Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם אפשר לשפץ ראש מנוע של מונדאו 2010 טרנד ?

rashe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי,

לפני חודש וחצי הרכב שלי טופל במוסך מורשה של פורד. לפני יומיים התפוצץ צינור מים במהלך נסיעה ועד שהספקתי להבין שיש משהוא לא בסדר ברכב כבר הלך ראש מנוע. זה מעורר מחשבות לגבי טיב הטיפול שעושים במוסכים המורשים האלה. ראוי לציין שהם החליפו משאבת מים. אני לא יודע אם זה קשור למשאבת המים ואם יש לי בכלל עילה להגיע להתדיינות משפטית.

נכון לעכשיו הם מציעים להחליף מנוע (מפירוק). קיבלתי מהם הצעת מחיר 9000 ש"ח עלות מנוע (לטענתם נסע פחות מ 75000 ק"מ) + 6000 ש"ח עלות עבודה. לא כולל החלפת חלקים במידה ויש צורך.

השאלה שלי, האם אפשר לשפץ ראש מנוע של רכב זה? ומה הכי מומלץ לעשות במצב כזה?

אודה לכם עבור כל עזרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי לדעת אם ניתן לשפץ את הראש צריך פשוט להרים אותו קודם ורק אז להחליט. ייתכן והפריצה היא רק באטם ולא ניגרם נזק ממשי לראש עצמו אם כי בכל מיקרה תצטרך להעביר אותו אצל חרט שייבדוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי לדעת אם ניתן לשפץ את הראש צריך פשוט להרים אותו קודם ורק אז להחליט. ייתכן והפריצה היא רק באטם ולא ניגרם נזק ממשי לראש עצמו אם כי בכל מיקרה תצטרך להעביר אותו אצל חרט שייבדוק.

במוסך אמרו לי שאי אפשר לשפץ ראש מנוע של פורד מונדאו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים עם מאור30 במדינה שלנו אנשים עושים טובה שהם קמים בבוקר אין לאפחד כוח לעבוד תעבור בעוד כמה מוסכים לקבל עוד חוות דעת תמיד טוב ובמיוחד שהתיקון מגיע לסכומים כאלה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף לכך שאתה גם טועה.

בשיפוץ ראש, רכיב העבודה משמעותי יותר לכן המוסך מרוויח יותר.

כך גם הסיכון שהעבודה תכשל משמעותית גבוה יותר, ולמי יש כח להתעסק עם זה?!

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נמאס לך להכליל ו"ללכלך" על מוסכים?

בנוסף לכך שאתה גם טועה.

בשיפוץ ראש, רכיב העבודה משמעותי יותר לכן המוסך מרוויח יותר.

אף אחד לא מכליל ולא מלכלך...אתה באמת תמים אה? המחלה של בעלי המקצוע בארץ בכל תחום שהוא זה העצלנות. למה לשפץ אם אפשר חדש על חשבון הברון? אז במיקרה הזה זה יצא על מוסכים ובפורום שיפוצים זה על קבלנים. יצא לי כבר כמה פעמים לעשות ראש מנוע ברכבים שבעל הרכב רצה לזרוק את הרכב לפח כי אמרו לו שצריך מנוע. והצחקת אותי שבראש מנוע המוסך מרוויח יותר ממנוע שלם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

בסוף החלפתי מנוע. מנוע חלופי מיבוא.

מנוע עלה לי 7000 ש"ח ועבודה 1500 ש"ח והרכב חזר יותר טוב.

איך במוסך מורשה הגיעו ל 17000 ש"ח אני עדיין לא יודע.

אני בטוח שהם אשמים בבעיה, אבל אין לי מספיק הוכחות כדי לגרור אותם לבית משפט.

דרך אגב, הייתה לי שיחה עם מכר שעבד במוסך מורשה והוא אמר לי שלא במעט מקרים הם רק צחצחו את הרכב וניקו את האבק וחייבו את בעל הרכב על דברים שלא נעשו. אם עד עכשיו האמנתי במקצועיות ובאמינות של המוסכים המורשים אז מהיום והלאה אני מפסיק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב, הייתה לי שיחה עם מכר שעבד במוסך מורשה והוא אמר לי שלא במעט מקרים הם רק צחצחו את הרכב וניקו את האבק וחייבו את בעל הרכב על דברים שלא נעשו. אם עד עכשיו האמנתי במקצועיות ובאמינות של המוסכים המורשים אז מהיום והלאה אני מפסיק.

גם במוסכים לא מורשים התופעה קיימת,

חיפוש בפורום יתן לך כמה וכמה דוגמאות

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסוף החלפתי מנוע. מנוע חלופי מיבוא.

מנוע עלה לי 7000 ש"ח ועבודה 1500 ש"ח והרכב חזר יותר טוב.

איך במוסך מורשה הגיעו ל 17000 ש"ח אני עדיין לא יודע.

אני בטוח שהם אשמים בבעיה, אבל אין לי מספיק הוכחות כדי לגרור אותם לבית משפט.

דווקא המוסכים הכללים והקטנים לא מאכזבים. מנסיון גם עבדתי איתם. יודעים לעבוד לא פחות טוב ממוסך מורשה וגם בד"כ אתה מכיר אותם טוב מאוד ויש יותר תשומת לב.

מוסך מורשה גם איכזבו אותי וגם מלא כסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחלה של בעלי המקצוע בארץ בכל תחום שהוא זה העצלנות. למה לשפץ אם אפשר חדש על חשבון הברון?

זה לא עצלנות

זה בדר"כ אחת משתי סיבות :

1.חוסר מקצועיות/ידע

2.יותר משתלם כלכלית (למוסך כמובן, לא ללקוח) להחליף מאשר לתקן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסיבה היא שבדרך כלל אין למוסך ידע בשיפוץ ראש. הוא מוציא את העבודה לקבלן משנה שיש לשלם לו את העמלה שלו. בהרכבת מנוע יש למוסך ידע וניסיון. לכן במנוע חדש הרווח לא יתחלק בין הרבה ידיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...