Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SSD לא מופיע במחשב/BIOS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מישהו יכול להסביר בקצרה (דגש על קצרה. באריכות אפשר למצוא בגוגל ב3 שניות) מה זה AHCI, RAID 0 וכדו'?

AHCI - מצב תאימות של הבקר בלוח שמאפשר תמיכה בפונקציות שמשפרות את ביצועי הכונן (מצריך כאמור תמיכה גם מבחינת מערכת ההפעלה - חלונות 7 לכל הפחות). רלוונטי לכוננים קשיחים מהדורות האחרונים ובעיקר לכונני SSD.

RAID - מצב 0 מאפשר להגדיר שני דיסקים קשיחים ו/או יותר (זהים) כמיקשה אחת בכדי להאיץ את נתוני הקריאה (ובעיקר הכתיבה), יש לקחת בחשבון שאם יש נפילת מתח או הפסקת חשמל או סתם כשל באחד הכוננים, יכול להגרם נזק לנתונים. מצב 0 מקדש נטו את עניין הביצועים, אין שום הגנה על המידע.

מצב 1 מאפשר לך לקחת שני כוננים, כשהמשני מבצע mirroring לנתונים הנכתבים על הכונן הראשי, כך שתמיד יש לך גיבוי בזמן אמת. הביצועים הם פחות או יותר כפי שהיו אילו היית עושה שימוש בכונן בודד.

יש גם מצבי רייד 2-6, אך השניים הראשונים הם הנפוצים ביותר.

באשר לביצועי הכוננים, יש סיכוי שהדרייבר של הבקר אליו מחוברים הכוננים אינו מעודכן או כלל אינו מותקן. איזה לוחה יש לך שם?

כמו-כן, כפי שציינת, יתכן שהכוננים מחוברים לפורטים האיטיים של הסאטא (סאטא דור ראשון - 1.5 ג'יגהביט לשניה, דור שני - 3 ג'יגהביט לשניה, דור שלישי - 6 גיג'הביט לשניה), יש לכך השפעה בפועל. אם כבר מתפשרים על מיקום החיבור בשל אילוצים ולא כל הפורטים בלוחה תומכים בדור השלישי של הסאטא, אז לכל הפחות רצוי לוודא שאתה מחובר לדור השני.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מאוד מאוד איטי הלוח אם שלך מגביל אותך הוא לא תומך ב ahci ציפסט ישן מידי G41 הגשר הדרומי הוא מ 2005 במקור ICH7 .

אבל נסה לחפש לחפש בבקר את המושגים הבאים advanced או enhanced IDE כך פעם AHCI נקרא

פורסם

היי

מי שהרכיב לי את המחשב היה גאון וחיבר לסאטא 3 את הדיסק קשיח הרגיל ואת הפאקינג צורב.

את הSSD הוא חיבר לסאטא 2.

את הSSD החדש שקניתי והתקנתי חיברתי לסאטא 2 שהיה פנוי (החיבורי סאטא 3 לא נגישים כי הכרטיס מסך מסתיר אותם לחלוטין, אחרת הייתי עושה החלפות)

הלוח אם: גיגהבייט H77M-D3H.

יש סיכוי גבוה מאוד שזו בעייה של דרייברים. לפני כשבוע הייתה הפסקת חשמל שהרסה לי את הכונן מערכת. בעת התיקון, ווינדוס 10 התקין את עצמו מחדש ללא שום תוכנה (בין השאר, גם ללא דרייברים).

מאז הספקתי לסדר את חלק מהדברים אך כנראה שדרייברים שקשורים ללוח אם לא. האם יש הכל באתר? מה אני אמור לחפש?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

נא לא לשפוט אותי על שפת המערכת, זה לא היה תלוי בי

ללא שם.jpg

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

הכל טוב.

כפי ששערתי, המערכת עושה שימוש בדרייבר גנרי (כללי) ולא בדרייבר ייעודי, זה יכול להסביר את האיטיות היחסית שאתה חווה עם הכוננים.

נסה להתקין את הדרייבר מהכתובת הזו. אם התהליך נכשל יתכן שצריך גירסה אחרת, זו אמורה להיות העדכנית ביותר הרלוונטית.

אם התהליך הצליח, לאחר הפעלה מחדש כנס שוב למנהל ההתקנים ותראה מה מופיע.

פורסם

קודם כל, המון תודה על העזרה (עם המושגים, עם התמונות ועם הדרייברים וכל התהליך)

התהליך נכשל. ההודעת שגיאה שאני מקבל "פלטפורמה זו אינה נתמכת".

אני צריך לחפש באתר של סמסונג (יצרני הSSD) או של לוח האם עצמו?

את הביוס עצמו, צריך לעדכן גם?

נראה לי שאני צריך לעדכן הכל מלבד הכרטיס מסך.

פורסם (נערך)

כבר נברתי באתר הלוח ויש שם גירסה לא עדכנית, בספק אם היא תעבוד עם חלונות 10 אבל אתה יכול לנסות אותה, מקסימום תתקל באותה הודעה. בחתך חיפוש באתר של ג'יגהבייט תבחר בחלונות 8, כי תחת 10 הדרייבר לא יופיע כלל. הדרייבר מופיע תחת השם "Intel Rapid Storage Technology".

באשר לעדכון ביוס ללוח - לא מאמין שיש צורך, אך אתה כן יכול לבדוק בהגדרות הביוס כיצד מוגדר הבקר (כפי שציינתי בפוסט קודם בשרשור עבור פותח השרשור, יתכן שבביוס צריך להגדיר את הבקר כ AHCI במקום LEGACY/NATIVE/IDE).

יש לקחת בחשבון את האפשרות שאם הבקר כעת מוגדר ברמת הביוס כ LEGACY/NATIVE/IDE, יתכן שזה הדבר שמחרבש את התקנת הדרייבר.

ההגדרה בביוס מופיעה תחת תפריט Peripherals -> Sata Mode Selection. אם זה על IDE, יש לשנות ל AHCI.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

גיא, מה הבעיה לפרק את כרטיס המסך, או לחילופין להעביר את כבל הסאטה מהצורב לSSD? גם אם זה אזוק עם אזיקונים זה משהו שלא ייקח יותר מ2-3 דקות, והכבל מספיק ארוך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אוקיי

פשפשתי בביוס, השחזור הזה שנעשה לפני שבוע (אחרי שהכונן מערכת לא הסכים לעלות) עשה לי שמות בהגדרות.

סידרתי הכל (כולל enable לטכנולוגית אחסון מהיר ואחד נוסף לahci), שמרתי ויצאתי- הכונן מערכת שוב סירב להעלות.

למזלי, אני כבר יודע לזהות מתי מרפי יחכה לי בסיבוב (אני עוד אתחרט שאמרתי את זה) ועשיתי גיבוי image למערכת שלי בשנייה שזרקת לי את המילה "דרייברים" כשהתחלנו להתכתב. עשיתי שחזור לimage ההוא ועכשיו הכל עובד מעולה (את העובדה שהציונים לא במקסימום אני מייחס לעובדה שאני על סאטא 2 ולא על סאטא 3)

ללא שם.jpg

תודה רבה על הכל!

דור- זה דורש זמן התעסקות וזמן נוסף של ניסוי וטעייה בסידור של כל החוטים עם הכרטיס מסך. גם לא יודע עד כמה אני ארגיש את ההבדל ועד כמה ההתעסקות הזו שווה את ההבדל הזה. כרגע המערכת כולה עולה תוך כמה שניות וכל תכנית שאני כותב מתקמפלת בשבריר שנייה. לבינתיים זה מספיק לי.

אתה יכול להעיד על הבדל משמעותי שיהפוך את ההתעסקות שם לכדאית? (שואל ברצינות)

פורסם

עשיתם די סלט מהשאלה של פותח הת'רד skull . במקרה שלו עם הלוח הישן ה SSD יעבוד מאוד לאט.

במקרה של Guy_25 מצריך בדיקה יותר לעומק.

נבדוק אם ה TRIM עובד כך : שורת הפקודה CMD עם הרשאות ADMIN . כפתור חלונות+R.

העתק הדבק בלי מכראות "fsutil behavior query DisableDeleteNotify"

התוצאה DisableDeleteNotify = 0 ה TRIM עובד במערכת ההפעלה.

תוצאה DisableDeleteNotify = 1 ה TRIM לא עובד במערכת ההפעלה.

כדי להפעיל את ה TRIN במידה והוא לא עובד הקש את הפקודה:"fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0"

פורסם

האמת שיש לי שני סלוטים חדשים של ddr3,16 gb 1866mhz,כנראה שאחפש מעבד חדש ולוח אם שיתמכו ב ssd ובכרטיסים ובא לציון גואל.

• תוכן חדש...