Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב להתגרזן איתו עד 16 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני כבר פתחתי כאן שני נושאים עבור ייעוץ לרכישת רכב ולבסוף אחרי המון חישובים כספיים החלטתי לקחת רכב חברה (אני נוסע בשנה 41 אלף ק"מ) ובנוסף לזה לקנות רכב קטן, זריז ומתנהג טוב על הכביש עד 16K.

אז אני אשמח לקבל מכם הצעות לרכב כזה.

אני בינתיים ראיתי:

- קליאו RSI שנת 95' שעניינה אותי (יש אותה לחבר שקצת שיפר אותה ואני פשוט התאהבתי בסאונד שלה - בלי אגזוז לחץ - ובהתנהגות שלה) אבל עדיין אשמח לקבל הצעות נוספות.

- פיג'ו 106 GTI שנת 98'

- ואחת מעולם שונה לגמרי: בימר 318i שנת 97' עם 120 ק"מ.

* אין לי שום רקע קודם בהנעה אחורית.

** מחפש רכב שיהיה כמה שפחות יקר באחזקה שלו.

תודה רבה מראש!

מקווה שהפעם זה ייצא כבר לפועל.

פורסם

בשנתונים האלה נושא האחזקה הוא הימור,

יש גם רכבים שהעלויות בהם גבוהות יותר מראש.

אתה יכול להעביר שנה שקטה של כיף

ויכול באותה מידה להזדקק לעשות מנוע וגיר.

אם החלטת לרכוש אז טוב להקטין את סיכון ההימור -

כלומר לחכות לאיזו מציאה ולהמר עליה. בכללי יותר

קל לדעת מה לא מאשר מה כן.

The first one to get angry loses

פורסם
בשנתונים האלה נושא האחזקה הוא הימור,

יש גם רכבים שהעלויות בהם גבוהות יותר מראש.

אתה יכול להעביר שנה שקטה של כיף

ויכול באותה מידה להזדקק לעשות מנוע וגיר.

אם החלטת לרכוש אז טוב להקטין את סיכון ההימור -

כלומר לחכות לאיזו מציאה ולהמר עליה. בכללי יותר

קל לדעת מה לא מאשר מה כן.

רכישת רכב זה המון מזל. שני חברים רכשו שניהם אותו רכב באותו היום חדש מהניילון אחד מבלה המון במוסכים והשני חוץ מטיפולים שוטפים - כלום. וכל זה ברכב חדש אז ברכבים ישנים זה בכלל מזל.

מבין האופציות שרשמתי - מה אתה חושב שכדאי (במידה ואתה באמת יכול לגבש דעה לגבי אחת מהן) לצוד?

פורסם

דווקא ברכבים ישנים (לבעלי ידע וניסיון) זה הרבה פחות מזל והרבה יותר שכל.

רמת האמינות הבסיסית של הדגם ידועה, כל המחלות כבר ידועות, רובן/כולן כבר טופלו, יש היסטוריית טיפולים מלאה מפורטת (אחרת לא קונים)

106 GTI זה רכב נהיגה מדהים, אבל ל 41 אלף קילומטר בשנה הייתי נזהר, לא מומלץ בכלל.

על הקליאו בכלל אין מה לדבר.

הבימר נשמעת הכי מעניינת מתוך הרשימה שהצגת, אבל שם גם עלולות להסתתר הפתעות יקרות (בהשוואה ל 106).

בכל מקרה בכיוון שלך מומלץ לשמור הרבה כסף בצד להפתעות (ולא להתבאס אם וכאשר יקרו - זה צריך להיות חלק מהתכנון).

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם
דווקא ברכבים ישנים (לבעלי ידע וניסיון) זה הרבה פחות מזל והרבה יותר שכל.

רמת האמינות הבסיסית של הדגם ידועה, כל המחלות כבר ידועות, רובן/כולן כבר טופלו, יש היסטוריית טיפולים מלאה מפורטת (אחרת לא קונים)

106 GTI זה רכב נהיגה מדהים, אבל ל 41 אלף קילומטר בשנה הייתי נזהר, לא מומלץ בכלל.

על הקליאו בכלל אין מה לדבר.

הבימר נשמעת הכי מעניינת מתוך הרשימה שהצגת, אבל שם גם עלולות להסתתר הפתעות יקרות (בהשוואה ל 106).

בכל מקרה בכיוון שלך מומלץ לשמור הרבה כסף בצד להפתעות (ולא להתבאס אם וכאשר יקרו - זה צריך להיות חלק מהתכנון).

אולי לא הבנת אותי נכון. 41 אלף קילומטר אני עושה עם הרכב חברה בשנה. הרכבים ששאלתי לגביהם - זה שאני אבחר ישמש רק לסופ"ש ולמפגשים אז ככה שלא אצבור איתו הרבה ק"מ.

אחרי ההסבר הזה אתה עדיין חושב שהקליאו היא לא בחירה טובה?

לגבי הבימר - נאמר לי שהדגם הזה ספציפית חלש ואני לא אהנה כמו שצריך להנות מחווית ההנעה האחורית

פורסם
מה אתה חושב שכדאי (במידה ואתה באמת יכול לגבש דעה לגבי אחת מהן) לצוד?

מצד אחד נחוץ ידע כדי לדעת שרכב מסויים משנתון מסויים נחשב לרע\טוב במיוחד -

אחזקה\עלויות\מחלות מוכרות וכד' - ובזה יש כאן לא מעט אנשים שמתמחים שאינם אני,

מצד שני צריך להביט ברכב, לבדוק לבד ולנהוג - אל תשכח שאלו גרוטאות מתפרקות

שבאירופה אפילו הומלסים נוטשים בצד הדרך.

חשוב ביותר לזכור את מה שאמרת לגבי מזל - סיכמת הכל לגבי רכב חדש,

על אחת כמה וכמה נכון לגבי מלונה חלודה מפח מגלוון.

מאחר וכך, למעט לדעת שרכב X משנתון X נחשב לרע או טוב -

אני לא חושב שאף אחד יכול לסייע לך באופן יותר קונקרטי.

The first one to get angry loses

פורסם
מצד אחד נחוץ ידע כדי לדעת שרכב מסויים משנתון מסויים נחשב לרע\טוב במיוחד -

אחזקה\עלויות\מחלות מוכרות וכד' - ובזה יש כאן לא מעט אנשים שמתמחים שאינם אני,

מצד שני צריך להביט ברכב, לבדוק לבד ולנהוג - אל תשכח שאלו גרוטאות מתפרקות

שבאירופה אפילו הומלסים נוטשים בצד הדרך.

חשוב ביותר לזכור את מה שאמרת לגבי מזל - סיכמת הכל לגבי רכב חדש,

על אחת כמה וכמה נכון לגבי מלונה חלודה מפח מגלוון.

מאחר וכך, למעט לדעת שרכב X משנתון X נחשב לרע או טוב -

אני לא חושב שאף אחד יכול לסייע לך באופן יותר קונקרטי.

אני גם לא בעל ידע נרחב בזה, בשביל זה אני אקח איתי מישהו שמבין קצת יותר (במיוחד בקליאו).

אני רוצה לדעת בשורה התחתונה איזה רכב יענה על הדרישות של זריז ומתנהג (ונגזרת מזה = מהנה). ועל פי זה יהיה לי כיוון.

פורסם

ה 106 יותר מתנהגת/מהנה מהקליאו וברוב הסיטואציות תהיה "זריזה" באופן דומה.

לרכב שהוא נטו סוף-שבוע זו הבחירה היותר מוצלחת.

גם הרבה יותר זול (קניה ובעיקר אחזקה).

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

שקלת לחפש אלפא רומיאו ישנה? נניח 146/156/147. אפשר גם פיאט פונטו GT או אולי אפילו HGT אם יהיה לך מזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ה 106 יותר מתנהגת/מהנה מהקליאו וברוב הסיטואציות תהיה "זריזה" באופן דומה.

לרכב שהוא נטו סוף-שבוע זו הבחירה היותר מוצלחת.

גם הרבה יותר זול (קניה ובעיקר אחזקה).

שקלת לחפש אלפא רומיאו ישנה? נניח 146/156/147. אפשר גם פיאט פונטו GT או אולי אפילו HGT אם יהיה לך מזל.

מה עדיף 106 או HGT? בנושא של זריזות להתנהגות. ההגה בפיאט הוא חשמלי? (הרגשה מנותקת מהגלגלים?) והבנתי שיש לרכב בעיה בווריאטור.

לגבי האלפא - לא בדקתי. לא מבין בכלל באלפות. מה הדגם המומלץ ביותר מבין מה שציינת שיתאים לדרישות שציינתי לעיל?

פורסם

הקליאו RSI במצב סטנדרטי מאוד מהנה לנהיגה אפילו שהרכב ממש לא חזק

הבמוו במצב סטנדרטי (יש לי כזה עם מנוע 2.5 ליטר ידני) פחות מהנה לנהיגה, אחרי מספר שיפורים זה כבר משהו אחר, לפי דעתי המנוע 1.8 קצת חלש בשביל באמת להנות ממנו

• תוכן חדש...