Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגיסי יש יונדאי i10 מודל 2011.

לפי ספר הרכב, יש להחליף מצתים בטיפול כל שנתיים או 30 אלף ק״מ.

בטיפול השני, כשהרכב היה עם 20 אלף ק״מ, באמת החליפו.

עכשיו הרכב עם 42 אלף ק״מ ועומד לפני הטיפול הרביעי (הוא לא נוסע הרבה, אז עושה טיפול כל שנה).

האם יש צורך להחליף שוב? למה בכלל נקבעה תדירות החלפה כזאת ולא כל 60 אלף?

פורסם

לא. היצרן ממליץ להחליף כל שנתיים אבל לא חובה להחליף.

יש לפרק את המצתים ולבדוק את מצבם (ויזואלית).

הייתה לי בעבר I10 חדשה וכעבור שנתיים ו-16 אלף ק"מ במוסך החליטו שלא צריך להחליף מצתים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מעניין למה הייצרן ממליץ להחליפם לאחר שנתיים או 30K ?

לדוגמא בגולף שברשותיי המלצת הייצרן היא 60K או 4 שנים וקיימים גם דגמים בהם ההחלפה כול 90K או 6 שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם
לגיסי יש יונדאי i10 מודל 2011.

בטיפול השני, כשהרכב היה עם 20 אלף ק״מ, באמת החליפו.

עכשיו הרכב עם 42 אלף ק״מ ועומד לפני הטיפול הרביעי (הוא לא נוסע הרבה, אז עושה טיפול כל שנה).

מהנדסים של הרכב בדקו את עמידות המצתים בבחינות שונות ומגוונות והגיעו להחלטה מה תדירות ההחלפה תהיה.

עכשיו אתה רוצה לעשות מה שבא לך או מה שזול יותר או לעשות או לפעול על פי קביעה של מהנדסי היצרן?

פורסם

הספר המקורי באנגלית אומר שצריך להחליף את הפלגים כל שנתיים או 22500 מייל שהם 36000 ק"מ .

בואו נוסיף עוד קצת לבלבול -

"אוטודאטה" מציין תדירות החלפה של כל שנתיים ללא תלות בכמות הנסועה, ואילו ברכבים אשר יוצרו החל מ-2/2013 תדירות ההחלפה היא כל 4 שנים ללא תלות בנסועה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
מהנדסים של הרכב בדקו את עמידות המצתים בבחינות שונות ומגוונות והגיעו להחלטה מה תדירות ההחלפה תהיה.

עכשיו אתה רוצה לעשות מה שבא לך או מה שזול יותר או לעשות או לפעול על פי קביעה של מהנדסי היצרן?

איפה ראית שאני רוצה לעשות מה שבא שלי? אני שואל, מברר ומתעניין, כדי להבין את הנושא.

הרי זאת המטרה של הפורום, אז למה ישר לתקוף?

אם כבר קפצת, אז תדע שהשאלה עלתה, כיוון שבמוסך היבואן אמרו לו שלא חייבים להחליף.

אף אחד לא מחפש לחסוך, אלא להיפך - המחיר של המצתים כל כך זניח, ככה שזאת שאלה עקרונית.

דרך אגב, מדובר במנוע 1.1 ליטר ובתדפיסי הטיפולים הקודמים מופיע טיפול 15 אלף, 35 אלף, 55 אלף ועכשיו אמרו שזה 75 אלף.

כלומר, יכול להיות שמרווחי הטיפולים הם 20 אלף ק"מ, או שנה (זה לא משנה מבחינתו, אבל אולי מתקשר למה שנאמר שכתוב בספר באנגלית).

פורסם

שם לב חבוב..אתה תוקף ולא אני.

מכון שאתה מבולבל ותלא תקבל תשובות החלטיות פה בפורום אז במוסך המורשה יודעים לבטח...או שתתשר ליבואן ותשאל ותקבל תשובה מוחלטת

פורסם

יכולות להיות כל מיני סיבות, כולל טעות. אולי.

אבל מדובר על כמה מאות שקלים אחת לארבע שנים (לעומת האפשרות של החלפה בתדירות נמוכה יותר). אז תחליף וזהו.

דני

פורסם

התירוץ הזה של המהנדס הכל יודע שהחליט שאחרי שנתיים המצתים חייבים להיות מוחלפים -פשוט מגוחך. לחברה, ליבואן ולמוסך יש אינטרס ברור לקצר את זמני ההחלפה. לא הובא כאן סיבה אחת רצינית למה טווח זמן של שנתיים הגיוני.

פורסם

אתה מדבר שטויות, היום היצרנים מותחים עד כמה שאפשר לפעמים מחוץ לגבול ההגיון הבריא שלנו המכונאים את מרווחי הטיפול והפריטים שיש להחליף בטיפול ולא כל מה שלא נראה לנו הגיוני אנו יודעים מה הסיבה והיצרנים גם לא מפרסם זאת ברבים.

פורסם

יצאה לי לראות מנוע אם פלאג מפורק בתוך צלינדר (החלק הלבן שמבודד את האלקטרודה התפורר) , בעלים של הרכב לא נהג להחליף את הפלאגים אלה רק כיון את המרווח של האלקטרודה כל שנה.

• תוכן חדש...