Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
זו לא סטטיסטיקה. זו אמונה לא מבוססת, שאתה מציב אל מול המדגם שלי, או סתם הניסיון האמפירי שלי בכבישי ישראל.

זה גם לא קשור ל-"להרגיש מלך".

יש לך הנחת מוצא שהיא פשוט לא נכונה, שלנהג הממוצע סביבך איכפת מ"נהיגה ובטיחות", או שהוא בכלל יודע מה זה.

ביום שאני אצליח לנסוע מהבית לעבודה וחזרה, מבלי לראות עשרות נהגים גונבים רמזור \ לא עוצרים ב"עצור" \ לא מאותתים \ משתלטים על השמאלי כאילו חייהם תלוים בזה - אולי אני אחלוק את האופטימיות שלך. אבל בשביל זה מישהו צריך כנראה ליצר נורמות חדשות בכבישים. זה לא יקרה מהמערכת, שהדיווחים שלה מתבססים על אותם האנשים בדיוק שעושים את כל העבירות האלו.

אגב, אני מתקשר מדי פעם למענה הקולי של חברות הליסינג - בעיקר במקרים של נדחפים לראש התור הפקקים.

אם אם זאת לא הגזמה ואני מאמין שכן. אפילו עשרות נהגים לעומת מאות אחרים שלא עושים את זה כבר מראים לך שאתה מדבר מתוך אמוציונאליות מובהקת מצטברת ותסכול של שנים. אני אחזיר את זה אליך כמו בומרנג. אתה אומר שאתה רואה עשרות נהגים עושים עבירות חמורות כל יום. אם הייתה לך האפשרות לצלם אותם ולשלוח למשטרה שהם יקבלו קנסות אותם נהגים שמסכנים אותך ואת שאר הנהגים, לא היית עושה את זה? ובכך תוך כמה ימים, עשרות נהגים מסוכנים היו חוטפים בראש וחושבים שוב עם לעשות את זה, לא?

לסלו רייד, עצם זה שאתה אומר אין דבר כזה עבירה מסוכנת והכל תלוי בנסיבות, מראה על שורש הבעיה. כשמבצעים עבירה שהיא לשיטתך מסוכנת רק בנסיבות מסויימות שמתקיימות לעיתים נדירות, הרבה פעמים, בסופו של דבר זה נהיה הרגל שגם בנסיבות המסויימות, רוב הסיכויים שלא תשים לב שזה מסוכן כי זה כבר נהיה הרגל.

לשיטתך, לא צריך חוק, בוא כולנו נפעיל שיקול דעת ונעשה מה שאנחנו חושבים לנכון.

שוב, אני לא מאלה שנוהגים 80 במשמאלי ואפילו לא 100. לפעמים בכביש ריק אני מוצא את עצמי לא מאותת וברוב כל המקרים ויש הרבה כאלה, של נהג איטי במשמאלי לפחות מהשנים האחרונות שאני נתקל בו, או נהגים משמאלי, 99% מהמקרים אותו אדם לאחר הבהוב זז ימינה כשיכל ואני נוהג לא מעט. אז כן יש פעם בשנתיים את החכם התורן שלא יזוז ויהי מה ואני או מישהו אחר כנראה שנעקוף אותו מימין. אבל זה נדיר לעומת כל המקרים האחרים שזה נכנס לקטגוריה של תופעת לוואי. הבעיה היא שאנחנו כבני אדם מעדיפים לזכור את הדבר המאוד מעצבן הזה היחיד שהותיר בנו זעם ועושים אותו מייצג, זה טבע האדם. אל תקח תרופות כי יכול להיות שהם יעשו לך כאב ראש או בחילה.

יש עבירה אחת שהיא פחות מסכנת חיים ויותר מעצבנת ואני בטוח ש100% מאיתנו היו שמחים אם באותו רגע הייתה לנו את האפשרות ללמד את הנהג הזה לקח וזה כמובן, הדחפות מימין או שמאל לפניה או צומת פקוק ולא לחכות בפקק. למרות שיש אכיפה מסויימת בנושא, אתה לא יכול מבחינה פרקטית להעמיד ניידת כל צומת ופניה פוטנציאלית בכל הארץ ולכן אם לך הייתה מצלמה כזאת, הרבה נהגים שעצם היותם מתנהגים ככה אומר משהו על הזלזול שלהם באחרים ויכול להעיד על הנהיגה שלהם בכללי, היו חוטפים בראש.

לישה אני אפילו לא אגיב, כי או שיש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא, או שלא משנה מה אני אגיד, יש לך קו מחשבה מקובע אז אתה עונה דברים לא קשורים למה שאני אומר.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לסלו רייד, עצם זה שאתה אומר אין דבר כזה עבירה מסוכנת והכל תלוי בנסיבות, מראה על שורש הבעיה. כשמבצעים עבירה שהיא לשיטתך מסוכנת רק בנסיבות מסויימות שמתקיימות לעיתים נדירות, הרבה פעמים, בסופו של דבר זה נהיה הרגל שגם בנסיבות המסויימות, רוב הסיכויים שלא תשים לב שזה מסוכן כי זה כבר נהיה הרגל.

לשיטתך, לא צריך חוק, בוא כולנו נפעיל שיקול דעת ונעשה מה שאנחנו חושבים לנכון.

מרוב זה שאתה מדבר מתוך אג'נדה, פספסת לחלוטין את כוונתו של סלואורייד - הוא התכוון להיפך - מכיוון שלא כל העבירות מסוכנות בכל הנסיבות אך כולן עבירות, אל לו לבן אדם (זה שמצלם) לקבוע חומרה או האם העבירה ראויה לאכיפה ויש להשאיר זאת למשטרה.

לגבי הסטטיסטיקה שלך - היא פשוט wishful thinking.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אוררר, אני לא אומר שלא צריך חוקים ומספיק שיקול דעת, לא יודע איך הבנת את זה. לכל אחד יש שיקול דעת שונה ואי אפשר לקיים תנועה זורמת כשכל אחד נוהג איך שמתחשק לו.

אחרי שאמרנו את זה, אתה צריך להבדיל בין אסור למסוכן. אלה שני דברים שונים ואזרח ממוצע עם סמארטפון לא יכול להחליט מה מסוכן, בטח שלא מה אסור מאחר והידע התאורתי והמקצועי שלו בחוקי התנועה שואף ל-0. מדוע? קרא שוב מה יבגני כתב על סדר העדיפויות של הנהג הממוצע. לנהוג ב150 קמ"ש זה מפחיד ומסוכן אבל לא לאותת בכיכר, לנהוג בשמאל בלי סיבה או לסטות מנתיב בפניה בצומת זה נורמלי, כולם עושים את זה.

שים לב שאתה תמיד חוזר על החשק שלך "להראות להם מה זה, ללמד אותם לקח". איפה זה ואיפה אכיפת החוק ושמירה על סדר בכבישים באופן אובייקטיבי כמו איש מקצוע.

כמו שכתבתי קודם: "למה לו מותר ולי אסור". תרבות ישראלית מפגרת שבמקום לתקן ולשפר מחפשים רק איך להקיז דם כדי לבדר את הקהל.

החברה הדפוקה שלנו מתפוררת, המדינה לא מסוגלת להעניק ביטחון לאזרח אז קמות כל מיני עמותות מתנדבים ותורמים. זה לא מדאיג אתכם?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אם זאת לא הגזמה ואני מאמין שכן. אפילו עשרות נהגים לעומת מאות אחרים שלא עושים את זה כבר מראים לך שאתה מדבר מתוך אמוציונאליות מובהקת מצטברת ותסכול של שנים.

תודה על הניתוח הפסיכולוגי. אני אכן מדבר מתוך תסכול. החוק בארץ הוא, מה לעשות, בגדר המלצה בלבד. רוב הנהגים חונכו שעבריין תנועה זה רק מי שרוצה לנסוע מעל מהירות אקראית מסוימת. בהתאם גם ההתנהלות בכבישים. זה עולה אפילו מתוך דבריך, שכן אתה מעיד על עצמך כמי שעוקף מימין מדי פעם. הנורמה הזו לא תשתנה כי תהייה עכשיו מערכת מיותרת נוספת, שתאפשר לנהגים ללחוץ על כפתור מצוקה, כשנהג "מופרע" כמוך יעקוף אותם מימין, בזמן שהם עצמם מבצעים כל עבירת תנועה אפשרית אחרת.

אם הייתה לך האפשרות לצלם אותם ולשלוח למשטרה שהם יקבלו קנסות אותם נהגים שמסכנים אותך ואת שאר הנהגים, לא היית עושה את זה? ובכך תוך כמה ימים, עשרות נהגים מסוכנים היו חוטפים בראש וחושבים שוב עם לעשות את זה, לא?

אתה מוזמן לחזור כמה דפים אחורה, שם אני מתאר איך ליד ניידת של מתנ"א רוכב דו"ג ביצע 4-5 עבירות, השוטרים לא עשו כלום, וכמובן שמיד לאחר מכן, הניידת עברה באדום. אני אוהב להתווכח בפורום - גם זה עד גבול מסוים - לא לבזבז את חיי על לחימה בטחנות רוח.

אני עם יד על הלב לא חושב שזה מעניין את המשטרה. יש להם נקודות ספציפיות שבהן מבוצעת אכיפה, וזהו.

זו אולי גם סיבה להצגתה של מערכת כזו - כששוטר מתעצל לעצור רוכב דו"ג, שעוקף אותו על מעבר חציה, אז אולי מישהו בכיר במשטרה חושב שאם זה יגיע כעדות מאזרח לדרג גבוהה יותר, אז יעשו עם זה משהו. בעייני די ברור שמחד התלונות יגיעו רק על 2-3 סוגים מאוד ספציפיים של עבירות, ומאידך, אני אצלם רוכב דו"ג כזה, כנראה שהמקסימום שהשוטר שיקבל את הצילום יעשה עם זה, זה לקשט עם זה את נייר הטואלט בשירותים הקרובים אליו בתחנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אוררר, אני לא אומר שלא צריך חוקים ומספיק שיקול דעת, לא יודע איך הבנת את זה. לכל אחד יש שיקול דעת שונה ואי אפשר לקיים תנועה זורמת כשכל אחד נוהג איך שמתחשק לו.

אחרי שאמרנו את זה, אתה צריך להבדיל בין אסור למסוכן. אלה שני דברים שונים ואזרח ממוצע עם סמארטפון לא יכול להחליט מה מסוכן, בטח שלא מה אסור מאחר והידע התאורתי והמקצועי שלו בחוקי התנועה שואף ל-0. מדוע? קרא שוב מה יבגני כתב על סדר העדיפויות של הנהג הממוצע. לנהוג ב150 קמ"ש זה מפחיד ומסוכן אבל לא לאותת בכיכר, לנהוג בשמאל בלי סיבה או לסטות מנתיב בפניה בצומת זה נורמלי, כולם עושים את זה.

שים לב שאתה תמיד חוזר על החשק שלך "להראות להם מה זה, ללמד אותם לקח". איפה זה ואיפה אכיפת החוק ושמירה על סדר בכבישים באופן אובייקטיבי כמו איש מקצוע.

כמו שכתבתי קודם: "למה לו מותר ולי אסור". תרבות ישראלית מפגרת שבמקום לתקן ולשפר מחפשים רק איך להקיז דם כדי לבדר את הקהל.

החברה הדפוקה שלנו מתפוררת, המדינה לא מסוגלת להעניק ביטחון לאזרח אז קמות כל מיני עמותות מתנדבים ותורמים. זה לא מדאיג אתכם?

שוב כמו שאמרתי מקודם, לבני האדם יש תכונה לקחת את הדבר ההוא שמוציא אותם משלוותם אפילו אם הוא אחד ויחיד ולהכליל והמקרה הזה לא שונה.

האג'נדה שלי היא כמו שלכם RK. לנהוג בכבישים בטוחים יותר עם פחות נהגים מסוכנים. שים לב שאתם הם אלה שמפספסים את הנקודה שלי פעם אחר פעם ולא ההפך.

כנראה שהבעיה העיקרית היא חוסר אמונה במערכת ואני יכול להבין את זה. אז מצד אחד אתם אומרים, המשטרה דפוקה, לא אוכפת עבירות בעצמה ולא אוכפת עבירות שצריך. מצד שני אתם אומרים האזרחים לא יאכפו עבירות אמיתיות ורק ינסו לנקום.

זה רק מראה על המציאות השחורה שאתם חיים בה ואני חושב שנורא קשה לחיות בכזאת שליליות. נכון שהמשטרה דפוקה, אבל עם כל המקרים המבזים שלה, כן יש מידי פעם אכיפה טובה שאני נתקלתי בה אישית ואני בטוח שכל אחד מכם. העניין הוא, שלא משנה אם יש 1000 מקרים של אכיפת חוק טובה, את אף אחד זה לא באמת מעניין וזה לא יסופר באף מקום כי זה נורמה, אבל כשהסרחון עולה מידי פעם, אז כולם ישר ידעו וזה מה שיחקק בזכרון שלנו, שוב כי ככה מוח האדם פועל לצערינו.

אז בואו ננסה לתת קרדיט מנימלי למשטרה שאולי מבינה שוואלה, השוטרים שלנו כרגע לא מספיקים לאכיפה נורמלית בכביש ויש חוסר אמון במשטרה שנובע מכך, אז בואו נתן לאזרח שמתלונן עלינו כמה שאנחנו לא טובים כל הזמן אפשרות זמינה יותר לעשות את מה שהוא היה יכול לעשות תמיד וזה להתלונן על אזרח אחר. באותו הגיון, אם אתה רואה מישהו שזקוק לעזרה כלשהי באמצע הרחוב, אל תיגש לעזור לו, תחכה שהמשטרה תבוא כי זה התפקיד שלה. אנשים כבר שכחו שלפני שיש לנו ממשלה ושירותי בטחון, יש לנו גם כחברה אחד את השני וזה אומר ששינוי לפני הכל בא מתוכינו. אנחנו, האנשים הרגילים, הם אלה שבסופו של דבר מרכיבים את הצבא, המשטרה וגם את הממשלה ולכן מה לעשות, כשהמצב מתחיל לצאת משליטה צריך לאלתר ולמצוא איך בכל זאת כן אפשר לעזור.

אסיים בזה שאומר, זכות כל אחד פה לחשוב מה שהוא רוצה, אני מעדיף להיות אופטימי ולהסתכל על הצד החיובי שלעומת הרבה דברים הוא ממש לא דמיוני. כשמספיק אנשים חושבים חיובי, בסוף יהיה חיובי והפוך.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא מוציא אותך משלוותך כשאתה נחשף לכמה רקוב המצב הזה, שגוף ממשלתי שאמון על אכיפת החוק מנסה לגרום לאזרחים לעבוד במקומו בהתנדבות ותוך כדי לשפר את אשליית הביטחון שהוא נכשל לספק להם?!

המשטרה מבינה שהיא לא מסוגלת למלא את תפקידה אז מגיע לה קרדיט על זה?!

אל תהייה אופטימי, תהייה מציאותי.

אני מסכים איתך ששינוי צריך לבוא מתוכינו. שינוי כזה צריך להתבטא בתיקון עצמי ולא בחיפוש הטעויות של האחר. בשביל זה יש משטרה במדינות נורמליות.

השוטר הוא מראה (mirror) של האזרח וזה עניין של חינוך מגיל צעיר. המשטרה טעונת שיפור בדיוק כמו האזרח, שנוהג בצורה גרועה ומאמין שהוא אלוף העולם כי הוא במהירות המותרת וגדל על המנטרה שלהעניש חשוב יותר מלמנוע.

אזרחים לא יכולים ולא צריכים לעשות את עבודת המשטרה בהתנדבות במדינה מתוקנת, נקודה.

פורסם

ברור שמוציא, אבל אנחנו לא מדינה מתוקנת, אנחנו צריכים לתקן אותה והיות והאופי של הישראלי הממוצע הוא כזה שלא מאפשר ביקורת עצמית, אז הדרך היחידה להתחיל שינוי זה כן חיפוש טעויות של האחר, כי אם תחכה שהם יתקנו את עצמם אז אתה יכול להמשיך לחכות. אני גם רוצה משטרה יעילה וטובה עם יותר כוח אדם שיוכל לאכוף את הבעיות שגורם האופי של השיראלי הממוצע בכביש, אבל אני יכול להמשיך לרצות. לפעמים צריך ליצור מצב קיצוני יותר בשביל להתחיל שינוי.

אני לא אומר שזהו נפתרו כל הבעיות שלנו בגלל המערכת הזאת ואני לא אומר שהיא תהיה מושלמת ואני לא אומר שרק אנשים נורמלים ישתמשו בה ואני גם לא אומר שרק עבירות נורמליות יאכפו בה.

אני כן אומר שיש מקום לתת לעסק הזה צ'אנס ולראות לאן זה מתקדם, כי הנזק שזה יכול להביא הוא קטן ביחס לתועלת.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

למה? אחת הבעיות שעליהן מדברים הח"כים הערבים, בעיקר, היא תרבות הנהיגה הקלוקלת ועבריינות התנועה במגזר. אחת הטענות שהועלו כאן היא ההיבט החברתי שבאכיפה האזרחית. בינגו! למה לא להגיע למגזר ולהגשים את כל המטרות הנעלות מחד ולסייע ולפתור בעיה קיימת מאידך?

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
ברור שמוציא, אבל אנחנו לא מדינה מתוקנת, אנחנו צריכים לתקן אותה והיות והאופי של הישראלי הממוצע הוא כזה שלא מאפשר ביקורת עצמית, אז הדרך היחידה להתחיל שינוי זה כן חיפוש טעויות של האחר, כי אם תחכה שהם יתקנו את עצמם אז אתה יכול להמשיך לחכות.

לא לא ולא.

מי מחליט שאתה יותר טוב ממני להלשין על שגיאות שגם אתה לא חף מהן? היום אתה מלשין עלי, מחר אני מלשין עליך ובשנה הבאה הילדים שלנו מלשינים עלינו.

זה רק מעצים את האופי הישראלי! כל אחד חושב שהוא הכי חכם וצודק ומי שלא חושב כמוהו עבריין מסוכן.

אתה לא שוטר, לא שופט ואפילו לא עורך דין.

השינוי בר ביצוע. צריך ללמד נהגים את העובדות ולא את הפרופגנדה של עמותות פרטיות כמו אור ירוק.

במקום להביא לתודעה הציבורית את כל המאמצים באכיפת המהירות ולהציג אותה כרעה החולה היחידה בכבישים, שישטפו לציבור את המוח כמה זה מסוכן לא לאותת, למה לא נוסעים בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה, מדוע זה מגעיל לחסום 2 חניות וכו'. לפחות מזה תצמח התנהגות יותר אכפתית ולא הטימטום הצדקני שמתפשט כאן.

פורסם

זה שאתה מתלהמים ומציעים רעיונות קיצוניים מראה על חוסר רציונאליות. אנחנו לא חיים במציאות שחור ולבן יש הרבה(50?) גוונים של אפור באמצע.

היות ותרבות הנהיגה במגזר שונה וקיצונית יותר מתרבות הנהיגה של האוכלוסיה לא מן המגזר(לא בדקתי בעצמי, זה אתה אומר), אז לאזרח הממוצע זה לא יהיה מעשי להכנס. מעבר לזה שהאזרח היהודי הממוצע גם לא נכנס בנורמה שלו לערים ערביות ולא לשם כך גם נועדה המערכת, היא לא נועדה להפוך אותך לשוטר. היא נועדה לתת לך כלי נוסף בדרך הרגילה שלך לתפוס עבריינים. אתה לא חייב לעשות את זה, אף אחד לא הכריח אותך ואני בטוח שלאנשים יש דברים טובים יותר לעשות מאשר לחפש עברייני תנועה. בפועל, מי שאכפת לו באמת בכביש, הוא זה עם הפוטנציאל להצטרף לזה ולהשפיע לטובה.

בנתיים רוב הטענות שהעלו פה נגד, על אף נכונותן החלקית, הן בעיקר אמוציונאליות ולא עומדות במבחן המציאות, היות ויש כל כך הרבה משתנים בדרך לכל דבר, שמי שלא עוסק ומקדיש את כל התעסוקה שלו לנושא הזה(אני לא אחד מאלה), לא יכול לראות את התמונה האמיתית, לא אני ולא אתם.

אז בבקשה, ברשותכם אני אמשיך בחיי, תמשיכו בחייכם ודרכינו יפרדו מעתה. :)

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

בתור מישהו שעמוק כיום בתחום של "אכיפה חברתית" ושיימינג, אפילו אני מתנגד לאפליקציה כזו.

הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה שאזרחים יוציאו את הטלפון וייתעסקו איתו בזמן הנהיגה.

רוצים משהו אפקטיבי?

שימו כפתור פשוט שברגע שיש עבירה הוא מקליט את הדקה שהייתה לפני הלחיצה והדקה שאחריה לתוך דיסק קשיח, מקדימה, מאחורה ומהצדדים.

אין התערבות אמיתית של הנהג חוץ מלחיצה על כפתור שנמצא במקום קבוע וזמין, אין נגיעה בטלפון ואין כלום.

המערכת של המשטרה רקובה ולא מתעסקת עם זה כמעט בכלל.

אם היו פשוט שמים שוטר בכל צומת מרכזית, תוך 5 שעות היו תופסים 100 איש שעומדים ברמזור ומדברים בטלפון תוך כדי נהיגה. זה 100,000 ש"ח תוך 5 שעות (עם קנס של 1000 ש"ח).

זה היה מממן המון מצלמות סמויות בניידות סמויות.

הבעיה היא שהקנסות לא באמת מרתיעים.

מה שיכול להרתיע זו אכיפת רשת ושיימינג.

ככה זה יפגע באנשים במקום שהכי כואב להם, באגו.

כי כשהשכן שלך מספר שהוא ראה אותך בפייסבוק מתנהג כמו זבל, זה הרבה יותר עמוק מסתם "יאללה, 1000 ש"ח" הלכו לפח".

אתם יודעים מה?

אני אתן לכתבה הזו להסביר את זה יותר טוב.

פורסם
זה שאתה מתלהמים ומציעים רעיונות קיצוניים מראה על חוסר רציונאליות. אנחנו לא חיים במציאות שחור ולבן יש הרבה(50?) גוונים של אפור באמצע.

לא. זה רק אומר שאתה חכם על אלה שלא תקבל מהם מכות, זה הכל.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה מתלהם וקיצוני בחינוך? אם כבר, לתת לכל האזרחים לשחק בשוטרים וגנבים זה לא מציאותי בעליל.

הבעיה היא שהקנסות לא באמת מרתיעים.

מה שיכול להרתיע זו אכיפת רשת ושיימינג.

ככה זה יפגע באנשים במקום שהכי כואב להם, באגו.

נכון לעכשיו אתה צודק, פגיעה באגו מזיזה לרוב האנשים.

אבל מה יהיה בעתיד? זה יהפוך לנורמה כמו הקנסות. מי שיכול לשלם עושה את העבירה ומי שלא, מתפלל שלא יבוא שוטר ועושה את העבירה.

בנק' מסויימת לאנשים כבר לא יהיה אכפת שצילמו אותם בקלקלתם ופירסמו את זה.

זה כמו שפעם "יפה נפש" היה תיאור שבח והיום הפך לכינוי גנאי.

ואז מה?

בגלל זה מניעה חשובה יותר מענישה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...