Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

SUV, זה סגמנט אחר.. טנדר זה סגמנט אחר, אתם מערבבים..

כל קרוסאובר, לא בטיחותי יותר בשיט מרכב פנאי.

אמנם מחקר ישן.. אבל העיקרון זהה,

http://www2.lbl.gov/Science-Articles/Archive/EETD-SUV-Safety.html

עדכני יותר,

https://www.thezebra.com/insurance-news/1704/which-type-of-vehicle-is-safest-suvs-or-sedans/

משכנע מספיק? אבל שוב.. אף אחד לא באמת התעניין כאשר הוא בחר רכב פנאי.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כתבה עיתונאית (אני מדבר בעיקר על זו שבקישור השני) איננה מחקר. גם כתבה שמצטטת מחקר או חוקר יש לקחת בעירבון מוגבל. אגב, החשש שלי הוא בדיוק מזה:

It's best to drive a vehicle of the same type as those around you. If you live in an area filled with cars, drive a car. If everyone around you drives a massive SUV or pickup, then you’d better armor up. A Smart Car among SUVs is like a gerbil among elephants: It’s going to get squashed sooner or later.

הכתבה הראשונה מעניינת, אך לא מגבילה את הטיעון שלה רק לבטיחות פסיבית ולכן לא די בה כדי למצות את הדיון העקרוני שהתפתח פה. להבדיל:

וגם:

אני אגב מסכים איתך. לדעתי, הטיעון של רוכשי רכבי הפנאי כאילו הם רכשו אותו כי הוא יותר בטיחותי הוא מן הפה ולחוץ: גם Outlander ציין אותו בסיפא של דבריו ובצורה אגבית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כתבה עיתונאית (אני מדבר בעיקר על זו שבקישור השני) איננה מחקר. גם כתבה שמצטטת מחקר או חוקר יש לקחת בעירבון מוגבל. אגב, החשש שלי הוא בדיוק מזה:

הכתבה הראשונה מעניינת, אך לא מגבילה את הטיעון שלה רק לבטיחות פסיבית ולכן לא די בה כדי למצות את הדיון העקרוני שהתפתח פה. להבדיל:

אני אגב מסכים איתך. לדעתי, הטיעון של רוכשי רכבי הפנאי כאילו הם רכשו אותו כי הוא יותר בטיחותי הוא מן הפה ולחוץ: גם Outlander ציין אותו בסיפא של דבריו ובצורה אגבית.

למען הדיוק והסדר, הראשון זה מחקר, השני זה כתבה.

בקישור הראשון, זה מחקר מלא, ניתן גם להוריד בסוף העמוד את ה-PDF של המחקר המלא. תחפור בו ותגלה נתונים מדוייקים להפליא.

עם חלקים מוקדשים לבטיחות פסיבית.

פורסם

זכותו להביע את דעתו כל עוד הוא לא פוגע אישית במישהו מסויים.

הוא שילם מעל 0.5 מליון שקל.

והציפיות שלו היו גבוהות, כנראה אכל קש מהיבואן.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

חן היקר, אתה ממשיך להתעקש ומאלץ אותי לגגל "תאונה בין ג'יפ לרכב פרטי"....

הנה התוצאה הראשונה, תקרא טוב:

תאונה קטלנית בכביש המנהרות: הרוג ועוד שלשה פצועים בתאונת דרכים בין ג'יפ לרכב פרטי בכביש המנהרות.

ההרוג היה לכוד בתוך הרכב שנמחץ וכוחות הכיבוי שהגיעו למקום פעלו לחלצו, עוד פצוע קשה ושני פצועים בינוני וקל טופלו במקום ע"י פראמדיק וחובשים מתנדבים של 'איחוד הצלה'.

חיים הר זהב חובש מתנדב ב'איחוד הצלה' מסניף ביתר סיפר ללדעת נט "כשהגעתי לזירה ראיתי שמדובר בתאונה קשה וחזיתית בין ג'יפ לרכב פרטי, הנהג נלכד ברכב שנמחץ ולמרבה הצער נהרג במקום. הענקנו אני וחובשים נוספים טיפול רפואי ראשוני לפצוע באורח קשה. לשני נפגעים באורח קל עד בינוני. ועוד מספר נפגעים קל, מדובר בזירה קשה. כוחות הכיבוי עמלו רבות בכדי לחלץ את הנהג, אזרחים סיפרו כי הרכב בו נסע ההרוג נסע מאחרי משאית ממנה עפה ספה וגרמה לו לסטות מנתיבו, מה שגרם לג'יפ להתנגש בו חזיתית".

נחמן רביבו מתנדב זק"א, אמר " מדובר בתאונה חזיתית בין רכב פרטי וגיפ. הרכב הפרטי הגיע מכיוון ירושלים נפגע מגיפ שהגיעה מולו. נהג הרכב תושב גוש עציון נהרג במקום ושתי נוסעים נוספים נפצעו קשה. כשהגעתי עם צוות זק"א למקום התאונה הנהג היה ללא רוח חיים. הרכב מסוג סוזוקי התרסק לגמרי. צוות זק"א ירושלים מטפל בהרוג ובאיסוף הממצאים בזירה"

בתמונה, הג'יפ: מכה קלה בכנף...

7748.jpg

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

עוד תמונה שתמחיש מה קורה לג'יפ ופרייבט שנפגשים חזיתית שלא באשמתם. הפרייבט נמחץ כליל, הג'יפ נראה שלם

7756.jpg

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם (נערך)

אני ממליץ להרהר במשמעות של המונח "ראיה אנקדוטלית". כי זה מה שאתה מביא. כנגד כל דוגמה כזו אני הייתי יכול להביא שלוש דוגמאות נגדיות, אלמלא סגרו את HNN.

בתמונות שצירפת הרכב שפגש את הג'יפ לא היה בדיוק פאר הבטיחות הפסיבית...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

במקרה הזה הסוזוקי הזאת זה פשוט רכב לחלוטין לא בטיחותי וגם תאונה עם רכב "רגיל" הייתה גורמת לנזק דומה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כתבה שניה בשיטוט אקראי בגוגל, והפעם פגיעה חזית - אחור:

אשה נהרגה בתאנת דרכים קטלנית בכביש 6 סמוך לקרית גת

סמוך לשעה שלוש אחה"צ של יום שישי אירע תאונת דרכים קטלנית בכביש 6 בין ג'יפ לרכב פרטי, על פי חקירה ראשונית עולה כי הג'יפ פגע בחלקו האחורי של הרכב הפרטי מסוג מזדה. בתאונה נהרגה אישה שישבה במושב האחורי של הרכב מעוצמת הפגיעה. צוות זק"א קרית גת טיפלו בהרוגה ובאיסוף הממצאים.

[ATTACH=CONFIG]459607[/ATTACH]

פורסם

עוד כשל דגימה.

בפגיעה מאחור במהירות גבוהה הרכב הנפגע לעולם נמצא בנקודת נחיתות שכן מכוניות לא תוכננו לספוג מכה ממהירות גבוהה מאחור וגם אין מבחן כזה במבחני הריסוק הקיימים כיום.

הטענה שלי היא שהיתרון הבטיחותי האינהרנטי של רכב כבד אינו ממשי שכן הוא יכול להתקזז מול היתרון הבטיחותי של רכב קל יותר אך מתוכנן בצורה טובה יותר מבחינה בטיחותית.

כל מה שהראיות שלך מצביעות עליו הוא שיש רכבים פרטיים שהם פחות בטיחותיים מרכבים כבדים יותר.

פרדוקס העורב השחור בשיא הדרו.

פורסם

אתה שוב רק מביא תמונות.. ללא שום נתונים, באשמת מי התאונה, מה הייתה מהירות\יחס הפגיעה של הרכב הגדול יותר.

וכו׳ וכו׳.. אבל משוכנע בצדקתך, לכן אמרתי, תקנה האמר וסוף סיפור, תהרוג את כל מי שבכביש.

הרי מה יקרה כשתעשה תאונה עם אחד נוסף כמוך שיש לו גם כן גי׳פ? זה יחסי כוחות שווים לא? הלך לך היתרון.. האמר מבטיח יתרון תמידי.

פורסם

חן, אתה חזק בהסברים על סוג הרכב ובטיחותו. אני אומר לך שתכלס, תגגל על תאונות בין רכב פרטי לג'יפ והתוצאה ב99 אחוז מהמקרים תהיה זהה.. לטובת הג'יפ, ובהגזמה.

הנה מקרה שלישי, בלי תמונות, ממאקו. ואני הולך פשוט לפי הסדר של גוגל:

תאונת דרכים קשה הלילה: שלושה צעירים נפצעו אנושות סמוך למועצה המקומית ג'דיידה-מכר בצפון כשרכב חולף פגע בהם. נהג הרכב הפוגע נמלט מהמקום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטפרו לחדשות 2 באינטרנט

סמוך לשעה 02:40 לפנות בוקר נמסר למוקד מד"א מרחב אשר על תאונת דרכים חזיתית בין ג'יפ לרכב פרטי בכביש 70, סמוך לעכו. כתוצאה מהפגיעה הקשה עפו שניים מהצעירים ברכב הפרטי מחוץ לחלון וצעיר נוסף נלכד בתוכו. פרמדיקים של מד"א שהגיעו למקום העניקו לשלושה, כבני 29, טיפול ראשוני ופינו אותם לבית החולים בנהריה במצב אנוש, כשהם סובלים מפגיעת ראש ומפגיעה רב מערכתית, מורדמים ומונשמים.

שניים מיושבי הג'יפ - גברים כבני 50 - נפצעו באורח קל בתאונה ופונו אף הם לקבלת טיפול רפואי בביה"ח. מהמשטרה נמסר לאחר חקירה ראשונית כי הרכב הפרטי ביצע פניית פרסה כשלפתע הגיח רכב נוסף ופגע בהם בעוצמה, מסיבה שאינה ידועה. עוד נמסר כי נהג הרכב הפוגע נמלט רגלית מהזירה וכוחות גדולים של משטרה החלו בסריקות לאיתורו. המשטרה ממשיכה לחקור את נסיבות התאונה הקשה.

פורסם

התוצאה הרביעית היא מאתר המשטרה:

בתאונת דרכים בכביש 854 בכניסה לכפר כיסרא, ארעה תאונת דרכים חזיתית בין ג'יפ לרכב פרטי, בעקבות סטייה של אחד מהם מנתיבו. מהרכב הפרטי חולץ פצוע באורח אנוש ופצוע באורח קשה, ונהג הג'יפ נפצע באורח בינוני.

ואפשר להמשיך כך עד הבוקר... אתה מוזמן גם לגגל ולראות בעצמך.

פורסם

תוצאה חמישית מאתר נענע10:

בני זוג מהיישוב צור-יגאל נהרגו היום (שבת) וילדיהם נפצעו, אחת באורח קשה, בתאונת דרכים בכניסה לצור יגאל. ההרוגים הם מנחם ויסלר, בן 44, ורעייתו נינה, בת 40. התאונה התרחשה בין ג'יפ לרכב פרטי, כאשר נהג הג'יפ נפצע באורח קל. צוות מד"א שהגיע למקום מצא את בני הזוג במצב אנוש, אך קבע את מותם במקום. בני הזוג נסעו ברכב פרטי עם שלושה ילדים והתנגשו בג'יפ, כנראה כתוצאה מאי ציות לרמזור.

פורסם

הרי מה יקרה כשתעשה תאונה עם אחד נוסף כמוך שיש לו גם כן גי׳פ? זה יחסי כוחות שווים לא? הלך לך היתרון.. האמר מבטיח יתרון תמידי.

בהשוואה בתאונה בין שתי ג׳יפים ובין שני רכבים רגילים (באותן נסיבות/פרמטרים), לרוב התאונה בין שתי הג׳יפים תהיה קטלנית יותר בגלל המסה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...