Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עולה חדשה בת 28, עשתה עליה לפני כחצי שנה, בעלת תואר ראשון בניהול ארגוני עם התמחות בפרסום.

למדה במוסקבה במסגרת/תמיכת הקהילה היהודית המקומית (מסיבות כלכליות לא הייתה לה אפשרות ללמוד משהו אחר), ועבדה בקהילה כ-4-5 שנים בתחום (ניהול, לוגיסטיקה, אדמיניסטרציה, עזרה למנכ"ל, עבודה עם אנשים וכדומה).

כעת היא שוקלת לעשות הסבה מקצועית/ללמוד מקצוע אחר שהמשכורת בו טובה יותר וניתן להתקדם בו עם הזמן (וגם יעניין אותה).

היא מחפשת עבודה עם אנשים (או גם עם אנשים, ולא רק מול מחשב/שולחן כתיבה), לא טכני/מתמטי לגמרי (יש לה חוש טכני והבנה, אבל כנראה שהיא לא תלך לעבוד כמתכנתת או מהנדסת חוזק).

חשבה גם לעסוק במה שהיא למדה/עבדה (פרסום, ניהול אדמיניסטרטיבי, עוזרת אישית וכדומה), אבל השכר ואפשרויות הקידום בתחום לא מבטיחות כאן.

עבודה סוציאלית נפסלה עקב השכר, חינוך גם נפסל וכך גם חשבונאות (משעמם).

כרגע אופציות על הפרק זה סיעוד (עבודה מעניינת יחסית, שכר טוב ואפשרויות קידום, וכן תכניות הסבה של שנתיים בלבד) והיא גם חושבת על תחום החקלאות (לא יודע מה האפשרויות בהנחה והיא לא רוצה להיות מהנדסת חקלאית או תאילנדית בשדות, אבל התחום נשמע לה מעניין בגדול).

יש המלצות לתחומים/מקצועות שלא חשבנו עליהם ונשמע שיכולים להתאים (עם שכר סביר+)?

פורסם (נערך)

סיעוד זאת עבודה פיזית לא קלה עם רמת לימודים עולה בהתמדה. מה שכן, הביקוש חזק במאתיים השנים האחרונות (רציני לגמרי) וזה לא הולך להשתנות. הנטו בסדר, ההפרשות לפנסיה פחות. יש עלייה הדרגתית ומובטחת בשכר עם הוותק. הרקע שלה יכול להוביל אותה בעתיד הרחוק בחזרה לתפקידים ניהוליים, כך שזאת בהחלט אופציה מעניינת.

עריכה: לא ידוע לי על תוכניות הסבה לשנתיים. אולי לכוח עזר? לא כדאי. 4 שנים לאחות עם תואר, לא לכוון נמוך יותר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עריכה: לא ידוע לי על תוכניות הסבה לשנתיים. אולי לכוח עזר? לא כדאי. 4 שנים לאחות עם תואר, לא לכוון נמוך יותר.

מדובר בהסבה לסיעוד (אחות מוסמכת), וזה קיים כבר כמה שנים במספר אוניברסיטאות/בתי חולים בארץ. התכנית היא לאקדמאים.

לגבי שיווק ומכירות - היא פחות מתחברת לנושא המכירות (וגם מה היא תוכל למכור? אין לה ניסיון בתחום או השכלה הנדסית למשל שהייתה מאפשרת לה לעבוד כמהנדס מכירות למשל), שיווק יכול להתאים בהנחה וזה מגיע עם עוד משהו (שיווק ופרסום, שיווק והפקה וכדומה).

פורסם

לדעתי סיעוד זה רעיון מעולה, מה שבטוח הוא שהיא לא תהיה מובטלת אפילו חצי יום.

יש היום גם לא מעט גופים שמחלקים מלגות לטובת המקצוע הנחשק הזה.

ולא תמיד מדובר בעבודה פיזית,

תלוי מאוד במוסד, מחלקה, האחות עצמה וכו...

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
מדובר בהסבה לסיעוד (אחות מוסמכת), וזה קיים כבר כמה שנים במספר אוניברסיטאות/בתי חולים בארץ. התכנית היא לאקדמאים.

אוקיי, אני מתפלא שזה עדיין קיים. יש ניסיון עיקש ועקבי לחסל את הדבר הזה שנקרא ״מוסמכת״.

אחיות מוסכמות נתקעות במקום, אין מה להשוות לאחות בעלת תואר משום בחינה - תחומי אחריות, שכר וכיו״ב.

כמובן שלא כל אחת/אחד מתאימ/ה לתואר, כך או כך העבודה מובטחת :)

יש הבדל בין אחות טיפת חלב או אחות בקופת חולים לבין אחות בבית חולים, כמובן -

משמרות לילה ותגמול בהתאם לעומת עבודה נוחה בזמנים אך קרובה לשכר מינימום.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בסופו של דבר גם מי שעוברת הסבה היא אחות אקדמאית, רק שהתואר שלה הוא בתחום אחר, והיא עוברת הסבה לסיעוד.

אגב, מבחינת היקף הלימודים אני לא בטוח שמדובר בהבדל כל כך גדול. במקום ללמוד 8 סמסטרים במשך 4 שנים, הן לומדות 7 סמסטרים במשך שנתיים וחצי (ומכיוון שיש להן כבר תואר אז הן לא צריכות ללמוד חלק מהקורסים).

פורסם

לא רוצה להתווכח על הפרטים, מוסמכת זאת מוסמכת ובעלת תואר בסיעוד זאת בעלת תואר בסיעוד,

לא משנה אם יש עוד איזה עבר אקדמאי בתחום אחר. יכול להיות שה״הסבה״ פוסחת על כל מיני דברים בסיסיים

כגון אנגלית וכו׳, אבל אם בסופו של דבר אתה נתקע עם מוסמכת, עדיף לשנס מותניים וללכת על תואר -

כפי שציינת, ההבדל בהיקף הלימודים הוא קטן, מכאן ההמלצה שלי לכוון גבוה יותר.

פורסם

האחות המוסמכת ללא תואר היא דבר שעבר מן העולם, כלומר - כל אחות מוסמכת "חדשה" תהיה בעלת תואר.

מבחינת אופי העבודה - תלוי מוסד ומחלקה, אבל האחריות הולכת וגדלה עם השנים. זה לא שאחות בקהילה עושה עבודה פחות מורכבת מזו של האחות בבית החולים, אלא שזה נגזר מהמשרה הספציפית. כמובן שלאחות בקהילה איכות חיים הרב יותר טוב מלזו שבבית החולים.

המקצוע מבוקש מאד בכל העולם המערבי, עם שכר טוב מאד למי שעובר הסמכה מקומית במדינות אירופה או אמריקה הצפונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמובן שלאחות בקהילה איכות חיים הרב יותר טוב מלזו שבבית החולים.

לא הכל כלכך פשוט,

לרוב קופות החולים אינן נותנות לאחיות לעבוד במשרה מלאה.

על מנת להגיע למשרה מלאה האחות צריכה להתרוצץ בין מספר משרות. אם היא רוצה גם משכורת סבירה היא צריכה לשלב זאת עם ביקורי בית וקומבינות אחרות. בקיצור לא בטוח מה עדיף.

חברה שלי לשעבר הייתה אחות בקהילה במשך ה5 שנים שיצאנו, כך שיצא לי להחשף לעולם הזה מעט..

יום טוב גם לך

פורסם

אני נחשף לעולם הזה כבר הרבה מאד שנים.

דוגמא שבלטה לעיני: אחות שהכרתי נאלצה לעזוב את בית החולים אחרי הרבה שנים, ועברה לקהילה. בתחילה היתה מאד לא מרוצה, אבל כעבור כמה שבועות היא גילתה שבמקום לצאת מהבית ב-5:30 בבוקר הוא יוצאת ב-7:00, ובמקום לחזור הביתה ב-17:00 היא חוזרת שעה קודם - ועם זאת העבודה לא פחות מעניינת. לא יודע מה לגבי השכר, אבל כבר די הרבה שנים יש נטיה לקדם את הרפואה המרפאתית על מנת לחסוך באשפוזים ובפניות לבתי חולים.

לגבי חלקיות משרה - המקרים שבהם אני נתקל כנראה שונים, אולי בגלל האיזור או אופי המרפאות שאני מכיר. אכן יש אחיות שמחלקות את זמנן בין שתי מחלקות, אבל בהחלט מכיר לא כאלה שעובדות משרה מלאה ביחידה אחת קבועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אוקיי, אני מתפלא שזה עדיין קיים. יש ניסיון עיקש ועקבי לחסל את הדבר הזה שנקרא ״מוסמכת״.

אחיות מוסכמות נתקעות במקום, אין מה להשוות לאחות בעלת תואר משום בחינה - תחומי אחריות, שכר וכיו״ב.

אני חושב שאתה מתכוון לאחות מעשית.

בשביל להיות אח/ות מוסמך/ת נדרש תואר בסיעוד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בשיחה עם בית הספר לאחיות בהלל יפה נאמר לי שלמעשה ההסבה מעניקה אותו "מעמד" כמו של אחות שסיימה תואר ראשון בסיעוד (כלומר אחות אקדמאית מוסמכת), ושהתכנית כוללת את כל הרקע והלימודים העיוניים הדרושים וכן חלק קליני, כמו בתואר הרגיל (התכנית קצרה יותר עקב כך שאין חופש בקיץ או תקופות מבחנים, שכן המבחנים מתקיימים במהלך הלימודים, וכן מכיוון שניתן לוותר על חלק מהקורסים עקב הרקע האקדמי של המועמדות).

לגבי ביקוש - אני יודע שהמקצוע מאוד מבוקש (וימשיך להיות מבוקש כנראה גם בשנים הקרובות), ושגם השכר עלה (אחות שמתחילה לעבוד כיום יכולה להרוויח יותר ממהנדס מתחיל, אם לוקחים בחשבון את השעות הנוספות, המשמרות ועוד).

נשאר רק לוודא שזה יתאים מבחינת העניין ומבחינת העברית (הלימודים קשים גם ככה, אז בטח למישהו שלא שולט בעברית ברמת שפת אם)

• תוכן חדש...