Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני את כל האימונים שלי עשיתי תוך כדי שידיים הם הפרנסה שלי במאה אחוז (מפתח, בלי לשבת להקליד אין לי מה לעשות).

יש הבדל גדול בין שני מדריכים (שכנראה שניהם חגורה שחורה עם הרבה ניסיון) שעושים אימון / קרב בעצימות גבוהה למה שאתה בתור מתאמן מתחיל תיהיה חשוף אליו בשנים הראשונות.

בכ״א - זה מ א ו ד לא נורמטיבי בכל מקום שאני הייתי בו להגיע למצב כזה של נוקאאוט. אולי באמת בקרב מאורגן / אירוע מיוחד או משהו כזה.

כמו שאמרתי גם בתור מתחיל אתה לא תתאמן בעצימות הזו ואפילו לא במכות לפנים (במקומות שאני הייתי - בכיף שנה ראשונה - לא אתה ולא כלפיך).

תמצא קבוצה ״רגועה״ , תבין שאתה בא במוד הזה ולא לקבוצה של צעירים / תחרותיים - ובאמת שיהיה בסדר.

ונגיד שאתה מוצא את עצמך מול משהו שלא מתאמן בצורה שנאה לך (ואפשר לקלוט את האנשים האלו בשניה מקילומטר) - תגיד פשוט.

אין שום בושה בלהגיד - גבר - תוריד עוצמה - לא מתאים , או להגיד למדריך - אני לא מעונין להתאמן עם X - אין לו שליטה / רצון לשלוט על העוצמה שהוא מתאמן איתי וזה לא מתאים לי.

לפחות מניסיוני - רוב ה״מגזימים״ הם לרוב חדשים / חיים בסרט. הרי אין שום אקט לימודי והתקדמותי מזה שמשהו מפרק לך את הצורה או אתה מפרק אותו.

לרוב כשתתאמן עם משהו מתקדם ממך משמעותית - המטרה אף פעם לא תיהיה שלו להראות לך כמה אתה קטן או שהוא יותר - אלא אימון ביחד שבו שניכם לומדים ומתקדמים בהתאם למה שהשני יכול.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ואם זה הסרטון שאתה מתכוון אליו:

והבחור אפילו לא דבר ראשון שהוא עושה זה לרוץ לבדוק באמת מה שלום החבר שלו - פייר - נראה לי על גבול ההזיה או שמפספסים משהו.

זה לדוגמא לעומת הסירטונים של הבחור של דאן 2 - שזה באמת קרב של שחורות לחגורה - הארדקור לגמרי (אין מה להגיד) וזה באמת משהו שרחוק מאוד ממה שמתחילים עושים.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם

אני כן רוצה ללמוד משהו מהאימונים האלה, אני לא הולך לשם בשביל להחתים כרטיס.

מצד שני לא מוכן להסתכן.

אני אדבר איתו ונראה מה אפשר לעשות

וכן בסרטון שאתה הראית זה נראה מלחיץ.

השאלה אם באימון מסודר עם קסדות זה היה נמנע?

פורסם

בתור מתחיל אם תעשה חזק לא תלמד כלום. אל תדאג יש הרבה אמצע. זה לא ירגיש כמו משחק ליטופים :)

אתה לא תגיע למצב הזה כי אין סיכוי שיתנו למשהו חגורה שחורה להעיף לך בעיטה לפנים בכמה שנים הראשונות.

Then dying is forgetting

פורסם

בקבוצות שאני הייתי בהן זה לא טבעי. במשך הזמן שהתאמנתי ראיתי אולי פעם אחת משהו מקבל מכה ברמה שקרובה לזה (מבחינת השפעה - לא חוזק. יש מכות שאם הן מתלבשות בקלות מביאות למצב כזה) וזה היה מאוד יוצא דופן.

כמה זה מסוכן? אני לא רופא ולא מדריך אז אין לי דרך רצינית לענות לך על זה.

Then dying is forgetting

פורסם
בקבוצות שאני הייתי בהן זה לא טבעי. במשך הזמן שהתאמנתי ראיתי אולי פעם אחת משהו מקבל מכה ברמה שקרובה לזה (מבחינת השפעה - לא חוזק. יש מכות שאם הן מתלבשות בקלות מביאות למצב כזה) וזה היה מאוד יוצא דופן.

כמה זה מסוכן? אני לא רופא ולא מדריך אז אין לי דרך רצינית לענות לך על זה.

תודה רבה על ההתייחסות

אני מניח שבהתחלה עושים הכל עם מגנים\קסדה וזה מוריד קצת את הסיכון. אני אתחיל לברר על זה לעומק

פורסם

התאמנתי תקופה ב bjj כי רציתי לשמור על הפנים שלי. ובכל זאת נפצעים די הרבה. לי נקרעה רצועה בכתף שהשביתה אותי לכמה חודשים. גברים גדולים שמנסים להכניע אותך הופכים לעיתים לאגרסיביים ואז אתה מקבל מרפק לפנים או ברך לצלע. זה כיף גדול ואדרנלין מטורף אתה גם יותר בטוח בעצמך אבל נפצעים די הרבה.

פורסם (נערך)

זה מה שהתחיל את הmma

אומנת לחימה שמתמקדת בהכנעה של יריבים גדולים ממך תוך כדי שימוש במינוף וטכניקות של בריחים ועוד.. 90 אחוז מהזמן לוחם bjj ינצח מתחרה מאומנת לחימה אחרת. ולכל מי שיתווכח מוזמן לראות את מקורות ה mma ולברר קצת על משפחת גרייסי. בכל אופן אין mma בלי bjj . ככה שלצפות לא להיפגע בmma זה קצת לא ריאלי.

עריכה אחרונה על ידי E-A
פורסם

למה לא ניקו? עדיף לדעת להכניע יריב מאשר להתחיל לריב בסגנון ואן דאם. בזמנו אחרי חודש אימונים הייתי מכניע יריבים ששקלו גם 40 וחמישים קילו יותר ממני רק כי הייתה לי יותר טכניקה מהם.

פורסם (נערך)

אמרתי שזה לא מה שהוא מחפש. אתה שואל אותי למה? כי זה לא מה שהוא מחפש.

הוא כתב שהוא מחפש אמנות לחימה אגרסיבית, פרקטית וכזו שיוכל להתאמן בה עם מינימום סיכויים לפציעה.

BJJ לא מתאימה לדרישותיו. או יותר נכון, יש יותר מתאימות ממנה.

אני לא אמרתי מה טוב או מה רע. אני רק אמרתי שבהתאם לדרישות שהוא הציב, ישנם דברים עדיפים.

אני בעצמי מעדיף את הקרקע. זה מעניין, טכני ומאוד מעולה לספורט [הוא לא מחפש את זה]. רק שבתכל'ס, כשאתה עומד מול יותר מלמשל שודד אחד, זה לא עוזר במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אמרתי שזה לא מה שהוא מחפש. אתה שואל אותי למה? כי זה לא מה שהוא מחפש.

הוא כתב שהוא מחפש אמנות לחימה אגרסיבית, פרקטית וכזו שיוכל להתאמן בה עם מינימום סיכויים לפציעה.

BJJ לא מתאימה לדרישותיו. או יותר נכון, יש יותר מתאימות ממנה.

אני לא אמרתי מה טוב או מה רע. אני רק אמרתי שבהתאם לדרישות שהוא הציב, ישנם דברים עדיפים.

אני בעצמי מעדיף את הקרקע. זה מעניין, טכני ומאוד מעולה לספורט [הוא לא מחפש את זה]. רק שבתכל'ס, כשאתה עומד מול יותר מלמשל שודד אחד, זה לא עוזר במיוחד.

תשמע, קראתי קצת לאחרונה.

בתכלס, בהרבה מקומות כתוב שאם למדת MMA אתה חייב ללמוד גם קרקע אחרת יש לך נקודת תורפה.

השאלה אם ניתן לשלב בין השניים?

לגבי המשפט שהדגשתי- אני מניח שגם מי שלומד MMA לא יכול לעשות יותר מדי אם יש מולו יותר מבנאדם אחד, לא?

פורסם

תראה, MMA זה מושג די פרוץ ורחב ואני לא אוהב להשתמש בו כהכללה לכל התחום. מיד אסביר מדוע. אמרת שאתה לא מעוניין בספורט מקצועני, אלא משהו כתחביב פרקטי [כשאמרת פרקטי אני הבנתי את זה כהגנה עצמית, תקן אותי אם אני טועה]. אז מול יותר מתוקף אחד, סטרייקינג [מכות] הרבה יותר אפקטיבי מגראפלינג [קרקע]. למה אני לא אוהב להגיד "מי שלמד MMA", ולהשתמש בזה כהכללה? כי כשאני אומר סטרייקינג של MMA זה יכול להיות הרבה דברים: אגרוף תאילנדי, אגרוף, קיקבוקיסנג, קארטה, קרב מגע ושאר ירקות. בגלל זה להגיד מי שלמד MMA זה מאוד כללי. כנ"ל עם קרקע: יש ג'יוג'יטסו, סמבו, ג'ודו ועוד כל מיני שילובים. אז, בוא נגיד ככה, אם עומד מולך יותר מתוקף אחד ואתה מוריד אותו לקרקע [בהנחה ואתה לא צ'אק נוריס], הבעיטה בראש שאתה עומד לחטוף קרובה מאוד. אם אתה מצליח לעמוד, יש יותר סיכוי שתצליח להדוף יותר מתוקף אחד מאשר כשאתה שוכב.

לגבי נקודת תורפה: זו שאלה של כמה אתה רוצה להעמיק בספורט. כדי להיות טוב בשני הסגנונות, צריך להתאמן בשניהם, בנפרד, המון זמן. במקביל צריך להתאמן על לשלב ביניהם בתוך קרב. זו הטמעת יסודות נכונה, וככה מלמדים ילדים שרואים בהם פוטנציאל. השאלה היא האם אתה מחפש את זה? [אמרת שלא].

אני מניח שאתה רוצה פשוט לשלב בין שני הסגנונות כדי להינות מכל העולמות ו-MMA כתחביב יכול להיות מענה מצוין. רוב המכונים מלמים גם וגם, ולא צריך להירשם לקבוצות נוספות. כלומר, ברמה הבסיסית, ה-MMA מכסה הכל.

רוב הלוחמים שעוסקים ב-MMA באופן מקצועני אוהבים להישאר בתחום שנוח להם, שבו הם טובים יותר. מעטים שולטים בשני התחומים ברמה זהה וגבוהה. בינינו? אין מישהו בלי נקודות תורפה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...