Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

גם אני קיבלתי את האיביזה החדשה לפני כמה שבועות

דבר אחד שאני זקוק לו זה מצלמת רוורס, האם למישהו ידוע אם מערכת המולטימדיה של היצרן יכולה לקבל סיגנל וידאו?

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה רכב קטן, לדעתי לא ממש קריטי עניין המצלמה.

לי המליצו שלא לפתוח את המסך כי זה גורם לו להתקע ולגמגם.

פורסם
לי הם אמרו שאפשר לחבר מצלמה למולטימדיה. ׁ(לא יודע מה זה סינגל וידאו)

תודה על התשובה,

כל מצלמה? צריך מתאם מיוחד?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון בנושא צריכת הדלק:

בשבת שעברה וגם באמצע השבוע יצא לי לבלות קצת עם האיביזה בשתי נסיעות ארוכות דרך כביש 6, אחת לאיזור שדרות והשניה לאיזור איירפורט סיטי ולכמה סידורים בראשל"צ.

הנסיעה הראשונה הייתה בשישי בצהריים כך שהיא כללה גם שימוש בבקרת שיוט, סביב 140 קמ"ש, השניה בשעות הבוקר העמוסות וחזור בערב גם די עמוס כך שהיו קטעים מהירים סביב 150 קמ"ש וגם כאלה יותר רגועים אבל גם פקקים בכמה איזורים.

בדיקה שלי בתדלוק האחרון הראתה צריכת דלק של 16.5 ק"מ לליטר שכאמור כללו גם נסיעה בין עירונית מהירה, קצת פקקים וגם נסיעה עירונית.

בשיוט בין עירוני רגוע יותר סביב 100-110 קמ"ש מחשב הדרך מראה צריכה של מעל 17 ק"מ לליטר.

קצת על הרכב עצמו, הופתעתי מאוד מהשקט בשיוט במהירות גבוהה, לא מדובר במרצדס S כמובן אבל ביחס לאיביזה הקודמת ולסופר מיני אחרות שבהן התנסתי השיוט היה שקט ומאוד נעים, המנוע שקט בסל"ד נמוךוגם בתאוצה הגרגור שלו חביב ולא קולני מדי.

הדיבורת פשוט מצויינת בכל תנאי הנסיעה ומשלימה מערכת שמע טובה ומאוד קלה לשליטה ושימוש.

מהעבר השני קצת ביקורת, מיקום הכפתור לנטרול ה-S&S קצת מעצבן (ליד ידית ההילוכים), רוב הזמן הוא מסתתר מתחת לטלפון הנייד או איזה קבלה סוררת, הייתי שמח לקבל אותו ואת כפתורי הפתיחה-נעילה והפעלת מפשיר האדים האחורי במקום נגיש יותר.

האוטו קשה, מאוד מאוד מרוסן ולא מתפזר אחרי אף מהמורה אבל הוא נוקשה ובורות ושברים בכביש מורגשים היטב בתא הנוסעים. הפלסטיקה לא משמיעה ציוץ ומחאה למרות הטלטלות שחווים הנוסעים. אני אבצע בדיקה ללחץ האויר בצמיגים בתקווה שהוא גבוה מדי וזה מה שגורם לנוקשות היתר ואחזור לעדכן כמובן.

שבת שלום!

פורסם

היי יש לי 2 שאלות קטנות:

- איך המושבים ביחס לדור הקודם(2014)? האם החליפו אותם? הם רכים יותר? בקודם הם מרגישים לי כאילו הם עשויים מאבן.

- המזגן, הקטע שכפתור הסירקולציה מתבטל כל פעם שמניעים מחדש את האוטו, סידרו את זה? הכפתור נשאר דלוק? זה פשוט משגע אותי(שוכח מזה ואז מוצא את עצמי מאחורי משאית או באיזור בעייתי מריח את כל הסירחון והעשן - משאיר גם ריח מסריח באוטו).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

דור זה מאוד תלוי בסגנון הנהיגה שלך, אני אמנם לא מקפיד על נהיגה חסכונית במיוחד אבל לא מאיץ כמו מטורף מרמזור לרמזור.

את המושבים בדגם הקודם אני לא זוכר אבל אלה נוחים לי, אוחזים לא רע ולא צפופים למרות שאני לא קטן במיוחד. מפריע לי קצת שמשענת הראש רחוקה. הם לא קשים במיוחד.

אני לא נוסע ברכב הזה הרבה אבל ממה שאני זוכר הכפתור נשאר דולק גם אחרי כיבוי והנעה של הרכב כל עוד לא עברת למצב הפשרת אדים למשל שבברירת המחדל מכניס אויר מבחוץ. אני מכוון על מפשיר + אויר לרגליים שמשאיר אותו דולק.

פורסם

זאת בערך צריכת דלק שאני הצלחתי גם לקבל כ 1/16.5,המושבים עצמם לדעתי טובים מאוד,נוחים ואוחזים בצורה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממליץ כי לצורך חישוב צריכת דלק ברכב - לא להתייחס למחשב הדרך ברכב.

צריכת דלק נכונה מודדים לאחר תהליך התדלוק,

חילוק המרחק (ק"מ) שהרכב נסע בכמות הדלק (ליטר) שניכנס למיכל הדלק.

פורסם

כלל לא בטוח ואפילו ייתכן שהמחשב יהיה מדויק יותר ממדידה ידנית. המדידה הידנית תלויה במשאבה וזאת יכולה לקפוץ כל פעם בנקודה שונה. מספיק שינוי קל בלחץ או במהירות השאיבה והיא תקפוץ בנקודה שונה, מה גם שמשאבות שונות יכולות להיות מכוילות באופן שונה. מחשב הדרך לרוב יהיה מדויק ולכל הפחות אחיד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בהמשך להתיחסות RK באם ממלאים דלק עד קצה המיכל,

יש להזהר ולהקטין את זרימת הדלק בליטרים האחרונים,

מדידת כמות הדלק הנכנס תמיד תהייה נכונה.

ידוע לי כי הליך מילוי דלק זה לא נכון/טוב למכונית,

אך זאת צורה מדוייקת לקביעת קיבלות המיכל המדוייקת

לצורך מדידת צריכת דלק ברכב.

אני ממרום שנותי נוהג כך בכל הרכבים שהיו וישנם ברשותי.

פורסם

שכחתי לציין שהרכב עבר כבר 4,700 קילומטרים.

איביזה 1.jpg

הצריכה בתמונה היא אחרי נסיעה לטבריה (סביב 40 וקצת ק"מ לכל כיוון) כולל סידורים בתוך העיר + העליות של טבריה בעומס של שישי בצהריים. מהמדידות שלי מחשב הדרך דיי מדוייק.

מחוץ לעיר שיוט סביב 110 קמ"ש.

פורסם

יש להזהר ולהקטין את זרימת הדלק בליטרים האחרונים,

מדידת כמות הדלק הנכנס תמיד תהייה נכונה.

ידוע לי כי הליך מילוי דלק זה לא נכון/טוב למכונית,

מדוע זה עוזר לבדיקת הצריכה? ומדוע זה מזיק לרכב?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

זה עוזר לבדיקת הצריכה כי זה תורם לאחידות - אתה מתעלם מקפיצות המשאבה (שיכולות לקרות במקומות שונים) וממלא תמיד עד הפתח. למה זה מזיק - נחכה ל-eyalkar, אין לי מושג.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...