Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המקרה שלנו התחיל לפני כיותר משנה אז עמדנו להתחתן ואישתי התקשרה למוקד של ביטוח לאומי לסגור חובות ישנים, נאמר לה שהיא חייבת סכום (150 ש"ח אם לא טועה) כמובן ששילמה בכרטיס אשראי,

לאחר נישואינו קיבלנו מכתב מהם שבו רשום שהיא עברה לסניף הקרוב למקום מגוריה כי היא החליפה כתובת ובנוסף כתוב יתרת חובך לביטוח לאומי 0 ש"ח

לפני כחצי שנה ניגשתי לסניף ביטוח לאומי להסדיר משהו שקשור אלי, ועל הדרך ביקשתי מהפקידה שתבדוק האם הכל תקין אצל אישתי, המזכירה מודיעה לי שהיא חייבת 2300 ש"ח על שנת 2013 שהמעסיק לא דיווח על כך כולל ריבית וקנסות.

ויש באפשרותי לשלם רק את הקרן שהיא על סך 1794 ש"ח,

אמרתי לה שיש לי מכתב שאנחנו לא חייבים ואין לי מאיפה להמציא את תלושי השכר של 2013, זה לא עניין אותה, רק אמרה שאם לא נשלם את הקרן אז כאשר אישתי תלד הם יגבו מהדמי לידה כולל הריבית והקנסות !

חזרתי אליהם אחרי יום עם המכתב שבו מצוין שאנחנו חייבים 0ש"ח לביטוח לאומי עם תאריך 2014 שהם תובעים כסף על 2013 , את המזכירה שם זה לא בדיוק עניין והיא אמרה "כל יום באם אליה עם המכתב הזה וזה לא נכון ולא להאמין למכתבים שהם שולחים או למענה הקולי רק להגיע תמיד לסניף לבדוק" :shock::shock:

אישתי הייתה בהריון מתקדם אז העדפתי לשלם בכדי שלא אפסיד גם את ההפרש, ולאחר שייתנו לנו את הדמי לידה במלואם, אנסה לראות איך אפשר לקבל את כספי בחזרה.

אישתי ילדה במזל"ט בת חמודה ויפה :-P

ועכשיו הגיע זמנו של ביטוח לאומי.

מה אתם ממליצים לעשות או לא לעשות בנידון ?

עריכה אחרונה על ידי evyatar11111

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

ראשית - מזל טוב על הבת :)

שנית - לא כדאי לך להתייעץ עם עו"ד מאשר לפעול לבד?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

חבל על הזמן שלך.

חפש את התלושים או חפש טופס 106 של שנת 2013.

או לך למעסיק שלה ובקש שהנהלת חשבונות ינסו לשחזר אותם.

אם אין, תצטרך לשלם, ובפעם הבאה תזכרו לשמור תלושי שכר.

יכול להיות שבעתיד פתאום יגיע דיווח ואז הם יחזירו לכם את הכסף.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

הכל אפשרי וגם דיי בקלות,ואגב סכום כזה לא מצדיק פניה לעו''ד.

אני הצלחתי לצאת מחוב ענקי של 42K אחרי שהוכחתי להם

שהם אחראים לטעות.

בשלב ראשון תפנה בכתב לועדה לביטול חוב,

תציין בצורה אדיבה וברורה כמו שציינת פה את השתלשלות העיניינים,

ותצרף תיעוד מתאים,

אני כבר במכתב הנ''ל כתבתי שאני שוקל לפנות למבקר המדינה אבל

אתה לדעתי לא חייב,כי הסכום הוא קטן יחסית,

זה לשיקול דעתך,

פרטים נוספים כאן:

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%94_%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A7%D7%AA_%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%93_%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97_%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99

פורסם

אני לא מבין, מדוע הוא צריך להביא תלושי משכורת אם יש לו מסמך רשמי של הביטוח הלאומי שאומר שהוא לא חייב כסף. המסמך הזה לא תקף משפטית ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

כי הם יכולים לעשות את החישוב מחדש בכל שלב Basically.

106 זה משהו ממש בסיסי שלוקח 5 דקות להשיג גם ממעסיק לשעבר.

למה לא להביא את הניירת ואז לבקש?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

האדם הפשוט מתסתמך על מכתבים או הודעות שמנפיקה רשות רשמית.

היות והרשות הודיעהשלא קיים חוב... הרי שכל בר דעת היה מניח שלא קיים חוב ובטח לא נדרש לאמת את תוכן הדברים במענה קולי!

כמו כן לא הודיע באופן אקטיבי על חוב חדש, למשל במכתב רשום הרי שההתנהלות לא תקינה.

שלח להם מכתב ותראה לאן נושבת הרוח.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ולמרות כל מה שנאמר - יש מסמכים שצריך לשמור כל החיים, ובצורה מסודרת. תלושי שכר הם כאלה.

כאשר אבא שלי יצא לפנסיה נזקק לתלושי שכר מ-35 שנה קודם כדי להוכיח את מלוא זכויות הפנסיה שלו. מעטים מקומות העבודה שקיימים אחרי כל כך הרבה שנים ומחזיקים את המסמכים, ואפילו בימים אלה, עם המחשוב, אין לדעת מה תהיה התאימות של המערכות העתידיות למסמכים הנוכחיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נענה בכמה מישורים

ראשית הנייר הרשמי ייתכן ומוכיח כי עד שנת 2012 לא היה חוב גם אם אותו נייר יצא ב 2014

אם האשה עבדה ( ולפי מה שהבנתי היא עבדה ) הרי המעביד מחוייב לספק על פי חוק תלושי שכר או טופס 106 ( טופס שנתי על ההשתכרות ). ספק להם את המסמכים ותקבל חזרה את מה ששילמת.

לגבי תלושי משכורת , פעם בשנה בהתקבל ה 106 ניתן לזרוק את תלוש/י השכר לאותה שנה.

פעם במספר שנים ניגשים לביטוח לאומי ומבקשים לקבל דיווח על מעבידים תקופות עבודה. אם רואים שחסר משהו משלימים לבט"ל את המידע,

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה - אתה בעל המקצוע שבינינו, אבל אני זוכר את ניסיונו של אבא שלי. כדי לקבל את מלא זכויות הפנסיה (מבטחים, לא בט"ל) היה צריך להביא פירוט כמעט לרמת שעת העבודה. וזה היה לפני קרוב לפ30 שנה, אולי דברים השתנו. אבל זה הניסיון, וכמי שצובר תלושי שכר משנת 1977 לא מדובר במשימה בלתי אפשרית או נפח בלתי נסבל (עד היום צברתי קלסר וחצי).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

ניסיתי להשיג תלושי משכורת או טופס 106 אך ללא הצלחה, כיון שהמקום עבודה נסגר ונעלמו כל עקבותיו.

השאלה האם המסמך ששלחו לי שאיני חייב להם כלום מספיק מועיל להגשת תביעה?

או שחובת ההוכחה עלי לגבי מה שקרה בשנת 2013 ?

פשוט כרגע זה המסמך היחיד שלי מולם, לכן שווה להפעיל אנרגיות כשהכייס היחיד שלי זה המכתב שהיתרה שלי לחובה 0 ?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

אין לכם איזה עקבות איזה חברה סיפקה את חשבות השכר, או מי היה רואה החשבון של מקום העבודה?

האםאין ברשותכם אף תלוש שכר, גם אם לא משנת 2013?

• תוכן חדש...