Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

כיום אני מחזיק בפולקסווגן פולו דיזל 1.9 SDI.

הרכב שירת אותי נאמנה על פני כ120 אלף ק"מ בתוך מעט יותר מ4.5 שנים- כלומר ממוצע של כ27K ק"מ בשנה.

אמנם לאחרונה הנסועה ירדה במעט, אך עדיין הכיוון הוא לכ-22-25 אלף ק"מ בשנה.

מאחר והרכב מזדקן, ואני לא רוצה לחכות לתקלות הכבדות והיקרות (מד הקילומטראז' כיום עומד על 285K ק"מ), החלטתי להתקדם הלאה.

התקציב כרגע הוא כ-50 אלף ש"ח.

מה חשוב לי:

1. חיסכון כללי בעלויות- החל מעלויות הדלק, דרך האחזקה ועד לאובדן ערך סביר. נאמר זאת כך- שהעלות פר ק"מ תהיה נמוכה יחסית.

2. נוחות- הנסועה לא קטנה, אז לפחות שתהיה נעימה.

3. אמינות.

עיקר הנסיעות הן בכבישים בינעירוניים (90% אם לא יותר). לכן ידני היא האופציה המועדפת עלי, למרות שאין לי בעיה עם אוטומט, באם זה לא מתנגש עם סעיפי החיסכון והאמינות.

השאיפה היא להחזיק ברכב לפחות ל4-5 שנים הקרובות אא"כ אמצא עבודה עם רכב צמוד וכו'.

אין לי בעיה עם סטיישן למרות שאני רווק (אפילו עדיף).

בינתיים- אלה האפשרויות שחשבתי עליהן:

1. פאביה/ פולו 2010-2011 מנוע 1.4 בנזין ידני.

2. פאביה TDI 1.9 דיזל ידני מהצורה החדשה יותר, מ2008-2009.

3. איביזה סטיישן (רגילה לא באה בחשבון- ביטוח יקר מדי), לא יודע אם בכלל נכנס בתקציב, מדובר על גרסת ה1.4 בנזין ידני.

האם יש הבדל מהותי בין הפאביה לפולו בנוחות וכדו'? הפולו יקרה בכ10%.

אשמח לעוד המלצות, הערות וכיוונים נוספים (אולי סופר מיני יפנית?).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

פלואנס דיזל ידנית, את ירידת הערך היא כנראה ספגה, מאוד נוחה בנסיעות ארוכות מניסיון אישי, מנוע דיזל מוכר שרץ הרבה זמן בהרבה דגמים.

החסרון זה הדלת תא מטען המעצבנת, איכות חומרים לא משהו בעיקר בדגם שלפני מתיחת הפנים של 2013, מאוד גדולה ורחבה גם מבחינת חניה.

פורסם

הפלואנס נותנת מענה הרבה יותר טוב מהפאביה, מקבלים רכב מודרני יותר ומרווח יותר, חזק יותר ואולי אפילו חסכוני יותר.

הבעיה בתקציב הזה - אין פלואנס דיזל ראויים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה רווק ובנוסף לא מפריע לך תא מטען קטן יחסית, ממליץ על סופר-מיני סוזוקי ספלאש אוטומטית מאד מומלצת: מאד אמינה, זריזה, בטיחותית (יחסית...), חסכונית וגם מרווחת לשלושה-ארבעה אנשים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
פחות אהבתי את הפלואנס. לדעתי הפאביה תתן לך מענה מעולה רכב נוח ויפה!

פאביה רכב נוח? איך אפשר להשוות מבחינה הזאת עם פלואנס?

פלואנס זה רכב נוח שמגהץ את הכביש כמו שצריך. זה רכבים מקטגוריות אחרות לחלוטין, אי אפשר להשוות. חוץ מזה, לנסיעות ארוכות, לפלואנס יש יתרון בזכות הנוחות והמרווח וגם היא נפוצה הרבה יותר מפאביה 1.9TDI (לא קל למצוא כזאת מידיים פרטיות ואין טעם לקחת מונית עם חצי מיליון קילומטר, כבר כבר יש 1.9SDI עם קילומטרז' נמוך הרבה יותר). ואם אני זוכר לא מעט מפאביות באו עם מנוע 1.4TDI בעל 3 צילינדר (לא בטוח אם בדגם המדובר).

לנסיעות בין עירוניות מרובות וארוכות, מאוד לא ממליץ על מיני/סופר מיני אם המטרה להגיע ליעד רענן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לשלם 50K על פולו/פאביה מודל 2010-2011 עם מנוע 1.4 הרגיל נשמע לי קצת יקר. איביזה חדשה עם מנוע 1.2T נמכרה לא מזמן בפחות מ70K.

תוכל למצוא למשל פונטו 2013 במחיר הזה.אני יודע על אחת מודל 2014 אוטומט (רובוטי) עם 10K ק"מ שנמכרה ב63K.

אתה הולך להחזיק ברכב תקופה די ארוכה. מי שמחזיק רכב תקופה של 5 שנים לא בטוח שלא כדאי לו לקנות חדש.

ב70K תוכל לקנות דאצ'יה סטאפוואי למשל. רכב שיקיים כנראה את שלושת הדברים שרשמת. יש נעלם אחד הנוגע לסחירות עתידית וירידה במחירון.

אם אתה מעדיף לשמור על משמעת תקציבית ולא מעוניין להכנס להלוואות חפש את הרכב שיתן לך שנתון הכי גבוה עם ק"מ הכי נמוך בתקציב ויעמוד בדרישות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אכן, יש לי שאיפה לשמור על משמעת תקציבית. יש דברים יותר חשובים מרכב, דירה למשל.

לכן, השאיפה לנוחות היא לא בכל מחיר אם כי יש שאיפה שיהיה גם את סעיף הנוחות. אם בתקציב הנ"ל יהיה קשה למצוא פלואנס- אז לא אחפש כזו (אא"כ יהיה משתלם והגיוני יותר כלכלית להשקיע יותר בקנייה לטובת חיסכון בטווח הארוך).

אבל ספלאש? עד כאן. אני מגיע מפולו. פאביה בצורתה הקודמת (עד שנה שעברה) לא מהווה שיפור בנוחות ואיכות מבחינתי. כן, יותר שקטה (אם מתייחסים ל1.4 בנזין) אבל עדיין. אם אקח אותה זה יותר מתוך שיקולים כלכליים והגיוניים וזה לא ירגיש התקדמות מבחינתי.

לכן שאלתי איך היא ביחס לפולו המקבילה שעליה מעולם לא נהגתי (משנתונים 2010-2011).

(יש לנו במשפחה איביזה+ פאביה, כך שיש לי בסיס להשוואה).

דאצ'יה? מפחד. אולי אם הייתי מחפש דאסטר.

ואני רווק, ורוב הנסיעות הן לבד.

ואין לי בעיות חניה. מצידי שיהיה דודג'/ סילברדו.

מה לגבי יפניות כדוגמת יאריס, ג'אז? או שיקרות מדי?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

ג'אז הייבריד הייתה יכולה להיות אופציה טובה, אבל גם במקרה שלך אני חושב שלא תמצא אחת במצב טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היי,

אין לך מה לפחד מדאצ'יה - המותג הצומח באירופה. המותג מדורג בעשרת המותגים המובילים בצרפת, ספרד, גרמניה, איטליה ובמדינות רבות נוספות. הצלחה מסחררת.

כמו כן, יכול להתרשם בעמוד הפייסבוק של לקוחות דאצ'יה (עמוד עצמאי ללא התערבות שלנו) ולראות עד כמה הלקוחות מרוצים.

בקיצור... מקווים שתצטרף להצלחה ולמשפחת דאצ'יה.

• תוכן חדש...