Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית סוללה למברגת bosch

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם.

יש לי מברגה של בוש, דגם psr 14.4

מה שרשום על הסוללה הישנה זה :

14.4v- 1.2Ah

חיפשתי להזמין באיביי כי לצערי המחירים בארץ פשוט מטורפים.

איזה סוללה אני צריך לקנות? בדיוק מה שרשום על הסוללה או שאם זה 1.5Ah זה גם בסדר (מאמין שלא).

תודה רבה ואחלה שבוע

Kia Sportage, 2014 

פורסם

הנתון של ה- AH (אמפר שעה) מייצג את הקיבולת של הסוללה ואין בעיה לקנות סוללה בקיבולת נמוכה/גבוהה יותר.

כל עוד הסוללה מתאימה למברגה מבחינת שאר הפרמטרים.

פורסם

בדיוק שיפצתי סוללה של מברגה כזאת. תקנה את הסוללות הפנימיות, ותגיע למתן מבאר שבע שילחים לך אותן.

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?6441-matansab

http://www.ebay.com/itm/12-x-NiMH-4-5-SubC-Sub-C-1-2V-1600mAh-Rechargeable-Battery-with-Tab-Green-/131169084419?hash=item1e8a496403:g:0G0AAOxyeZNTT3L9

ויש לך סוללה חדשה ב-67 שקל.

Stay Dirty

פורסם

גם אני שיפצתי סוללה כזאת,

בנתיים עובדת בסדר גמור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4815858

אתה יכול להלחים לבד גם אם אתה לא ספץ בהלחמה ואפילו אם לא החזקת מלחם ביד אף פעם. לא מדובר בהלחמה אומנותית או במקום קשה לגישה, אלא בהלחמה מאוד מאוד פשוטה וגם לא קריטי במקרה הזה אם היא לא תצא יפה. העיקר שיהיה מגע טוב.

מלחם פשוט ובדיל זה סיפור של 50-60 ש"ח.

גם אם בדרך תהרוס כמה תאי סוללה (תזמין 2 יותר ממה שצריך) - הסיפוק ועצם העובדה שאתה לא צריך להיות תלוי באנשים אחרים שווים את זה.

פורסם

כל שרשור כזה מוצא את עצמו הופך לשרשור החלפת הסוללות הפנימיות.

תזמין את הסוללות ואתה מוזמן אלי לעזרה בהליך ההחלפה של הסוללות הישנות בחדשות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אם מישהו נפגע או נעלב מהמשפטים הבאים, מתנצל מראש.

ה"מוטו" שלי הוא:

תדע לעשות הכל לבד, תדע לתקן כל דבר לבד, תנסה ותשדתל לבד, למד תוך כדי. רק אם אין ברירה תפנה לעזרה של אדם אחר.

מה בעצם אנחנו עושים כשאנחנו באים ומשפצים למישהו סוללה בתור עזרה חברית?

אנחנו מונעים מאותו אחד לרכוש את היכולת הזו. הרי עד שלא ינסה, לא ילמד.

אז עזרנו, סבבה. אבל לא קידמנו בכלום את אותו החבר, מעבר לזה שהוא חסך כסף.

שזה חשוב, אבל זה לא הכל ולא המטרה היחידה.

אני מוכן להשקיע בהסברים כמה שצירך וגם מעבר.

זה לפעמים לוקח הרבה יותר זמן ויותר מתיש מאשר לבוא ופשוט לעשות את העבודה בעצמך.

אבל אני רואה ערך רב בכך שאותו בן אדם ינסה תחילה בעצמו, לפני שבאים ומאכילים אותו עם כפית לפה.

במיחוד כשמדובר בעבודה פשוטה כמו הלחמת מערך סוללות.

פורסם

אני מסכים איתך.

בהרבה דברים אני מתעסק ועושה לבד אבל פה אני לא מעוניין להשקיע בעצמי בנתיים .

מי יכול רק לענות לי על שאלה האחרונה שלי?

Kia Sportage, 2014 

פורסם

לשאלתך, במידה והסוללה מתאימה מכנית (זאת אומרת החיבור שלה אותו חיבור כמו הנוכחית), אזי קיבולת גדולה יותר (ערך ה-AH) תתאים למברגה שלך. מה שחשוב הוא מתח העבודה. הקיבולת פשוט תקבע כמה הרבה תוכל לעבוד עם המברגה עד שהסוללה תגמר. ככל שהקיבולת גדולה יותר, כך הסוללה תחזיק יותר זמן (אבל גם תהיה גדולה וכבדה יותר).

מעבר להחלפת התאים הפנימיים, אני הייתי בכלל שוקל ללכת לכיוון של מברגה עם סוללת ליתיום. סוללות ניקל-קדמיום מאוד לא מתאימות למשתמש הבייתי (בגלל פריקה עצמית גבוהה ונזק לסוללה במקרים של פריקה עמוקה וטעינת יתר, אשר בתנאים ביתיים של שימוש נדיר יחסית ומטענים לא חכמים מקצר את אורך חיי הסוללה). במידה ומחיר סוללה חדשה (מקורית או חלופית) גבוהה יחסית, אולי עדיף לקנות מברגה עם סוללת ליתיום.

פורסם
אני פחות חשבתי על הפיתרון של השיפוץ סוללה.

אבל הפרמטר של Ah חשוב? אפשר לקנות יותר ממה שכתוב על הסוללה הנוכחית?

Ah מציין את קיבולת המטען החשמלי של הסוללה, אין בעייה לקנות יותר ככל שיש יותר זה יותר טוב

פורסם

בוקי צודק, אבל אחד הדברים הראשונים שמונעים מאיתנו לבצע דברים לבד הוא היעדר הציוד הנדרש.

אם מוסיפים למשוואה רכישת מלחם ובדיל כשלא ברור אם בכלל זה יצליח ויכול להיות שכל הרכישה (סוללות + מלחם ובדיל) תתברר כטעות, אז לא כולם קופצים על המציאה.

אני מציע את עזרתי החברית לא במטרה לבצע את העבודה במקום החבר, אלא מציע את עזרתי בשימוש בציוד ובידע המוגבל שיש ברשותי, יחד עם החבר. גם בפעילות הכנופייתית, תמיד אני מתאר את זה כ-"יחד".

כל מי שהיה אצלי יודע שאין חדר המתנה. מי שרוצה מבצע במו ידיו, ומי שפחות רוצה רק מתסכל ומקבל הסברים וחפירות ממני.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

תודה רבה לכולם על הסיוע והרצון להסביר ולחסוך.

לא מובן מאליו כמובן.

אחלה יום חברים, הזמנתי מאליאקספרס (העדפתי להתעסק פחות בזה).

תודה חברים.

Kia Sportage, 2014 

• תוכן חדש...