Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Armstrong

RS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

האם Armstrong עדיין קיימת?

היכן יוצר הרכב?

באיזה שנים יוצר הדגם הנ"ל ; Armstrong Siddeley?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
האם Armstrong עדיין קיימת?

היכן יוצר הרכב?

באיזה שנים יוצר הדגם הנ"ל ; Armstrong Siddeley?

Armstrong Siddeley הוא שם היצרן (הבריטי), מיזוג בין Armstrong Whitworth ל-Siddeley Deasy.

המותג הזה התקיים בין 1919 ל-1960 (עם הפסקה בזמן מלחה"ע ה-2).

בשנת 1960 התמזגה החברה לתוך בריסטול שקיימת עד היום.

ארמסטרונג סידליי ייצרו את הדגמים הבאים:

ספיישל (סאלון רגילה ולימוזינה מוארכת),

לאנקסטר (סדאן 4-דלתות), הוריקן (קופה עם גג נפתח),

טייפון (קופה עם גג קשיח קבוע)

טמפסט, ממנה יוצרו רק 6 יחידות, והאחרונה - סאפיר.

רועי.

פורסם

היתה בארץ לפחות מכונית אחת מדגם Armstrong Siddeley Sapphire מסוף שנות החמישים, עם הגה ימני. לא ידוע לי אם זה היה הדגם עם מנוע 3.4 ליטר או 2.3. כבר הרבה שנים שלא ראיתי אותה - מצ"ב תמונה להמחשה.

בסה"כ יוצרו כ-7,700 מכוניות מדגם 346 עם מנוע 3.4 ליטר 6 בוכנות, ורק 800 מכוניות מדגם 234 עם מנוע 2.3 ליטר 4 בוכנות.

לדגם הזה היתה תיבת הילוכים מיוחדת מתוצרת Cotal עם מנגנון pre-selector חשמלי. בחירת ההילוך נעשתה ע"י מתג חשמלי קטן על ידית ליד ההגה - מצ"ב תמונה לדוגמא, ממכונית Delahay שהשתמשה באותה תיבה. המתג רק "בחר" את ההילוך, אבל לא שילב אותו. כדי לבצע את השילוב היה צורך ללחוץ אח"כ על הקלאץ'. בימים בהם הסינכרונים בתיבות ההילוכים לא היו משובחים, איפשר הפטנט הזה להוריד הילוך בסיבוב מבלי להסיר ידיים מההגה ומבלי לבצע "גאז ביניים". כמובן בתנאי שההילוך הדרוש "ניבחר" לפני הסיבוב ע"י המתג. העסק עבד לא רע, אבל לא היה אמין במיוחד. צריך גם לזכור שבשנות החמישים כבר פותחו תיבות אוטומטיות "נורמליות", כך שברור למה התיבה הזו לא זכתה לפופולאריות. בשנות השלושים היא היתה נפוצה מאד במכוניות מירוץ כתחליף ל- crash-box ללא הסינכרונים.

Armstrong-siddeley_sapphire.jpg

cotal.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
קובי , יש לך מושג למי היא הייתה שייכת?
מצטער, לא.

ראיתי אותה בערך באפריל 1980.... זה היה באחד הכנסים הראשונים של רכב קלאסי שאורגנו בארץ, לפני מועדון החמש. היה בחור בשם איליה פרבר שאירגן כנס יחד עם יחסי הציבור של מלון דן-קיסריה, ביום שישי בסביבות פסח 1980. אני הייתי בצבא והגעתי לשם בטרמפים על מדים. היו כמה עשרות מכוניות, שחלקן מוכרות עד היום: יגואר E-TYPE אדומה פתוחה, פליימוט קראנברוק ששייכת היום לנחום, יו"ר המועדון, ועוד. הטרמפ שלי הביתה היה דווקא בסטייל - בפורד A פתוחה שהיתה שייכת ליואכים לוין ז"ל, מוותיקי האספנות בישראל. האוטו הזה נמצא היום באוסף של וורטהיימר.

תנסה לשאול את זמי ממועדון החמש. יתכן שיש לו פרטים נוספים על הארמסטרונג מתקופה מאוחרת יותר. אגב - מה סיבת ההתענינות שלך באוטו ? רוב החובבים בארץ לא שמעו מעולם על היצרן הזה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני זוכר את הרכב הזה בראלי של מועדון החמש לירושלים להילטון .

אז השנת 88 אם זכרוני אינו מטעה אותי הרכב הופיע שם בגאווה .

הינה תמונה של הרכב שהוצאתי מהאלבום ההוא - מאותה תקופה שנראת כיום

מאוד רחוקה .........

דרור .

amstrong.jpg

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...