Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע כנראה יש 10W40 של חברה לא מוכרת

ראיתי AGIP

LIQUI MOLY

קסטרול

מה עדיף מביניהם ומתאים יותר ללאנטיס?

במורשה הציעו שמן "מוטורסינט - 5W30"

אבל אני לא בטוח שהצמיגות הזאת תתאים לרכב שנסע על 10W40 כמה שנים

או בכלל לרכב בן 13.

ולגבי נוזל קירור, הבנתי שללאנטיס אין מקומות לניקוז אוויר כמו שיש ברכבים אחרים (פקקים כאלה שפותחים

אחרי מילוי הנוזל)

אז מה סדר הפעולות להחלפת נוזל קירור בלאנטיס אם אני רוצה לעשות את זה לבד בצורה הנכונה?

ואיזה נוזל קירור לקנות? האם פרסטון צהוב יתאים? ואילו נוזלי קירור אחרים מומלצים ללאנטיס?

והאם צריך למהול את הנוזלי קירור במים או פשוט כמו שהם?

תודה

פורסם

אם יש צריכת שמן תשאר עם 10W40.

אם אין צריכת שמן תעבור ל5W40,במידה ואחריי טיפול אם 5W40 צריכת השמן יחסית נמוכה(משהו כמו עד ליטר בין טיפולים)

תנסה 5W30.

לגבי חברות הכל תלויי בתקציב שלך.

לרכבים שאין להם פקקי ניקוז אוויר ממלאים נוזל קירור ישירות לרדיאטור(לא למיכל עיבוי) עד הסוף מתניעים את הרכב ונותנים לאוטו להגיע לטמפ' עבודה,ברגע שהמאוורר מתחיל לפעול בודקים אם חסר מים ממלאים במידה וחסר.

רצויי לעוקב אחריי טמפ' הרכב ולבדוק את כמות הנוזל קירור בימים הראשונים.

פורסם (נערך)

תודה

להחליף נוזל קירור ברדיאטור, עדיף לפתוח בורג ניקוז תחתון או לפתוח את הצינור התחתון?

האם יש סכנה בפתיחה של בורג ניקוז תחתון ברדיאטור, מבחינת שחיקה של הבורג ואז תיווצר נזילה?

והאם באותה הזדמנות להחליף גם את הצינור העליון והתחתון של הרדיאטור?

אגב, משהו שלא כל כך ברור לי

כשמרוקנים רדיאטור, כשהמנוע קר כמובן, אז הנוזל הישן יוצא, אבל מה עם הנוזל שנמצא בבלוק מנוע? הרי יש שם תרמוסטט שרק בטמפרטורה גבוהה נפתח ואז נוצרת סירקולציה

אז בעצם אם אני מרוקן את הרדיאטור כשהוא קר, ומוסיף נוזל חדש, אז המים שנשארו בבלוק מנוע מתערבבים עם הנוזל החדש? או שאני טועה במשהו?

עריכה אחרונה על ידי artr100
פורסם

אתה צודק, רק המים שברדיאטור מתנקזים.

החלפתי מים רק ברדיאטור בלאנטיס כזאת, דרך הבורג ניקוז ואין נזילות(סגרתי בעדינות וישר ובלי הרבה כוח).

אם הצינורות יבשים אז אפשר להחליף אותם בשביל למנוע נזילות בעתיד.

פורסם

מציע להשתמש בשמן מנוע של קאסטרול. אפשר גם שמן של ENEOS כנ"ל גם נוזל קירור של חב' זו. שניהם לא יקירים ייחסית ויעשו את העבודה ברכב שלך. תמשיך בצמיגות שהייתה עד עכשיו החלף כל שנה. על תעבור יותר מ 10K ביין ההחלפות של השמנים.

בהצלחה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

ליקווי מולי זה חברה טובה.

בצמיגות של 10/40 השמן של lm עולה 100 ש"ח ל5 ליטר והמתוסף עולה 140 מקסימום.

אל תשלם מעל המחיר הזה על השמן הזה.

פורסם

כמה שטויות נרשמו פה למעלה...

אם עד היום שמו ברכב 10W40 אין לך בעיה לעלות ל5W40 זה מבורך.

למכוניות היפניות לרוב אין תקנים בשמן. ובמיוחד בישנות. ולכן לא משנה איזה שמן תיקח רק תקנה סינטטי מלא עדיף.

ו.. דבר אחרון, ליקוי מולי שמן פח אשפה הוא לא סינטטי מלא, ונמכר במחיר של סינטטי מלא.

לא יעזור מה יגידו לך. הוא לא סינטטי מלא! חארטות..

לגבי נוזל קירור מומלץ מאוד של וולווליין קוראים לו זרקס.

פורסם

למכוניות היפניות לרוב אין תקנים בשמן. ובמיוחד בישנות. ולכן לא משנה איזה שמן תיקח רק תקנה סינטטי מלא עדיף.

ו.. דבר אחרון, ליקוי מולי שמן פח אשפה הוא לא סינטטי מלא, ונמכר במחיר של סינטטי מלא.

ליקווי מולי נמכר במחיר של סינטטי מלא ?..

איפה יש שמן סינטטי מלא במחיר של 100 140 ש"ח?

ליקווי מולי חברה איכותית של שמנים ולא פח אשפה כלל

זה שהוא לא סינטטי מלא לא הופך אותו לפח

חוץ מזה לרכב שלו הוא לא צריך כלל סינטטי מלא זה מיותר

ואם כבר היה לו 10W40 שימשיך עם הצמיגות הזאת

נוזל קירור אני ממליץ של ENEOS

פורסם

אין תקנים...בוא נשים שמן סוייה בתקן ציפס וניסע לשלום! מה אתה מבלבל עוד יותר את המבולבל?

לפותח השירשור - תמשיך על 10/40 ואין שום בעיה עם ליקווי מולי ואם תמצא משהו איכותי יותר מה טוב. אל תעבור צמיגות כי זה עלול להיות מורגש בצריכת שמן עם הזמן.

נ.ב...אין על הלאנטיס, אחד הרכבים!

פורסם

תודה על התשובות

אגב, כשמחליפים פילטר שמן, צריך איזה מפתח מיוחד או שזה מתברג עם היד?

זה נכון שבשביל לרוקן את השמן הישן צריך שהרכב יהיה אחרי נסיעה שהשמן עדיין חם? זה משנה ?

אני חושב שאני אלך על AGIP או ליקווי מולי חצי סינטטי 10W40.

לגבי הנוזל קירור

מה התהליך העדיף?

לרוקן את הנוזל הישן מבורג הניקוז ברדיאטור > לשטוף עם צינור גינה את הרדיאטור דרך הפקק מילוי > לסגור בורג ניקוז >

לסגור פקק מילוי > לתת לרכב לעבוד 10 דקות עד שהתרמוסטט נפתח > לחכות שיתקרר > לפתוח שוב בורג ניקוז > לרוקן את השאריות עד שיוצאים מים נקיים > לחכות שעתיים עד שמתקרר > למלא נוזל קירור > להתניע את הרכב, לתת לו לעבוד שוב עם פקק רדיאטור פתוח > לחכות שיצאו כל הבועות אוויר ואז למלא תוך כדי שהרכב עובד נוזל קירור נוסף עד שלא חסר יותר והנוזל מלא עד לגובה הפקק > לסגור פקק רדיאטור > למלא נוזל קירור עד קו האמצע במיכל עודפים > לנסוע עם הרכב > לעצור, לתת להתקרר > לבדוק שוב מיכל עודפים + לפתוח פקק רדיאטור לראות שלא חסר נוזל והכל תקין + להשגיח על מד חום מנוע.

האם זה התהליך הנכון ? או ששכחתי משהו בדרך?

אולי לגבי המיכל עודפים, צריך למלא אותו עד הסוף או משהו כזה כשמחליפים נוזל קירור?

אגב, נוזל קירור פרסטון (מיכל צהוב) הוא כבר מהול? לא צריך להוסיף לו מים?

והאם הוא הכי מומלץ לרכב שלי או שיש אופציות נוספות שכדאי לשקול?

תודה!

פורסם

פילטר השמן במנוע שלך ממוקם בחלקו האחורי של הבלוק והוא לא הכי גלוי והגישה אליו לא כל כך נוחה. מפתח מסוג עכביש ייפתח אותו בשנייה...טם תרמה מפתח כזה ואתה באיזור חדרה תבוא אני יביא לך. לגבי החלפת נוזל הקירור אל תפתח את פקק הניקוז כדי שהוא לא ייתפורר לך ביד ופשוט התק צינור רדיאטור תחתון, שטוף בלחץ עם צינור גינה, סגור הכל ותמלא נוזל חדש ותנקז אויר ותניע וחכה לפעולה של המאוורר וזה הכל.

פורסם

היחידי שכתב כאן שטויות זה אתה. ההודעה שלך לא נמחקה בגלל שהגיבו אליה, להבא הודעה שתכלול דברים לא מבוססים תמחק + התראה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...