Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח לכולם,

חברה שלי רכשה את הרכב הנ"ל עם שאריות של מערכת: HU של פיוניר עם USB + AUX שמספק 50W לערוץ עפ"י מה שכתוב עליו, רמקולים COAX בדלתות קדמיות JBL GT5-502 בגודל 5.25 והטוויטרים המקוריים של הרכב (לא יאומן שהם עדיין עובדים בכלל).

וכל העסק המפוקפק הזה נשמע רע, בווליום חלש זה עוד נסבל, אבל ברגע שמגבירים לווליום סביר (סביבות ה20 מתוך 62 ) הרמקולים פשוט לא מפסיקים לחרחר, עד שלא פירקתי את הדיפונים הייתי בטוח שהם קרועים לחלוטין.

לאחר הפירוק,גיליתי שהרמקולים דווקא שלמים, אך מחוברים בקומבינות ישראליות נפוצות, אז פירקתי וביצעתי הלחמות והורגש שיפור מועט מאוד.

מה עליי לעשות בכדי להיפטר מהחירחורים?

אני מחפש פתרון בהשקעה מינימאלית כמה שניתן, רק שישמעו סביר מינוס ולא מעבר.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

ההספק לערוץ הינו קרוב יותר ל-20W RMS. הנתון של 50W הוא נתון מקסימום שאינו רלוונטי ממש.

מה הדגם המדויק של ה-HU?

יכול להיות שיש בו אפשרות לחתוך תדרים נמוכים שיקלו על עבודת הרמקולים.

סיבה נוספת שאני יכול לחשוד בה, היא התנגדות הסופית של החיבור בין הרמקולים של JBL לבין המקוריים.

אם הם מחוברים במקביל על כל ערוץ, ההתנגדות שרואה הר"ד על כל ערוץ כזה נמוכה מ-4 אוהם, דבר שאינו מומלץ בעיקרון (ונוגד הוראות יצרן) שמגדיל את העומס על המגבר הפנימי ומוביל להגדלת העיוות של הסאונד.

האם אתה גם משוכנע שלא מדובר ברעש מהדיפונים עצמם, בין אם ממגע עם הרמקולים או מוויברציות?

פורסם

הדגם המדוייק של ה hu הוא deh 2350 ub .

ולגבי רעש מהדיפונים , ניסיתי לשמוע גם ללא דיפונים ועדיין יש חירחורים.

לגבי מה שכתבת על החיבורים, הטוויטרים המקוריים מחוברים במקביל לרמקולים, ואכן תהיתי אם זה בסדר, אך לא ניסיתי לנתק אותם.

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

פורסם

בחוברת ההוראות שלו לא נראה שיש אפשרות לחתוך תחום תדרים עבור הרמקולים.

אני מציע לבדוק/לוודא אם האיקוולייזר על Flat ואם ה-Loudness כבוי או על LOW.

כמו כן דרך ה-Tone Ctrl לראות עם משחק עם רמת הבאס עוזרת.

(הגדרות בעמ' 5)

יתכן והרמקולים בכל זאת עשו את שלהם.

נסה להזיז את הממברנה שלהם בעדינות ובתנועה ממורכזת ולשמוע/להרגיש אם יש חיכוך מורגש.

מאחר ונשמע שאתה מבין מה אתה עושה, נסה גם לנתק את הטוויטרים המקוריים (אתה בטוח שהגיעו כאלו מקוריים ברכב הזה?!) ואבחן אם יש שינוי. אם הרמקולים הקדמיים הם היחידים ברכב אפשר לנסות לחבר ליציאות נפרדות את הקואקסלים והטוויטרים.

פתרון נורמלי אחר, מתוך הנחה שהבעיה היא במכלול הרמקולים, יהיה לרכוש סט קומפוננט פשוט ולחבר אותו במקום כל הקיים כיום.

פורסם

תודה רבה על העזרה tom ,

אנסה לשחק עם ההגדרות הללו ברדיו.

והנה תמונה של הטוויטרים המקוריים של הרכב:

dca410f7b10b7eace1da8d5cb323fd04.jpg

ד"א במקור הם מחוברים במקביל לוופר המקורי , רק שאני מניח שמדובר בוופר מקרטון שלא דורש יותר מידי לעומת הcoax שיש שם כרגע.

ולגבי סט קומפוננט , יש לך המלצה לסט זול יחסית שהרדיו הזה "יסחוב" אותו?

רוב הסטים עם נצילות מעל 90 db לא זולים ממה שחיפשתי אז לפיג'ו ( אומנם אז חיפשתי 6.5 שלא רלוונטי לפיאסטה).

פורסם (נערך)

אוקיי, לפחות אפשר לראות שיש עליהם קבל שמסנן תדרים נמוכים.

לגבי קומפוננט תחליפי, הזולים ביותר שאני רואה הם גם של JBL ונמכרים סביב ה-300 ש"ח (GT6-5C, CS-5C).

לא יודע להגיד אם תהיו מרוצים מהם בהכרח, בעיקר אולי מהתחום העליון שלהם שבדגמים הזולים שלהם לפחות נוטים להיות חדים יחסית למיטב ידיעתי. צריך גם לבדוק שהטוויטרים של הסט הנבחר לא גדולים מדי בכדי להיכנס במקום המקורי (אם מעוניינים בכך).

בכל מקרה לפני שאתם רוכשים ציוד נוסף, מה התשובה לשאלת מספר הרמקולים שמחוברים לר"ד?

האם יש הבדלים לאחר משחק בהגדרות בר"ד?

מה קורה כשאתה מנתק את הטוויטרים?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

פיספסתי בדיוק את מועד העריכה -

יכול להיות שאפשר גם לנסות לשים קבל מתאים על הקו של הקואקסלים כדי לחתוך תדרים נמוכים.

את הערך אפשר למצוא בכל מיני מחשבונים ברשת (בערך 400 מיקרו פאראד לתדר 100 הרץ ו-500 מיקרו פאראד לתדר 80 הרץ, לדוגמה).

אני רק לא משוכנע אם זה הפתרון הנכון/הטוב (וצריך אישור נוסף על ההצעה הנ"ל. אדי?)

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...