Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי אם אתה חושב שהמחירים ירדו את חי בסרט, במקרה הטוב העלייה תאט בשנים הקרובות.

אני אנסח זאת כך

הסיכוי שיהיה שינוי במגמת המחירים היום, גבוה בהרבה מאשר היה לפני 3 שנים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אחרי שהסכמנו שזו אכן בועה

אבל לא הסכמנו

כאשר קונים משהו רק כי מחירו צפוי לעלות, זה מעיד על בועתיות גדולה.

פורסם

מסכים. זה לא בועה כי המחירים לא עלו סתם ככה. יש סיבה - יש יותר ביקוש מהיצע, ועובדה שהחיים ממשיכים ואנשים קונים.

היום הלכתי למשרד מכירות מתוך סקרנות על המחירים באזור שלי, אשת המכירות אמרה שיש רק קומות גבוהות (13 ומעלה), אז שאלתי אם המחירים ב2 בניינים אחרים שהם ישווקו בעוד כמה חודשים יהיו יותר נמוכים, התשובה שלה הייתה שכעיקרון כן כי שם יהיה קומות נמוכות יותר, אבל היא אמרה שהמחירים רק עולים ועולים..

אנשים בדר"כ לא קונים כי הם מצפים שזה ימשיך לעלות, הם קונים כי הם צריכים מקום לגור.

אלו שכן, הם לדעתי מיעוט ולא ישפיעו על השוק בצורה כל כך משמעותית.

פורסם

יש הבדל גדול בין "מגמת העליה במחירים עומדת להשתנות" לבין "בועה".

מי שטוען שהמחירים כרגע בועתיים, מתעלם מכמה עובדות:

1. עליית המחירים היא עולמית

2. קיימים מקומות רבים בהם עליית המחירים גבוהה יותר מאשר בישראל

3. התל"ג בישראל עלה משמעותית בשני העשורים האחרונים, כלומר יש לישראלים כסף לממן את הנדל"ן (גם אם זה לא מתפזר באופו שמוצא חן בעיניכם)

4. אין שום סימן לכך שהריבית הנמוכה עומדת לעלות משמעותית בשנים הקרובות

מכאן שהמחירים לא הולכים להשתנות באופן שיתנהג כמו פיצוץ בועה. או שכן?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
מסכים. זה לא בועה כי המחירים לא עלו סתם ככה. יש סיבה - יש יותר ביקוש מהיצע, ועובדה שהחיים ממשיכים ואנשים קונים.

היום הלכתי למשרד מכירות מתוך סקרנות על המחירים באזור שלי, אשת המכירות אמרה שיש רק קומות גבוהות (13 ומעלה), אז שאלתי אם המחירים ב2 בניינים אחרים שהם ישווקו בעוד כמה חודשים יהיו יותר נמוכים, התשובה שלה הייתה שכעיקרון כן כי שם יהיה קומות נמוכות יותר, אבל היא אמרה שהמחירים רק עולים ועולים..

יש יותר ביקוש מההיצע לא במובן של יש יותר אנשים מדירות. הבעיה היא שהביקוש הוא לא רק לדיור אלא גם להשקעה.

העובדה שהחיים ממשיכים ואנשים קונים לא מעידה על העדר בועה. בנתיים הבועה ממשיכה להתנפח.

בקשר לאשת המכירות שלך ואנשי מכירות בנדל"ן בכלליות- אם היא אומרת לך שיש אור בחוץ, תפתח את החלון לבדוק שהיא לא משקרת. לא בלתי סביר שיש דירות גם בקומות נמוכות היא פשוט מציעה לך את הדירות שיותר קשה לה למכור.

פורסם
יש הבדל גדול בין "מגמת העליה במחירים עומדת להשתנות" לבין "בועה".

מי שטוען שהמחירים כרגע בועתיים, מתעלם מכמה עובדות:

1. עליית המחירים היא עולמית

2. קיימים מקומות רבים בהם עליית המחירים גבוהה יותר מאשר בישראל

3. התל"ג בישראל עלה משמעותית בשני העשורים האחרונים, כלומר יש לישראלים כסף לממן את הנדל"ן (גם אם זה לא מתפזר באופו שמוצא חן בעיניכם)

4. אין שום סימן לכך שהריבית הנמוכה עומדת לעלות משמעותית בשנים הקרובות

מכאן שהמחירים לא הולכים להשתנות באופן שיתנהג כמו פיצוץ בועה. או שכן?

1. זה לא סותר את העובדה שיש פה בועה. אז גם במקומות אחרים יש בועות. אף אחד לא טען שרק בישראל יש בועה.

2. זה לא סותר את העובדה שיש פה בועה מקומית.

3. גם זה לא סותר את העובדה שיש פה בועה. בכל בועה יש מישהו שמנפח אותה.

4. למה ההערה הזו רלוונטית אם אין כאן בועה? :lol:

אי אפשר לדעת או לחזות מה יקרה ומתי. לצערי המצב הבלתי נסבל הזה יכול להמשך עוד זמן מה או, כדרכן של בועות, להתפוצץ במפתיע.

פורסם
יש יותר ביקוש מההיצע לא במובן של יש יותר אנשים מדירות. הבעיה היא שהביקוש הוא לא רק לדיור אלא גם להשקעה.

העובדה שהחיים ממשיכים ואנשים קונים לא מעידה על העדר בועה. בנתיים הבועה ממשיכה להתנפח.

.

הייתי מציג את זה בצורה הבאה - מספר האנשים שמחזיקים שתי דירות ויותר גדל מאד, ובהתאמה - מספר האנשים שאין בבעלותם דירה (ונאלצים לשכור) גדל מאד בהתאמה.

פורסם

מי שטוען שאין כאן בועה שיסביר לי בבקשה איך המחירים עלו ב100% בממוצע ב5 שנים?

הביקוש עלה ב100% בזמן כזה קצר? ההיצע ירד ב50% בזמן כלכך קצר? קפיצה שכזו היא דגל אדום, מערך צ׳קלקות וזמבורה שמתריעה על בועה. Php, שאלת אשת מכירות אם כדאי לך לקנות.. seriously?

יום טוב גם לך

פורסם

יש יותר ביקוש מהיצע, המחירים רק יעלו...אלו משפטים ריקים מתוכן.

לא כי פעם אנשים לא רצו שיהיה להם כמה דירות ופתאום הם רוצים.

גם אין או יש פה בועה(המושג בכלל לא משנה), כמערכת מורכבת(COMPLEX SYSTEM), המערכת לא צפויה, ניתן לשער מה קרה לפי העבר או להבין שיהיה שינוי דרמתי במגמתיות במוקדם או במאוחר.

*יש תמימות דעים לגביי מודלים מקצועיים שתתבצע ירידה, המחלוקת היא כמה ומתי.

אגב בדיוק המשפטים האלה של לקנות מהר לפני שיעלה, זה אחת הסיבות שהירידה תהיה פתאומית ומהירה.

פורסם

אני לא נביא, אבל ההערכה שלי היא שגם אם תהיה ירידה - היא תהיה איטית ומתונה.

יש אלף דרכים לממשלה ולבנק ישראל לדאוג שלא תהיה מפולת, ואין סיבה שלא ישתמשו בהם.

יותר מכך. גם בלי התערבות בשוק, עצם זה שכל ירידה של 100,000 ש"ח [למשל] תכניס למעגל הרוכשים עוד 50,000 איש [שעד כה לא יכלו לרכוש דירה וכרגע ברמת המחירים החדשה כן יכולים], וכן על זה הדרך. הדבר הזה יוביל לכך שהירידה אם בכלל תתרחש תהיה מתונה ומדורגת.

על כל משקיע שחליט לצאת משוק הדיור, ממתינים 2 משפחות שצריכות לצאת מהמחסנים / מאורות עבשות / הורים / וכו'.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אני לא נביא, אבל ההערכה שלי היא שגם אם תהיה ירידה - היא תהיה איטית ומתונה.

יש אלף דרכים לממשלה ולבנק ישראל לדאוג שלא תהיה מפולת, ואין סיבה שלא ישתמשו בהם.

יותר מכך. גם בלי התערבות בשוק, עצם זה שכל ירידה של 100,000 ש"ח [למשל] תכניס למעגל הרוכשים עוד 50,000 איש [שעד כה לא יכלו לרכוש דירה וכרגע ברמת המחירים החדשה כן יכולים], וכן על זה הדרך. הדבר הזה יוביל לכך שהירידה אם בכלל תתרחש תהיה מתונה ומדורגת.

על כל משקיע שחליט לצאת משוק הדיור, ממתינים 2 משפחות שצריכות לצאת מהמחסנים / מאורות עבשות / הורים / וכו'.

אבל למה אתה בטוח שזה יעבוד ככה? שירד קצת אז יקנו? אנשים פראיירים נראה לך? ברגע שיהיו טיפה ירידות ובתקשורת יגידו שזה סוף הבועה אז אנשים יחכו עוד קצת כדי לראות את הגרף בתחתית. יחכו עוד ועוד.. כרגע עדיין המחשבה של האנשים היא שיעלה אז קונים.

זה הכל תלוי בדיעות של הבנאדם הממוצע, זה לא מדע מדוייק מחירי הדיור

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זה לא סמארטפון שאנשים יכולים לחכות עוד ועוד

בינתיים שוכרים דירה באלפים רבים, ובמצב כמו שאתה מתאר מחירי השכירות יאמירו.

יהיו מספיק אנשים שלא יחכו ל"תקשורת" ופשוט ברגע שיתאפשר להם - יקנו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ישנה הגדרה פשוטה מאד למושג "בועה" - משלמים יותר ויותר על מוצר ששווה פחות ופחות.

זה אינו המצב בשוק הנדל"ן, וגם לא יהיה.

רק הצפת השוק בעשרות אלפי דירות בפרק זמן קצר, מה שלא ניראה ריאלי, יכולה להביא לירידת מחירים מתונה.

או חלילה מיתון כבד ועמוק, שגם לא צפוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...