Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה,

דיברתי עם מוסך שמשון והם עושים בדיקה ללא עלות מסתבר. אבל לא נותנים שום דבר בכתב.

יש למישהו המלצה על מכון אמין ביהוד כדי לא לטרטר יותר מדי את המוכר?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ממש לא חשוד, זה השוק.

מאיפה הקרצת את זה, שזה השוק היום?!

להוריד 20-25 אחוז מערך הרכב זה ממש מוגזם

וע״פ הנתונים שפותח השרשור נתן

לא רואה סיבה מיוחדת למחיר הזול הזה.

פורסם

מרכישות של רכב זהה ע"י מכרים(ועיון באתרים כגון פשפשוק ויד 2), שים לב שזה מחירון משוקלל, נכון אומנם כאן זה לא מחיר סגירה אלא לפני משא ומתן(כנראה שזה ההבדל).

בכ"א לא הייתי מוותר לראות את הרכב בגלל המחיר.

פורסם (נערך)

מחירים נמוכים משמעותית מהמחירון אינם דבר נדיר. לא הייתי נבהל מזה. מקסימום בודק. לרוב זה סוחרים שמפרסמים רכבים במחירים נמוכים משמעותית כדי שתתקשר, אז מספרים לך שהרכב בדיוק נמכר אבל יש רכב אחר שאולי יעניין אותך...בדר"כ אלא גם הסימנים של טעויות בין קוד הדגם לאבזור. מי שהרכב בבעלותו הפרטית יודע לרוב בדיוק את הדגם שברשותו (זה גם מופיע ברשיון).

לגבי בדיקות במוסכים, אני חושב שהבדיקה אמינה וטובה ומספיקה. חבל לבזבז 500 ש"ח וחצי יום עבודה. בדיקה במוסך בודקת את החלקים המשמעותיים (גם אם לא הכל כמו במכון בדיקה) וזה מה שחשוב. כל מוסך של פיאט מסוגל להוציא היסטוריית טיפולים מלאה גם אם לא טופל אצלו, אבל זה דורש אישור של המוכר.

את הנ"ל אני אומר מידיעה ומנסיון.

בפונטו מותקנת תיבת הילוכים רובוטית שדורשת לחץ שמן להפעלה. ברגע שפותחים את דלת הנהג, יש סבירות גבוהה מאוד להתנעה, ולכן המשאבה מתחילה לבנות לחץ שמן לקראת הנעה. זו הסיבה שבכל פתיחת דלת של הנהג תשמע המשאבה, וזה תקין. אלא אם הרכב נסע לאחרונה, ולחץ השמן עדיין גבוה - אז לא תשמע את המשאבה.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

הייתי אצל מוסך שמשון. לקח את הרכב לנסיעה ובדק אותו.

עקרונית הרכב עבר רק טיפול ב30000 עד היום (53700 ק"מ)

הוא אמר ששמו מסנן שמן דרעק סיני, ומצא איזו נזילה ליד הטיימינג שתיקון שלה + תיקון טיימינג מוערך על ידו ב1400 שקל. חוץ מזה הרכב במצב ממש טוב פנימית וחיצונית. הבן אדם לא סוחר. מה דעתכם?

לכמה לדעתכם אפשר לרדת אם לפני מיקוח המחיר 39500?

כרגע אנחנו בתור במכון בדיקה...

פורסם

תשמע, תכלס יש לא מעט ביד 2 עם מחיר יותר נמוך, אבל עם קילומטראז' כפול. לא רוצה לשאול שאלות קיטבג שיראו לדעתי המחיר נמוך. אבל נראה מהשיחה איתו שהוא מודע לזה שהסחירות של הרכב הזה בארץ לא בשמיים. למה להתמקח? עם כל 1000 שקל שאני אחסוך יש לי הרבה מה לעשות. וזה מלבד הטיפול יישור קו שהרכב הזה צריך בגלל הטיימינג.

פורסם

לקילומטראז' יש משמעות.

הסחירות של אף רכב לא בשמיים, ושל זה בפרט.

לדעתי התיקון צריך להיות עליו.

בדוק גם:

1. את מצב הפנסים האחוריים. לפעמים יש סדק קטנטן אורכי מלמעלה למטה.

2. גלגל ספייר - מצבו. שלא יהיה יבש לחלוטין. יום אחד אולי תצטרך אותו.

3. טעינת מצבר

4. מצב צמיגים

5. מצב וישרים - נשמע מצחיק, אבל לפונטו אפשר לקנות וישרים משום מה רק במוסכים, כי יש להם מן מתאם כזה ששייך רק לפונטו, והם יקרים. כלומר לא סוף העולם, אבל 100-120 ש"ח הם יעלו.

פורסם

רוב תודות על העצות.

מגבים ופנסים בדקתי,וגם גלגל ספייר. הכל במצב מעולה.

הצמיגים 4 חדשים מיום שישי,האוטו עבר טסט ואמרו לבעל הרכב להחליף.

איך בודקים טעינת מצבר? זה המצבר המקורי של היצרן למיטב הבנתי (מ2011)

פורסם
רוב תודות על העצות.

מגבים ופנסים בדקתי,וגם גלגל ספייר. הכל במצב מעולה.

הצמיגים 4 חדשים מיום שישי,האוטו עבר טסט ואמרו לבעל הרכב להחליף.

איך בודקים טעינת מצבר? זה המצבר המקורי של היצרן למיטב הבנתי (מ2011)

אם זה המצבר המקורי יש לו 9 נשמות.

יש לרכב התנעה אוטומטית אחרי עצירה?

פורסם
כן זה עבד לי כשנהגתי.

אם זה המצבר המקורי אז זה בהחלט מרשים שמצבר חי 4 שנים.

זה גם אומר שתשמור לך בערך 1000 ש"ח בצד כי יומו מתקרב.

יש בדשבורד כפתור לניתוק מערכת ההנעה האוטומטית. לפעמים אתה רוצה את זה כי ביום חם זה מעצבן שהרכב כבה והמזגן מפסיק לקרר, או בנסיעה עם עצירות מרובות שהרכב כל הזמן מדומם ומתניע.

הבעיה היא שניתוק המערכת תופס רק לנסיעה. כלומר, אחרי שדוממת, בנסיעה הבאה המערכת חוזרת לפעול אוטומטית.

ניתן לגשת למוסך ולבקש עדכון תוכנה כדי שהשבתת המערכת תהיה קבועה עד להפעלת המערכת מחדש בלחיצה הבאה.

דימום אוטומטי משפר מאוד את צריכת הדלק.

פורסם

אני מתכוון אם זה משליך משהו על האמינות של הרכב או על הטיפולים שהוא עבר או שזה משהו שפשוט קורה לפעמים?

• תוכן חדש...