Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 1.2 TSI DSG7 - אכזבה? (סיכום חצי שנה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה ההמלצה לגבי הגולף? להימנע בכל מחיר? לא להתקרב?

או לקנות ולהחזיק אצבעות?

באיזה מחיר שווה לקנות רכב כזה? מודל תחילת 2012, 100 אלף קילומטר, מטופל כמו שעון גרמני, אפס תקלות ובעיות?

מה המחיר שאפשר לקבל על כזה רכב בטרייד-אין היום?

If you wanna turn, turn, don't brake

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
Bar72 יש לי חדשות בשבילך.

DSG6 ו DSG7 מיוצרים באותו מקום ויש להם אותו אבא ואמא.

מבחינתי ברגע שפתרו את בעיית המכטרוניק שנשרף נגמרה הסאגה.

רעידה פה רעידה שם זה בכל כפולי המצמדים אין מה לעשות.

בוודאי שלא אוותר ואני חושב שזו שטות לוותר על רכב מצוין.

בגלל אותו אחד ש "לאבא שלו יש צי רכב".

האמת שעקב כל סיפורי הבלהות שקראתי כאן על המנוע כפול המגדשים.

נתגנב החשש ללבי וחרשתי את הפורום האוסטרלי אשר שם .

גם דווחו מקרים של שבירת בוכנות.

אבל שם בניגוד לכאן אין התלהמות ואין סיפורים מצוצים מן האצבע.

מסתבר שהיה בארץ עדכון תוכנה "שקט" (באוסטרליה היה ממש ריקול).

לגבי המנוע הזה ובארץ המודלים המוקדמים פספסו אותו.

המידע שם כ"כ מקצועי שמוסבר גם להדיוטות איזה גרסת תוכנה של המנוע.

היא אחרי הריקול וגם מה ההבדל בין הגרסאות וגם איך לבדוק איזה גרסה מותקנת.

ממש חבל שכאן כל שרשור בנושא TSI\DSG הופך לחוכא ואיטלולא.

אוסיף ואחזק אותך :) +1

קובי

:-)

פורסם

איך לבדוק ואיך לבדוק ומה לבדוק.. לא מכיר רכבים שצריך לעשות כאלה שיעורי בית לפני הקניה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
איך לבדוק ואיך לבדוק ומה לבדוק.. לא מכיר רכבים שצריך לעשות כאלה שיעורי בית לפני הקניה.

רכבי אספנות :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
Bar72 DSG6 ו DSG7 מיוצרים באותו מקום ויש להם אותו אבא ואמא.

מבחינתי ברגע שפתרו את בעיית המכטרוניק שנשרף נגמרה הסאגה.

רעידה פה רעידה שם זה בכל כפולי המצמדים אין מה לעשות.

ממש חבל שכאן כל שרשור בנושא TSI\DSG הופך לחוכא ואיטלולא.

אתה רציני? "יש להם אותו אבא ואמא"? (אגב "אותם", אבל לא משנה)

אז גם אתה זהה לכל האחים שלך? כדאי שתקרא קצת על ההבדלים בין הגירים האלה, במקום לכתוב שטויות באינטרנט שאנשים אחרי זה קוראים ועוד יאמינו להם. לך תעשה שיעורי בית ואז תשוב לספר לנו מה למדת. למשל על המבנה, למשל על שמן גיר, למשל על עמידות בכוח, וכו'.

רעידה פה רעידה שם זה בכל כפולי המצמדים? וזה על סמך ניסיון עם מה? גם זו שטות גמורה. גם זו הטעיה של מי שקורא אותך ועוד ייטה לייחס לך ידיעה של משהו, בטעות. לך תעשה נסיעת מבחן על אלפא או רנו, תחזור לספר לי אם הרגשת רעידות. איזה קשקוש. ואגב, אם שמת לב, לא על הרעידות יצא קצפי אלא על המכטרוניק, שגם לגביו הגדלת לעשות.

פתרו את בעיית המכטרוניק? אולי תגיד לי ולפות"ש רק מתי? כי בג'טה 2014 1.4T שאני מכיר אישית, החליפו אחת לפני מס' חודשים אחרי כשל. ואני מכיר רק ג'טה אחת, לא יודע מה קורה אצל האחרות. pasat04 מכיר גולף חדשה שהחליפו בה מכטרוניק אחרי כשל. מתי תפסיק כבר להעריץ את הרכב שלך ותתחיל להיות ריאלי לגביו? "שכנוע עצמי" - זה אתה. מילא, אבל אל תרשום דברים לא נכונים שאתה לא מספיק educated לגביהם. אני מסכים שכנראה מספר הכשלים פחת, אבל לפי הדרך בה ניסה היבואן למרוח את הלקוחות (כפי שתועד פה בפורום) ולפי מספר הפתרונות שנוסו - אני עוד לא יודע שהכל בסדר. שמח שאתה כן יודע :-)

כל שרשור הופך לחוכא ואיטלולא? בין היתר בגלל שטויות שכותבים אנשים שבאים להגן על המוצר שהם רכשו - ולא מכירים מספיק עובדות או לא טורחים לקרוא מספיק. שים לב שאני אוהב את המוצרים שלהם ואולי ארכוש רכב שלהם - אבל זה על אף ההסטוריה של הגיר, ולא בזכות הגיר. ומתוך ידיעה שמשהו לא טוב עשוי לקרות עימו.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אז מה ההמלצה לגבי הגולף? להימנע בכל מחיר? לא להתקרב?

או לקנות ולהחזיק אצבעות?

באיזה מחיר שווה לקנות רכב כזה? מודל תחילת 2012, 100 אלף קילומטר, מטופל כמו שעון גרמני, אפס תקלות ובעיות?

מה המחיר שאפשר לקבל על כזה רכב בטרייד-אין היום?

תראה מה כתבתי בסוף - אם אתה אוהב את הרכב, תקנה מתוך ידיעה שאולי תתקע עימו בגלל המכטרוניק, ואולי תצטרך לשלם עליו. לרכוש רכב כזה מחוץ לאחריות זה סיכון מסוים. תתמחר את זה, זה הכל. בכל מקרה, רכב 2012 עם 100K ק"מ לא הייתי קונה אלא הרחק מתחת למחירון. יש מספיק גולפים שנסעו פחות.

פורסם (נערך)

BAR72 תודה על התיקון הדקדוקי זה תמיד מתקבל בברכה.

נראה לי כי אתה היסטרי לגבי המכטרוניק וההיתקעות הפוטנציאלית,

לכן קצת קשה לי לנהל אתך דיון.

מאיפה אתה קובע מה אני יודע ומה לא? אתה מכיר אותי בכלל?

מאיפה אתה יודע על מה נסעתי?

בנוסף אתה ממש תקפת אותי אישית, דבר שאני לא עשיתי בפוסט שלי.

(אתה ואחותך, משענת קנה רצוץ, ועוד כל מיני דברי בלע) תתבייש לך.

ברשותך אגיב לחלק מהשטויות שכתבת לגופו של אדם.

אינני מעריץ את הרכב פשוט מנסה לאזן קצת את התמונה המעוותת.

שאנשים היסטריים כמוך מציירים.

כל המידע שאני כותב הוא מהתייעצויות עם אנשי מקצוע שמטפלים ברכבים האלו.

ומבינים פי אלף ממך בגירים, במכטרוניקים ובהיקפי התקלות.

דעתם מקובלת עליי לחלוטין, אם אחד המנהלים יבקש אין לי בעיה

להעביר לו את פרטי הפונקציות הנ"ל בפרטי.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם
אתה רציני? "יש להם אותו אבא ואמא"? (אגב "אותם", אבל לא משנה)

אז גם אתה זהה לאחותך? כדאי שתקרא קצת על ההבדלים בין הגירים האלה, במקום לכתוב שטויות באינטרנט שאנשים אחרי זה קוראים ועוד יאמינו להם. לך תעשה שיעורי בית ואז תשוב לספר לנו מה למדת. למשל על המבנה, למשל על שמן גיר, למשל על עמידות בכוח, וכו'.

רעידה פה רעידה שם זה בכל כפולי המצמדים? וזה על סמך ניסיון עם מה? גם זו שטות גמורה. גם זו הטעיה של מי שקורא אותך ועוד ייטה לייחס לך ידיעה של משהו, בטעות. לך תעשה נסיעת מבחן על אלפא או רנו, תחזור לספר לי אם הרגשת רעידות. איזה קשקוש. ואגב, אם שמת לב, לא על הרעידות יצא קצפי אלא על המכטרוניק, שגם לגביו הגדלת לעשות.

פתרו את בעיית המכטרוניק? אולי תגיד לי ולפות"ש רק מתי? כי בג'טה 2014 1.4T שאני מכיר אישית, החליפו אחת לפני מס' חודשים אחרי כשל. ואני מכיר רק ג'טה אחת, לא יודע מה קורה אצל האחרות. pasat04 מכיר גולף חדשה שהחליפו בה מכטרוניק אחרי כשל. מתי תפסיק כבר להעריץ את הרכב שלך ותתחיל להיות ריאלי לגביו? "שכנוע עצמי" - זה אתה. מילא, אבל אל תרשום דברים לא נכונים שאתה לא מספיק educated לגביהם. אני מסכים שכנראה מספר הכשלים פחת, אבל לפי הדרך בה ניסה היבואן למרוח את הלקוחות (כפי שתועד פה בפורום) ולפי מספר הפתרונות שנוסו - אני עוד לא יודע שהכל בסדר. שמח שאתה כן יודע :-)

כל שרשור הופך לחוכא ואיטלולא? בין היתר בגלל שטויות שכותבים אנשים שבאים להגן על המוצר שהם רכשו - ולא מכירים מספיק עובדות או לא טורחים לקרוא מספיק. שים לב שאני אוהב את המוצרים שלהם ואולי ארכוש רכב שלהם - אבל זה על אף ההסטוריה של הגיר, ולא בזכות הגיר. ומתוך ידיעה שמשהו לא טוב עשוי לקרות עימו.

bar72

אם בחיזוקים עסקינן,

אז אוסיף ואחזק אותך.

לכל סוגדי הואגיות - בחייאת ראבק, תהיו ריאלים, אתם באמת מאמינים ש"פתרו את כל הבעיות"??

תחילה טענו שבעיות הגיר נפתרו - ואז צצו להן בעיות בדגמים החדשים.

לאחר מכן טענו שבעיות הטיימינג נפתרו - ואז צצו להן בעיות בדגמים החדשים יותר.

זה לא סוד גדול שמנועים/גירים הולכים פתאום - להזכיר לכם כמה תלונות יש רק פה בפורום על רכבים שכשלו וריבים עם היבואן?

שלומי

פורסם
BAR72

בנוסף אתה ממש תקפת אותי אישית, דבר שאני לא עשיתי בפוסט שלי.

(אתה ואחותך, משענת קנה רצוץ, ועוד כל מיני דברי בלע) תתבייש לך.

מתנצל על הטון, באמת שהתחרפנתי מזה. הרי מדובר בגירים שונים, יבש מול רטוב, והיבש מוגבל. ובעייתי. בהתחלה אמרו שאין בעיות, אחרי זה אמרו שיש אבל פתרו, אחרי זה עדכנו תוכנה, אחרי זה החליפו שמן, ולפעמים החליפו גיר. בסוף גם בית המשפט קבע שמגיע פיצוי אם אינני טועה, ועדיין יש בעיות ברכבי 2014 (למרות שמ- 2012 כבר אין...).

כל המידע שאני כותב הוא מהתייעצויות עם אנשי מקצוע שמטפלים ברכבים האלו.

ומבינים פי אלף ממך בגירים, במכטרוניקים ובהיקפי התקלות.

בהקשר זה, נניח שהם מבינים פי אלף (אני מניח שאפילו לא פי מאה, אבל נניח לרגע) - יש הבדל גדול בין מה שיגיד לך מנהל המוסך (שהוא סוג של סוכן מכירות), לבין מה שיגידו לך הפועלים הפשוטים, שאולי לא מבינים פי אלף, אבל אם תתפוס אותם לשיחה יספרו לך את האמת בד"כ, מנק' המבט שלהם. מציע לנסות. תראה בדיוק את מקרה הגיר בניסאן ג'וק בשרשור מקביל. מי סיפר לו סיפורים ומי את המציאות. אני עוד זוכר סוכן מכירות שאמר שלי שאין יותר אחריות 5 שנים על הגיר כי כבר אין בעיות :-)

פורסם (נערך)
כל שרשור הופך לחוכא ואיטלולא? בין היתר בגלל שטויות שכותבים אנשים שבאים להגן על המוצר שהם רכשו - ולא מכירים מספיק עובדות או לא טורחים לקרוא מספיק.

ּּזה, כל כך זה.

למען הסר ספק אני לא מדבר על מחנה ספציפי, יש מספיק 'מחנות' בפורום, שהפכו את החיבה שלהם לקונצרן כזה או אחר ללא פחות מדת (או יותר נכון - כת).

יש בפורום לא מעט חבר'ה עם מנטליות של אוהדי קבוצת כדורגל; בהתחלה בוחרים קבוצה בגלל סיבות כאלו ואחרות, אח"כ מגינים עליה בחירוף נפש בלי שיש קשר בהכרח למה שקורה במציאות.

(*למען הגילוי הנאות: לחמיי יש ג'טה 2014 DSG7, עובד ללא דופי, אחד הגירים הטובים ביותר שחוויתי ברכב ואין לי מושג על מה מדברים כשאומרים 'רעידות' או 'השהייה במיאוץ'. ועם זאת אני לא אסתובב כאן בפורום ואספר לכל העולם ואחותו שDSG זה ה-גיר הכי טוב בשביל החלל בגלל שיש לנו במשפחה אחד כזה שעובד טיפ טופ. מקווה שזה מבהיר את אי-שייכותי לאיזושהי קבוצת הייטרים כזו או אחרת)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
מישהו יודע איך צריכת הדלק של הסקודה פאביה פה לעומת הרנו מגאן החדשה בגרסת הדיזל אוטומט ...האם הסקודה עדיפה מבחינת צריכת דלק ?

5.7L/100KM כלומר 1:17.5, זה נתון שסביר להניח שמושג בנהיגה שרובה בינעירונית, במגאן דיזל (מניסיון) אפשר להשיג בעיר 1:15-1:16 אם תנהג רגוע, מחוץ לעיר אפשר להגיע גם ל1:22-1:23.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדכון קל, אימי בחופש והרכב אצלי לתקופת החגים (הקליאו נחה לה).

אחרי מספר נסיעות של בית שמש-רמת גן-בית דגן-ראשון-נתיב מהיר צריכת הדלת לפי מחשב הדרך עלתה ל6.5 ל-100.

היום תידלקתי ואיפסתי מונה. אעדכן בתדלוק הבא לפי חישוב

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי מה ששאלתי קודם, מה לגבי שטיפומט? יש?

אם כן ואתם נותנים להם לנקות את הרכב גם מבפנים, זה מסביר את הקילופים בידית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...