Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בקיה פורטה 2012 (עדיין באחריות) שעברה 50 אלף קילומטר נדלקה לי מנורת מנוע (צק אנגיג) באופן אקראי והרכב התחיל לרעוד.

מכיוון שהרכב עדיין באחריות אבי קפץ למוסך מורשה.

בבדיקה שלהם התגלה שהכויל דפוק וגם ארבעת הפלגים, שלטענתם לא הוחלפו מעולם.

לצערי המוסך ניסה כמובן להטיל את האשמה על אבי וניסו לחייב אותו גם בעלות הכויל וגם בעלות הפלגים. לאחר קצת צעקות אבי שילם רק על החלפת הפלגים מכיוון שלא היה בטוח שאכן הוחלפו בטיפול 45.

לאחר ההגעה הביתה, בדיקה בחשבוניות הועלתה שאכן הוחלפו פלגים בטיפול 45 עפי הוראות היצרן אמנם לא במוסך מורשה יבואן אלא במוסך מורשה משרד התחבורה.

לאחר יומיים נסיעה, שוב נדלקה נורה, הרכב היה היום כל היום במוסך ולאחר בדיקה שלהם הם טוענים שאחד הצילנדרים עובד רק על 80 קומפרסיה במקום 160.

לבקשתם נשלחו אליהם החשבוניות עם הטיפולים שבוצעו ברכב, הטיפולים בוצעו במוסך "רגיל" ולא אצל היבואן.

ביום ראשון הרכב אמור להכנס אליהם שוב להמשך טיפול וככל הנראה יישאר אצלם כמה ימים.

עפי ההתנהלות של המוסך עם הכויל והפלגים אני כבר מזהה שיהיה נסיון להתחמק מאחריות וכמובן להפיל על הלקוח את הבעיה ולא לטפל בו.

כיצד לדעתכם כדאי לנהוג מול המוסך?

פורסם

האמת זה מקרה מעניין, איך מוסך יבואן יגיב לאחריות במידה והחלפים לא הוחלפו אצלם.

אם המקטים לא דומים כניראה שתהיה לכם בעיה, כי בספר אחריות רשום שהחלפים צריכים להיות בהתאם לדרישות היצרן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חושב שהשרשור שלך הוא דוגמה מצויינת למה כדאי לטפל ברכב במוסכי היבואן בתקופת האחריות.

כמו שזה נראה כרגע המקרה שלכם נתון לחסדי הצדק וההוגנות של המוסך. גם אם החליפו פלאגים במוסך "רגיל" אתם לא יודעים מה שמו, האם זה מקורי, שווה ערך למקורי או בכלל זיוף, מה שלמרבה הצער גם נפוץ בשוק.

אני מקווה בשבילכם שהכשל הוא לא בגלל הטיפול של המוסך ה"רגיל" ויכוסה במסגרת האחריות, אבל כמו שזה נראה כרגע ועם התרבות הישראלית הידועה לשמצה אני לא אופטימי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מנוע לא הולך סתם, מקווה מאוד שמי שטיפל ברכב שלכם עשה עבודה טובה החליף בזמן מה שצריך והשתמש בהחלפים אכותיים וכמובן צריך תיעוד לכל זה.

אן יש חשבוניות מסודרות של הטיפולים זה הזמן לשלוף אותם מהקלסר.

פורסם

מוסך מורשה משרד התחבורה שמיתעסק ברכב באחריות צריך לקחת בחשבון שהחלקים שהוא שם יעמדו בתקן שהאחריות מכסה. אם מכל סיבה שהיא הוא ניסה לחסוך ושם חלפים שהם זבל והרכב ניזוק כתוצאה מכך האשמה היא עליו ואין שום סיבה שבעולם ליפול עם זה על הלקוח. לצערי ולצערך כניראה אם בשלב שכזה היו צעקות אל תופתע מהפתעות שיהיו בהמשך!

פורסם

מבחינה טכנית- איך ייתכן שלפעמים נדלקת הנורה, הרכב רועד (כלומר עובד על 3 צילנדרים) ולפעמים אחרי כיבוי והדלקה התקלה נעלמת כלא הייתה?

פורסם

למשל אם מדובר בבעיית מגעים (לצורך הדוגמה, לא במקרה הספציפי שלך) אז יכול להיות שהפרשי טמפרטורה או תזוזה מזערית של הכבל או החיווט יכולים ליצור או לנתק את המגע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מבחינה טכנית- איך ייתכן שלפעמים נדלקת הנורה, הרכב רועד (כלומר עובד על 3 צילנדרים) ולפעמים אחרי כיבוי והדלקה התקלה נעלמת כלא הייתה?
יש מה שנקרה ניתוק מזרק דלק כאשר המחשב הזרקה מזהה איבודי ניצוץ ואז גם צילינדר עובד חלש מפסיק לעבוד לגמרי באופן יזום ואז כיבוי והדלקה של הרכב המחשב הזרקה מתאפס ותהליך זיהוי איבוד ניוץ מתחיל מחדש והצילינדר חוזר לעבודה עד לפעם הבאה שהמחשב יזהה איבוד ניצוץ.
פורסם

אז כמו שאמרתי, גם בחשבונית מצויין שהוחלף לפלאגים מקוריים.

לגבי השאלה הטכנית, כמובן שמגע לא תקין ייגרום פעם להדלקת הנורה ולתופעה ופעם לא.

לגבי הניתוק מזרק דלק- מה הפתרון בנושא זה?

הפחד שלי שהם יתחילו לפתוח ראש ולהתעסק עם המנוע וכמובן שלא נדבר על ירידת ערך שבהמשך.

פורסם

אם יש קומפרסיה נמוכה אז צריך להבין מאיפה יש ירידה בקומפרסיה ולפי זה לתקן...זה יכול להיות שסתום שרוף או רינגים..

המינימים תיקון פה זה ראש מנוע.

• תוכן חדש...