Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שישי שלום לכולם

אז הגעתי לשלב של בחירת קומפוננט קדמי

הוצעו לי 2 סטים

1. Rainbow SL-C6.2

2. Audison Voce av k6

חשבתי גם על מוראל הייבריד אבל נאמר לי שהוא לא ברמה שלהם

יש עוד סטים איכותיים שאני מפספס?

לא רוצה לעבור את התקציב - 1600 ש"ח

הוצע לי גם Rainbow SL-C6.2 PRO ב1900 ש"ח אבל חורג לי - שווה את ההפרש?

מי מביניהם איכותי יותר? ומה יש עוד מעניין בתקציב הנ"ל?

שוב המטרה הסופית היא מערכת SQ

יוגברו ע"י 4ch Class-d אנדרייטד רציני (150-170RMS 4ohm)

HQ

פורסם

אחרי כל השנים האלה בתחביב הזה, אחרי כל התובנות, מסקנות ושאר פרטי מידע שיש לי בראש אני פשוט לא מסוגל להבין איך אנשים מדברים על רמקולים במובנים של פודיום אולימפי - מי טוב יותר, מי טוב פחות

מי מקום ראשון ומי המסכן שהולך הביתה עם ברונזה, לא מבין.

זה בסה"כ עניין של היענות כוח.

אם אתה שואל אותי מבין השלושה האלו אני הייתי בוחר במוראל הייבריד אוביישן - למה? כי אם להסתמך על הטעם שלי בסאונד - הם הכי מתאימים לי.

האם הם טובים יותר או פחות? לא חושב שלא יותר ולא פחות - כולם סטים טובים, את כולם אפשר לכוון לטעם רצוי.

מה היה גורם לי להעדיף אחד על פני אחר?

תאמינו או לא אבל השיקולים לא קשורים לסאונד!

הם קשורים למבנה הרמקול - עומק התקנה - האם יכנס לי בדלת מבלי שאצטרך להרוס דיפון?

למשל לרמקולים של HAT יש סראונד הפוך בכדי לחסוך עומק התקנה לא רק במגנט אלא גם בצידו הקידמו של הרמקול - סתם דוגמא.

למוראל הייבריד דווקא יש מבנה יחסית שטוח בחלקו האחורי של המגנט.

הייתי בוחר באחד מהסטים האלו בגלל שיש מוכרן קרוב יותר לבית שלי שנותן לי עליהם מחירים טובים.

לכל הרוחות - לא פעם ולא פעמיים קניתי רמקולים בגלל שמי שמוכר אותם היה חבר ושמחתי על הטעם שלו בסאונד ולא מדובר רק על אליקו.

אבל הנה שאלו כאן שאלה אחת מאוד חשובה - מה הפרטים של המגבר?

לדוגמא - אני מריץ את המידבאסים של הייבריד 602 של מוראל על מגבר "חיה" שנותן להם 140 וואט נקיים ב4 אוהם

ואתם יודעים מה? זה לא מדגדג להם! הם פשוט לא יודעים שובע! -> זו אחת הבעיות הגדולות עם וופרים של מוראל, זו לא באמת בעיה אבל זה קצת קשה לספק להם כל כך הרבה כוח על מערכת חשמל סטנדרטית.

אם הווצ'ה נצילים יותר והמגבר שלי חלשלוש - מן הסתם לבחור במוראל יהיה לירות בעצמי ברגליים.

זה שיקול למה להעדיף סט אחד על פני השני.

אם אני יודע שרמקול אחד אני אקנה ממישהו שהאמינות שלו מוטלת בספק ואם יהיה נזק לרמקולים לא יהיה לי עם מי לדבר - אני מן הסתם אעדיף לקנות את הרמקולים ממוכרן שיש מאחוריו יבואן עם גב חזק - במקרה הזה גם אודיסון וגם ריינבואו מיובאים לארץ ע"י ספונסר פורום - אודיו סיסטם והוא גם חבר טוב אז אני יכול להעיד אישית שיש לזה משמעות מכרעת בביצוע החלטה.

אם אין לי יכולת כיוון מתקדמת או ידע כלשהוא בסאונד - כאן זו כבר בעיה יותר קשה כי זה המצב של הרוב ומכאן גם מגיעה השאלה הזו - לכל סט יש היענות כוח מסויימת משלו וזה מה שמשפיע בעיקר על אופי הצליל - איזה מהם יפגע יותר לטעם האישי שלך?

אתה צריך לשמוע בכדי להחליט, שוב, כל מה שנכתוב כאן בטל בשישים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

Lanosforce - אדי, אתה מגיב לעניין ואני אוהב אתזה

אני יודע שלא בוחרים רמקולים או כל ציוד אחר לפי השם אלא לפי האוזן והטעם,

אך מה לעשות שלא מצאתי איפה אפשר לשמוע אותם, וגם אם אשמע זה משתנה מסטאפ לסטאפ

כל אחד יכול לקחת סט לכיוון אחר לגמרי, בעיקרון הכוונה שלי הייתה, איזה הכי משתלם עד 1600 ש"ח

אני יודע שלכל רמקול יש פרמטרים שונים כמו תדרים, נצילות, יכולת ספיגה איכות בנייה ועוד

אני בא מעולם האודיו הביתי, עושה מוסיקה באולפן ביתי, ויש לי גם קצת ידע בסראונד ביתי, דומה אבל שונה

אני די בטוח שכל סט שאקח אפשר להפיק ממנו הרבה יותר, ושבסוף יקלע לטעם שלי, אבל זה בדיוק העניין,

אני לא רוצה יותר מדי הרפתקאות ומשחקים בשביל להגיע לתוצאה שאני מחפש,

לכן אני שואל פה, אתכם, בתור חובבי אודיו מושבעים/מקצוענים בתחום האודיו לרכב,

אולי אני צריך לנסח אתזה אחרת,

איזה סט יהיה צריך הכי פחות להתעסק איתו בשביל לקבל את מה שאני מחפש,

באס חזק ורך, יירד נמוך אך לא יזייף, טוויטר לא חד אך מפורט, ושיהיה אפשר לדחוף לו עוצמה בריאה ועדיין לא ייחנק.

[שומע הרבה מוסיקת TRAP ומה שקורה זה שהבאס שמנוגן הוא כלכך נמוך שהביניים והגבוהים לא נשמעים טוב בכלל]

מעניין אותי למה מציינים סטים שזכו בתחרויות אם בסופו של דבר כל סט משתנה מאחד לאחר בהתאם לציוד,

הHU שונה, המגבר שונה, החיתוכים שונים, אז לפי מה קובעים את הדירוג?

יש לי סיאט איביזה, ואני יודע שיש בעיה מבחינת עומק בדלתות, [המיד יושב על הדיפון]

אבל הייתי אצל אוטו'ס מהצ'ק פוסט (שאגב נתן שירות ברמה גבוהה ומקצועית מאוד)

והוא הציע לי את הסטים האלה, (מעניין שלא הזכיר את המוראל) אז כנראה שלא תהיה בעיה בהתקנה.

לגבי המגבר, זה מגבר אמריקאי שמורכב בשוודיה, מעדיף כרגע לשמור את הסקרנות שלכם על אש קטנה.

[TABLE=width: 550]

[TR]

[TD]Impedance[/TD]

[TD]Claimed Output[/TD]

[TD]Certified Results[/TD]

[TD]Dynamic Results[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4 Ω[/TD]

[TD]125W @ 14.4v[/TD]

[TD]175W @ 14.75v[/TD]

[TD]178W @ 14.81v[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]2 Ω[/TD]

[TD]200W @ 14.4v[/TD]

[TD]297W @ 14.64v[/TD]

[TD]324W @ 14.77v[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עריכה אחרונה על ידי NewDriverPro

HQ

פורסם

סקרנות כשיש גוגל?!

NVX JAD800.4.

אומנם אני לא יודע להגיד מה כן עדיף, אבל האמת שלא נראה לי שמוראל יאהבו מוזיקת TRAP.

ובכל מקרה את רוב העבודה הנמוכה צריך לעשות הסאב.

פורסם
Lanosforce -

אולי אני צריך לנסח אתזה אחרת,

איזה סט יהיה צריך הכי פחות להתעסק איתו בשביל לקבל את מה שאני מחפש,

באס חזק ורך, יירד נמוך אך לא יזייף, טוויטר לא חד אך מפורט, ושיהיה אפשר לדחוף לו עוצמה בריאה ועדיין לא ייחנק.

[TABLE=width: 550]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD]324W @ 14.77v[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

שמע - לפחות הגדרת תקציב וסגנון אופי שאתה אוהב.

אני הייתי מתלבט בין הריינבואו, לבין מוראל ואני אתן לך עוד אופציה והיא ARC AUDIO

למה? כי מדובר קודם כל בספונסר פורום - אבל למה באמת?

כי ציינת סגנון סאונד שנורא מדבר אליי במותגים כמו סקאן ספיק, ויפה, פירלס (טימפני) ומוראל.

רוב הסדרות האחרונות של ארק אודיו - בייחוד הסדרות הגבוהות, תוכננו ע"י מהנדסים שהיו מעורבים בפיתוח של סדרת הרווליטור הישנה והטובה של סקאן ספיק והסאונד שלהם הולך מאוד לכוון שאתה מגדיר.

המגבר שציינת מספיק חזק ולכן גם מוראל בסטים ביניים וסטים גבוהים בהחלט באים בחשבון.

לא הייתי הולך לכוון של הייבריד אודיו למשל, לא הייתי הולך לכוון של הרץ ולא הייתי הולך לכוון של פוקאל אם כי חוות הדעת על סדרת הFLEX שלהם אומרות שהם לקחו את החתימה הטבעית שלהם לכוון אחר - חייב להתנסות בסט כזה מתישהו.

מARC אודיו יכנס לך בתקציב הסט של סדרת הביניים - סדרת ARC והדגם הוא 6.2 - הקרוס אובר שלהם בנוי ומתוכנן היטב! ונותן לך גם אופציה להגברה אקטיבית (בי-אמפינג) וגם יכולת להנחית את הטוויטרים ובידיעה שמהנדסים שבנו רמקולים שעד היום נחשבים לרפרנס - שווה בדיקה וכן, אפשר לשמוע אותם היות והם מותקנים ע"י מתקין על עם סדנא פסיכית במרכז הארץ - יוסי אלפיין מעילית אודיו.

מצטער על האינטרס אבל גם לאחר גילוי נאות זו המלצה כנה.

אדי

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

NewDriverPro

אוי

אתה לא מבין מה עומד לפניך עם הדלתות של (איביזה, או לאון)

היו לי גם וגם.

הרכבים הכי הזוים מבחינת בניית מערכת.

בשלב מסויים בא לי להפסיק את הבניה, להחזיר הכל בחזרה, ולהעיף את האוטו.

פשוט עברתי עינויים, אי אפשר להגדיר את זה בצורה אחרת.

מקווה מאוד שהמתקין יודע מה הוא עושה, ולא יחסוך מבחינת השקעת זמן עבודה.

ואם זה יהיה זול, תהיה בטוח שהכל נעשה חפיף.

אני בתור מתיקן לא הייתי נוגע בדלתות של איביזה או לאון אם היה מדובר בפחות מ1000שח עבור הכנה והתקה של הקומפוננט.

רק להוריד ולהחזיר את הדיפון זה הרפתקה בפני עצמה.

אגב לא רק רמקול יושב על הדיפון

יש שם גם מסילות של הרמת שמשות

מנוע הרמת שמשות

כל החיווט של הדלת

הכל יושב על הדיפון

ועוד צריך לאלתר איך להחזיק חלון באוויר כי כשאתה מוריד מסילות, חלון פשוט נופל.

בהצלחה ידידי.

פורסם

אין לי יותר מדי מה לתרום לדיון, רק אציין שהתקנתי בג'ולייטה שלי את הריינבואו עליהם אתה מדבר, ואתה מוזמן לבוא להתרשם 'על רטוב' עם מוזיקה משלך אם אתה רוצה. אני גר/עובד באזור הצפון (עמק יזרעאל / יקנעם).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...