Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים נעלמים בגולף mk5 1.9 TDI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכן להתחייב שזה HEAD LIFT ,במנועי הPD זה מקרה די נפוץ .

כיוונתי המון ניהולי מנועי PD .

ברגי הראש נמתחים מעט מה שגורם ללחץ לברוח לברוח למערכת המים שבורחים מהפקק בעת נסיעה מאומצת .

רוצה לפתור זאת בזול ?

דבר איתי

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב, אז ככה, הבאתי גם הזדמנות למוסך המורשה של פולקסווגן...

הם לא מצאו כלום! אומרים גם שלא רואים שום סימן שזה ראש מנוע, אבל לא מצאו שום סיבה אחרת.

אני כבר ממש מיואש.

עשיתי היום נסיעה שאימצתי את המנוע בכוונה...עצרתי ופתחתי מכסה מנוע.

ושמעתי קול של "טסססססססססס" ממיכל העיבוי (לא פתחתי את הפקק). זה נשמע כאילו יוצא לחץ מהפקק.

השאלה אם זה הפקק דפוק או שבאמת יש לחץ גבוה מדי במערכת בגלל משהו.

יש המלצות?

* אגב, הפקק כרגע הוא המקורי, כשהאוטו התחיל לאבד מים החלפתי לפקק חדש תחליפי, בגלל שהאטו עדיין מאבד מים, חזרתי למקורי. עם שני הפקקים האוטו מאבד מים. יש סיבה לנסות לקנות עוד פקק?

למה אתה משחק באש? לפתוח מכסה רדיאטור אחרי נסיעה כשהמנוע חם ומאומץ, תאמין לי שזה לא נעים.

כבר יצא לי לראות פקק נפתח וכל המים עפים לכיוון השמיים במהירות אדירה ובחום אדיר ובמזל לא פגע בי ובמכונאי מדרכה שהייתי לידו אי שם .

גש למוסך נורמלי שיבדוק את זה.

פורסם
למה אתה משחק באש? לפתוח מכסה רדיאטור אחרי נסיעה כשהמנוע חם ומאומץ, תאמין לי שזה לא נעים.

כבר יצא לי לראות פקק נפתח וכל המים עפים לכיוון השמיים במהירות אדירה ובחום אדיר ובמזל לא פגע בי ובמכונאי מדרכה שהייתי לידו אי שם .

גש למוסך נורמלי שיבדוק את זה.

הבנתם אותי לא נכון. לא פתחתי את הפקק, במיוחד לא כשהאוטו חם.

פתחתי רק מכסה מנוע ושמעתי "טססס" מהפקק, כשהפקק סגור....

והייתי כבר בהמון מוסכים, לפחות 4, כולם אומרים דברים שונים.

הרוב אמרו שזה או קולר EGR או ראש מנוע. הייתי אתמול במוסך פולקסווגן ואמרו לי שלא נראה להם שזה ראש מנוע.

אני לא יודע מה לעשות...אני ממש לא מתעסק באש, אני לא עושה שום דבר.

אני מת למכור את האוטו רק כדי להפסיק להתעסק עם זה, אבל אף אחד לא ייקנה רכב שמאבד מים במחיר סביר.

פורסם
אני מוכן להתחייב שזה HEAD LIFT ,במנועי הPD זה מקרה די נפוץ .כיוונתי המון ניהולי מנועי PD . ברגי הראש נמתחים מעט מה שגורם ללחץ לברוח לברוח למערכת המים שבורחים מהפקק בעת נסיעה מאומצת . רוצה לפתור זאת בזול ? דבר איתי
נשמע מעניין. האם יש אפשרות להחליפם בלי להוריד ראש ? נניח לפרק בורג ראשון, לשים חדש במקומו, להדק ולהמשיך ליתר.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעיה ידועה זה ה EGR COOLER, אפשר לעקוף אותו זמנית ולבדוק אם ממשיך לאבד מים.

מניסיון עם המנועים האלו עם 400000 ו 530000 ק"מ מנועים אמינים שרק נוסעים....

פורסם

זה לא EGR COOLER, במוסך רון עשו לי מעקף, לא עזר...

בעיה ידועה זה ה EGR COOLER, אפשר לעקוף אותו זמנית ולבדוק אם ממשיך לאבד מים.

מניסיון עם המנועים האלו עם 400000 ו 530000 ק"מ מנועים אמינים שרק נוסעים....

פורסם

תחליף ברגי ראש של קוד מנוע ARL ותסגור אותם בלחץ של 12.5 ק"ג

במידה וזה לא עוזר ...קנה KSEAL באיביי ..ונגמרה הסאגה

פורסם

כמה זה לחץ של 12.5 קג? בניוטון מטר?

פורסם (נערך)

לא עשית בדיקת לחץ הפוך? בכל צילינדר?

היה לי אותו מקרה באונו ועשיתי ראש מנוע לאחר בדיקת לחץ הפוך המים עלו בפקק רדיאטור

עריכה אחרונה על ידי avi1970
פורסם (נערך)
אני מוכן להתחייב שזה HEAD LIFT ,במנועי הPD זה מקרה די נפוץ .

כיוונתי המון ניהולי מנועי PD .

ברגי הראש נמתחים מעט מה שגורם ללחץ לברוח לברוח למערכת המים שבורחים מהפקק בעת נסיעה מאומצת .

רוצה לפתור זאת בזול ?

דבר איתי

תחליף ברגי ראש של קוד מנוע ARL ותסגור אותם בלחץ של 12.5 ק"ג

במידה וזה לא עוזר ...קנה KSEAL באיביי ..ונגמרה הסאגה

צר לי אבל אתה כותב דברים מבולבלים ולא מדוייקים בכלל וכול מי שקורא את ההודעה שלך רצוי שייקח את הדברים בערבון מוגבל.

1. לא מחליפים ברגי ראש מנוע מבלי להחליף את אטם ראש מנוע. כאשר פותחים בורג בודד ומחליפים רק אותו ובהמשך את השאר הדבר יגרום לעיוות מכני של האטם.

2. את ברגי ראש המנוע מהדקים ב-4 שלבים ולא בלחץ של 12.5 ק"ג (אלא במומנט סגירה).

3. הבחור לא כתב את קוד המנוע או הספק המנוע של הרכב שלו לכן איך אתה יודע איזה מנוע מותקן ברכב שלו ?

4. אתה יודע מה ההבדל בין הברגים המותקנים בגולף דור 4 מנוע ARL לבין הברגים במנוע של פותח האשכול ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

בקיצור, צריך לפתוח ראש, לשלוח לשיוף ולהחליף אטם? אין לי שום דבר לצאת מזה בלי ראש?

זה שנראה לי שאדים בורחים מהמכסה של מיכל העיבוי לא יכול להצביע על בעיה אחרת שהיא לא ראש?

פורסם

1. אני מייעץ מניסיוני ובחינם על מנת לעזור ...

2.אני מכיר את דגם המנוע משרשורים אחרים של הכותב

3.יש לי המון ניסיון עם מנועי 1.9PD ומכיר היטב את המחלה הזו .

4סגירה בשלבים נחוצה כאשר מורידים ראש בלבד ! אין כל בעיה להחליף בורג בורג באחד התומך לחץ גבוה יותר של הכותב תומכים 10.9 ק"ג בלבד .

5.מומנט סגירה ולחץ סגירה נשמע לי אותו דבר ...כנראה שלא הבנתי אותך נכון .

6.הפתרון המושלם והבטוח ביותר שיבטיח 100% פתרון זהו להוריד ראש לעשות משטח, אטמים, פקום, ברגים, ועוד המון עניינים הנלווים לזה ...עלות של 6000 ש"ח +- במידה וכסף אינו שיקול .

אני בטוח ב100% בבעיה שציינתי אך רק 80% בפתרון שהצעתי יעלה סביב ה1000 ש"ח ...לפי דעתי זה משתלם לנסות אולי לדעתך לא,זה אינבדואלי .

פורסם

4. סגירה בשלבים נחוצה כאשר מורידים ראש בלבד ! אין כל בעיה להחליף בורג בורג באחד התומך לחץ גבוה יותר של הכותב תומכים 10.9 ק"ג בלבד .- בורג בעל סימון 10.9 זה למעשה בורג מקבוצת חוזק 10.9 לפי תקן DIN או ISO ולא בורג שתומך ב-10.9 קילוגרם.

הברגים של ראש מנוע הינם מסוג TTY וחייבים להדק את הברגים לגבול הפלסטיות ב-4 שלבים כלומר,

לסגור במומנט של 30NM ולאחר מכן 60NM ולאחר מכן להדק בעזרת טורקמטר סיבוב נוסף של 90 מעלות ולבסוף עוד 90 מעלות. פתיחה וסגירה של בורג בודד בכול פעם תגרום ללחץ לא שווה על אטם ראש מנוע ולפי דעתי זה לא נכון לעשות.

5.מומנט סגירה ולחץ סגירה נשמע לי אותו דבר ...כנראה שלא הבנתי אותך נכון .

6.הפתרון המושלם והבטוח ביותר שיבטיח 100% פתרון זהו להוריד ראש לעשות משטח, אטמים, פקום, ברגים, ועוד המון עניינים הנלווים לזה ...עלות של 6000 ש"ח +- במידה וכסף אינו שיקול .

אני בטוח ב100% בבעיה שציינתי אך רק 80% בפתרון שהצעתי יעלה סביב ה1000 ש"ח ...לפי דעתי זה משתלם לנסות אולי לדעתך לא,זה אינבדואלי .

אני אשמח לשמוע שמישהו מהפורום נעזר בשירותך והדבר נפתר רק על-ידי החלפת הברגים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...