Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לא למי שצריך למשל להחנות עם שני גלגלים על המדרכה.

והרכב שלך גם לא אמור לעבור את ה 110 קמ״ש.

לכל אחד יש סט שיקולים שונה. כזה דבר בלתי ניתן לתפישה?

להחנות עם שני גלגלים במקום שמותר ושלא חוסם לאף אחד את הדרך, כן. אבל ההערה שלך (״תרשו לי לנחש - אף אחד מחברי הפורום לא עלה מעולם על מדרכה״) רמזה על כך שאתה לאו דווקא מדבר על שימוש כזה (ואם טעיתי אז סליחה, אבל הבנת הנקרא שלי לרוב טובה). אין קשר בין נסיעה במהירות לא חוקית, ועליה על מדרכות וחסימתן בצורה מסוכנת ובלתי מתחשבת בהולכי רגל.

כמה אנשים שנוהגים בג׳יפונים האלא קנו אותם כי הם באופן קבוע חונים עם שני גלגלים על מדרכה ולכן יש להם צורך בהם? אחוז מבוטל לגמרי אני בטוח.

עריכה אחרונה על ידי robertf
  • תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גידמי,

ברור שלכל אחד סט שיקולים שונה אבל נראה לי קצת מוגזם שעליה על מדרכה מנווה שיקול ברכישת רכב, פעם ראשונה כי רכב לא אמור לעלות על מדרכה ובמקומות שהוא כן אמור לעלות על המדרכה השפה לרוב תהיה נמוכה יותר, פעם שניה כי כמעט כל פרייבט תעלה על מדרכה ללא דרמות מיוחדות.

לגבי הבטיחות הפאסיבית, כשאני קונה רכב המשקל העצמי שלו לא מהווה שיקול בפן הבטיחותי, מעניין אותי שהוא יהיה בטיחותי מבחינת האבזור ומבחני ריסוק.

בהנחה ואתה לא מתנייד בפול טריילר, כנראה שבכל רגע נתון יש על הכביש רכבים ששוקלים יותר מהרכב שלך כך שזה יפה להגיד שבתאונה אתה מעדיף להיות בג'יפ ולא בפריייבט, ואם התאונה חלילה תהיה מול סמי טריילר, עדיין מעדיף להיות בג'יפ?

לגבי נוחות כניסה ויציאה, לא רואה יתרון לרכב גבוה על פני רכב סטנדרטי, הרכב שלי מונמך ועדיין לא הרגשתי נוחות יוצאת דופן כשנכנסתי לכל מיני גיפונים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ואתה חושב שהוא עושה בשכל?

כלומר, זה שזה "ג'יפ" (אתה בוודאי מתכוון ל4WD) אוטומטית מקנה לו יותר בטיחות מכלי רכב אחר?

"ג'יפ" מגיע בדרך כלל עם הנעה אחורית (עם אופציה להפעיל הנעה כפולה), צמיגי 50/50, מרכז כובד גבוה יותר.

כל זה בהחלט לא מקנה לו יותר בטיחות.

לא. אבל אלו העובדות בשטח. כל המושבניקים אצלנו שיש להם כסף קונים רק גיפים מהסיבה הזו. בגלל זה כולם אצלנו עם לאנד קרוזרים ומרצדסים. אתה חושב שתצליח לשנות להם את החשיבה? אף אחד לא קונה בגלל הסיבות שההודעה מעליי ( פוזה מדרכה וכו, אפילו לא שטח. לשטח לוקחים את הrzr)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לא. אבל אלו העובדות בשטח. כל המושבניקים אצלנו שיש להם כסף קונים רק גיפים מהסיבה הזו. בגלל זה כולם אצלנו עם לאנד קרוזרים ומרצדסים. אתה חושב שתצליח לשנות להם את החשיבה? אף אחד לא קונה בגלל הסיבות שההודעה מעליי ( פוזה מדרכה וכו, אפילו לא שטח. לשטח לוקחים את הrzr)

מרצדס וכדומה זה סמל סטטוס, אתה סותר את עצמך באותה ההודעה.

פורסם

ג'יפ ממלא במרבית המקרים צורך פסיכולוגי ומכאן שאין באמת צורך במערכות הנעה כפולה מתוחכמות או מרווח גחון יוצא דופן וכך נוהגים היצרנים ובצדק. הבעיה עם האאוטלאנדר שהוא לא באמת נראה ומשדר את אותה תדמית שמשדרים אפילו הקשקאי/טוסון/ספורטאז' הצנועים יחסית שדאגו לארגן להם גם מראה כוחני שיתאים לאלו שלהם חסך כלשהוא בנקודה הזו.

פורסם
מרצדס וכדומה זה סמל סטטוס, אתה סותר את עצמך באותה ההודעה.

אם אתה יכול להרשות לעצמך מרצדס אתה תקנה אאטולאנדר? בן אדם חושב שגיפ מרצדס זה מה שישמור על משפחתו בצורה הטובה ביותר אתה חושב שלא יקנה? הוא לא קונה כדי שהשכן יקנא מהסיבה שגם לשכן יש. אין פה אלמנט של פוזה.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)
לגבי הבטיחות הפאסיבית, כשאני קונה רכב המשקל העצמי שלו לא מהווה שיקול בפן הבטיחותי, מעניין אותי שהוא יהיה בטיחותי מבחינת האבזור ומבחני ריסוק.

בהנחה ואתה לא מתנייד בפול טריילר, כנראה שבכל רגע נתון יש על הכביש רכבים ששוקלים יותר מהרכב שלך כך שזה יפה להגיד שבתאונה אתה מעדיף להיות בג'יפ ולא בפריייבט, ואם התאונה חלילה תהיה מול סמי טריילר, עדיין מעדיף להיות בג'יפ?

אתה מתאר משקל כמרכיב בבטיחות משנית ("פסיבית") ולדעתי אתה צודק. אני מתייחס לתוספת הבטיחות שנובעת ממשקל כתוספת לא "איכותית" מאחר והיא מתבטאת רק בסוגים מסוימים של התנגשויות (אפשר הרי גם להתנגש בקיר...), ותמיד על חשבון הצד השני המעורב בהתנגשות.

גם אין לזה סוף. אם זה יהפוך לשיקול של ההמונים, יהיה פה מירוץ "חימוש" לרכבים יותר גדולים וכבדים עד שכולנו נתנייד במשאיות....

אבל, נקודה למחשבה, מה לגבי משקל עצמי כמרכיב בבטיחות הראשונית, ה"אקטיבית"? במצב שבו אתה למשל צריך לבצע בלימת חמיקה כדי להימנע מהתנגשות, רכב קל יותר לרוב ישרת אותך על הצד הטוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אם אתה יכול להרשות לעצמך מרצדס אתה תקנה אאטולאנדר? בן אדם חושב שגיפ מרצדס זה מה שישמור על משפחתו בצורה הטובה ביותר אתה חושב שלא יקנה? הוא לא קונה כדי שהשכן יקנא מהסיבה שגם לשכן יש. אין פה אלמנט של פוזה.

יש שלב שבו אתה חושב שהצד השני כבר הבין את הנקודה, אבל איתך זה פשוט לא קורה, אז אני אפשט את הדברים עבורך.

תשים לב שאמרתי שמצרדס זה סמל סטטוס, לכן אין פה הקשר לפוזה.

מי שהשקל בכיסו, ויכול לאפשר מרצדס, אין סיבה שיקנה סובארו. עד כה מובן נכון?

העיקרון של הדיון, זה בין רכב פרטי, לרכב פנאי, כאשר אין שום סיכוי שהג׳יפ הנ״ל אי פעם יראה שטח, חוץ משביל חצץ או יעלה בשתי גלגלים על מדרכה..

אז פה.. בדיוק בנקודה הזו מכובדי היקר, יש עניין פסיכולוגי ברור ומובהק.

עכשיו בוא ותבצע את הבחירה של התסביך הפסיכולוגי המתבקש

א. חוסר ביטחון

ב. התנשאות

ג. חסכים

ד. תסביך אלוהים

ה. כל התשובות נכונות

(ניתן להוסיף עוד תסביכים כאוות נפשכם)

לומר שבטיחות זה שיקול.. זה פשוט המעטה באנשים שרוכשים את הרכבים האלו, מי שמעניין אותו בטיחות, אבל באמת דואג לשלומו שלו ושל יושבי רכבו.. יסתכל על תוצאות מבחני בטיחות, יבצע השוואות, ישאל מלומדים יותר בנושא, ויגלה שאין שום דבר שמקנה יתרון של בטיחות, או אם אני אדייק.. יוכל למצוא רכב פרטי לא פחות בטיחותי.

יש? או שצריך את זה גם בתרשים זרימה עם צבעים זוהרים והדגשות?

פורסם

כל מה שנאמר כאן, אמת ויציב.

חוץ מפוזת הג'יפ המסוקס שהאאוטלנדר נותן לי (לא לצלוב, על טעם וריח וכו') יש את הקטע של הכניסה והיציאה הקלילה בלי לקבל פטיש בראש, מה שקרה לי כשנכנסתי למרצדס ספורטיבית, לאאוטלנדר יש כניסה ויציאה מאוד נוחה ונעימה, ויש כמובן את תנוחת הנהיגה הגבוהה שנותנת יותר ביטחון בכביש ויותר שדה ראיה, ויש את היתרון מול הפרייבטים בתאונות, ברור שג'יפ מול פרייבט יצא עם פחות נזקים בתאונה, ויש את מרווח הגחון שמאפשר עליה קלה על מדרכות בלי להסב נזק לרכב, וכן נסיעה על שבילי שטח רכים.

כל אלה יתרונות ברורים, ואף אחד שלא ינסה לגמד אותם כדי לתרץ למה הפרייבט שלו יותר טוב.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

לא כולם התברכו באינסטינקטים של נהגי מרוץ כמו מרבית החברים פה ו/או משקיעים בשיפור יכולות הנהיגה.

אי אפשר להתגונן מול כל הסיכונים, ויש מושג כזה שנקרא הסתברות.

אכן קיימת סכנה שהתאונה תהיה מול קיר או משאית.

אבל מרבית הסיכויים שלא, מפני שאם מתרחשת תאונה חזיתית, ההסתברות במי תתנגשו תלויה בשכיחות של סוג הרכב על הכביש.

אתם באמת מעדיפים כי יקירייכים ינהגו על קיה פיקנטו מאשר על Q5 כי יכולת ההתחמקות של הפיקנטו עדיפה בגלל המשקל הנמוך????

פורסם (נערך)

פוזת הג'יפ, יציאה קלילה יותר, תנוחת נהיגה גבוהה - ניחא.

עכשיו לגבי היתרון ב"תאונות": קודם כל, בתחרות בין ג'יפ בעל תכנון בטיחותי נחשל (למשל, טנדר עבודה ישן) לבין רכב פרטי חדיש עם תכנון ואביזרי בטיחות - הרכב הפרטי לוקח.

בנוסף, תחשוב על מצב של פגיעה מהצד: רכב פרטי יספוג את המכה. רכב גבוה יותר כמו שלך עשוי להתגלגל על צדו. מי יותר בטוח עכשיו?

וזה עוד רק כשמדברים על בטיחות משנית. אף אחד לא דיבר על בטיחות ראשונית ("אקטיבית") שיכולה למנוע את ההתנגשות או לפחות לגרום לה לקרות במהירות אטית יותר.

אז מה יותר בטיחותי עכשיו: ג'יפ שמתנגש במשהו בחמשים קילומטרים לשעה (כי זו יכולת העצירה שלו במרחק הנתון) או רכב פרטי באותה התנגשות בארבעים?

אבל הבעיה העיקרית היא שכאשר אתה "מתחמש" ברכב כבד יותר כדי להגן על עצמך, אתה עושה את זה על חשבון משתמשי הדרך האחרים.

בהתנגשות עם רכב פרטי שבו הרכב שלך יצא וידו על העליונה, אתה תיפגע פחות רק בגלל שנוסעי הרכב השני ייפגעו יותר, ועוד לא דיברנו על הולכי רגל...

לא כך הדבר כאשר מדובר בשני רכבים פרטיים שהאחד מהם פשוט מתוכנן בצורה יותר בטיחות. שם זה לא בא על חשבון אף אחד חוץ מאשר הרכב עצמו שקורס תחתיו.

ועוד לא הזכרנו התנגשויות בעצמים דוממים (עמוד, קיר) שבהם אין משקל (:wink:) בטיחותי למשקל.

פורסם

אני לא מנסה בכלל להתווכח איתך, כי אני לא מבין בזה, ומן הסתם אתה מבין יותר ממני. אבל לך תציץ בחדשות, בתאונות (לא עלינו) בין ג'יפ לפרייבט, ותחזור אלינו עם תובנות חדשות. המציאות חזקה יותר מכל הסבר מפולפל.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

מי שקונה SUV, את זה אני יכול להבין. אי אפשר בכלל להשוות בין לנד קרוזר לבין ה"סופר ג'יפ" שקונים. גם מרצדס ML יש לו יותר יכולות מאשר לקרוסובר רגיל. כמו שכבר כתבתי, גם אני בשמחה רבה הייתי קונה משהו דומה אילו היה לי כסף לאחד חדש.

אוטלנדר, אתה צודק לגבי תוצאות של תאונות בין ג'יפ לבין פרייבט. רק שג'יפ זה לא מה שהרוב קונים. הסיבה היא תאימות, השלדה של הג'יפ נמצאת גבוה הרבה יותר מפרייבט ונכנסת בפרייבט בחלקים הלא מוגנים של השלדה. לכן ג'יפ קורע את פרייבט לחתיכות וגורם לנזקים אדירים. במיוחד כזה עם שלדת סולם. אבל זה לא קשור לרכבים שמדברים עליהם פה בשרשור. וגם זה נכון בעיקר בהתנגשות חזיתית, אם הג'יפ נכנס בחלקו הקדמי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
אבל לך תציץ בחדשות, בתאונות (לא עלינו) בין ג'יפ לפרייבט, ותחזור אלינו עם תובנות חדשות. המציאות חזקה יותר מכל הסבר מפולפל.

ראיתי מספיק התנגשויות עם ג'יפים ישנים, טנדרים, רכבים מסחריים ואפילו משאיות קלות כדי לראות לאיזה זבל שווה רמת הבטיחות שלהם (מול רכב פרטי), והיו גם ניסויים מתועדים בנושא.

לצורך העניין אתה גם יכול לשאול מהנדס שהוא גם בוחן התנגשויות מקצועי. אני יודע שאני שאלתי...

נ.ב. צבי, גם התיאור שלך קצת מופרז. ג'יפ הוא לא Monster Truck. אפילו בהתנגשויות עם משאיות כבדות הן לא "מטפסות" על רכבים פרטיים.

בהחלט אפשרי שג'יפ יצא מהתנגשות עם רכב פרטי וידו על התחתונה. אני מעדיף לשבת ברכב פרטי חדיש ולא בניסאן קאבסטר.

בכל אופן, זה בא על חשבון היושבים ברכב האחר המעורב בהתנגשות. זה רע מספיק כשלעצמו, אבל כשזה נהיה שיקול בטיחותי להמונים זה יהפוך למירוץ "חימוש"....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...