Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי באחד הקיבוצים "מכוניות גולף" די חדישות של ימהה שמשמשות לעבודות שרות בתוך הקיבוץ.

מנוע בנזין.

שמתי לב שיש להן מערכת stop&start שעובדת מאוד יפה:

בכל עצירה, אפילו הקצרה ביותר המנוע כבה ברגע שהכלי הגיע למצב עצירה. עם לחיצה על דוושת הגז המנוע מניע מייד ללא שום רעש נלווה של סטרור. מניע ומתחיל לנסוע.

אני מניח שיש שם סוג של מה שנקרא פעם "דינאמו-סורטר" - כלומר סטרטר ואלטרנטור (או דינאמו) ביחדה אחת. בנסיעה זה מייצר חשמל, בהתנעה מניע את המנוע. משולב למנוע באופן קבוע.

עכשיו השאלה שלי:

הכלים האלו עובדים ככה: נסיעה של 50 או 30 מטר בין ביתנים או בין הלול לרפת, עצירה-התנעה. נסיעה של עוד 10 מטר, עצירה-התנעה. נסיעה של עוד 2 מטר, עצירה-התנעה.

אין בלל את הקטע של "שיוט בכביש פתוח" שמאפשר למצבר להיטען.

אך על פניו נראה שהמערכת עובדת יופי, כלומר הנסיעות הקצרות האלו של כמה מטרים מספיקות לטעון את המצבר.

במכוניות רגילות זה לא יכול לעבוד, אז איך זה עובד בכלים האלו? מדובר במנוע בנזין 550 סמ"ק או משהו כזה.

תודה.

פורסם

אני מניח שכמו ברכבים בעלי מערכת עצור וסע, כשמתח המצבר יורד מתחת לערך מסויים המערכת מתנטרלת עד שמתח המצבר יחזור למוטב.

אולי יש למצבר קיבול גדול במיוחד כדי לאפשר מספר רב של עצירות סמוכות.

האם היית בכלי מספיק זמן כדי לאפשר לו לנטרל את המערכת?

אל תשכח גם שברכב, בניגוד לכלי ההוא, יש המון מערכות שממשיכות לפעול וזוללות את המצבר בזמן העצירה כמו מערכת סטריאו, מזגן, תאורת דרך ותאורת מחוונים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אולי יש למצבר קיבול גדול במיוחד כדי לאפשר מספר רב של עצירות סמוכות.

האם היית בכלי מספיק זמן כדי לאפשר לו לנטרל את המערכת?

לא נהגתי אבל עקבתי אחרי הפעולה שלהם כמה ימים. זה בשטח מאוד קטן עם נסעיות של עשרות מטרים לכל היותר בין עצירה לעצירה.

לא ראיתי במהלך הזמן הזה כלי עומד במקום עם מנוע פועל. יש לו רעש חזק כמו של מכסחת דשא, מיד שומעים אם הוא מונע או לא.

מצבר בקיבול גדול יניע הרבה פעמים אבל מתישהו ידרוש טעינה כלומר יציאה לנסיעה לפרק זמן ארוך. הכלים האלו לא עושים נסיעות ארוכות.

איכשהו המערכת מצליחה לאגור אנרגיה להתנעה הבאה בכמה מטרים האלו שהכלי נוסע.

פורסם (נערך)

מי כמוני מכיר את הרעש הזה. בשלושת החודשים האחרונים יוצא לי לנהוג 5-15 פעמים ביום על פולאריס כלשהו.

מניח שזה פשוט שילוב של צריכת אנרגיה מאוד נמוכה בזמן העצירה, קיבול מצבר גבוה, סטרטר שלא צורך הרבה אנרגיה (המנוע בטוח קל משמעותית להנעה ממנוע של מכונית) ואלטרנטור יעיל.

בקיצור הכלי מתוכנן לנסיעות במרחקים האלה. לא נראה לי שיש פה איזה קסם.

באופן יחסי הפונטו איבו שלי עובדת באותו ה"קושי". בנסיעה עירונית בשעות היום אני צריך לעצור כמעט בכל כיכר/צומת, במרחים מאוד קצרים. קרה לי רק פעם אחת שהמערכת התנטרלה סתם.

עריכה אחרונה על ידי matansab

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כנראה.

בכל מקרה אין שם סטרטר, אני בטוח בזה ב 99%. לסטרטר גם יש רעש אופייני אותו שומעים בבירור.

הכלי הזה מניע ללא הרעש הזה. תאר לך מצב שאתה ברכב ידני נוסע בהילוך 4, לוחץ קלאץ' ומכבה את המנוע. אחר כך משחרר קלאץ', המנוע יניע תוך שבריר שניה.

אז זה משהו דומה שם, כמו שתיארתי בהתחלה. כנראה יש מכלול משולב סטרטר/אלטרנטור.

פורסם

יש רכבים בהם ההתנעה מתבצעת רק ע"י ניצוץ שמצית תערובת קיימת בצילינדרים מסויימים, ללא התערבות מתנע, לא?

לא יכול להיות כאן סיפור דומה?

חיפוש קל ברשת העלה את הפטנט הבא.

מודה שלא קראתי שם הכל, אבל יש שם איזו התייחסות להתנעה מהירה ושמירה על המצבר.

פורסם
יש רכבים בהם ההתנעה מתבצעת רק ע"י ניצוץ שמצית תערובת קיימת בצילינדרים מסויימים, ללא התערבות מתנע, לא?

לא יכול להיות כאן סיפור דומה?

זה אפשרי רק אם יש הזרקת דלק ישירה ועדיין נדרש סיוע של הסטרטר (לפרק זמן קטן הרבה יותר מהרגיל).

לא מאמין שיש הזרקה ישירה בכלים האלה, זו טכנולוגיה מודרנית ויקרה יחסית.

פורסם

לדעתי זה לא בנזין.

אני יום יום נוסע על ריינג׳רים פולאריס ומנוע בנזין רועש מאוד.

מנגד יש לנו בבסיס ריקשות של אינגרסול, מנוע דיזל+חשמל.

פועלות באופן יוצא מהכלל, אולם חלשות מפולאריס אבל שקטות להפליא ויש להם עבירות לא רעה לעובדי שירות.

לא חפרתי וחקרתי אבל הבנתי מאנשים שהמנוע דיזל משודך למנוע חשמל.

בנסיעות קצרצרות רק החשמל פועל, בנסיעות ארוכות הדיזל נכנס לעבודה.

לצערי לא יצא לי לנהוג בכזאת.

אני מניח שהאופן עבודה דומה.

פורסם
לדעתי זה לא בנזין.

בנזין במיליון אחוז.

ריח פליטה של מנוע בנזין בלי ממירים (כי אין שם) אי אפשר לבלבל עם שום דבר אחר. ברגע שהרחת פעם אחת אתה בטוח שזה בנזין.

והוא אכן רועש מאוד, בשניה שלוחצים על הגז הוא מניע ומתחיל להרעיש מיד. אין מנוע אחר שמזיז את הכלי.

• תוכן חדש...