Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל, שלום רב לכלכם, אני חדש :)

אני שוקל לקנות סיאט איביזה FR שלוש דלתות.

שלוש שאלות אל חברי הפורום הנכבדים:

1. מה דעתכם על הרכב?

2. שוקל לקנות חדש על פני משומש. האם לדעתכם זה יהייה עדיף לטווח ארוך מבחינת טיפולים, ראש שקט, חיסכון בדלק, קלות יתרה בלמכור את הרכב וכו'?

3. במידה ואני מחליט לקנות חדש, איך עובד כל תכנית המימון לרכב שהבנקים נותנים? במקרה שלי - דיסקונט

תודה

נ.ב

קצת על עצמי -

שמי צחי, בן 25. רווק שחי עם שותפים בדירה שכורה, עובד במשרה מלאה בנתב"ג ומרוויח בין 6-7K בחודש נטו

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89
שגיאות כתיב

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

אהלן צחי.

לדעתי זאת בחירת מצויינת, היה לי את הרכב שנת 2013 עד לפני חודש, גם 3 דלתות, ידנית, מנוע 1.2 טורבו עם 105 כ״ס. (אגב מכרתי כי קניתי את הלאון, לא כי לא הייתי מרוצה מהרכב, הייתי מאוד מרוצה !)

קודם כל אתה יכול למצוא משומש עם קמ נמוך, אתה צריך רק לחפש, הירידת ערך מאוד גדולה (קניתי ב 107 בזמנו, היום עולה 100 בערך, ומכרתי ב 76 וחצי שזה גם מעל המחירון במזל) וחבל שאתה תספוג את זה לכיס שלך, אם אתה בכל זאת מעדיף חדש אז כמו שרשמת יש לך אופציות למימונים למינהם, הנפוץ הוא ״בלון״, שבו אתה משלם מקדמה כלשהי פלוס תשלום חודשי של סכום מסויים שאתה בוחר למשך 3 שנים, אחרי 3 שנים יש לך 3 אופציות, להחליף את הרכב במחיר מחירון ולהוסיף את ההפרש לרכב חדש ולסגור את החוב ולפתוח חדש עם קבלת הרכב החדש, לשלם את ההפרש שנשאר עד למחיר הרכב (אם שילמת ב 3 שנים 60 אלף אז את ה 40 הנותרים בתשלומים) למשך 5 שנים נוספות וכמובן להשאר עם הרכב או לשלם בפעם אחת את הסכום שנשאר וגם כאן אתה כמובן נשאר עם הרכב. (בחברה יסבירו לך במפורט את התנאים ודרך איזה בנק זה מתבצע).

הרכב בגדול חסכוני כל עוד אתה לא תלחץ, הטיפולים נעים בין 1200-700 שקל כל 15 אלף קמ טיפול.

הרכב מאוד יפה לטעמי, זריז מאוד, יש מקום ל 2 מבוגרים מאחורה, יש המון אבזור כמו חיישני גשם, בקרת אקלים, חיישני אורות, סאנרוף, מולטימדיה מלאה, מושבי ספורט, לדים בפנסים מאחורה, צינור מפלט כפול, גלגלי מגנזיום (16 אינץ), ועיטורי FR על ההגה על הטמבון מאחורה והגריל מקדימה, ועוד הרבה ששכחתי...

פורסם

עלות אמיתית כולל כל ההוצאות וירידת ערך של רכב חדש במחירים האלו נראית לי כהוצאה ממש לא סבירה למי שמתקיים מהמשכורת שלך.

ירידת הערך המשמעותית של רכב זה הופכת את אופציית היד השניה להרבה יותר סבירה.

כמובן שזכותך לשים את הרכב בראש סדר העדיפויות ולהנות מכל הפינוק של רכב חדש.

במצבך הייתי מחפש רכב זול משמעותית.

העמדה שלי לא מתבססת בהכרח על כך שאתה צריך לדאוג לפנסיה, דירה, לימודים, עסק, בריאות וכו.

גם אם אתה לא חושב כעת על דברים אלו אני אישית חושב שיש בזבוזים והנאות טובות בהרבה מרכב חדש או כמעט חדש. סקי, אלכוהול, מסעדות, נופש באילת/תורכיה, טיול להודו/דרום אמריקה וכו.

אבל שוב, כל אחד והעדפותיו. אם יותר חשוב לך רכב יפה ומשובח אז קדימה.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובות, מעבר לכך שכמובן שכיף לקנות רכב חדש על פני משומש, אני פשוט חושש לקחת סיכון עם משומשים עקב נסיון מר של ההורים שלי.

ב2006 הם קנו יודאי אקסנט מליסינג בחברת אויס. האוטו עבר סה"כ הכל 40 אלף קילומטר אז, נראה שמור מאוד ועבר רק בעלים אחד. בחור מבוגר ואחראי שעשה איתו רק נסיעות לעבודה כדבריהם. הוריי רכשו אותו בשביל המשפחה, ב70 אלף ש"ח בזמנו וכמובן שגם עבר בדיקת מוסך מקיפה. אבל מסתבר שהאוטו עבר תאונה רצינית שלא סופר לנו עליה שגרמה לשילדה שלו להידפק בצורה בלתי הפיכה ועד היום שאנחנו נוהגים עליו, הוא נוטה מאוד ימינה ופשוט אסור לעזוב את ההגה לרגע. מוסכים לא יודעים איך לסדר את זה ואנחנו כבר עשר שנים נוסעים איתו ככה. כך שמוסכניקים הם רק בני אדם ולא תמיד מגלים הכל וסוכני מכירות הם שקרנים מדופלמים וכמעט אף פעם לא מגלים הכל. ושמודבר על הרכב, הבעיות שתגלה עם הזמן עלולות לעלות אפילו יותר מרכב חדש בסופו של יום. לא סומך על אף אחד ולא רוצה לקחת סיכון נוסף. אני די בטוח שאני לא היחיד כאן בפורום שקנה רכב יד 2 והסתירו ממנו בעיות שגם המוסכניק לא מצא.

בגלל זה אני חושב שאולי שווה גם לטווח הארוך וגם לראש השקט לקנות חדש וזהו, ואם יש איזה פגם בייצור או בהובלה מאיזה מכה על האוניה שהרכב קיבל בדרכו לכאן או משהו, יש אחריות, מה שלא תמצא ביד 2.

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

כמה עולה האיביזה? אני מניח שבסביבות 110-120 אלף ש"ח.

אתה באמת רוצה להשקיע כל כך הרבה על מכונית סופר מיני שלא מצטיינת בכלום?

השוק שלה בעייתי לטעמי, יש המון כאלו למכירה, המון בעלים צעירים שחושבים שהם קונים אוטו ספורטיבי ולא מקבלים כלום.

אם הייתי משקיע כבר סכום כזה על רכב עם פוזה, הייתי קונה רנו מגאן קופה או אודי A1. יותר מיוחדות, פחות נדושות וחרושות.

בסופר מיני יש מכוניות זולות יותר שיתנו תמורה טובה יותר לכסף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי חבל על המאייה שאתה הולך להוציא על הרכב, קנה יד שניה שמורה טוב אני בטוח שלא חסרות כאלו, חבר טוב קנה כזו מיד 2 במחיר באיזור ה 80K.

עם רכב חדש באות הוצאות גבוהות, מצד אחד טיפולים במורשה וביטוחים מצד שני.

זו הדעה שלי.

לא חייב לקנות מסוחרי רכב ולא ממגרשי ליסינג אם מזה אתה חושש, כמו כן לפני שקונים רכב לוקחים לבדיקה במוסך שאתה רוצה ובודקים שאין תאונות ואין דברים מוזרים,תאונה קשה זה לא משהו שאפשר להסתיר.

וגם אפשר לבצע מימון דרך הבנק ואם אתה סטודנט יש לך אפילו הנחה מאוד גבוהה על הריבית.

Opel Adam S 2017

פורסם

במחיר כזה יש גם רכבים חדשים. אם הוא מוכן לבחור ברכב ידני הוא יקבל אחת לא רעה מקטגורית הסופר מיני ואפילו ישאר לו עודף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
כמה עולה האיביזה? אני מניח שבסביבות 110-120 אלף ש"ח.

אתה באמת רוצה להשקיע כל כך הרבה על מכונית סופר מיני שלא מצטיינת בכלום?

השוק שלה בעייתי לטעמי, יש המון כאלו למכירה, המון בעלים צעירים שחושבים שהם קונים אוטו ספורטיבי ולא מקבלים כלום.

אם הייתי משקיע כבר סכום כזה על רכב עם פוזה, הייתי קונה רנו מגאן קופה או אודי A1. יותר מיוחדות, פחות נדושות וחרושות.

בסופר מיני יש מכוניות זולות יותר שיתנו תמורה טובה יותר לכסף.

ידנית, מחירון 105 אלף (חבר הוציא ב 99 אלף כולל הכל) אוטומטית, 108 אלף (אפשר להוציא ב 103-102).

פורסם

אין הצדקה למחיר הזה.

במחיר של 100 אלף ש"ח תמצא סופר מיני אוטומטית 5 דלתות מאובזרת שתהיה סחירה יותר מאיביזה.

אם יש לך סבלנות, צריכות להגיע בחודשים הקרובים סקודה פאביה, יונדאי i20, אופל קורסה, הונדה ג'אז ומאזדה 2 - כולן דור חדש ומתיחת פנים לקיה ריו.

פורסם

עם המשכורת שלך + ההוצאות החודשיות (שכירות, חשבונות וכל מה שקשור למגורים מחוץ לקן של ההורים) הייתי ממליצה לך לוותר על התענוג של רכב חדש בגלל שההחזר החודשי שלך יהיה גבוה וגם תפסיד יותר כסף בזמן מאוד קצר.

אם תצליח לקבל מהבנק שלך ריבית של פריים\פריים+חצי על רכישה של רכב משומש בסביבות 70 אלף ש"ח ותפרוס את התשלום לחמש שנים, תצטרך להחזיר בסביבות ה1500 ש"ח בחודש (אל תתפוס אותי במילה, תבדוק את המספרים מול הבנקאי שלך) עכשיו תוסיף לזה גם ביטוח+טסט (כמה מאות לחודש) וזה לפני שנכנסת לתחנת דלק כדי לתדלק או עשית טיפול שנתי.

אם אתה הולך על רכב חדש ההוצאה רק תגדל (גם בגודל ההחזר החודשי וגם בעלויות ביטוח כי הרכב יקר יותר) וכשתבחר למכור את הרכב תפסיד סכום משמעותי יותר.

לא חסר איביזות משומשות בלוחות, תעשה חיפוש בסבלנות ותנסה למצוא אחת שרק יצאה מאחריות או שאולי עדיין נמצאת באחריות יצרן (האיביזה מגיעה עם אחריות לשנתיים), כשתמצא אקזמפלר מתאים ממוכר פרטי או חברת ליסינג, תקח אותו למכון בדיקה שאתה בוחר (המלצות על מקומות טובים אתה יכול למצוא בפורום ובשפע).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

נכוותם במשפחה עם רכב משומש עם הפתעות רעות. אבל זו לא סיבה לפסול לחלוטין את שוק המשומשות. בזהירות ובסבלנות תמצא רכב תקין.

נכון שזה לא 100 אחוז, אבל גם ברכב מסוכנות אין 100 אחוז. בטח לאחר תום תקופת האחריות (משתמע מהודעתך שאתה מכוון לטווח ארוך עם הרכב)

אבל גם אם אתה נחוש לגבי רכב חדש יש הרבה רכבים זולים יותר משמעותית. ורובם עם שלוש שנות אחריות ועם רקורד אמינות עדיף.

אגב, גם בתחום האיביזה יש מודל פחות יפה ופחות מאובזר ב 84 ל 1.2 טורבו dsg שמבחינת מנוע וגיר זהה לרכב שאתה שוקל. ויש גם 1.4 ידנית.

בתכלס, לרכב שאתה מתעניין בו יש יתרון פוזה בעיקר. על זה חבל לבזבז כסף שלא כל כך יש לך.

אני מבין שהתבאסתם על הרכב במשפחתכם, אבל לנהוג 10 שנים ברכב עם נטיה חריפה לאחד הצדדים..... מטריד.

פורסם

שלוש תשובות בשבילך:

1. הרכב נחמד, מגניב, צעיר...לא יותר מזה.

2. אל תעשה שטויות, נניח שיש לך 7 אלף נטו בחודש, לפחות 1800 ילכו לרכב לא כולל ביטוחים, דלק ועוד חמוצים. תוסיף עוד 400 שקל ביטוחים, 800 שקל דלק מינימום, יוצא 3000 רק לרכב וזה הבסיס.

על הדירה שלך אני לא יודע כמה אתה מוציא אבל אני מעריך עוד 2500-3000 לחודש כולל הכל.

אנחנו כבר ב-6 אלף שקל ועכשיו נשאר לך 1000 שקל לעצמך במקרה הכי טוב שיש.

שווה לך?

3. מימון לרכב חדש עובד בצורה כזאת: אתה הולך לבנק, מבקש הלוואה לרכב חדש, נותנים לך את מלוא הסכום ואתה מחזיר כל חודש בדיוק כמו הלוואה.

או שאתה הולך לסוכנות, נותן מקדמה ומשלם את ההפרש בכמה שנים.

כמובן שהכל עם ריביות, אמנם מאוד קטנות אבל עדיין זה כסף.

עצה שלי, קח את הכסף שיש לך או קח הלוואה קטנה ותרכוש רכב יד שניה, תהיה סבלני ותמצא רכב במצב טוב. להכנס עכשיו להרפתקאות של הלוואות זה לא תמיד כדאי אלא אם כן אתה מאוד מאוד מסודר בענייני כספים ותוכל להסתדר 3 שנים עם מעט כסף.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אכן מצטרף שוב לשרשור - אני עם נטו באיזור ה 8-8.5 ואני נוהג ברכב "חדש" משנת 2010 שעלה לי 55K, וגם אותו זה לא קל להחזיק כשאני משלם דירה 2500 ש"ח (שזה בערך מביא אותי לנטו שלך), הוצאות של ביטוח דלק ולפעמים גם לימודים

בקיצור לדעתי אם אינך "מבוסס" כלכלית - לקנות רכב יד שניה זול מעט, אנשים כאן רוצים בטובתך. :)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...