Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יום שלישי שעבר 6 בערב, רחוב המלאכה באיזור התעשייה בראש העין.

יוצאים מהחנייה בעבודה, משתלבים בתנועה ופתאום פסיכי אחד יוצא מחניון מצד ימין ישר לכביש, מאלץ אותי לדפוק ברקס. נו מילא. המופרע נמצא בנתיב הימני אני מתקדם משמאל פתאום הוא שובר שמאלה למסלול שלי בפתאומיות ובלי איתות, ברקס שני (עם ABS) ומישהו כמעט נתקע בי מאחורה. אני מואתת לו בפנסים ועוקף אותו. המשוגע נכנס למצב קרבי ומנסה להלחם איתי... עצרתי בפקק (הרגיל כל יום בשעה הזו) במסלול השמאלי לפני הכיכר הראשונה. ההזוי הזה ניסה לעקוף אותי משמאלי כאשר הייתי במצב עצירה מוחלטת (אני חושב שהוא כמעט עלה על המדרכה כדי לעשות זאת), שרט לי את הפגוש וברח לאחר מכן. השגתי אותו וחסמתי אותו אחרי הכיכר, צילמתי את הנזק ובקשתי ממנו פרטים (רישיון, ביטוח חובה וביטוח מקיף) אותם הוא חייב לספק לפי חוק. הוא סירב (הוא נראה מטושטש/מהבול) והתחיל לצרוח, הסתלקתי לפני שהתחילו בעיות.

פניתי לסוכן הביטוח שלי לבדוק מה אפשר לעשות ונאמר לי שאם לא ידועה חברת הביטוח של הפוגע אז חברת הביטוח שלי לא תפעל כדי לתבוע אותו או את חברת הביטוח שלו אם יש (הכוונה היא שאני יכול להפעיל את הביטוח שלי ולשלם השתתפות עצמית כדי לקבל את כיסוי הנזק אך חברת הביטוח לא תגדיל ראש ותפעל בעצמה.)

ביום חמישי ניגשתי למשטרה והגשתי בקשה לפרטי הנהג הפוגע, לקח קצת זמן אבל קיבלתי זאת אתמול סוף סוף, מכיל שם, טלפון וכתובת. סה טו. פניתי לשוטרת שהכינה את הטופס והיא הציעה אפנה לבוחני התנועה במרחב השרון ואבקש שיידרשו ממנו את הפרטים, כמובן אצטרך לחכות שהתיק יגיע לשם, לפנות בעצמי ולקוות שזה יבוצע ולא ישכחו אותי.

התקשרתי אילו היום וביקשתי בנימוס את הפרטים אך הוא טען כי אני אשם בתאונה, אין לו ביטוח מקיף/צד ג' שוב סירב למסור פרטים וטרק לי את הטלפון.

אז מה היה לנו... הוא, מופרע מטושטש נטול ביטוח. אני, נזק לא קטן ועצבים.

אז מה אני יכול לעשות עכשיו? לפני 6 שנים קיבלתי נשיקה בפגוש מאחורה (בC240 שלי), התיקון עלה אז יותר מאלף ש"ח (כוסה ע"י הביטוח של הפוגע). אני מניח שהנזק אצלי יהיה סכום דומה או גדול יותר, הסכום עדיין קטן מההישתתפות העצמית אך גדול מספיק שלא הייתי רוצה להוציא את זה מהכיס שלי.

מה שאני מבין הוא אני צריך ללכת למוסך משלי, לתקן, ולתבוע אותו בבית המשפט לתביעות קטנות. לא ממש מתחשק לי, עברתי כבר את הסיפור הזה עם בית המשפט לתביעות קטנות עבור נזק שנגרם לפני שלוש שנים ואני עדיין מנסה לקבל כסף ממהוצאה לפועל ללא הרבה הצלחה. האם אפשר להגיש תביעה לביטוח שלו (אם קיים, הרכב שלו נראה כזה מג'ויף והרוס שאני לא בטוח כי יש לו צד ג') על סמך הצעת מחיר לתיקון בלבד?

האם אפשר לתקן זאת ללא צביעה מלאה מחדש?

צילמתי עכשיו את הנזק ביתר פירוט (לא בשלישי שעבר ירד גשם...) לעניות דעתי שתי התמונות מוכיחות בבירור (הפירורי צבע וסוג העיוות) כי הנזק נגרם על ידו (או שאני בזמן עצירה שברתי חזק שמאלה ועשיתי רוורס פראי באמצע הפקק

IMG_20160126_181509.jpg

IMG_20160127_125834.jpg

IMG_20160203_145828.jpg

IMG_20160203_145807.jpg

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

לא רוצה להיות קטנוני אבל נראה לי שפוליש טוב יעלים את זה לחלוטין.

בנוגע לסיטואציה, אתה צריך לגשת לשמאי להוציא הערכת נזק ולתבוע בתביעות קטנות.

פורסם

מה שיש על הפח כניראה כן,אבל בפגוש רואים שאין צבע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רואים את הפלסטיק שמתחת לצבע, לא חושב שפעולה קוסמטית תעזור כאן. קטנוני? לא, תימני. נראה לך שאני אוציא מהכיס עלות צביעת כנף אצל צבע מומחה כי לדביל הזה לא אכפת?

פורסם

דיברתי היום עם בוחן תנועה ממרחב השרון והוא אמר כי טרם הגיע אליהם התיק, בסדר. כששאלתי אותו אם הפוגע יזומן לחקירה הוא אמר כי לא תהיה חקירה במקרים שכאלה.

-האם יש דרך לגרום לכך שהחקירה תתבצע?

-האם אי הצגת ביטוח והימלטות מזירת התאונה הינן עברות פליליות?

-האם ניתן להגיש ערר על החלטת המשטרה לסגירת תיק עקב חוסר עניין לציבור?

-כיצד ניתן להשיג את מספר ת.ז של הפוגע בצורה חוקית?

אני חייב להודות כי ההשקפה שלי בנוגע להתנהגות בכללה (לא עלה מעולם בדעתי לא להשאיר פרטים כשדפקתי רכב ביציאה מחנייה למשל) השתנתה עקב המשפט ההזוי ופס"ד המגוחך נגד "דוקטור עור". אולם האימפוטנציה, חוסר העניין וחוסר היכולת של המשטרה לטפל בעניין כה פשוט גורמים לי להבין איזה פרייאר הייתי וכיצד צריך להתנהג בעתיד...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לשאלותיך (לפי הסדר)

- לא. המשטרה לא תחקור תאונה קלה שכזו, בטח שלא מעורבים נפגעים בנפש

- לא רלוונטי אליך. אתה הגשת את התלונה והשגת את הפרטים. זו החלטת המשטרה אם המעשה מהווה עבירה פלילית. אתה לא תובע על עבירות פליליות.

- כן, שיהיה בהצלחה עם זה.

- המשטרה לדעתי הייתה אמורה לספק לך ת.ז יחד עם שם וכתובת בעל הרכב.

• תוכן חדש...