Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סדר, מושגים, מונחים ומסקנות:

ג'יפ - יצרנית רכב אמריקנית ששורשיה בראשית שנות ה-40 עם ייצור רכב הסיור הקל של צבא ארצות הברית במלחמת העולם השניה

רכב שטח - כלי רכב המאופיין ביכולות עבירות גבוהות לנסיעה מחוץ לאספלט הכבוש. יתאפיין במכלולי הנעה חסונים, מבנה ושלדה קשיחים לעמידה בעומסי פיתול. מהלכי מתלה ארוכים לשמירה על מגע עם קרקע משובשת. צמיגים גדולים ורחבים לטובת אחיזה טובה יותר. מרווח גחון לשיפור יכולת העבירות וכן בהנעה כפולה בכדי להעביר את הכוח לכמה שיותר גלגלים אוחזים. השילוב של מרכז כובד גבוה, מהלכי מתלה ארוכים מפחית משמעותית את היכולת של רכב שטח לפנות, לתמרן ולבלום ביחס למכונית נוסעים וכן צריכת דלק גבוהה יחסית למכונית נוסעים.

מכונית נוסעים - כלי רכב המיועד לתנועה בכביש. מרכז הכובד נמוך, הצמיגים מותאמים לנסיעה בכביש, בולמי זעזועים בעלי מהלך מצומצם (ביחס לרכב שטח). יכולת פנייה ותמרון טובים יותר (בעיקר בסטייה חדה) ומרחקי בלימה קצרים יותר. לרוב בעלת הנעה לצמד גלגלים בלבד, או לארבעת הגלגלים לטובת הורדה בחלוקה יעילה יותר של כוח המנוע לכביש. אינה מיועדת (להוציא ליסינג, בדואים וקיבוצניקים) לנסיעת שטח בשל העדר הנעה כפולה, צמיגים פגיעים ובחתך נמוך בעלי סוליה נמוכת חריצים.

קרוסאובר/ג'יפון - שילוב ייחודי של חסרונות רכב השטח בכביש עם חסרונות מכונית הכביש בשטח.

יוצאי דופן - ישנם קרוסאוברים בעלי יכולות כביש טובות מאוד דוגמת פורשה קאיין, ב.מ.וו X5 ודומיהם, אבל גם הם נחותים דינאמית מכל מכונית כביש ייעודית שפחות או יותר מקבילה להם.

מסקנות -

בכל הקשור לנהיגה על אספלט היכולות הדינאמיות של מכונית הכביש לחמוק, לתקן ולהימנע מתאונה גבוהות יותר.

בעת תאונה בין רכב שטח לבין מכונית גובה שלדת רכבי השטח נמצא מעל לקו השלדה של המכונית הפרטית ומכאן לרוב הפערים ברמת הנזק שמסב הראשון.

תחושת הביטחון שמעניק רכב השטח לנוהג בו מטעה לכשעצמה ובעת תאונה תבוא על חשבון מכונית הכביש.

אפשר לנהוג ברכב שטח בכביש, אבל אפשר גם לקלף תפוז עם מצ'טה - הבעיה היא מה קורה כשמשהו משתבש...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי פשוט תסכמו את הדיון בזה שבהתנגשות בין אאוטלנדר לצורך העניין לפרייבט באותה רמת בטיחות, עדיף להיות באאוטלנדר. אבל בפרייבט יש סיכוי גבוה יותר להימנע מהתנגשות, כי יש לה יכולת דינמית גבוהה יותר (תמרון בלימה וכו') בגלל מרכז הכובד הנמוך. כמו כן באאוטלנדר יש סיכוי גבוה יותר משמעותית להתהפך בתאונה. עובדות יבשות בלבד, למה למשוך את הדיון לאינסוף?

פורסם (נערך)

אאוטלנדר, אני לא אוהב לצטט את עצמי אבל כאן זה מתבקש:

תלמד לוגיקה!

קינן, לעניות דעתי יש כאן עוד כמה מימדים לעניין:

מאחר ורכב השטח נחות בביצועיו לעומת המכונית, גם אם שניהם לא מצליחים להימנע מהתנגשות הרי שרכב השטח מן הסתם יגיע אליה במהירות גבוהה יותר עקב יכולת בלימה ירודה.

כמו כן, רכב שטח מיושן ובעל סגולות בטיחותיות הלוקות בחסר (נגיד, עם שני כוכבים ב-NCAP) לא בהכרח יגן על נוסעיו טוב יותר מרכב פרטי חדיש ובעל ציון בטיחות גבוה כשהם יתנגשו זה בזה.

ובכל אופן, היתרון הבטיחותי שלו מתבטא רק בהתנגשות ברכב קל יותר. יתנגש ברכב במשקל דומה או לחלופין בחפץ דומם - למשקל שלו לא תהיה השפעה כהוא זה.

לכן, להתייחס לרכב שטח כבטוח יותר באופן כללי זה לא נכון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תיקון קל לדברי ה"מומחה" שמעלי:

קרוסאובר/ג'יפון - שילוב ייחודי של יתרונות רכב השטח בכביש עם יתרונות מכונית הכביש בשטח.

יש לו יכולת תימרון מצויינת להתחמק מתאונות ויכולת בלימה מצויינת, מדהים לראות כמה נמוך אתם מסוגלים לרדת כדי להוכיח את התזה שג'יפון זה מיותר. לחיצה קטנה שלי על הברקס, מעמידה את הרכב במקום. בסיבובים הוא יציב ומצויין. אתם סתם מפריחים נתונים לאויר.

ואפרופו נתונים, גם מזה אי אפשר להוכיח משהו. הרכב המעורב ביותר בתאונות בארצות הברית הוא FRV. לא ממש קרוסאובר. היה לי אותו 4 שנים, בזכותו צברתי לראשונה וותק של 4 שנים בלי תאונות... בולם מצויין ומתחמק מצויין.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לא כולם חלק מהעדר ולא כולם רוצים רכב פנאי.

זה לא נוח וזה מיותר.

גם אני הייתי במחשבה הזו אבל חיים במחיצת רכב כזה (סנדרו סטפווי) איששו שני דברים:

1) להורים שלי הרבה יותר להיכנס ולצאת מהרכב. אין מה לעשות, הגיל עושה את שלו ולהתכופף בשביל להיכנס ולצאת מהרכב לא הולך ונעשה קל יותר. רכב גבוהה נותן להם אחלה פתרון.

2) טיולי שבילים הפכו להיות חלק קבוע ובשגרה. לא יוצאים אומנם כל שבוע אבל יוצאים משמעותית יותר מאשר עם הסובארו. ייתכן וחלק מזה נובע עקב היות הסנדרו רכב ראשון שהוא חדש מהחברה.

פורסם

הסנדרו סטפוויי הוא לא מאסיבי כמו רכב פנאי רגיל.

יש לו את היתרונות של פרייבט ואת היתרונות של רכב פנאי.

הוא לא מתיימר להיות יותר מזה ומבצע את התפקיד שלו מעולה.

זוהי פשוט גרסה קצת יותר גבוהה של הסנדרו הרגילה.

לי יש קפטור בבית, חוץ מהקליאו.

אני מעדיף את הקליאו בכל צורה אפשרית, חוץ מהמושב האחורי שאפשר להזיז קדימה ואחורה.

אם הייתה גרסת "סטפוויי" של הקליאו הייתי קונה אותה בגלל הגובה אבל רכבי פנאי "נורמלים" הם מאסיביים מדי.

פורסם
תירוצים יש לרוב, והסברים יש לרוב. מה שרציתי לומר בסך הכל הוא ש99 אחוז מהמפגשים בין ג'יפ לפרייבט מסתיימים בתוצאה לטובת הג'יפ עם הפרש ניכר. ואת זה רואים בשיטוט אקראי בגוגל, בחיפוש אחר תאונות שכאלה. וזה מוכיח שעובדתית, ג'יפ יותר בטוח, וזה אחד מהיתרונות שלו.

בחיי, עד שקראתי את השירוש (וההודעה הזו בשיאו) לא ידעתי שאפשר לחוש כאב פיזי מאטימות של מישהו אחר.

אני בכלל לא נכנס לנושא של האם האאוטלנדר הוא הרכב הכי טוב בעולם בתקציב הנתון, אבל אני חייב לציין שדוגמאות מגוגל ללא שום פרטים פרט לרכב פרטי vs ג'יפ לא יכולות להוכיח שום דבר ולא מעבירות שום נקודה.

איזה ג'יפ, איזה פרייבט, מי חגור, מי לא, מה מהירות הנסיעה ושל מי, באיזו זווית ואיפה קרתה התאונה?

אלו רק חלק מהדברים שחסרים כדי לקיים דיון חצי מושכל על נושא התאונות מהדוגמאות של דוד גוגל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

אל תיתן לסימני שאלה לבלבל אותו, אקסודוס.

יחי הקופי פייסט!

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

זה דווקא לא כל כך נכון, הרי העדר נוהר כרגע אחרי היצירה המוטורית הזו בהמוניו.

זו באמת האופציה הכמעט יחידה למי שנגמרה לו תקופת הליסינג על הSMAX המעולה.

משיחות עם ארבעה מכרים שנאלצו לעשות את המעבר כולם מיללים על הירידה במרווח הפנימי, בביצועים ובאיכות הכללית של הרכב. אבל שוב, זה פחות או יותר התחליף היחידי למה שהיה להם.

פורסם
זה דווקא לא כל כך נכון, הרי העדר נוהר כרגע אחרי היצירה המוטורית הזו בהמוניו.

זו באמת האופציה הכמעט יחידה למי שנגמרה לו תקופת הליסינג על הSMAX המעולה.

משיחות עם ארבעה מכרים שנאלצו לעשות את המעבר כולם מיללים על הירידה במרווח הפנימי, בביצועים ובאיכות הכללית של הרכב. אבל שוב, זה פחות או יותר התחליף היחידי למה שהיה להם.

שוק הרכב הישראלי הוא לדוגמא לשום דבר..

תסתכל על הצניחה במנייה ובעיות המכירות כרגע של מיצובישי.

פורסם

כן בטח, עוד "מומחה". מניית מיצובישי נחתכה בחצי עקב זיוף נתוני צריכת דלק באיזה 4 מכוניות מיני זניחות שמשווקות בעיקר ביפן, מה שכל יצרני הרכב עושים כבר שנים רבות, וחוץ מהשוק היפני העכשווי אין לה שום בעיה במכירות בכל העולם. די לקשקש

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

outlander - אם כל כך הרבה אנשים אומרים לך משהו, אולי יכול להיות שהוא נכון? אולי די להתווכח... האאולטנדר לא יציב יותר בסיבובים מפיאט פנדה משנת 86, הוא לא נראה כמו לקסוס, ולא מרגיש כמו מרצדס וכל שאר הסופרלטיבים שהרעפת עליו. הוא סה"כ ג'יפון פשוט וזול שנותן תמורה טובה לכסף. סה-טו.

אתה לא חייב לצאת להגנה כנגד כל דבר - אתה סתם עושה את עצמך ללעג, וגורם לאנשים להעריך פחות ופחות את הדעה שלך.

יום טוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...