Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מערכת pioneer

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

את ההמלצות לבנית תיבה למורל פרימו תמצא במסמך הבא:

http://www.morelhifi.com/wp-content/uploads/2012/04/Primo-Manual-for-site.pdf

לגבי הסוני, קודם כל תבדוק אם הוא בכלל קיים במלאי, משום שמדובר בסאב ישן יחסית (הופעתו בזאפ/באתר החנות אינה עדות מובטחת לכך).

שנית, מדובר בסאב עם נצילות נמוכה יחסית, מה שאומר שבאופן תאורטי הוא יצטרך מגבר חזק יותר.

ואחרון, לא מצאתי מסמך רשמי עבורו עם המלצה עבור נפחי תיבות או אפילו נתונים שבעזרתם ניתן להסיק נפח מומלץ, אלא רק המלצה לעובי החומר (19 מ"מ MDF).

יכול להיות שקיים בקופסה שבה הוא נמכר, או אחרת, מצאתי המלצה באתר ממכר אמריקאי לתיבה אטומה בנפח 22 ליטר או 32 לפתוחה (אבל בלי נתוני פורט).

כן מצאתי שלדגם חדש יותר שמופיע בזאפ, XS-GTR120L יש ציון מידות ונפחים (שנראה שזהים לסאב הנ"ל):

https://docs.sony.com/release/XSGTR120L_install_EN_FR_ES.pdf

אין לי את הנסיון על מנת להמליץ לך על מי מהם.

אגב, יש 2 סאבים של מורל פרימו למכירה ביד שניה, אבל הם "10. עדין אפשר יהיה אולי להתרשם מהם.

ובכלל יש שם כמה מציאות שניתן לשמוע בטח, או ברגע שיהיה לך גם מגבר תוכל לחבר אצלך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תום שוב תודה

כנראה אני ילך על קומפוננט morel tempo 6 בטור רמקולים

אני יוכל להשתמש בהם גם קדימה גם אחורה? או שלאחורה צריך משהוא עם הספק נמוך יותר?

וסאב כנראה אני יקנה גם morel primo 124 ואת התיבה אני יבנה לבד..

מבחינת האפקט יש הבדל בין סאב 12' ל 10' באופן ניקר??

אלעד

פורסם

התקציב שלך מאפשר לדעתי לרכוש את הטמפו אולטרה, אם לא כבר את הוירטוס.

ממליץ שוב לאתר מקום או מישהו לשמוע אותם.

עוד לא ירדת מהקטע של רמקולים מאחור? :wink:

אתה תמיד יכול להוסיף בהמשך גם. אם אתה מתעקש על זה, התקנה על המדף מאחור תהיה עדיפה (וחיתוך תדרים מתאים כדי לא "להתנגש" עם הסאב).

אם זה לצורך מילוי אחורי, תוכל ללכת על סט קואקסלי מאותה סדרה כמו הקדימה או קומפוננט.

יש הבדל מורגש לטעמי. לא יודע איך עם הפרימו.

כמובן שיש להשוות תפוחים לתפוחים ולא לתפוזים, כלומר אין דין סאב "10 מדגם מסוים של חברה מסוימת כדין סאב "12 מדגם אחר וחברה אחרת.

פורסם

אוקיי תום

כנראה אני יבנה תיבה בנפח 38 ליטר אטומה..

את הרמקולים אני באמת ימצא איפה לשמוע לפני וגם את הסאב..

השאלה האחרונה איזה מגבר :shock:?

אלעד

פורסם (נערך)

היי אני לא מומחה כמו הבחור עם האוטו הכתום אבל לחבר יש סאב של סוני והוא לא משהו בכלל ולגבי הסאב של מורל לא שמעתי אבל כמו שראיתי מומלץ מאוד .

בהצלחה בקניה

עריכה אחרונה על ידי ofervars

Hu: pioneer dehx6650bt comp:focal ps165 Amp: focal r4280 sub: more primo

פורסם

אני לא כל כך מומחה כמו שהבחור עיוור הצבעים (זה כתום! :lol:) טוען אלא חובבן מתקדם.

בכל אופן, אבל אם תיישם את מה שהצעתי בפסקה האחרונה בהודעה #40, אני בטוח שתמצא משהו.

פורסם

ניפון הם המשווק בארץ של מורל (שהם בעצמם הרי ישראלים).

יכול להיות שדרכם, או רשימת המתקינים שלהם תוכל למצוא מקום לשמוע ו/או לרכוש במחיר מוצלח.

בהצלחה :-)

פורסם

הספק RMS כפי שדנו קודם.

נתון SNR גבוה ככל הניתן.

נתון THD נמוך ככל הניתן.

אם יש נתון Damping Factor - גבוה ככל הניתן.

אלו פחות או יותר הנתונים המפורסמים העיקריים שיש לשים לב אליהם.

הסברים לגבי כל הסינית הזאת תוכל למצוא בסבירות גבוהה בהמלצה שנתתי בהודעה #30 הפעם.

פורסם

בעניין ההספק זה מובן

לגבי יחס אות לרעש מה המינימום מבלינתי שאני מחפש.?

ולגבי thd מה המקסימום שאני מחפש.?

ולגבי df מה המינימום שאני מחפש.?

תודה אלעד

פורסם

אלעד אולי אוכל לעזור במעט,

הסאב מורל פרימו נמצא ברשותי בגודל של 10 אינץ' סאב בעל צליל מלא וחם, בעיקר מיועד לשירים כמו גאז' ומוזיקת SQ, נשמע פחות טוב עם שחורה או טראנסים.

לגבי מגבר יש לי את הGTO1004 מימים רחוקים.. והמגבר עובד בצורה מצויינת.

רמקולים של JBL גם היו לי, לא שווים בכלל, ורמקולים של פוקל גם נמצאים ברשותי, הטוייטר שלהם לא ברמה קרובה לזה של מורל.

מקווה שעזרתי מבחינת רכיבים.

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם (נערך)
לגבי יחס אות לרעש מה המינימום מבלינתי שאני מחפש.?

ולגבי thd מה המקסימום שאני מחפש.?

ולגבי df מה המינימום שאני מחפש.?

הבעיה הראשונה עם כל הנתונים האלו, היא שהם נמדדים לעיתים באופן שונה ולכן משפיעים על המספר הסופי.

SNR - נתון שקצת יותר נתון לוויכוח עד כמה משמעותי. מגברים עם נתון של 80db יהיו בדר"כ מאוד בסיסיים. כל דבר גבוה מזה הרי זה מבורך.

THD - מקובל לחשוב שעד 1% איננו הבדל שמיע עבור ערוצים עיקריים ועד 10% עבור ערוץ סאבוופר. הנתון המפורסם ברוב המקרים הוא רק של תדר 1kHz בהתנגדות 4 אוהם ורצוי שיהיה מדובר בבדיקה בהספק הנומינלי של המגבר. רוב המגברים אומנם יציגו נתון נמוך או שווה לנ"ל, אבל יש נמוך ויש נמוך.

DF - נתון שמפורסם לעיתים רחוקות, וגם כשהוא מפורסם, לא תמיד רשום באיזה תדר בוצעה הבדיקה. הנתון קצת יותר חשוב לתדרים נמוכים יותר משום שהוא מייצג במידה מסויימת את יכולת שליטת המגבר על האלמנט.

אם אתה מסתדר טוב עם אנגלית, יש את האתר http://www.bcae1.com עם הסברים מפורטים וטכניים למדי בנוגע להכל מהכל.

בא נסכם ככה, שכנראה יהיה יותר פשוט אם תמצא מגבר שמענין אותך והחברים כאן יוכלו לייעץ לך אם הוא שווה את הכסף שנדרש עליו.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

• תוכן חדש...