Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שינוי יחסי העברה clio b 01

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי בקליאו בי 1200 8 שסתומים, בסביבות ה90 קמש הרכב ממש צועק (איו לי מד טורים) לעוד הילוך וזה ממש ממש מציק !

אי אפשר לשייט במהירות נורמאלית וכל הזמן הוא במצב "קרב".

הבנתי שיש דרך לשנות יחסי העברה, איך זה עובד? מה צריך לקחת בחשבון ? אפשר לעשות את זה לבד/מישהו עשה ויכול להדריך אותי ?

בכללי אני רוצה להאריך קצת את ההילוכים בשביל לשייט על 2600 במקום 3100 טורים ב100 קמש כי הם ממש קצרים וזה מציק ברמות.

בבקשה בלי "למה אתה צריך את זה" "אל תיגע לבד" וכו'.

תודה ולילה טוב. (:

מחפש פנסי ערפל לקליאו בי 2001 RTE :-)

החלפת קלאץ וציריות Clio B 1.2 8v 2001

פורסם

שינוי יחסי ההעברה מצריך שינוי של הגיר שזו הדרך שאני מכיר. ייתכן ויש אופציה לשים גיר שונה מהמקור אצלך ברכב או פשוט לשנות מעט את פנים הגיר אצלך אבל זה כבר לא כלכלי ולא יודע מי בארץ עושה זאת.

פורסם

אפשר לעשות את זה על ידי החלפת גיר לגיר של דגם 1.4 או 1.6 (אולי גם של דגמים אחרים של רנו) אם הם מתאימים פיזית.

לא אגיד לך "למה אתה צריך את זה?", אבל אומר בכל זאת שיחסי העברת נבחרים על ידי מהנדסים בהתאם למאפייני המנוע, משקל הרכב, מבנה אווירודנאמי שלו ועוד, לאחר בדיקות וחישובים.

ואם החליטו שמנוע 1.2 צריך את הגיר הזה, אז כנראה שזה מה שהוא צריך.

עם גיר בעל יחסי העברה יותר ארוכים הרכב יהיה עוד יותר איטי ממה שהוא עכשיו וכנראה יצרוך יותר דלק.

פורסם

דני דין, אתה מכיר מישהו שביצע שינוי כזה?

מה הייתה התוצאה?

לדעתי מה שיקרה זה בור גדול מידי בין הילוך 4 ל 5 שיפגע בהתנהלות במהירויות 80-100 - יצטרך למשוך את הרביעי יותר מידי לפני שמעביר לחמישי ובנוסף מנוע קטן שלא סוחב, קשה לו להתמודד עם התנגדות רוח ולשמור על מהירות 110 בסל"ד נמוך, כל עליה הכי קטנה ואפילו מעבר נתיב ידרשו הורדה לרביעי.

פורסם

יחסי העברה נקבעים ע" יצרן הרכב בהתאם להספק המנוע, משקל הרכב ועוד.

שינוי כמו שאתה מתאר עלול להוביל לתוצאות שלא לקחת בחשבון, כמו צריכת דלק גבוהה משמעותית, האצה כבדה מאוד עד כדי שהרכב יתחיל לאבד מהירות ותצטרך להוריד בכל פעם הילוך 4 ו "לסחוט" אותו כדי להגיע לסל"ד סביר בהילוך 5 לשיוט.

זה בהחלט אפשרי לביצוע מה שאתה רוצה, אבל בהחלט לא כדאי כי בעצם התנהגות הרכב לא תהיה טובה.

פורסם

הסלד גבוה כדי להחיות את המנוע במהירות גבוהה, אתה רוצה רכב שאם לשנייה תוריד את הגז ב 90 קמ"ש תצטרך לחזור לרביעי? אני לא חושב, שים מוזיקה ותשכח מצליל המנוע בסלד הזה, אל תשנה את מה שהיצרן תכנן כי יש סיבה לכל דבר (או לרוב הדברים,יש דברים מפגרים)

Miata ND2

פורסם

אני ממתין להתייחסות נוספת של דנידין, אבל בגדול ההצעה נשמעת לי מעניינת והוגנת (תלוי מאוד במחיר) ובעיקר: הפיכה (אם שומרים את הגלגל שיניים המקורי). מחייב למשוך יותר את ההילוך הרביעי בלבד, ולהוריד הילוך לעיתים תכופות יותר.

פורסם (נערך)

זה לא עובד בדיוק כמו שאתה חושב שזה יעבוד.

אתה תצטרך למשוך את הילוך רבעי עד למהירות של לצורך העניין 120ק"מש בשביל שהילוך 5 יהיה על כ3000סל"ד.

מתחת לזה למנוע לא יהיה מספיק כוח (מומנט).

ז"א שלא תוכל לשייט על 90קמ"ש ב 2500סל"ד משום שהמנוע יחנק ויוריד מהירות, הילוך חמישי היחס העברה שלו הוא פחות מ 1:1(ברוב המקרים) וזה מצריך הרבה כוח מהמנוע.

מה שיקרה זה כמו שתתחיל נסיעה בהילוך ראשון במצב נורמלי ואז תעביר ישר לשלישי- למנוע לא יהיה כוח והתאוצה תהיה מאוד חלשה ואיטית, ובשביל לדלג על הילוך שני תצטרך לסחוט את הילוך ראשון לסל"ד גבוה כ4500סל"ד בשביל שהמהירות תהיה מספיקה להילוך 3.

הכל עניין של מומנט.

למשל אפשר לשחק ביחסי העברה בין ההילוכים 1-4 זה פחות קריטי מאשר לשחק ביחס של ההילוך הסופי שהוא הילוך OD משמע הסיבובים של הכניסה איטיים יותר ממהירות היציאה כמעט ברוב המקרים.

בגלל שהמנוע קטן וחלש, כנראה שהיחס העברה של ההילוך הסופי(5) הוא לא 1:1 או פחות ממנו נניח 1:0.8 והיצרן לא קבע שמהירות הכניסה תהיה אטית מהיצאה בגלל כוח המנוע.

זה באופן תיאורתי כדי שתבין את המשמעות של יחסי ההעברה

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תוכן חדש...