Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן שלצמיגים יש פרמטרים ידועים (שחיקה, טמפ', רעש, מהירות וכו') שמאפשרים להשוות בינהם, אין זה נדיר להיות במצב שבו לרכב מסוים יש כמה יצרנים של רפידות בלמים.

ידוע שמעבר לתקן שעל הרפידות לעמוד בו, יש בינהן שונות: סוג אחד רועש, סוג אחר בעל דעיכה מהירה ועוד סוג פולט הרבה אבק.

אז קניתי רפידות כלשהן. כיצד אוכל להכיר את המאפיינים שלהן ולדעת שרכשתי את הסוג שמתאים למאפייני הנהיגה שלי? האם בדומה לצמיגים ולשמן מנוע, גם לרפידות יש פרמטרים אחידים להשוואה?

תודה לעונים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הלוואי והיה. רק יצרני מוצרי בלמים אפטרמרקט (בעיקר בשוק השיפורים) מתארים תכונות של המוצרים שלהם, וגם אז צריך לתהות האם לא מדובר בבולשיט שיווקי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעסוש :|

אם כך, קושיה נוספת, בתקווה שהפעם אנשים נוספים יענו: בהנחה שאתם לא נותנים למוסך להחליט עבורכם אילו רפידות יותקנו במכוניתכם אלא בוחרים בעצמכם את הרפידות - מה גורם לכם להעדיף רפידה של יצרן מסוים על-פני רפידה של יצרן אחר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

כמו בכל דבר, חוות דעת של אנשים שהשתמשו בה.

אני בטוח שאם תהיה יותר ספיציפי, ותציין רכב, ואת סוגיי הרפידות, בעלי ניסיון ידעו לספר לך קצת עליהם.

פורסם (נערך)

השאלה אינה מתייחסת לסוג רכב מסוים אלא לסוג של רפידה. דוגמה: פרודו DS2500 מיוצרות למגוון דגמי מכוניות. פחות או יותר לאותם דגמים ניתן להשיג גם רפידות של OMP. השאלה שלי היא איך ניתן להשוות בינהן באמצעות פרמטרים מוסכמים - על כך ענה איתמר בפשטות שלא ניתן. נניח שעכשיו אתה היית נדרש לסוגיה - באיזה סט מבין השניים היית בוחר, ומדוע?

עריכה אחרונה על ידי אלעד

פורסם

הבחירה שלי היא תמיד ביצרן שנתפס בעיני כיצרן מוביל בעל שם.

יתכן מאוד שכך אני פוסח על יצרנים אחרים בעלי מוצרים מעולים ואפילו זולים יותר, אבל בבלמים לא משחקים ויצרן שאינני מכיר, לא קונה את התוצרת שלו.

פורסם

אני אתפוס פה טרמפ על השרשור ואשאל בנושא: האם ניתן להחליף את הבלמים של הרכב לבלמים נניח של ברמבו? (מדובר בסיאט איביזה) או שצריך אישורים וכו ?

פורסם

ההבדלים ברפידות הבלם הם בחומר ממנו הם מיוצרות, חומרים רכים או קשים .

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני לא מכיר את עולם הברקסים ברכב אך באופנועים הדברים די מסודרים

https://he-il.facebook.com/sportyshop.moto/posts/697064160312356?stream_ref=10

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם (נערך)

לא מסודר ולא נעליים,

נכון שיש משהו כמו 3 סוגים של חומרי בסיס לבחור מהם אבל מנסיון עם רפידות מסונטרות (sintered)ממספר יצרנים ורפידות קרמיות משני יצרנים, על כלי כבד עם דיסק בודד, אין דין יצרן א' כיצרן ב'.

למעשה בגלל ריבוי הסוגים ואי הבהירות בהגדרה המדוייקת של כל סוג שכזה, הבלאגן חוגג עוד יותר מברכב..

הנה מגוון משפחות שמציע יצרן בלמים קטן בשם EBC

http://ebcbrakes.com/products/brake-type/

שים לב שרק למסונטרות יש 4 משפחות, על זה מתווספות חצי מסונטרות (אלוהים יודע איך הם מגדירים את זה) ועוד עוד..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

עד כה הדיון הזה די מייאש. לא חלילה בגלל המשתתפים - אתם סוכר! אלא דווקא בגלל התמונה שמצטיירת מהתשובות עד כה.

בגדול, אני מקבל את הרושם שאין כמעט כל דרך אפשרית לבחור רפידות בצורה מושכלת, שתעלה בקנה אחד עם מאפייני הנהיגה שלי.

• תוכן חדש...