Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי קריאת מספר פוסטים בפורום החלטתי להחליף את הרביעיית הצמיגים , למרות שהם דיי חדשים כרגע הצמיגים הם של חברה סינית לא ידועה ולמרות שהם בני פחות משנה (ופחות משלושה חודשים על הרכב) אינני מוכן להסתכן.

 

הרכב רנו קליאו 2009 כרגע הרכב נועל 185/65 R15 ואנימתלבט לגבי הגדלת המידה ל 195/50 R16, אז קודם כל אני מחפש בעיקר יציבות , חיסכון בדלק ואורך חיים. הנסיעה שלי היא בעיקר בינעירונית, כאשר לרוב הנהיגה רגועה מאוד והרגל לא קלה על הגז.

האם שינוי מידה נחוץ? פרט ליופי זה ייתן הרגשה שונה משמעותית ביציבות ובשיוט?

 

התקציב לכל העסקה הוא 5K , בנוסף לצמיגים אחליף גם למגנזיום, כאשר נכון לעכשיו החלוקה לא ידועה שכן אינני סגור על דגם הצמיגים ,וצריך להשאיר טיפה תקציב לרזרבי במידה ואשנה מידה. הצמיגים שאני מתלבט לגביהם:

 

TOYO CF2

MAXIS MAZ3

Michelin Energy saver

 

מה המומלץ מבינהם והאם יש דגמים אחרים שיענו על הדרישות בצורה טובה?

פורסם

אחרי שינוי המידה הקוטר הכללי לא משתנה, אין סיבה להחליף את הגלגל הרזרבי.

לשאלתך - בד"כ כשעולים במידת הצמיג, הלוק הכללי, היציבות והאחיזה משתפרים אך הנוחות, הביצועים וצריכת הדלק נפגמים מעט.

בעבר עליתי בסיאט לאון מ-16" ל-18" ולא התחרטתי לרגע.

 

(אגב, רגל לא קלה על הגז זה בדיוק ההיפך מנהיגה רגועה...)

פורסם

1. סליחה על אי הבנת הביטוי

2. יש לך המלצה לגבי צמיג, בעיקרון אני לא מחפש להשתגע ולא נראה לי שאם סגנון הנהיגה שלי אני צריך צמיג ספורטיבי

3. שאתה אומר ביצועים אתה מתכוון לביצועי מנוע?

4.נוחות הבנתי שנפגעת כי מרגישים כל תקלת כביש בצורה יותר משמעותית, ובגלל זה שאלתי אם יש כן אנשים שהחליפו בדגם הנ"ל ויכולים לתת חוות דעת.

פורסם

לגבי צמיגים, כולם מוכרים וטובים, את המקסיס בדגם הזה אני פחות מכיר והמישלין יקרים מדי לדעתי,

כך שאתה נשאר עם הטויו שעל פניו הוא דגם מצויין למי שמחפש צמיג לא ספורטיבי.

הרבה בפורום אוהבים לקרוא ביקורות באתר הזה לגבי דגמי צמיגים, אתה מוזמן להעזר בו.

לגבי הביצועים, אכן התכוונתי לביצועי המנוע אבל במקרה שלך מדובר על עליה קטנה יותר מהעלייה אצלי,

אתה עולה מרוחב 185 ל-195 כך שזה אפילו פחות משמעותי.

פורסם (נערך)

בשירשור התייעצות המידות, ציינת כי המידה הנוכחית שלך הינה 185/60R15, ולא כמו מה שכתבת כעת. אני מאמין כי זו הנכונה, אמת?

שים לב שבמידה הגדולה יותר לגביה אתה שואל, מבחר הצמיגים מצומצם יותר ויקר יותר, ואינו כולל איזשהם צמיגים ספורטיביים במיוחד ששווים את המעבר לדעתי.

אם אתה מעוניין לשפר את המראה ע"י רכישת חישוקים חדשים ולנצל על הדרך את האפשרות לשיפור היציבות, חפש חישוקים בעלי רוחב מקסימלי למידת הצמיגים.

במקרה של 185/60R15, רוחב החישוק המקסימלי המומלץ הינו "6.5.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תום תודה, לגבי הצמיג יש לך המלצה על צמיג שלא כתבתי?

קראתי ביקורות באתר שKreios אפנה אותי אליו ודיי נסגרתי על הCF2, המחיר אינו שונה משמעותי בין המידות ולכן אני פוזל יותר לכיוון של ג'אנט 16.

פורסם

המלצות לאיזה מן המידות?

 

מציע לבדוק מראש את הזמינות בפועל של הצמיג (ובהתאם גם תאריכי ייצור) במידה הגדולה יותר.

שים לב גם לענין קוד המהירות והעומס אליהם תהיה כבול.

 

אגב, למידה 195/50R16 מידת הרוחב המקסימלית המומלצת עבור החישוקים הינה "7.

פורסם

לגבי קוד המהירות ביררתי והוא צריך להיות 88V בגלל זה הצעתי את הצמיגים הנ"ל

הכוונה למידה הגדולה היותר, כיוון שמדובר בהחלפת צמיגים + מגנזיום, עבור שתי המידות ההבדל במחיר אינו דיל ברייקר.

פורסם

תכלס, נראה לי שהטויו CF2 הוא אכן הבחירה הנבונה במקרה זה.

 

מתחתיו (מבחינת תמחור לפחות) יש את הפאלקן ZE914.

המקסיס MA-Z3 לא נמצא מספיק זמן בשוק כדי למצוא עליו חוות דעת קונקרטיות.

גם לדעתי המישלין לא מצדיק את מחירו.

 

עוד צמיגים במידה שניתן לשקול, אך איני יודע לגבי זמינות בארץ/תמחור וכיוצב': דנלופ בלו-ריספונס, הנקוק K115, יוקוהמה C.Drive או בלוארת' AE50, פירלי P1, קלבר דינקסר HP3, בארום בראווריס 3HM, קונטיננטל פרימיום 2 ויש גם ספורט 2 אם מתעקשים.

×
×
  • תוכן חדש...