Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

״לקבלת תמרור חניה לרכב נכה, זכאי כל אדם מגיל 3 ומעלה אשר נקבע לו 60% (נכות רפואית) מוגבלות בניידות. לא ינתן אישור להצבת תמרור במקרים בהם למשפחה יש חניה פרטית לדירה, או אם במקום מגורי הנכה קיימים מקומות חניה פנויים. אם יש קושי במציאת מקום חנייה והנכות היא נכות קשה, תישקל בחיוב הצבת תמרור חנייה לרכב נכה. במקרים בהם יש חניה פרטית, אבל הכניסה לבית מתאפשרת רק ממקום אחר, תשקל בחיוב הצבת תמרור. ״

הכוונה למקרה שיש למישהו חניה פרטית, אבל הוא לא יכול לנצל אותה, כי למשל הוא בכסא גלגלים והכניסה מהחניה הפרטית דורשת עליה במדרגות.

ברור שאם יש לך סחבק בעיריה הקריטריונים לא רלבנטים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד עכשיו התלבטתי אם להתייחס לנושא. ועכשיו החלטתי.

ב-2008 בימ"ש מחוזי חיפה קבע כי כל נכה רשאי לחנות בחניית נכה, גם כזאת שהוקצתה לנכה ספציפי - אם היא פנויה.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000320109

לא ידוע לי אם הפרקטיקה הנ"ל התקבלה בכל הארץ, אך למיטב ידיעתי זאת הפרקטיקה במחוז חיפה.

משמעות - אם פות"ש גר במחוז חיפה, אין לו מה לעשות אם נכה אחר תופס לו את מקום החנייה (גם אם מקום החנייה מסומן כמיועד לרכב ספציפי).

פורסם

בטח שיש מה לעשות, קראת מה הם התנאים?

שים לב לתנאי

כל עוד לא נגרמה לאותו נכה מסוים הפרעה

.

ז"א שאם יגיע הנכה שהחנייה שלו ויתלונן, אזי יינקטו כלפי הנכה שחנה בחנייה אמצעים הקבועים בחוק.

פורסם (נערך)

אוקיי זה יהיה קצר ועצבני:

תפסיקו כבר, לחשוב שאתם חכמים, ולקבוע מי נכה ומי לא!!!

לפני 10 שנים כשאבא שלי היה בן 33, הוא נקלע לתאונת דרכים קשה עם אופנוע כאשר נדרס ע"י משאית.

סבל משברים בגפיים התחתונות, קרע בשריר רגל שמאל, פגיעה בעצבים ברגל שמאל, זיהומים ומכוויות בכל הגוף.

נותח במשך 13 שעות, היה מאושפז למעלה מחצי שנה בבית חולים איכילוב ועוד חצי שנה נוספת בשיקום במרכז רפואי שיקומי "רעות".

אני הייתי איתו שם כל יום!!! כל יום, במשך חצי שנה, ילד בן 13, אחרי בית הספר, נסעתי לראות את אבא שלי מתפתל מכאבים!!! אתם יכולים לדמיין לבד איך מרגיש ילד במצב כזה.

היום הוא בן 43, מצבו הבריאותי וכושרו הגופני מצוין, ועדיין נראה כמו בן 33.

נכון, אין לו שום תחושה בכף רגל שמאל כי אחד העצבים ברגל נקרע בזמן שהשתפשף על האספלט כשהמשאית גררה אותו 40 מטר מתחתיה.

אבל לא נורא, יש לו המון ציוד רפואי אורטופדי שמאפשר לו להתנהל ביום יום כמעט כמו לפני התאונה, ורק חדי העין ישימו לב לזה שיש איזו שהיא מגבלה. (עד שמגיעים למדרגות, ואז גם עיוור ישים לב שיש בעיה)

אני כבר בן 23, ומסיע את אבא שלי לכל מקום שהוא מעבר לנסיעות שלו לעבודה.

אז למה, למען השם, אנשים מעזים לצעוק לי: "חמוד!? זאת חניית נכים!" כשאני חונה באחת כזאת כשאנחנו הולכים ביחד לעשות קניות בשופרסל? (עם תו נכה על השמשה כמובן, למי שעדיין לא הבין)

יתכן שבעוד כמה שנים אבא שלי כבר לא יוכל ללכת יותר בכוחות עצמו, ויצטרך קביים או כיסא גלגלים. רק אז תפסיקו לצעוק לנו? רק ככה האגו שלכם ירגע? כשאוציא מהבגאז' את כיסא הגלגלים?

דיי כבר! נכון שאנחנו צעירים ונראים צעירים אפילו עוד יותר, מתאמנים בחדר כושר (אבא מתאמן רק על פלג גוף עליון, כי יש לו בעיה ברגל...)

ולרוב האנשים נראה כמו 2 חוליגנים צעירים.

אבל דחיל ראבק, תזהרו כשאתם קובעים ככה מי נכה ומי לא. זה מאוד מעליב.

מקווה שמיותר לציין שכשאני משתמש ברכב לצרכים אישיים אני לעולם לא אחנה בחנית נכה. מה לעשות, יש לי כבוד לאוכלוסיה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי TDean

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

^^^^

הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות.

אותם המעירים מבקשים לשמור על מקום החניה לנכים , וזה נחמד, אבל הימצאות של תו נכה, צריכה להספיק להם כדי לסתום את הפה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא מדוייק.

הימצאו של תו נכה ברכב אינה ערובה לכך שבן משפחה של נכה משתמש ברכב וחונה בחניית נכים.

אפשר להבין את TDean, ויחד עם זאת אפשר גם להבין את מי שמעיר לו (במקרה זה בטעות) מכיוון שיותר מדי בני משפחה מנצלים את תו הנכה ומשתמשים בו גם כשהרכב אינו משמש להסעת הנכה.

סידורים אינם הצדקה, גם אם הם עבור הנכה, אם אינו נוסע או מוסע ברכב.

ולעניין אותה החניה ברחוב: אם אין מספר רכב זו אינה חניה פרטית.

אפשר, לחילופין, לכתוב על השלט שני מספרי רכב.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפני כשעה חזרתי הביתה ושוב החניה תפוסה. בודק שאין לרכב תו ואז מתקשר למשטרה. בודק את האופציה לדבר עם הבעלים שיזיזו את האוטו. השוטר בתחנה מוסר לי שהאוטו של חברת השכרה והוא שולח ניידת. עברו 40 דק והניידת לא הגיעה אבל הנהגת הגיע.

תשמעו תירוץ .אני מצטט ,מה אתה עושה בעיות כולה הלכתי להתקלח תחנה שם ותלך ברגל.

ראיתי עם מי יש לי עסק המתנתי שתזיז את האוטו וחניתי.

אין גבול לחוצפה

פורסם

שאלה לפות"ש:

על השלט לא מופיעים מספרי הרכב, למרות שאפשר לכתוב שני מספרים.

האם כתוב על השלט שהחניה שמורה לנכה מסויים, או רק מסומן שזו חניית נכים?

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

החניה עם שלט נכה . לא רוצה להיכנס לזה שוב , כרגע אין מספר רכב על השלט וכל רכב עם תו יכול לחנות בחניה שם.

לכן היום או יותר נכון אתמול בדקתי לפני שהרכב ללא תו

פורסם

בפעם הבאה (אולי במקביל לקריאה למשטרה?) צור קשר עם המוקד העירוני. בד״כ ישלחו פקח שיתן דוח (מהניסיון שלי הוא מגיע די מהר), ולפעמים אפילו ינסו ליצור קשר עם הנהג שיזיז את הרכב.

פורסם

באיזו עיר מדובר?

אופציה נוספת: לצלם טוב טוב מכל הכיוונים ולהגיש תלונה במשטרה (זה כמובן יעזור רק אם מדובר באותו אדם שחוזר לחנות שם שוב ושוב).

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב

אני החניתי את הרכב שלי בחנית נכה עם מספר רכב שהיה על העמוד

לי יש תו נכה וקיבלתי דוח חניה וקנס של 1000 ש"ח

השאלה האם אני יכול לערער היות ויש לי תו נכה

אודה לכם

פורסם (נערך)

תסתכל כאן, סעיף 9

מקום שבו אסור לבעל תג נכה להחנות

תיקון מס' 8) תשע"ח-2017

(9) במקום חניה שהוקצה לרכב מסוים של נכה וסומן בתמרור שבו צוינו פרטי הרכב, ואם צוינו בתמרור ימים או שעות מסוימים - רק בימים או בשעות שצוינו בתמרור.

דווקא אתה כנושא תג נכה צריך להבין את חשיבות החנייה לבעלי מוגבליות.

תקרא גם כאן בדגש על:

עוד ציין השופט כי בנסיבות הספציפיות של העניין, ייחוד החניה לנכה מסוים ללא ציון המילים "רק" או "בלבד" איננה שוללת חניה לזמן קצר של נכה אחר, כל עוד לא נגרמה לאותו נכה מסוים כל הפרעה, וכן מתקיימים תנאי סעיף 2 לחוק החניה נכים. הפרשנות צריכה להיות תכליתית.

(החלטתו של שופט מחוזי אחד לא מחייבת ששופט מחוזי אחר יינקוט באותו קו דיעה)

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
אני נכה ויש לי חניה נכים ליד הבית כולל עמוד שהעיריה הציבה. העמוד ללא מיספר רכב בגלל שיש לי 2 רכבים עם תו ולפעמים אני נוסע ברכב השני.

אתמול הגעתי הביתה ורכב אחר חנה לי בחניה .נכון הרכב שחנה היה עם תו אבל זה שנהג בו בכלל לא נכה .האם אני יכול להזמין משטרה על כזה דבר? יצא כבר כמה פעמים שאותו בחור חונה לי בחניה ,תמיד ביום שישי

מי צריך לתת שת השלט עם המספר רכב העיריה או שאני עושה מספר ומרכיב לבד?

ברגע שיש שלט נכה ללא מספר רכב, כל רכב נכה יכול לחנות שם

בנוסף גם אם היה מספר רכב ורכב נכה אחר חנה במקום המשטרה לא תזיז אותו משם

• תוכן חדש...