Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי סקודה פאביה 1.2 tsi חדשה,

הרכב חדש, פחות מחודש על הכביש, עבר 500 קילומטר והצריכה שלו מטורפת פשוט!

עם לחיצות פה ושם יצא לי 8.9 קמ לליטר!

עכשיו כשאני פחות לוחץ בשביל להריץ את הרכב כמו שצקיך אחרי שהבנתי שעשיתי טעות שקרעתי את הרכב על ההתחלה, הצריכה ירדה אבל עדיין די גבוהה, לפי אנשים שיש להם את אותו הרכב הם מדווחים על 15 קמ לליטר, אצלי עדיין בהרבה יותר.

בכל מקרה, השאלה שלי היא האם צריכת הדלק תירד בהדרגה? רכב חדש אוכל יותר דלק?

פורסם

בוא נתחיל מהדבר הפשוט:

1. צריכת הדלק הטובה ביותר תהיה בבין עירוני במידה ואתה נוסע חצי שעה - שעה בכל יום בכבישים נורמליים ללא עצירה על 90-100 קמ"ש קבוע = צריכת הדלק הטובה ביותר

(עירוני טהור זה כאשר אתה נוסע על 100 קמ"ש במשך כל הנסיעה ואין פקקים וכו')

2. כשאתה נוסע בתוך העיר, האצה ובלימה מרמזור לרמזור = צריכת הדלק הגרועה ביותר

3. שילוב של 50% בין עירוני טהור ו 50% עירוני טהור אמור לספק צריכת דלק ממוצעת סבירה כלשהי

4. שמירה על לחץ אוויר בצמיגים בהתאם להוראות

זכור, כל אדם נוהג אחרת, מה שלך נראה כנהיגה רגילה בסיסית, עבור אחרת זה נראה מהצד כמו קיקים, משיכת הילוכים וקריעת מנוע.

תתרגל לבלום מוקדם יותר ברמזורים, האצה מתונה, אל תצא לעקיפות והשאר תמיד בימני לרוב זה מוביל אותך בדיוק באותו הקצב כמו האחרים ולא, השמאלי לא נראה מהיר יותר כי לנסוע על 110 לעומת 100 בימני זה לא משנה והכי חשוב, ספירת תצרוכת הדלק בתדלוק פיזי = מאפס את מד הקילומטרים ומתדלק על לקפיצה הראשונה בתדלוק איטי לרוב או מהיר ובאותה שיטה גם בפעם ההבאה.

פתרון? בודקים שאכן כל הסעיפים מולאו, לרכב אין בעיות מיוחד או תקלות כאלו ואחרות ואז, מתמודדים עם המצב = בולעים את הרוק וממשיכים הלאה כי זה מה שיש.

פורסם

תקשיב, יש אבל הבדל בין צריכת דלק של רכב חדש לבין רכב שעבר כבר 5000 קילומטר למשל?

כי השאלה המרכזית שלי היא האם יהיה שיפור בצריכת הדלק עם הזמן.

פורסם

לא, לא יהיה לך שיפור מ 9 ק"מ לליטר ל 15 ק"מ לליטר באורח פלא רק כי הרכב עבר 5,000 ק"מ.

שיפור מסויים יהיה, אבל לא במספר ק"מ לליטר רק כי באורח פלא הרכב צובר ק"מ.

שנה את סגנון הנהיגה או שאם אתה נוסע רק בעיר ומרמזור לרמזור בלחיצות כפי שאמרת, זאת הצריכה שתראה. אולי 10 במקרה הטוב.

פורסם

מ-9 ל-15 לא יהיה, מ-9 ל-10.5 יהיה.

אני גם בעל פאביה ו-

א. או שאתה נוהג מהר מאוד, עם הרבה גז ואולי בתוואי עירוני.

ב. או שהרכב שלך תקול.

אני בעיר בנהיגה מאוד רגועה בלי מזגן עושה 1-11 וקצת.

פורסם

ותבחן לעומק את הרכבים לפניי שאתה קונה בנוסף לכל זה.

• תוכן חדש...