברור שרכב שדלתו נפתחת כלפי הכביש צריך לנקוט בזהירות כפולה ומכופלת.

פורסם

האם יש לך הקלטה של דברי הנהג השני או הקלטה של שיחת טלפון ביניכם?

80. (א) לא יפתח אדם את דלתו של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים להבטחת שלומם של עוברי דרך

פורסם

הלוואי שהייתה לי הקלטה, או מצלמת דרך, אבל לא אין לי. הדבר היחיד זה המסמך תיעוד התאונה ששם כתבתי את הפרטים והנהג השני הסכים עליהם, הבעיה שגם עליו הוא סרב לחתום.

בחברת הביטוח אמרו שכנראה זה ייסגר ב 50 50 כמו שאמר אביG, כי זה בעצם מילה מול מילה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לחברות הביטוח שווה להגיד 50/50 מכיון שאז הן גובות דמי השתתפות משני הצדדים וגם במשך 3 השנים הבאות תשלם יותר על הביטוח.

אני הייתי מתעקש איתן, שאם הן טוענות לרשלנות מצידי אזי שיוכיחו זאת.

פורסם

לדעתי אם הדלת של הרכב החונה נפתחה תוך כדי שרכב פותה"ש נע מקביל לו, הנזק היה בצד שמאל מהכנף ואחורה. הפגיעה בפנס שמאל מעידה לדעתי, שדלת הרכב החונה היתה פתוחה או שנפתחה ממש בשניה שפותה"ש התקדם למצב מקביל לחונה. לדעתי פותה"ש יתקשה לתאר מצב שכל או רוב האשמה על פותח הדלת ברכב החונה.

פורסם

במדינת ישראל כולם תחמנים, ו'משוגע' הוא ההגון.

פה התחמנים מורמים על כס, וזו הדרך הנכונה בעיני כל.

על כן, במקרה של תאונה, חשוב מאד מאד לתעד את הרגעים הראשונים, כי לרוב רק בהם תמצא האמת, לאחר רבע שעה יתעשט התחמן ויבין איך עליו לנהוג כדי להתנער מאחריותו. בטח ובטח כשחברת הביטוח או כל מיני יועצים יהיו סביבו.

הרי בתוך ההוראה 'לא לחתום' בכל מקרה על מסמך שמתאר את אשר קרה, מעידה על הרצון להתנער מהעובדות בעתיד. חבל מאד שלא השכלת בנקודת זמן זו לתעד.

האם יש לך צילום של המכה? האם הדלת נפתחה לפני רכבך או במקביל לה? אם לפני רכבך ופגעת בו כבר מהחזית אז לא תהה כל אפשרות להוכיח אשמה, אם הפגיעה היא מצד הרכב אז לדעתי ניתן להוכיח כי התאור שלו לארוע לא הגיוני כלל.

פורסם

לעניין תיעוד האירוע- כפי שציינתי הכנתי מסמך תיעוד ואפילו הצעתי לו שהוא ירשום במילותיו את מה שקרה, הוא קרא את המסמך ובאותו רגע הסכים עם כל מה שכתוב, אולם כאמור סרב לחתום, במקום של החתימה שלו ציינתי שהוא מסרב לחתום.

לעניין הצילום אין לי דרך להוכיח שהוא פתח את הדלת בפתאומיות כי אכן הוא פתח את הדלת שבריר שנייה לפני שנתקעתי בו.

ו... תודה לכולכם על היעוץ

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...