Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו באמת.

מסלול סגור בשם כוכב יאיר ומיצוי של רכב כזה, איך להגיד את זה... מגוכח?

צודק, הגזמתי עם המילה "מיצוי". הכוונה הייתה שאני או הרכב לא מרגישים מאותגרים. עם רכבים כמו קליאו ספורט, מיאטה או S2000 הרגשתי שאני ממש צריך להתאמץ וגם למדתי המון דרך המסלול הזה. עם המגאן הרגשתי כאילו זה אפילו לא מתיחות לפני אימון בשבילה וזה היה הרבה פחות מרגש מברכבים הנ"ל.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם המגאן הרגשתי כאילו זה אפילו לא מתיחות לפני אימון בשבילה וזה היה הרבה פחות מרגש מברכבים הנ"ל.

זאת בדיוק ההרגשה שלי מנסיעת המבחן.

כמו להתחרות מול סבסטיאן לואב.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אחרי ששמעתי לא מעט את צירוף המילים "המסלול בכוכב יאיר" [הו הו הו ! (הו!)]

נכנסתי לשם פעם, ראיתי איזה כבישון שמתאים לקארטינג [עם מגבלות] ומיציתי אותו ברגל.

אחרי שנים של מגורים ונהיגה בגוש דן, רק הביקור הזה ב"המסלול" גרם לי להבין כמה חסר לנהגים במרכז

כביש מפותל, פתוח, סלול היטב וריק תמיד, שזו פריבלגיה שגדלתי איתה בצפון

ושמאז ששבנו לגור בצפון היא כל הזמן לרשותי.

*** אסף מרנו, סחטיין, סוף סוף בנאדם רגיל שמספר בפתיחות על נושא

שקרוב ללבו ושגורם לו הנאה. זה שאתה עובד שם וכו' זה כבר נהיה משני, נחמד סתם לקרוא את

הדברים כמו של כל יוזר אחר כאן וקל להאמין לך, שזה לא טריוויאלי כשמדובר במישהו מקרסו.

עלה והצלח !

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)
דווקא כוכב יאיר עונה על ההגדרה של ראשון-שני-שלישי וחזרנו.

האמת היא שכוכב יאיר הוא דימוי יותר טוב לנהיגת כביש מאשר רוב מסלולי המירוצים האמתיים.

במסלולים רציניים רוב הפניות הן ברדיוס קבוע וארוכות למדי. בכביש, רוב הפניות הן קצרות (ולרוב, בירושה מן המנדט הבריטי, עם רדיוס מתהדק:x) וכאלו הן גם הפניות בכוכב יאיר.

יש מכוניות שמתאימות יותר לפניות קצרות (שינוי כיוון) ולכן לכביש, ויש כאלו שמתאימות יותר לפניות רצופות וארוכות, ולכן למסלול. קשה לקבוע מה המגאן מעדיפה...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
האמת היא שכוכב יאיר הוא דימוי יותר טוב לנהיגת כביש מאשר רוב מסלולי המירוצים האמתיים.

במסלולים רציניים רוב הפניות הן ברדיוס קבוע וארוכות למדי. בכביש, רוב הפניות הן קצרות (ולרוב, בירושה מן המנדט הבריטי, עם רדיוס מתהדק:x) וכאלו הן גם הפניות בכוכב יאיר.

יש מכוניות שמתאימות יותר לפניות קצרות (שינוי כיוון) ולכן לכביש, ויש כאלו שמתאימות יותר לפניות רצופות וארוכות, ולכן למסלול. קשה לקבוע מה המגאן מעדיפה...

וגם אין דין סילברסטון כדין אולטון פארק, או דין מונקו כסברינג.

כוכב יאיר הוא מסלול קרטינג, לא מעבר. יודע מה, הוא גם בסדר לדריפטים.

זה שאנשים בסצנה המקומית מתיחסים אליו כאל מסלול אמיתי, זו בעיה שלהם, לא של אף מכונית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מעניין כמה מהמגיבים פה באמת עשה יותר מכמה סיבובים (במקרה הטוב) בכוכב יאיר...

לא שאני חושב שכוכב יאיר הוא מסלול מפואר, אבל מניסיון של אין ספור ביקורים וכנראה מספר תלת סיפרתי של הקפות במכוניות שונות אני יכול לחלוק את התובנות הבאות:

- מסכן ככול שיהיה, העובדה שמדובר במסלול יעודי וסגור מאפשר לנהג להגיע למגבלות שאינן אפשריות על שום כביש ציבורי. לא בנס הרים והסובבים ולא בכבישי הצפון. וזה נכון לכל רכב לכל רכב עליו נהגתי (כולל אגב, המגאן RS).

- עם זאת, אני מסכים שמכוניות גדולות וחזקות (כדוגמת המגאן) אינן מבריקות שם כיוון שהמגבלות שלהן (משקל בעיקר, שינויי כיוון וכו') אינן מאפשרות להן. עבור המיאטה למשל, אני חושב שהמסלול נהדר.

- נקודתית לגבי המגאן, ההנעה הקידמית והמשקל הגבוה (יחסית... למיאטה) מאוד בלט בכוכב, היא הרגישה גמלונית ומתנדנדת - מאוד רחוק מהתחושות בכבישים סביב נס הרים.

דווקא בנהיגת כביש תובענית בכביש הציבורי מ א ו ד אהבתי את המגאן, חזקה אבל תקשורתית, בלמים נהדרים והדיפרנציאל המוגבל נתן תחושה שנוגדת את הפיסיקה עם המשיכה של הרכב לתוך הפניה עם החזרה לגז - משהו שלא הרגשתי בכוכב.

המסלולון בכוכב יאיר מחדד נקודות ש"נעלמות" בכבישים ציבוריים, הוא בוודאי איננו "ממצה" כמו שגם הכביש הציבורי אינו "ממצה" את הרכב. לא בכדי בחו"ל בוחנים מכוניות גם בכביש וגם במסלול.

פורסם

אני עובד קשה מאוד בחודש האחרון בשביל שתראו עוד מגאן וקליאו ספורט על הכביש.

:silly:

כל הכבוד ובהצלחה, כי עד עכשיו בקרסו עבדו מאוד קשה כדי שלא נראה אותם על הכביש גם אם מאוד נרצה.

למשל, חבר טוב תיאם נסיעת מבחן על הקליאו rs מראש אבל ביום הנסיעה נמסר לו שבגלל גשם זה לא יקרה (האם הרכב עשוי מסוכר או שהמעבר מהסוכנות לחניה הוא תחת כיפת השימיים? )

עוד מקרה שלא מעט חברי פורום הזכירו מהתגובה הראשונה בשרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=537689

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

הדיפרנציאל המוגבל נתן תחושה שנוגדת את הפיסיקה עם המשיכה של הרכב לתוך הפניה עם החזרה לגז - משהו שלא הרגשתי בכוכב.

ממש לא נוגד את הפיזיקה. עם ובלי קשר לסוג הדיפרנציאל, הגלגלים הקדמיים מופנים לתוך העיקול, והמומנט שאתה מפעיל הוא בכיוון שאליו הקדמיים פונים, ולכן לתוך הפניה.

בכוכב יאיר לא מרגישים את זה כי אתה נוסע מהר כל כך שכל טיפת האצה מגבירה את המהירות אל סף תת-ההיגוי והאפקט הזה מתבטל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
מעניין כמה מהמגיבים פה באמת עשה יותר מכמה סיבובים (במקרה הטוב) בכוכב יאיר...

לא שאני חושב שכוכב יאיר הוא מסלול מפואר, אבל מניסיון של אין ספור ביקורים וכנראה מספר תלת סיפרתי של הקפות במכוניות שונות אני יכול לחלוק את התובנות הבאות:

- מסכן ככול שיהיה, העובדה שמדובר במסלול יעודי וסגור מאפשר לנהג להגיע למגבלות שאינן אפשריות על שום כביש ציבורי. לא בנס הרים והסובבים ולא בכבישי הצפון. וזה נכון לכל רכב לכל רכב עליו נהגתי (כולל אגב, המגאן RS).

- עם זאת, אני מסכים שמכוניות גדולות וחזקות (כדוגמת המגאן) אינן מבריקות שם כיוון שהמגבלות שלהן (משקל בעיקר, שינויי כיוון וכו') אינן מאפשרות להן. עבור המיאטה למשל, אני חושב שהמסלול נהדר.

- נקודתית לגבי המגאן, ההנעה הקידמית והמשקל הגבוה (יחסית... למיאטה) מאוד בלט בכוכב, היא הרגישה גמלונית ומתנדנדת - מאוד רחוק מהתחושות בכבישים סביב נס הרים.

דווקא בנהיגת כביש תובענית בכביש הציבורי מ א ו ד אהבתי את המגאן, חזקה אבל תקשורתית, בלמים נהדרים והדיפרנציאל המוגבל נתן תחושה שנוגדת את הפיסיקה עם המשיכה של הרכב לתוך הפניה עם החזרה לגז - משהו שלא הרגשתי בכוכב.

המסלולון בכוכב יאיר מחדד נקודות ש"נעלמות" בכבישים ציבוריים, הוא בוודאי איננו "ממצה" כמו שגם הכביש הציבורי אינו "ממצה" את הרכב. לא בכדי בחו"ל בוחנים מכוניות גם בכביש וגם במסלול.

מסכים לחלוטין, ישנם מספיק רכבים שאפשר ללמוד הרבה עליהם ועל נהיגה, גם במסלול קטנצ'יק כמו כוכב יאיר, המגאן פשוט לא אחת מאותם רכבים.

פורסם
יש למכוניות כאלו שם.

קוראים לזה Overtyred. :wink:

לא רק אובר-טיירד, פשוט בנויות לתת זמני מסלול. יש סיבה שהמגאן החזיקה בשיא של הנעה קדמית בנורבורגרינג הרבה זמן. אף אחד לא ניסה לשבור שיאים עם מיאטה, GT86 או קליאו אפילו בצחוק.

אני חושב שיש קורלציה הפוכה בין רכבים שוברי שיאי מסלול לבין רכבים שאפשר להנות מהם מאוד ביום יום. זה לא 0 ו-1 כמובן, אבל זה בהחלט סוג של סקאלה.

פורסם

ברור שיש!

תחשוב למשל על מה שאמרנו קודם: בכביש רוב הפניות הן קצרות, והקטע במהלך הפניה שבו הרדיוס קבוע קצר עוד יותר, ולכן נדרש כיול רכב שונה לעומת מסלול, שמתאפיין לרוב בפניות ארוכות.

רכב "מסלול" בתוואי כזה לא ינסוך בטחון בנהג בכניסה לפניה, ואף ירגיש "עצבני" במהלכה.

פורסם
יש למכוניות כאלו שם.

קוראים לזה Overtyred. :wink:

המונח מתייחס לרכבים שהאחיזה שלהם נובעת מעודף גומי ולא ממצויינות השלדה.

זה לא המקרה של המגאן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שלום לכולם!

קוראים לי אסף,

אותו אסף שביצע למקסים המקסים :lol: נסיעת מבחן על הרנו מגאן ספורט

רק ארצה לחדד שהאופן והצורה בה אני עובד היא לא כי אמרו לי לעשות את זה, אני כחובב ספורט מוטורי תמיד שמח להכיר אנשים חדשים

כמו שציינו לפני כמספר שבועות הייתי נוהג על "נינג'ה יפנית" עטורת סוסים.

היום אני עובד בקרסו מוטורס בסוכנות רנו החדשה והמטרה שלי שאנשים יכירו יותר את הרכב האחרון שנשאר (לפי דעתי) שעוד מעביר לנהג את התחושה האמיתית של רכב ספורט, בלי יותר מידי מחשב ומערכות שמתערבות לך בנסיעה.

נטו סוסים בגלגל והרגשה של הכביש דרך 5 החושים של הנהג.

אני עובד ומגיעה למפגשים נטו מהאהבה שלי לתחום, ומקווה להיות נוכח בכמה שיותר אירועים של כל מועדוני הרכב.

אז לסקפטים שבנינו, או לאנשים שנכוו משירות קרסו, אני כאן להוכיח לכם אחרת.

נפתח סניף חדש בפתח תקווה שנבחר לו צוות בהרבה מחשבה והגיון על מנת לגרום שכל הצדדים יהיו מרוצים.

אני עובד קשה מאוד בחודש האחרון בשביל שתראו עוד מגאן וקליאו ספורט על הכביש.

צביקה פיק, אתה תמיד מוזמן לקפה, ולשחק בסימולטור עם הגרנד טוריסמו בשביל הכיף, (אני מבטיח שלא לנסות למכור לך רכב :lol:)

אחרי שימאס לך נרד לחניון ונניע רכבים אמיתיים,

ועכשיו בתכלס... היית מתנגד אם היה לך סימולטור כזה בעבודה?

כי אני לא מתחיל משמרת בלי לנהוג ב GTR בנורברינג בסימולטור.

מקסים אני מקווה שנהנית במגאן ספורט RS CUP

בפעם הבאה תן קצת גז, בלימה קטנה לפני הכיכר ואתה על הצד, האוטו משתף פעולה :silly:

לא חסר כבוד למגאן, אבל זה ממש לא הרכב האחרון שמעביר תחושות לנהג. אולי אתה מתבלבל עם הסימולטור שלך.

emotion of motion

• תוכן חדש...