Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית קירטועים ב205..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, הבעיה היא כזו:

כבר בערך שבועיים שהאוטו מקרטע יותר מדי...

זה לא משהו שקורה תמיד אלא לפעמים [אבל לרוב].

לפעמים זה קורה תוך כדי נסיעה שפתאום מרגישים את האוטו מקרטע קצת לבין אם זה בנסיעה מהירה או איטית ולבין אם זה הילוך שני, שלישי, רביעי או חמישי [בראשון לא שמתי לב לזה למען האמת..]

בשני לרוב גם יש בעיה שאחרי שמכניסים להילוך התגובה של הגז לא טובה במיוחד.. ז"א שאחרי שהעברתי לשני אני מרגיש את האוטו נוסע 2-3 שניות לא חלק ובקרטוע קטן ופתאום הוא משתחרר וממשיך לנסוע חלק.. זו הרגשה כזו של סתימת דלק...

הלכתי השבוע לאיפה שעשיתי את הקרבורטור, הוא בדק הכל, בדק כיוונים ואמר שהכל בסדר ושלח אולי למוסך צמוד לבדוק את לחץ משאבת הדלק [אולי היא תקולה..]

אחרי בדיוקה קצרה נאמר לי שהמשאבה מצוינת והלחץ שלה בסדר..

חזרתי לקרבורטור... הוא אמר שזו כנראה בעיה חשמלית...

הלכתי לחשמלאי והוא לא איבחן את הבעיה כי דווקא שהוא ניסה את האוטו, האוטו החליט לא לקרטע...

אלטרנטור - אני לא חושב שיש בעיה כי הוא מטעין את המצבר...

דיסבורטור - לא מזמן החלפתי לו מכסה למכסה חדש, ככהשאני לא חושב שזה זה..

חוטי הצתה - לא מזמן החלפתי.. חדשים

פלאגים - חדשים מיום שבת האחרון

מודל - זו ההשערה היחידה שיש לי...

האם מודל יכול לגרום לבעיה כזו או שהוא בכלל יגרום לאי הנעה וכל זה...?

חשוב לציין גם שלמרות שהקרבורטור נקי ומכוון ההנעה של האוטו לא ממש טובה וממש גרועה בימים קרים [מינימום 5-6 סטרטרים...]

האם זה יכול להיות מודל? האם זה יכול להיות לכלוך בטנק דלק [כמו שמישהו אמר לי שנראה לו] שאפשר לנקות אם תוסף [אם כן, איזה תוסף מומלץ?]

האם זה יכול להיות משהו אחר?

אני כבר ממש נואש ועוד שכל המוסכים שהלכתי אליהם לא בדיוק מועילים בבעיה הזו..

פורסם

יכול להיות שזה מודול אך בד"כ זה לא גורם לתופעות כאלו.-תיבדוק עוצמת ניצוץ ואם הפלגים אינם מפוחמים כיוון שלמרות שהם חדשים הם "יתפחמו" מהר מאד אם הניצוץ חלש.ואז יכולה להיות בעית מודול או חיבורי אדמות רופפים לקויל ולמודול.-תיבדוק גם שמגעי הצמה למודול תקינים.

כמו כן תיבדוק שחיבורי המינוס לא קיבלו קורוזיה והם תקינים תיבדוק רציפות בין המינוס במצבר לבין גוף המנוע והמינוס של המדול.

-תיבדוק את מתח המצבר לפני ואחרי הנעה צריך להיות 12-12.5 ו14-14.3 לאחר הנעה.(השפעה על עוצמת ניצוץ בהתנעה).

יכול להיות שיש לך פילטר דלק סתום-תחליף.

יכול להיות שיש לך צינור וקום סדוק או חופשי(ואז תרגיש "חיתוכים" גם בסרק).

יכול להיות שיש לך צינור דלק סדוק אשר משפיע על התערובת(נכנסות בועות אויר לדלק)-תחליף צנרת דלק יבשה וישנה.

יכול להיות שמנועך זקוק לכיוון שסתומים+קידום הצתה.

במנועים ישנים עקב הצטברות משקעים כיוון הצתה"לפי הספר"לא נותן תוצאות טובות בסחיבה(אחרי טיפול וכיוון הרכב סוחב פחות טוב).

תן מעט קידום ותראה מה קורה(אל תגיע למצב שהמנוע יצלצל בלחיצה)

אחרי שכיסית ובדקת כמעט את כל האפשרויות כמוצא אחרון הייתי ממליץ על טיפול ב44K (ראה חיפוש בפורום) ולאחר נהיגה בטורים גבוהים מהרגיל במשך זמן הטיפול תבדוק כיוון שסתומים(אם הבעיה אינה ניפתרת).

ניצן

פורסם

שלום רב!

היסטורית הרכב שלך מעידה על ניקוי קרבורטור ב7/04 ,אך אותם סימפטומים היו לך גם אז , עברו חמישה חודשים, אז זרחה השמש, ומה חדש תחת השמש היום עננים, שימוש בצוק, אמור לגרום להתנעהבפעם הראשונה, וזאת בתנאי ששהקרבורטור נקי ומכוון, מערכת ההצתה מכוונת גם כן,

ניצוץ מושלם רכיבים כמו חוטי הצתה, מצתים מכסה מפלג ורוטור תקינים, אם נצא מתוך הנחה שלחץ הדלק ממשאבת הדלקתקין, כפי שנבדק.והמודול תקין האפשרות היחידה היא קרבורטור, למרות הזמן הקצר שעבר, מאז הטיפול האחרון, שום קיצורי דרך כמו תוספי דלק "ולחיצות"לא יעזרו,,

אלא אם הרכב בצירי לידה, עם פתיחה של 3 אצבעות...!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בתחילת השבוע חזרתי לאותו אחד שעשיתי אצלו את הקרבורטור [אם אתה מכיר בפ"ת את משה זר]

והוא בדק את הקרבורטור, בדק כיוונים ואמר שהכל בסדר..

פורסם

אה, ועוד משהו..

קודם כל, הקירטועים שכיום יש הם לא כמו פעם.. פעם האוטו היה מקרטע בצורה שגרמה לך להרגיש שאתה בתוך low rider... היום זו תחושה כזו שהאוטו חותך בצורה מזערית.. אבל עדיין זה מעצבן ומציק

וכמו כן, גם התגובה של הגז כמו שכתבתי..

אז גם הדוושת גז היתה מפסיקה להגיב והאוטו היה כבה... היום לא

לגבי הצ'וק.. הצ'וק הוא ידני.. אז ככה שאני מכניס אותו לשימוש רק אחרי שהצלחתי להניע [שוב.. 5-6 סטרטרים לפחות!]

פורסם

פתרון אפשרי?

בדקתי הרגע ניצוץ בחוטי ההצתה [מנוע מונע, חוט מול מברג..] 3 החוטים הראשונים לא הוציאו ניצוץ, משמע שהם טובים.. הרביעי הוציא ניצוץ... פתאום שמתי לב שיש בגומי שנכנס לפלאג חור קטן [ממש קטן] וממנו יוצא הניצוץ.

יכול להיות שזו כל הבעיה?

פורסם
אוקיי, היום בבוקר הוחלפו חוטי ההצתה והבעיה נפתרה!

תודה לכל מי שעזר / ניסה לעזור..

שיטה לגילוי תופעה של חוטי הצתה פגומים\יבשים:

לוקחים שני מברגים רצוי עם להב ארוך.

מצמידים קצה מברג אחד לגוף המנוע או לטרמוסטט או לכל חלק מתכתי שקשור למינוס.

מניחים את קצה המברג השני על הראשון בזוית ומקרבים לאט לכיוון חוט ההצתה.

בד"כ הקרעים מתרחשים בין החוט לבין הגומי השחור שעוטף את הקונקטור.

במידה וקופץ ניצוץ לכיוון המברג יש להחליף את חוטי ההצתה.

דרך אגב גם אם לא מורגשת שום בעיה חריגה והחוטים נראים בסדר גמור יכולה להתרחש התופעה.

בחוטים חדשים היא אינה מיתרחשת.

ניצן

פורסם

אני בדקתי בצורה קצת שונה.. הוצאתי את החוט, שמתי את המברג על המכסה שסתומים והקרבתי אליו את החוט.. ניצוץ קפץ, כמו שאמרתי, מחוט אחד בלבד...

מה שמעניין אותי, איך נוצר החור בגומי שעוטף את הקונקטור.. הרי החוטים לא ישנים מדי [4-5 חודשים..]

פורסם
אני בדקתי בצורה קצת שונה.. הוצאתי את החוט, שמתי את המברג על המכסה שסתומים והקרבתי אליו את החוט.. ניצוץ קפץ, כמו שאמרתי, מחוט אחד בלבד...

מה שמעניין אותי, איך נוצר החור בגומי שעוטף את הקונקטור.. הרי החוטים לא ישנים מדי [4-5 חודשים..]

חוטי הצתה זולים, בעלי איכות ירודה,פגם ביצור, והרכבה לקויה, זהו ההסבר היחיד!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היום קניתי חוטים גם די זולים.. [70 ש"ח] אבל זה מה שהיה בחנות חלפים שיש פה..

יש לך המלצה לחוטים טובים? שאני אקנה בהזדמנות?

ואגב, צביקה, מצטער של השיגוע.. :roll:

ותודה על הכל !

• תוכן חדש...