Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלטתי ללכת על הדגם הנ"ל ואני רוצה להתחיל לחפש רכבים כאלה עם קילומטראז' נמוך.

רציתי לדעת מה מומלץ לבדוק ברכב כזה (אם יש משהו ספציפי)

ואם יש לכם המלצה למקום שבודק באיזור תל אביב.

תודה,

אורי

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי, ראיתי אחת מהמדורה של ה1400 הספורטיביות למכירה בפשפשוק-רכב.

שווה לבדוק הרכב הוא תמורה מצויינת לכסף

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

כדאי לבדוק:

1. סדק בדשבורד בחלק שמול הנוסע - תופעה מוכרת בפונטואים. לרוב תוקנו במסגרת האחריות (הוחלף הדשברוד).

2. ביטנות בתי גלגל - עוד תופעה מוכרת, שביטנות הגלגל היו נושרות במהלך הנסיעה. גם הם היו מתוקנות במסגרת האחריות.

3. חיישן בחירת הילוך - בתיבה הרובוטית החיישן היה מתלכלך או מתקלקל, וגורם לזה שהרכב היה מסרב להיכנס להילוך 1. החיישן הוחלף במסגרת האחריות.

4. רעידות בתחילת נסיעה - עם הזמן והק"מ, התיבה הרובוטית יוצאת מסנכרון. זה מצב תקין ומקובל, אשר מסודר בכל מוסך של פיאט (188 ש"ח+מע"מ אם איני טועה). התופעה היא "גמגום" ורעידות בתחילת נסיעה, בעיקר בהנעה ראשונה של בוקר.

5. רעש מכני בעת פתיחת דלת הנהג - תקין לחלוטין ואף רצוי. מלמד על פעולת משאבת השמן של תיבת ההילוכים.

6. מצבר heavy duty - אם בדגם מותקן מערכת stop/start של הנעה אוטומטית אחרי עצירה, צריך לוודא שהמצבר תקין ולא גמור, והוא מדגם heavy duty. מצבר חדש הוא יקר (כ 1000 ש"ח).

זהו בערך. סה"כ מכונית מצוינת.

פורסם
כדאי לבדוק:

5. רעש מכני בעת פתיחת דלת הנהג - תקין לחלוטין ואף רצוי. מלמד על פעולת משאבת השמן של תיבת ההילוכים.

סתם לידע כללי, אפשר הסבר ?

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

וואו, המון תודה על כל המידע.

כדאי לקחת אותה לבדיקה במכון או במוסך מורשה פיאט? או גם וגם?

שאלה נוספת, מצאתי 2011 יד שניה פרטית עם 53,000 ק"מ מפורסמת ביד 2 ב39,500, זה מחיר סביר (לפני מיקוח) או זול בצורה מחשידה?

פורסם

זה מופיע כאקטיב, אבל מצוין חיישני רוורס, שליטה מההגה במערכת ובלוטוס. מחירון משוקלל 51000.

פורסם

אומנם השוק של הרכב לא במיטבו, אבל 12 אלף מתחת למחירון עוד לפני שהתקשרת אליו, נשמע באמת קצת נמוך מידי (בדקת את מחירון לוי יצחק?)

אגב, אקטיב מגיע עם שליטה על המערכת מההגה, חיישני רוורס ודיבורית בלוטוס ממש לא בעיה להתקין בנוסף.

דבר נוסף, הייתי מעדיפה רכב עם נסועה קצת יותר גבוהה אבל שטופל אחת ל15 אלף/שנה ולא שנתיים או 30 אלף ק"מ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

ממליץ להציץ בצד הנהג מקדימה ליד הגלגל יש מגן אלומיניום שמכסה את הרובוט, בזהירות תיבדוק אם יש סימני שמן בתחתית המגן מהצד הפנימי(כמובן שהאוטו קר).

במוסך אפשר לבקש והם יפרקו את המגן ויגידו לך אם יש סימני נזילה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תודה על כל העצות.

אני שואל שוב כי אי לא סגור על מה עדיף,

בהנחה שהמוכר נותן לי הסטוריית טיפולים מלאה,

מכון בדיקה, מוסך מורשה או שניהם?

אני לא אדם טכני בכלל אז בדיקה עצמאית שלי לא שווה הרבה, יש לציין.

פורסם

התקשרתי לשני המוסכים המושגים של פיאט בתל אביב והם אמרו לי שהם לא עושים בדיקות לפני קניה. אחד מהם גם אמרו לי שאי אפשר להוציא היסטורית טיפולים אם לא טופל אצלם, אפילו אם טופל במורשים.

הגיוני?

אני לא בטוח כבר מה לעשות

פורסם

יש לך אפשרות ליקפוץ ליהוד?

ממליץ שתיתקשר למוסך שמשון ותישאל אותם.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

דבר ראשון: תראה היסטוריית טיפולים. בעל הרכב יכול לפנות למוסך שלו ולבקש שישלחו לו במייל את הפירוט (מה שעשה המוכר של האוטו הנוכחי שלי) או שתיגש עם בעל הרכב לכל מוסך מורשה ותבקש את ההיסטוריה. עד עכשיו לא נתקלתי בבעיה עם זה באף מוסך מורשה של פיאט שהייתי בו.

דבר שני: לא לוותר על בדיקת שלדה. אם זה אצל פחח או במכון בדיקה.

אם תבחר במכון בדיקה, סביר להניח שיכתבו משהו על הגיר, גיר אוטו' (כלשהו, לאו דווקא רובוטי) בדר"כ לא יוצא 100% בסדר בבדיקות של מכוני הרישוי, ככה שלא צריך להתרגש מכל מה שכתוב בטופס.

אם אתה בודק את האוטו באיזור שסמוך לאיזור המגורים שלך אתה יכול לבקש מהמוסך שיבדוק את מצב הרובוט ספציפית ואם ישנן בעיות אז גם לקבל הצעת מחיר על הדרך, יש מוסכים שעושים את זה בחינם ויש תמורת תשלום.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...