Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון החלטתי לשפר פיגו 206, מה צריך בשביל לשים מנוע של 206cc ב206 רגילה? אלה אותם תושבות? או שזה ממש סיפור? ומה צריך עוד חוץ מצמה ומחשב של cc? והבנתי שיש עוד מנוע עם 180 כוח סוס מאותה סדרה בטח של gti או משהו, זה גם אפשרי להשתיל אותו?

פורסם

דיפי, נשמע כמו פרוייקט יקר ומאחר שהעלות של פיג'ו היא גם ככה לא יקרה יותר מדי, למה שפשוט לא תקנה פג'ו 206CC וכבונוס הכל גם יהיה חוקי.

שלא נדבר על העובדה שבמידה ותיקלע לתאונה (ואני הראשון שיגיד לך שזה יכול לקרות גם אם תיסע רגוע באור ירוק), כל הכסף ילך לפח מאחר והביטוח יתנער ממך (גם זה, מנסיון).

לפני כמה שנים ראיתי פיג'ו CC קבריולט שמורה ב40 אלף, קשה לי להאמין שהמחיר לא ירד לפחות ל25-30.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יש לי חבר שלאבא שלו יש מוסך ולדוד שלו פירוקיה ככה שמבחינת חלקים ועבודה זה כמעט לא עולה לי השאלה עם זה שווה את ההשקעה מבחינת תוצאות

פורסם

תקנה gti מקורית, עולות גרושים יחסית, מנוע 2000 וכמדומני 138 כ''ס במקור. בטוח יצא לך יותר זול, חוקי ואיכותי מאשר השתלת מנוע עם דודים למיניהם!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בסופו של דבר אתה תגיע לרכב שהוא דמוי מקורי.

אם אני לא טועה בדיברות למשפר יש שם אמרה שטוענת שעדיף לקנות את הרכב בגירסה הכי בכירה מאשר לנסות להתחקות לו, במקור שלך זה תופס עד פי כמה כשמדובר בהפרשים לא גבוהים.

תמכור את שלך ותקנה את הגירסה בה אתה חושק, בטוחני שבסופו של דבר, גם אם ייקח שנתיים שלוש, זה יהיה יותר משתלם - כמובן אם תמצא אקזמפלר שמור.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

טוב חברה תודה באמת על העצות והכל מאוד מעריך אבל מבחינת כסף זה כמעט כלום בשבילי אז הפקטור היחידי זה עם זה השתלה קלה או שזה סיפור כי אני לא רוצה לתקוע ליפט לאבא של חבר שלי סתם ככה

פורסם

מנוע, מחשב ניהול מנוע, גיר, ציריות, תושבות מנוע שבטח תצטרך לרענן, רצועות שבטח תצטרך לרענן אם כב המנוע בחוץ כולל טיימינג. וזה רק על קצה המזלג.

קודם תמצא בכלל מנוע 2.0 בפירוקיה עם גיר ידני.

ואחרי כל זה תחפש כל שנה לעבור טסט בקומבינה ותרעד כל פעם שתראה בוחן רכב.

מההודעות שלך נשמע שאתה לא ממש מבין בזה, גם קשה לי להאמין שאבא של חבר שלך ישמח לעשות את העבודה חינם כי מדובר בעבודה של אלפי שקלים בלי קשר לחלקים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בהנחה שהרכב הנוכחי שלך שווה 10 אלף שקל, GTI עולה ביד2 ב20-25 אלף.

תוסיף עוד כ10 אלף לחלקים כדי להתאים את הרכב למה שאתה צריך (במקרה הטוב), ותגיע ל20 אלף שקל, מחיר של רכב ביד2 ותסתכן לאבד הכל ברגע אם זה בתאונה ואם זה בהורדה מהכביש.

אין פה שום דבר הגיוני.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

שלא נדבר על העובדה שבמידה ותיקלע לתאונה (ואני הראשון שיגיד לך שזה יכול לקרות גם אם תיסע רגוע באור ירוק), כל הכסף ילך לפח מאחר והביטוח יתנער ממך (גם זה, מנסיון).

ספר לנו על הנסיון שלך

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

סיפרתי על גבי הפורום אם אני לא טועה.

הייתה ברשותי סיאט איביזה חוקית למהדרין, נסעתי בצומת הסינמה סיטי-משה דיין באור ירוק לכיוון מזרח, כאשר רכב נסע באור אדום מלא ופגע בי (לא הייתי הראשון ברמזור בכלל).

הרכב נגרר למגרש בירושלים (לבקשתי) כאשר שם הגיע שמאי וקבע כי הרכב לא יכול לעלות עוד לכביש (טוטאלוס), לאחר מכן הגיע מישהו מטעם הביטוח שאינני זוכר את תפקידו שהיה אמור לוודא כי הרכב תקין ואכן על הביטוח לשלם לי את הכסף שמגיע לי, זה נעשה כי תבעתי את הביטוח מקיף שלי בגלל בעיות בתביעה של הרכב שפגע בי.

הוא התקשר וטען כי המנוע הוחלף ועקב כך לא אקבל תשלום על הרכב מאחר והוא לא תקין, אני מצידי טענתי כי זה לא הגיוני מאחר ועברתי 2 טסטים ואף אחד בכלל לא דיבר איתי על זה, הוא מצידו טען כי הוא ינסה לבדוק שוב אך אם אכן הוחלף המנוע הדרך היחידה בה אוכל לקבל תשלום היא אם אאשר את המנוע במשרד התחבורה (אני כבר ראיתי 20 אלף שקל הולכים לפח).

הוא אכן בדק שוב וגילה כי המספר הסידורי של רצועת הטיימינג לא תאם את המנוע ואכן המנוע בסדר גמור ותואם למה שכתוב ברשיון הרכב, רצועת הטיימינג הטעתה אותו.

שמח וטוב לב קיבלתי את כספי, אך כמובן אם המנוע לא היה מאושר או שמי שמכר לי את הרכב עשה קומבינה כלשהי ולא עלו על זה בטסט בדרך כלשהי, מי שהיה מפסיד זה רק אני.

וזה הסיפור ללמה לעולם לא אחליף מנוע ללא אישור לרכב.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

תודה רבה על השיתוף.

לדעתי, גם אם המנוע לא היה מאושר, היית יכול ללכת לבית המשפט כי האשמה היא של הבחור.

אין ספק שצריך לאשר מנוע שמחליפים אותו, במיוחד כדי להמנע ממקרים כמו שהיו לך. אי אפשר להתחמק מזה.

מנוע אפשר לאשר אם הוא באותו הנפח, במכון טסטים רגיל (מנסיון אישי).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...