Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב לאחרונה שההגה ברכב ממש רועד בזמן בלימה בלבד כשאני במהירות גבוהה יחסית 100 קמש+-

ממה זה נובע?

חוץ מזה יש משיכה קלה ימינה שאני מתאר לעצמי שקשורה לכיוון פרונט

ובנוסף ביציאה מהמקום לכיוון ימין או שמאל יש הרגשה כזאת שההגה נתקע ולפעמים אפילו משנה כיוון וזה קצת מפחיד אשמח לדעת לאן עלי לפנות אם זה כיוון/איזון או החלפת צמיגים בכלל?

יש לציין שמבדיקה שלי בלבד הצמיגים נראים בסדר מעט יבשים אבל בכללי במצב סביר

מדובר בפורד מונדאו 2011 2ל׳ אקובוסט

hu:clarion dxz785usb|comp:hertz mlk165|amp: audison lrx 4.1k|sub:hertz hx300d|mono:sundown audio sae1000d

פורסם

תבדוק את הבלמים סבירות גבוהה מאוד שמהם נגרמות הרעידות בבלימה.

בנוסף תבדוק את הצמיגים, את התאריך שלהם.

לגבי המשיכה של ההגה ביציאה, האם אתה מדבר על משיכה של ההגה בהאצה חזקה מעמידה?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

את התאריכים אני אבדוק רק תסביר למה זה יכול להיות שייך אם הצמיג ישן?

ולגבי המשיכה של ההגה כן זה קורה בהאצות מהירות מעמידה

ואם תוכל להסביר לי גם בבקשה למה ניראה לך שיש סבירות גבוהה שזה דווקא מהבלמים

hu:clarion dxz785usb|comp:hertz mlk165|amp: audison lrx 4.1k|sub:hertz hx300d|mono:sundown audio sae1000d

פורסם
את התאריכים אני אבדוק רק תסביר למה זה יכול להיות שייך אם הצמיג ישן?

ולגבי המשיכה של ההגה כן זה קורה בהאצות מהירות מעמידה

ואם תוכל להסביר לי גם בבקשה למה ניראה לך שיש סבירות גבוהה שזה דווקא מהבלמים

צמיגים מתייבשים בלי קשר לאיך שהם נראים.

יכול להיות צמיג בן 6 שנראה סביר אבל תקין הוא לא.

אי אפשר לדעת אם צמיג טוב או לא רק על פי מראה.

בנוגע לבלמים, ברגע שדיסק מעוות גם במעט אז יש רעידות בבלימה.

בנוגע למשיכה בהאצה תחפש בגוגל torque steer,צמיגים גמורים מחריפים את התופעה, ככל הנראה שזה המצב שלך, תבדוק את התאריכים על הצמיגים ותגיד לנו מה הם.

בכללי torque steer זו תופעה נורמלית.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מנסיון באותה בעיה של רעידות בבלימה ממהירות גבוהה, יש 2 אופציות, או להחליף רפידות ולעשות חריטה לצלחות בלם, או כמו שבמקרה שלי להחליף רפידות וגם צלחות בלם ( תלוי כמה זמן אתה עם אותן צלחות ומה מצבן.. )

פורסם

טוב תודה רבה אני בהחלט אבדוק כל מה שאמרתם ואתחיל בתאריך של הצמיגים ובמידה ובאמת יתברר שישנים מדי אחליף את כל הרביעייה!

לאחר מכן כמובן שאבצע איזון גלגלים וכיוון פרונט אם תמשיך המשיכה לימין ובנוסף גם את הבלמים אבדוק במוסך פורד מתי הוחלפו ואם יש צורך להחליף/לחרוט!

אריק לגבי מה שאמרת לי לקרוא על torque steering באמת קראתי ולמרות שאין לי בעיה בכלל עם אנגלית לא הבנתי שני שליש מהמושגים המקצועיים שם חוץ מעניין הsidewall שקשור לצמיגים מעבר לזה אין לי מושג מה עוד גורם למשיכה הזאת לכיוונים שונים ולתקיעה של ההגה אשמח אם תוכל להאיר לי את הנושא בעיברית ובקצרה.

תודה, יהודה.

פורסם

בדקתי את תאריכי הצמיגים שניים מהם מאמצע 2012 ושניים תחילת 2013 מבחינת קוד מהירות ועומס הימני אחורי הוא היחידי עם 91V כאשר השאר 95W XL כמו שמצויין גם ברישיון הרכב שאני לא כל כך יודע מה אומר ה XL אבל כולם באותה המידה!

יש לציין שבאמת יש סימני שפשוף בדפנות הצמיגים במיוחד בקדמיים!

פורסם

תחליף רביעיה.

יש לך 3 צמיגים עם דופן מחוזקת ואחד בלי, זה יכול להשפיע על התנהגות הרכב.

תבדוק מה הקוד מהירות שאתה צריך לעמוד בו, ותחליף סט.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...