Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שניקו כותב, השאלה היא מול מי נקודת התורפה.

אם אתה מחפש להיות מסוגל ללכת מכות ברחוב, אז אני גם לא חושב שקרקע זה משהו רלוונטי מדי.

אני חושב (ושוב, אני בא מתחום הקראטה, אבל אני מנחש שהקונספטים דומים ברוב המקומות) שהכי כדאי לך להתחיל להתאמן במקום שנראה לך. אתה לא תדע לעשות כל דבר שאנשים אחרים שם יודעים תוך כמה ימים, אבל אני חושב שתהייה מסוגל די מהר לראות על מה הדגשים שם, מה רמת המגע מה הסיכוי שלך להפצע, והאם זה מתאים לך באופן כללי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א- bjj עלה לגדולה בגלל כל קרבות הרחוב שמשפחת גרייסי עשו. אז אני לא יודע מאיפה אתם מביאים פה את ההנחה שברחוב סטרייקינג יותר טוב. ב bjj יש גם סטרייקינג לעומת היאבקות למשל שהיא נטו גראפלינג. ב- אם יגיעו כמה תוקפים רק מזל ותוקפים טמבלים יצילו אותו מלקבל מכות ולהפסיד בסופו של דבר. בכל אופן תבחר לעשות את מה שתתחבר אליו. Mma מורכב מ 4 אומניות לחימה מרכזיות וכל לוחם בא מרקע שונה ומבצע השלמות כי בלי ידע בקרקע כל סטרייקר יפסיד. ארבעת האומניות הם bjj ,מואי טאי ,היאבקות ואגרוף. יש עוד אבל אלו הן הבסיס.

פורסם (נערך)

קרבות רחוב של משפחת גרייסי?

נראה לי אתה מבלבל קצת.

בהיסטוריה של הקונג פו יש קרבות רחוב.

משפחת גרייסי היתה הולכת למכונים ועושה קרבות אחד על אחד (וואלה וודו - הכל הולך) מול המדריכים שלהם. שאגב מה שהם עושים מבוסס לגמרי כל ג'ודו קלאסי (תעיפו מבט איך הם התחילו ללמוד ולפתח את השיטה שלהם)

דרך אגב , דווקא המאמר ויקיפדיה בעברית סביר ביותר בנושא:

https://he.m.wikipedia.org/wiki/ג'ו_ג'יטסו_ברזילאי

(מחסיר הרבה אבל יש לו את הנקודות העיקריות)

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
א- bjj עלה לגדולה בגלל כל קרבות הרחוב שמשפחת גרייסי עשו. אז אני לא יודע מאיפה אתם מביאים פה את ההנחה שברחוב סטרייקינג יותר טוב. ב bjj יש גם סטרייקינג לעומת היאבקות למשל שהיא נטו גראפלינג. ב- אם יגיעו כמה תוקפים רק מזל ותוקפים טמבלים יצילו אותו מלקבל מכות ולהפסיד בסופו של דבר. בכל אופן תבחר לעשות את מה שתתחבר אליו. Mma מורכב מ 4 אומניות לחימה מרכזיות וכל לוחם בא מרקע שונה ומבצע השלמות כי בלי ידע בקרקע כל סטרייקר יפסיד. ארבעת האומניות הם bjj ,מואי טאי ,היאבקות ואגרוף. יש עוד אבל אלו הן הבסיס.

ומה האומנות הכי מומלצת למי שרוצה ללמוד קרקע?

פורסם
קרבות רחוב של משפחת גרייסי?

נראה לי אתה מבלבל קצת.

בהיסטוריה של הקונג פו יש קרבות רחוב.

משפחת גרייסי היתה הולכת למכונים ועושה קרבות אחד על אחד (וואלה וודו - הכל הולך) מול המדריכים שלהם. שאגב מה שהם עושים מבוסס לגמרי כל ג'ודו קלאסי (תעיפו מבט איך הם התחילו ללמוד ולפתח את השיטה שלהם)

דרך אגב , דווקא המאמר ויקיפדיה בעברית סביר ביותר בנושא:

https://he.m.wikipedia.org/wiki/ג'ו_ג'יטסו_ברזילאי

(מחסיר הרבה אבל יש לו את הנקודות העיקריות)

אני ממש לא מתבלבל. אולי אתה מתבלבל עם סרטים של ברוס לי. ואגב אם כבר אתה בא לתקן מישהו לפחות תשתמש במונח הנכון, אומרים וואלה טודו. והאחים גרייסי נלחמו גם נלחמו ברחובות ריו ובחופים ויש גם סרטונים מתועדים אז תבדוק את המקורות שלך. נכון שיש קשר בין bjj לג'ודו אבל המקור הוא בג'יו ג'יטסו והליו גרייסי פיתח את זה ל גיו גיטסו ברזילאי.

ומה האומנות הכי מומלצת למי שרוצה ללמוד קרקע?

אם תשאל אנשים שקצת יותר מבינים ממני הרוב המכריע יגיד לך bjj. תתחיל בסרטונים ותבין אם אתה מתחבר לזה או לא. אני אישית מאוהב בזה. ויש בפורום בחור בשם עדי adidas שמתאמן חזק ב bjj נראה לי שהוא ישמח להכווין אותך.

פורסם

ה״טעות״ - זה Autocorrect באייפון :)

אני אשמח לראות/לקרא קצת לגבי האחים גרייסי וקרבות רחוב , אני לא מכיר את זה ואני לא ממש מוצא שום מקום שמדבר על זה בצורה רצינית. (כמובן לא פוסל שאני טועה - אף אחד לא נולד יודע הכל)

לגבי הג׳ודו , נו ... תראה הבחור שלימד אותם (מאדה) היה אמן ג׳ודו , על זה קשה קצת להתווכח (וגם פה כתוב על הקרבות מול חברה ידועים אחד על אחד):

http://www.gracieacademy.com/history.asp

לגבי הקונג פו , אני לא ממש טועה , אבל זה כבר סיפור לדיון אחר.

Then dying is forgetting

פורסם

אני רואה שהרבה אנשים כבר השיבו ויש פה כבר ויכוח שלם, אני אוסיף קצת מהניסיון שלי. במצטבר אני מתאמן כבר כ 7 שנים בג'ו ג'יטסו. כשלוש שנים לפני הצבא ולפני כארבע שנים חזרתי שוב (היום אני בן 37), עכשיו אני כמה חודשים לפני חגורה שחורה. כמו שאמרו קודמיי, זה באמת תלוי הרבה במאמן ובאנשים שאתה מתאמן איתם, יותר במאמן. מאמן ששומר על התלמידים שלו, ברגע שיראה שאחד התלמידים מתחיל לעבוד חזק מדי או בצורה לא יפה, הוא מייד יעיר לו ויבקש ממנו להרגיע. כמובן שזה תלוי, אם 2 חגורות שחורות עובדים יותר חזק כי הם נהנים מזה והניסיון שלהם וחוזק הגוף שלהם מאפשר להם לעבוד חזק בלי להפצע, שיהנו. החוקים אצלנו ברורים מאוד, בלי אגרופים לפנים, אלא אם כן עובדים עם כפפות אגרוף וגם אז זה בגדר סימון, לא מפוצצים לפנים, מותר בעיטות לפנים, אסור לביצים כמובן ואסור לדגדג.

כמו בכל ספורט יש מידה מסויימת של אופציה להפצע ולפחות בהתחלה זה קורה די הרבה, עד שהגוף מתחזק והטכניקה נבנית. כמובן שברגע שאתה מתחיל לא יפוצצו אותך לפנים וישמרו עליך כי עדיין אין לך טכניקה, שים לב רק לעבוד עם מישהו עדין, יש כאלה שאוהבים לעבוד חזק או כאלה שזורקים ידיים בלי לראות לאן הם מכוונים. ב 7 השנים שלי בתחום יצא לי לראות פעם אחת מישהו שובר יד ואולי עוד כמה פעמים בודדות אנשים שהוציאו להם את האוויר מהריאות או שחטפו בעיטה לראש.

לסיכום, אף אחד לא יוכל להבטיח לך שלא תפצע, פציעות יכולות לקרות גם אם תזהר ולפעמים גם שלא באשמתך. חושב למצוא מקום שבו המאמן דואג לאנשים שלו ושומר שיתאמנו נכון ולא חזק מדי, או לפחות שיתאמנו בהתאם ליכולות שלהם. חשוב להתאמן עם מישהו שישמור עליך ויודע לשלוט על עצמו.

הנה לינק למכון שבו אני מתאמן.

בהצלחה.

פורסם

בכל אומנות לחימה ובכל תחום כזה תמיד יהיו האנשים שלא יודעים לעבוד בהתאם לגבולות, ומחפשים בעיקר לפוצץ.

לדעתי זה משהו שגם נעלם קצת עם הניסיון, כשמבינים את גבולות הגזרה, שהמטרה היא לא בהכרח לחזור הביתה עם סימנים כחולים, והרמה שלך לא נמדדת בכמה אתה מצליח לפצוע אחרים באימונים.

היה לנו בדוג'ו לפני איזה שנתיים גם בחור כזה, שחיפש כל הזמן להכנס ולפגוע. הוא גם מאלו שפרשו די מהר, לאחר ששבר את היד, באופן די לא מפתיע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני רואה שהרבה אנשים כבר השיבו ויש פה כבר ויכוח שלם, אני אוסיף קצת מהניסיון שלי. במצטבר אני מתאמן כבר כ 7 שנים בג'ו ג'יטסו. כשלוש שנים לפני הצבא ולפני כארבע שנים חזרתי שוב (היום אני בן 37), עכשיו אני כמה חודשים לפני חגורה שחורה. כמו שאמרו קודמיי, זה באמת תלוי הרבה במאמן ובאנשים שאתה מתאמן איתם, יותר במאמן. מאמן ששומר על התלמידים שלו, ברגע שיראה שאחד התלמידים מתחיל לעבוד חזק מדי או בצורה לא יפה, הוא מייד יעיר לו ויבקש ממנו להרגיע. כמובן שזה תלוי, אם 2 חגורות שחורות עובדים יותר חזק כי הם נהנים מזה והניסיון שלהם וחוזק הגוף שלהם מאפשר להם לעבוד חזק בלי להפצע, שיהנו. החוקים אצלנו ברורים מאוד, בלי אגרופים לפנים, אלא אם כן עובדים עם כפפות אגרוף וגם אז זה בגדר סימון, לא מפוצצים לפנים, מותר בעיטות לפנים, אסור לביצים כמובן ואסור לדגדג.

כמו בכל ספורט יש מידה מסויימת של אופציה להפצע ולפחות בהתחלה זה קורה די הרבה, עד שהגוף מתחזק והטכניקה נבנית. כמובן שברגע שאתה מתחיל לא יפוצצו אותך לפנים וישמרו עליך כי עדיין אין לך טכניקה, שים לב רק לעבוד עם מישהו עדין, יש כאלה שאוהבים לעבוד חזק או כאלה שזורקים ידיים בלי לראות לאן הם מכוונים. ב 7 השנים שלי בתחום יצא לי לראות פעם אחת מישהו שובר יד ואולי עוד כמה פעמים בודדות אנשים שהוציאו להם את האוויר מהריאות או שחטפו בעיטה לראש.

לסיכום, אף אחד לא יוכל להבטיח לך שלא תפצע, פציעות יכולות לקרות גם אם תזהר ולפעמים גם שלא באשמתך. חושב למצוא מקום שבו המאמן דואג לאנשים שלו ושומר שיתאמנו נכון ולא חזק מדי, או לפחות שיתאמנו בהתאם ליכולות שלהם. חשוב להתאמן עם מישהו שישמור עליך ויודע לשלוט על עצמו.

הנה לינק למכון שבו אני מתאמן.

בהצלחה.

איך הוציאו לו את האוויר מהריאות ? קיבל אגרוף לשם ?

פורסם

מכה לבטן לאיזור הסרעפת לרוב מוציאה יופי את האוויר מהריאות.

גם ככה בהתחלה שוכחים לנשום כמו שצריך בלחץ :) אז אתה תמצא את עצמך מתנשף הרבה (ללא קשר לרמת הכושר הגופני שלך - שכמובן משפרת את המצב)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הקבוצה שלהם לדוגמא ממה ששמעתי מאוד מקצועית אבל מורכבת מאנשים יותר ״קשיחים״ ששואפים לרמה תחרותית גבוהה.

(לטוב ולרע).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
הקבוצה שלהם לדוגמא ממה ששמעתי מאוד מקצועית אבל מורכבת מאנשים יותר ״קשיחים״ ששואפים לרמה תחרותית גבוהה.

(לטוב ולרע).

ליביו

עם סביבה כזאת הסיכוי לפציעות יותר גבוה? או שבגלל שיש שם חבר'ה רציניים הם מודעים לסיכון ונזהרים?

• תוכן חדש...