Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר תקופה ארוכה רוצה ללמוד אומנות לחימה אגרסיבית,

אבל בגלל שהמקצוע שלי הוא בעיקר עמידה מול קהל אני לא יכול להרשות לעצמי כל כמה שבועות לחזור עם פנס, לא לשבור יד או אצבעות ובטח לא לקבל מכות בראש על בסיס קבוע, הבנתי שלטווח בינוני וארוך זה גורם לנזק בלתי הפיך.

אני לא מחפש ללמוד את זה בשביל לזכות במדליות וכו'.

השאלה מה התדירות שהפציעות האלה קורות באומנות לחימה מהסוג הזה?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לך הגיוני (ועוד יותר בתור מתחיל) שתגיע למצבים כאלו במיוחד באימונים שהם לגמרי בתור תחביב?

אם כן - אז המורה הוא חמור. זה ממש ממש ממש לא נורמה.

סה״כ בתור מבוגר התאמנתי כ4 שנים בקבוצות שונות (שכולן תכלס כללו שילוב של יותר מאומנות לחימה אחת - לרוב בסיס Striking שנובע מאיגרוף תאילנדי וקרקע והטלות מג׳ו ג׳יטסו למיניו) - את כמות הפציעות שראיתי - אפשר לספור על יד אחד ולהישאר כנראה עם לפחות 2-3 אצבעות פנויות וגם אז זה היה דברים קטנים - ובטח לא שברים , פנסים או מכות בראש בצורה קבועה.

מה שאתה מתאר מאוד קיצוני.

תמצא קבוצה מעורבת (מנוסים ומתחילים) , מדריך שאתה מתחבר אליו ותלך לאימון ניסיון.

סה״כ - כמעט כולם תכלס מלמדים שילוב כזה או אחר של כמה אומנויות מבחינת הפרקטיקה. (חוץ מקבוצות מאוד מסורתיות).

מאיפה אתה בארץ?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
נראה לך הגיוני (ועוד יותר בתור מתחיל) שתגיע למצבים כאלו במיוחד באימונים שהם לגמרי בתור תחביב?

אם כן - אז המורה הוא חמור. זה ממש ממש ממש לא נורמה.

סה״כ בתור מבוגר התאמנתי כ4 שנים בקבוצות שונות (שכולן תכלס כללו שילוב של יותר מאומנות לחימה אחת - לרוב בסיס Striking שנובע מאיגרוף תאילנדי וקרקע והטלות מג׳ו ג׳יטסו למיניו) - את כמות הפציעות שראיתי - אפשר לספור על יד אחד ולהישאר כנראה עם לפחות 2-3 אצבעות פנויות וגם אז זה היה דברים קטנים - ובטח לא שברים , פנסים או מכות בראש בצורה קבועה.

מה שאתה מתאר מאוד קיצוני.

תמצא קבוצה מעורבת (מנוסים ומתחילים) , מדריך שאתה מתחבר אליו ותלך לאימון ניסיון.

סה״כ - כמעט כולם תכלס מלמדים שילוב כזה או אחר של כמה אומנויות מבחינת הפרקטיקה. (חוץ מקבוצות מאוד מסורתיות).

מאיפה אתה בארץ?

ליביו

אני מכיר באופן אישי את יוני שטוף, הוא מתאמן איתי ואני מכיר הרבה אנשים שמתאמנים אצלו ומרוצים.

העניין הוא שקראתי קצת על הנושא במשך כמה ימים, וקראתי "ניהול סיכונים" של מדריך כלשהו שכתב (בדיוק כך) "אני מוודא שאף מתאמן שלי לא יגיע למצב שהוא מקבל נאגרוף לפנים יותר מפעם ב-3 חודשים, כי זה עלול לגרום לנזק לטווח ארוך"

מהנוסח הזה ניתן להבין שלקבל אגרוף לפעמים פעם ב 3 חודשים זה דבר שיגרתי.

אגב, מן הסתם אני לא אפנה לאף מדריך בשאלה "מה אחוז הפציעות אצלך ? רציתי לודוא שאין סיכוי שאני מתחיל להתאמן אצלך ואחרי חודש אקבל אגרוף", כי ברור לי שרוב המדריכים ירצו לשווק את עצמם ויגידו לי שאחוז הפציעות אצלהם הוא אפסי.

פורסם

תשמע, הבטחות קשה לתת, באמת. גם טעויות קורות.

בעיניי MMA, כאמנות כללית מאוד, זה מקום שכן אפשר להגיע למצב שאתה נמנע מפציעות, בתנאי שאתה עושה את זה כתחביב ונמנע מקרבות אימון ללא מיגון, אפשר להסביר למדריך והוא ידאג לכך.

אם תלך לאגרוף תאילנדי למשל, אין הרבה סיכויים שלא תחטוף פה ושם. בעיקר כי הנטייה היא תחרותית, וקשה להשתפר בלי להיות רציני לגבי זה.

הייתי ממליץ לך על קרב מגע: אצלי מעולם לא היה אף שבוא או פנס, אבל כן יש פציעות ברגליים, צלעות, בטן וכדומה. לא משהו קריטי, סתם חבורות. גם שם, אפשר להסביר למדריך שאתה מחפש תחביב פרקטי ומעניין והוא ידאג, עד כמה שיוכל, שלא תיפצע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

א. יש כאמור מגנים (כפפות , מגן שיניים ומגניי רגליים)

ב. לחטוף אגרוף בפנים בעוצמה חזקה פעם ב3 חודשים? גם אם אתה מגיע לזה - אז א. אתה מוכן לזה ואתה מתאמן ברמה גבוהה - למתחילים כמעט אף מדריך לא יאפשר למשהו לכוון מכה לפנים. בטח שלא בעוצמה מלאה שזה בכלל משהו שלא יתנו למתחילים. או ב. המתאמנים שאיתך בהמות ועסוקים בלהשוות למי יש יותר גדול.

זה לפחות מה שאני מכיר ממני , מחברים שמתאמנים ומחברים שמדריכים קבוצות.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

בכ״א לפני כל קרב באימון וכו יש איזה מיני תיאום ציפיות דיי ברור למה כן ומה לא.

כאמור - מדי פעם מתפלק - נגיד בעיטה חזקה , אגרוף לבטן או משהו כזה - בעיקר למתחילים אגב, אבל אגרוף לפנים - סורי - זה לא דבר שמתפלק , בטח לא בעוצמה גבוהה.

Then dying is forgetting

פורסם

מהניסיון שלי, זה תלוי גם בדינמיקה של הקבוצה. כשהתאמנתי באגרוף קלאסי דימומים מהאף/שפתיים קרו מדי פעם אבל לא מעבר לזה. לא נתקלתי בפציעות מהסוג שאתה מתאר והגיוני שהן יותר אופייניות לסטריקינג, כך שאם הקרבות נמהלים גם בלוחמת קרקע, הסיכוי אפילו יורד. אצלנו היה ברור שגם אם קרב מתלהט וכל מכה חזקה יותר מזו שלפניה, עדיין נזכור שאנחנו חברים וגם אם היו פה ושם קרבות קיבלו לפתע אופי רציני, המדריך היה שם כדי להרגיע את הרוחות.

חבר באגרוף תאילנדי סיפר לי על שברים ברגליים פה ושם, אבל אין לי ניסיון עם הספורט הזה.

לעומת זאת, יצא לי להיות בשיעור ניסיון של לחימה משולבת עם אופי קבוצה יותר תחרותי וחופש פעולה גדול יותר מצד המדריך.

ככה שזה גם תלוי בחיבור ובגיבוש בתוך הקבוצה כדי שלא תרצו להכאיב אחד לשני בכוונה.

בכל מקרה, אם אתה לא הולך להתחרות אז אין מה לחשוש מפציעות כמו שתיארת, בטח לא נזק לטווח ארוך.

seat leon 1.8 tsi DSG

פורסם

אין ערובה שלא תפצע.

התגובות כאן (מאמן, דינמיקה, אפילו מבנה המכון) נכונות מאוד, אבל הן בצד של צמצום חשיפה לפגיעות, לא מניעה מוחלטת.

זה לא רק פציעות בגלל מי שאתה נלחם איתו, מספיק שתיפול לא טוב, תאבד תחושת כאב ולא תודיע לשותף שהגעת לסף ועוד-ותסיים עם פריקה, שטף דם, בעיקר שפשופים בעור מהמזרן (ביגוד מקצועי מונע) וכך הלאה.

התשובה שלי כוללת ברמה מרגיזה, אך זו עובדה ותאונות קורות, במיוחד בתנאי אימון.

אז אתה תצטרך לעשות את השיקול מחדש ולהבין שלא משנה כמה תיזהר, פציעה היא בסיכון גבוה.

שוב הכל בפרופורציות, סה"כ יש פחות סיכויים לסימני פציעות בMMA חובבני בהשוואה להרבה אומנויות לחימה אחרות, אבל שלא יספרו לך שאין בכלל.

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
תשמע, הבטחות קשה לתת, באמת. גם טעויות קורות.

בעיניי MMA, כאמנות כללית מאוד, זה מקום שכן אפשר להגיע למצב שאתה נמנע מפציעות, בתנאי שאתה עושה את זה כתחביב ונמנע מקרבות אימון ללא מיגון, אפשר להסביר למדריך והוא ידאג לכך.

אם תלך לאגרוף תאילנדי למשל, אין הרבה סיכויים שלא תחטוף פה ושם. בעיקר כי הנטייה היא תחרותית, וקשה להשתפר בלי להיות רציני לגבי זה.

הייתי ממליץ לך על קרב מגע: אצלי מעולם לא היה אף שבוא או פנס, אבל כן יש פציעות ברגליים, צלעות, בטן וכדומה. לא משהו קריטי, סתם חבורות. גם שם, אפשר להסביר למדריך שאתה מחפש תחביב פרקטי ומעניין והוא ידאג, עד כמה שיוכל, שלא תיפצע.

אני כן רוצה ללמוד מזה לחיים, אני לא הולך לשם בשביל להשלים שעה פנויה בשבוע.

אבל כן המקצוע שלי יותר חשוב ואני לא יכול להרשות לעצמי לשבור יד או אצבעות (קראתי בפורומים השונים שזה קורה בשיגרה)

א. יש כאמור מגנים (כפפות , מגן שיניים ומגניי רגליים)

ב. לחטוף אגרוף בפנים בעוצמה חזקה פעם ב3 חודשים? גם אם אתה מגיע לזה - אז א. אתה מוכן לזה ואתה מתאמן ברמה גבוהה - למתחילים כמעט אף מדריך לא יאפשר למשהו לכוון מכה לפנים. בטח שלא בעוצמה מלאה שזה בכלל משהו שלא יתנו למתחילים. או ב. המתאמנים שאיתך בהמות ועסוקים בלהשוות למי יש יותר גדול.

זה לפחות מה שאני מכיר ממני , מחברים שמתאמנים ומחברים שמדריכים קבוצות.

ליביו

אוקי, בתור אחד שלא ניסה בחיים זה היה נראה לי כמו משהו עם סיכון קבוע. גם ראיתי סירטון של יוני שטוף "מתאמן" קולגה, מדריך אחר, ובמהלך הסרטון נותן לו אגרוף ומפיל אותו, הבחור לא קם כמעט דקה.

פורסם

אז אני חייב להגיד שאני מעולם לא שברתי אצבע או יד באימון, אבל ייתכן שזה יקרה. אנשים טועים, ועם מישהו בעט חזק מדי, והגנת לא נכון, אז כן אולי יקרה משהו לא נעים. אף אחד לא יכול להבטיח לך 100% הימנעות בפציעות [גם לא בכדורסל/רגל אגב]. זה עניין של סיכון אל מול תועלת. אתה יכול ללמוד טכניקות מול אנשים וכשמדיעים לקרבת תתרגל מול שק אגרוף/בובה ולא מול פרטנר או משהו. זה לא אופטימלי מבחינת תרגול, אבל לא ממזער את הסיכוי לפגיעה משמעותית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני אדבר עם המאמן

בפעם הראשונה ששאלתי אותו הוא אמר ש 15 שנה אף אחד לא נפצע אצלו. נשמע קצת מוגזם.

אגב כל אלה שעושים קרבות. אתם סבבה עם זה שאתם מקבלים נוקאאוט ומאבדים את ההכרה?

פורסם (נערך)

קיבלתי כמה נוק-אאוטים בחיי, רובם בגיל צעיר כשחייתי בסרט שעוד יצא ממני לוחם מקצועי. יצא שאני בסדר. לא נעים, אבל עובר.

אין לי המון ניסיון. כמה שנים בודדות. הנוק-אאוטים היו תוצר של אימון "אמיתי".

לחטוף הרבה מהלומות בראש כן מזיק לטווח ארוך, וכן עדיף להימנע, לדעתי גם במחיר של יעילות אימון.

בגלל זה ככל שהתבגרתי התמקדתי בעיקר בקרב מגע. יותר פרקטי, ובשבילי גם היה יותר כיף. לרוב אגרסיבי, וקצת פחות טכני מ-MMA, או יותר נכון לומר פחות אסטרטגי.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

אני לא מכיר mma מספיק כדי להגיד מה הסיכוי להפצע שם, אבל אני חושב שהאמירה שבמשך 15 שנה לא נפצע אחד נשמעת מוגזמת קצת.

רק לצורך השוואה רעיונית: אני מתאמן ב6 שנים האחרונות בקראטה מסורתי (שוטוקאן). זה לא קרב מגע, זה לא full contact לגמרי, אנחנו מאוד נזהרים זה על זה ומנסים לסיים אימונים עם סימנים כחולים לכל היותר. אגרופים לפנים זה בטח דבר שלא קיים - לכל היותר סימון ש-"הגעת".

ועדיין, בתקופה שאני שם, אני שברתי למישהו בוהן, שלושה אנשים אחרים שברו את היד, בתחרות שהייתי נוכח בה מישהו שבר למישהו אחר את האף, כי לא עצר את האגרוף בזמן (עם כפפות כמובן), ויש עוד דוגמאות.

אני עד היום לא יצאתי עם שברים, אבל כנראה שגם חוזק העצמות משחק תפקיד בזה, ואולי גם קצת מזל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...