Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני בדיוק מדבר עם בחור שמוכר את הi20 עם קילומטרז נמוך יחסית (85 אלף) יד ראשונה ב45 אל״ח

הוא טוען שהיא עברה תאונה לפני כמה שנים מאחור, החליפו טמבון וחלק מהבגז׳. והיתה גם ירידת ערך 10% אבל השאסי לא נפגע.

שאלה היא כזו: האם זה הגיוני שתיהיה ירידת ערך כה משמעותית בלי פגיעה רצינית של השאסי או כל דבר אחר שהיה הופך אותה ללא בטיחותית? בנוסף האם המחיר הגיוני? במידה והיא עם היסטוריית טיפולים והטמבון הוחלף במקורי - האם הייתם קונים? אני מניח שבעתיד תיהיה לי בעיה למכור אותה בגלל התאונה?

תודה

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

10% ירידת ערך זה לא הרבה אבל אני מניח שיש נזק לקצה שלדה. אין לזה משמעות בטיחותית אם זה רק קצה שלדה אבל יש לזה משמעות מסחרית.

מאחורי הטמבון יש מה שניקרא "פח אחורי" ו"רצפת תא מטען" - כשהם נפגעים = קצה שלדה.

גם לי היה מקרה כזה לא מזמן, פגעו בי מאחור במהירות לא גבוהה ומבחוץ הנזק היה ניראה ממש קטן (רק מכסה תא מטען וטמבון) אבל במוסך גילו שהפח האחורי התעקם וגם רצפת תא המטען - מכרתי את הרכב ב 30% מתחת למחירון למרות שהיה במצב מכאני מעולה (הקונה קיבל ממני את כל ההיסטוריה של הרכב ואת דו"ח השמאי הפרטי שלקחתי וגם של הביטוח).

בכל מקרה שהמוכר טוען שהיתה תאונה, יש לדרוש דו"ח שמאי מכיוון שהוא היחיד שראה את הרכב אחרי התאונה.

פורסם

יש לי מקרה אחר שבו אולי תוכל לעזור לי

1. רכב נמצא כרגע בפרטי והיה בליסינג מקודם

2. הבחור לקח אותה לבדיקה במכון רישיו כי רצה לעשות טרייד אין ומצא שהוחלפה כנף וגם עוד חלקים - לפי הבדיקה אין פגיעה בשלדה

האם זה גם יקשה על מכירתה בעתיד?

הוא לא היה מודע שהיא עברה תאונה - האם חברת הליסינג עברה על החוק כשהיא לא דיווחה לו על כך עם כתב גילוי נאות?

האם יש לי אפשרות להוציא את כל הפרטים מחברת הליסינג? הם מחוייבים לשתף איתי פעולה?

תודה

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

לקנות רכב נפוץ עם פגיעה כלשהיא מזמין בעיות במכירה עתידתית ממליץ לא לחפש "מציאות" מהסוג הזה, הזול מתברר כיקר לאחר זמן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

מצד אחד- רכב זה לא מוצג מוזיאוני וככל שעוברות השנים הסיכויים שיהיו פגיעות גודלים. כשהרכב ממש מתיישן מה שיותר חשוב זה המצב המכאני ושאין פגיעה משמעותית בשלדה (הכוונה שהוא מתיישן ברמה שהשווי שלו עומד על 10-15 אלף ש"ח).

מכה קלה מאחור או מלפנים יכולות לגרור פגיעה בקצה שלדה במיוחד שהיצרנים היום בונים את הרכבים עם אזורים סופגי אנרגיה לשם בטיחות.

מצד שני- האם הבעלים לא בדק את הרכב לפני שהוא קנה את הרכב מליסינג? האם בדקת שהק"מ אמיתי ויש היסטוריית טיפולים במוסך מסודר?.

עכשיו- כל תאונה גוררת ירידת ערך. בין של 1%, בין של 2% ובין של 10%. ברור שעדיף רכב בלי תאונות בכלל אבל קשה למצוא אחד כזה.

מה שכן, שווה לבקש דו"ח שמאי מחברת הליסינג, או לחילופין לפנות לשמאי פרטי, ללוי יצחק יש שירות כזה בחינם אתה יכול לשלוח לו את טופס הבדיקה:

http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=10004&FID=152&PID=300

בכללי אני מצטרף ל ZVIT אלא אם כן המחיר שתקנה את הרכב מאוד אטרקטיבי, משהו כמו 30%- 40% מתחת למחיר המחירון וזה רק בתנאי שהרכב מטופל כמו שעון עם היסטוריית טיפולים מלאה טסט ארוך ושהכל בו עובד ושיש דו"ח שמאי עם אחוזי פגיעה נמוכים מ 10%.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

חברים - אתם צריכים להקים שירות שבו אתם מחפשים רכבים עבור אחרים בתשלום מסויים (2.5% מעלות הרכב נגיד - כמו סוויטש) - אני הייתי מוכן לשלם רק כדי למצוא רכב אמין ונקי - לא מחפש בהכרח מציאה אלא משהו שיתאים לי לתקציב ויהיה מחיר הוגן.

מצד אחד יש את סוויטש שאני יודע מוכרים פחות או יותר קרוב למחירון לוי יצחק אבל יש שקט נפשי אבל גם ההיצע שם ירוד

מצד שני יש את סוכנות הטרייד אין שמוכרות רק לפי מחירון לוי יצחק שגם ככה מעל מה שהשוק מציע אבל מתחייבות על הגיר ומנוע

מצד שלישי יש את יד2 שיש בו ג׳ונגל - לא ברור אם בכלל יש מציאות

התקציב שלי עד 45000 שקלים - מחפש רכב מיני שיתאים למשפחה עם תינוק - רוצה שנת 2008-2009 ומעלה, חסכונית ובטיחותית עדיף עם קילומטרז׳ נמוך או קילומטרז׳ שמתאים לשנתון. אוטומט, אמין ויחסית הוגן לתחזוקה.

האם ביקשתי יותר מדיי? התחלתי עם תקציב של 25000 ואז כל פעם שאני מחפש אני קופץ עוד 10 אל״ח :) זה הסבב השלישי שלי ואני לא מצליח למצוא משהו שהמוכר נשמע אמין - לכל אוטו יש את החבילה שלו

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם (נערך)

א. אין מציאות בשוק יד השניה. אף אחד לא רוצה לצאת פריאר.

ב. הדרישות שלך לא צנועות כלל ועיקר.

ג. אין קשר מובהק בין רכב שיהיה נקי לחלוטין מתאונות ובין כזה שלא יאמלל אותך במוסך. הייתה אצלנו במשפחה קורולה עם צבע מתקלף, קצה שלדה אחורי, דפיקה בדלת, לקינוח גם אשתי ריסקה לה את הפרצוף. בקיצור - דפוקה מכל הכיוונים. אבל מה? נמכרה לבסוף (משמעותית מתחת למחירון) עם מעל 400KKM בלי שום תקלה משמעותית במכלולי ההנעה ובמערכות החשמל, הכל מקורי, הכל עובד.

ד. לעומת זאת - אתה יכול לרכוש פולו DSG מבריקה, ללא שריטה ואחרי דיטייליניג ב-10 אחוז מעל המחירון ושבועיים לאחר מכן להכנס להוצאת ענק עם גיר שהתפגר.

במילים אחרות - עם הדרישות שלך ובתקציב הצנוע שלך, תתמקד במכוניות נקיות מבחינה מכנית. פגוש או דלת שהוחלפו אינם רלוונטיים לבטיחות או לאמינות (אלא אם מדובר בחלק מבעיה גדולה יותר).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

היי דוק - תודה. כשאמרתי נקי ואמין - התכוונתי נקי מבחינה מכאנית. אותי לא ממש עניין שהחליפו טמבון אבל אחרים אומרים שיכול להיות שזה מרמז על פגיעה בשלדה אחורית.

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

אל תחפש מציאות, זה מתכון בטוח לנפילה.

יש כמובן מציאות בשוק אבל הן נדירות ולא הייתי ממליץ לאדם לא מנוסה ברכישות רכב יד 2 להתמקד בהן.

במקומך הייתי הולך על מאזדה 2/סוויפט 2008-2009 עם קילומטרז' נמוך (עד 100K) יד ראשונה/שניה מפרטי.

תתקשר רק לאלה שמפרסמים במחירון ומעלה, תמצא אחת שמורה ותוכל להוריד 5-7 אלף לפחות במו"מ.

פורסם

לכן עושים בדיקה לרכב, ושואלים שאלות, וקובעים קווים אדומים.

מאוד קשה למצוא רכב בתנאי ישראל, שלא נפגע פה ושם משיפשופים מכות חנייה ותאונות קלות.

בודקים משטר טיפולים שהרכב עבר, ובנוסף מצב מכני בעייתי בד"כ מתגלה בבדיקה.

פגיעות קטנות של החלפה ותיקונים, כאשר הוא ללא נזק לשילדה מתפשרים ולוקחים.

אפשר גם לקנות עם פגיעות יותר משמעותיות (לא מומלץ), הכל שאלה של מחיר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...