Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

לאחרונה שמתי לב לירידה בכוח של המנוע של הרכב (נדמה לי שהרכב מתאמץ יותר לעומת מה שהיה בעבר).

הרכב עבר טיפול 15,000 לפני כחצי שנה ונסע רק כ-5000 ש"מ מאז.

מה אני יכול לבדוק בעצמי / לבקש שיבדקו במוסך?

אין לי מוסכניק שאני סומך עליו ונשמע לי שמצב כזה זה פתח לתקוע לי כל מיני דברים שלא באמת צריך ו/או מחירים מופרזים... שלא לדבר על כל מיני ניקויים כמו ניקוז והחלפת שמנים שיכולים לשפר בטווח קצר אבל לגרום לנזק כבד בטווח ארוך...

תודה!

עריכה אחרונה על ידי trax72
פורסם

אני לא יודע בדיוק מתי זה התחיל. אני משער שזה לא התחיל מייד אחרי הטיפול האחרון כי אני שמתי לב לזה לפני כחודש (אבל יכול להיות שסתם לא שמתי לב).

הרכב עשה כ- 115,000 ק"מ ומטופל במוסך באופן סדיר.

פורסם

תפתח את בית פילטר אויר ותבדוק מה מצבו.

כמו כן ציין אם החלפת פעם פלאגים ?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

ניקיתי את הפילטר אויר לאחרונה. הוא היה דיי מלוכלך אז דפקתי אותו חזק להוציא את האבק, אבל לא החלפתי אותו.

צריך להחליף?

פלאגים אני לא סגור על זה... יכול להיות שהחליפו בטיפול 15,000 לא?

פורסם

לדעתי, הבדיקה הכי פשוטה קודם כל היא בדיקת צריכת הדלק. ממלאים את מיכל הדלק עד שידית המשאבה קופצת, רושמים כמה ק"מ הרכב נסע עד עכשיו, נוסעים עד שהרכב מסמן שהדלק הולך להסתיים, מתדלקים שוב באותה המשאבה עד שהידית קופצת ורושמים כמה ליטר מולאו במיכל וכמה ק"מ הרכב עבר עד התדלוק השני. חילוק של המרחק שעברת בין התדלוקים בכמות הדלק שמילאת יראה לך את צריכת הדלק ואם באמת משהו לא סביר ברכב.

פורסם
לדעתי, הבדיקה הכי פשוטה קודם כל היא בדיקת צריכת הדלק. ממלאים את מיכל הדלק עד שידית המשאבה קופצת, רושמים כמה ק"מ הרכב נסע עד עכשיו, נוסעים עד שהרכב מסמן שהדלק הולך להסתיים, מתדלקים שוב באותה המשאבה עד שהידית קופצת ורושמים כמה ליטר מולאו במיכל וכמה ק"מ הרכב עבר עד התדלוק השני. חילוק של המרחק שעברת בין התדלוקים בכמות הדלק שמילאת יראה לך את צריכת הדלק ואם באמת משהו לא סביר ברכב.

אוקי נגיד שאני עושה את זה אז מה זה צריכת דלק סבירה לרכב כזה?

פורסם (נערך)

תלוי כמה אתה נוסע בכבישים עירוניים ובין-עירוניים, אם המזגן עובד ועוד דברים. תביא את המספר ואת חלוקת הנסיעות שלך בכבישים ואז אפשר יהיה לראות אם ההרגשה שלך נכונה בכלל. תדאג גם שלחץ האוויר בצמיגים יהיה כפי שהיצרן ממליץ. אגב, ירידת כוח מתרחשת כאשר המזגן פועל ויכול להיות שזה מה שאתה מרגיש.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
ניקיתי את הפילטר אויר לאחרונה. הוא היה דיי מלוכלך אז דפקתי אותו חזק להוציא את האבק, אבל לא החלפתי אותו.

צריך להחליף?

פלאגים אני לא סגור על זה... יכול להיות שהחליפו בטיפול 15,000 לא?

פילטר אויר רצוי להחליף אם הוא מלוכלך. או לחילופין המלצה שלי דרך איבי פילטר אינבוקס kn ובחיים יותר לא תצטרך להחליף אותו. רק ניקוי מידיי פעם.

פלאגים לא מחליפים בטיפול 15 אלף. אמרת שמטופל בקביעות ... תבדוק בקבלות שלך או בתיעוד מול המוסך אם אי פעם החליפו פלאגים.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בתאוריה יכול להיות שאתה צודק.

במעשי ברכב הזה אתה לא מרגיש הבדל עם או בלי מזגן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חוסר סחיבה - מרגיש יש לאוטו פחות כח בהאצה. אני חושב שבכל המהירויות.

בדקתי צריכת דלק - 40 ליטר, 340 ק"מ (8.5 ק"מ לליטר) נסיעה בעיקר בעיר (כ- 80%).

פורסם

תמשיך לנסוע ככה 1 ל 8. ברכב שיכול להוציא 1 ל 13 ממוצע.

כל מילוי 100 שקל לפח.

• תוכן חדש...