Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע, לא יודע איזה טריק אתה יכול לעשות כדי צמיג בעל treadwear גבוה יתן אחיזה כמו צמיג בעל treadwear נמוך.

לא נתקלתי בחיה כזו.

מניסיוני - קשיחות הדפנות לא מפצה על זה.

זה יותר תחושות, מהירות תגובה, בטחון וכו'.

ובבלימה בכלל אני לא יודע מה תעזור "קשיחות הפניה"...

ד"א - אתה יודע שצמיג יותר אוחז אם הוא מאפשר יצירת SLIP ANGLE גדול יותר? וזה מושג לא ע"י הקשחה אלא דווקא הפוך.

דוגמה מוחשית מעולה לזה הם צמיגים אחוריים של דראגסטרים - מכיר את העיוותים שנוצרים בהם? ברור לך שאם יותר אחיזה הייתה ניתנת ע"י צמיג בעל מבנה קשיח זה מה שכולם היו משתמשים שם?...

קיצקוץ - אין ארוחות חינם. או אחיזה. או אורך חיים.

אם אתה מכיר דוגמה לצמיג שמנצח את החוק הזה - ספר לי, זה יחסוך לי הרבה כסף - וזה יהיה מבורך מאוד.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני מסכים איתך. אני רק חושב שזה לא כל כך חד וחלק ובעיקר שיש פרמטר נוסף שנכנס למשוואה שהצגת והוא נוחות הנסיעה.

נסביר את זה ככה: ייתכנו שני צמיגים עם Treadwear דומה, שלא יאחזו אותו דבר ולא יישחקו באותו קצב, או אפילו שאחד מהם גם יישחק מהר יותר וגם יאחז פחות.

בבלימה כמו בהאצה יש Slip Ratio שמתאר בדיוק את העיוותים שעליהם דיברת במכונית דראג. מכוניות אלו (מסיבות שאינן ברורות לי - מבטיח לברר) הן יוצאות דופן בהקשר הזה.

כל עוד אין הבדלים תהומיים בין צמיגים בנתון ה-Treadwear אז אנחנו לא משחקים עם פערים מאוד גדולים במקדם החיכוך שהגומי מספק.

ההבדלים המבניים בין צמיגים יוצרים הבדל יותר גדול כי הוא זה שקובע האם הסוליה תישאר שטוחה כנגד האספלט ואיזו זווית "החלקה" (או Slip Ratio) תידרש כדי לספק את דרישות הנהג וכמה מביצועי הצמיג בזווית ה"החלקה" הזו יתבזבזו על גרר מושרה.

דווקא צמיגים ספורטיביים וצמיגי מירוצים מפיקים את שיא התאוצה הצדית בזווית "החלקה" קטנה יותר ואת שיא התאוצה האורכית ב-Slip Ratio קטן יותר. כלומר, קשיחות הפניה שלהם גבוהה יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני חייב לציין שלא הצלחתי לרדת לסוף דעתך.

לגבי SLIP - ממה שקראתי ברשת ככל שהצמיג יותר ספורטיבי ותחרותי כך יכולת SLIP שלו עולה. לא חסר על זה חומר ברשת.

מה שרואים בדראגסטרים תומך בזה.

אני אישית חוויתי את זה בצורה מאוד בולטת עם צמיג הנקוק RS3 - הדפנות שלו רכות מאוד ובנהיגה ממש יש תחשה של "מריחה" פרוגרסיבית כזו (אלא כן זה הכל פסיכולוגי :lol:).

מבחינת אחיזה וביצועים - הוא די בדרגה של עצמו. עם R1R אי אפשר עליו. צריך ממש לעבור לאיזה R888.

חזרה לכבשים שלנו - אם אתה מכיר צמיגים שגם אוחזים מאוד וגם בעלי אורך חיים ארוך - יאללה ספר.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם (נערך)

התרשים הבא ממש לא מדויק אבל הוא ממחיש את הנקודה:

Post1.1Figure5.jpg

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

דפנות קשות יותר פירושן יותר ביצועים. כמובן שיש גבול לכל תעלול ואם הדפנות קשות מדי יועברו למתלה והשלדה יותר מדי זעזועים, אבל זה מקרה קצה שלא מתרחש.

לא מדובר באחיזה פר סה, כי אחיזה היא מקדם החיכוך ונקבעת רק על ידי תרכובת הגומי, גודל הסוליה האפקטיבי והעומס האנכי על הצמיג. ההבדלים כאן בין צמיגים באותה "ליגה" הם לא גדולים.

אבל אם יש לך שני צמיגים עם אותו מקדם חיכוך, שמגיעים לאותה זווית "החלקה", אבל אחד מהם מייצר 0.1G למעלה של זווית "החלקה" והשני מייצר 0.2G - יש לך צמיג ש"אוחז" פי שתיים, למרות שהאחיזה הממשית של שניהם זהה.

אגב, עקומות קשיחות פניה אמתיות נראות קצת שונה מן המוכר לנו מגרפים כאלו. הן מטפסות יותר בחדות, משטחות פחות וצונחות בצורה פחות חדה אחרי זווית ההחלקה האופטימלית.

מגרף כזה אפשר להבין שהתחושות שלנו (כמו שאתה מתאר) קצת מטעות, כי המומנט המחזיר בהגה (האחראי על תקשורת ההגה) צונח לפני שמגיעים ליכולת הפניה המקסימלית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

וואו, הרבה חפירה היתה כאן.

יש צמיגים עם אחיזה גבוהה ומקדם שחיקה גבוה . רוב המישלינים כאלה שהם בעיקר מתייבשים ולא נשחקים.

אפשר לייצר תרכובת דביקה שיש לה גם "כוח הצמדות לעצמה" גבוה כלומר שלא תשחק בקלות.

ובקשר לאנרג'י שקניתי בסוף.

כמוש אמרתי או שלא אמרתי הם על בראבו 2011 שננהגת בצורה לא הכי רגועה שיש(כולל טיולים שלי עם עצמי ושלי עם אחרים, לצורה עניין כל נסיעה שלי ברכב היא קצת טיול).

לאחר החלפת הצמיגים השינוי התהומי שהיה אפשר להרגיש בו הוא הנוחות והשיכוך שהשתפרו בעשרות מונים לעומת אוביישן וקנדה שישבו על הרכב לפני והרכב היה פשוט מתרסק על כל דבר.

מבחינת אחיזה הם מעולים. לא יכול להשוות אבל אני לפעמים קצת בהלם בכמה מהירות אני יכול לסחוב את הפנייה להמשיך להאיץ והם לא מתנתקים.

לגבי חדות בזמן נהיגה. קשה לי להגיד...

אצלי הם בלחץ של 34 PSI וקשה לי להגיב האם מתקבלים או לא.. לא משהו שאני הרגשתי אבל הרכב בכללי עם זויות גלגול לא ממש קטנות וקצת קשה לי לשפוט את הצמיג על זה.

בקליאו ספורט כשעברתי לPS3 ישר יכולתי להרגיש את ההבדל העצום בין הצמיגים כי כל הרכב היה מוקשח גם ככה.

אני סהכ מאוד מבסוט מהצמיגים. יכול להיות שהפרימסי 3 יותר טובים. אבל אני לא יכול להגיב עליהם.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

• תוכן חדש...