Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עומדת בפני האפשרות לבחור בין פלואנס 1.6 בנזין לפלואנס 1.5 דיזל. אלה האפשרויות היחידות.

כרגע יש ברשותי פלואנס דיזל ואני מרוצה מאוד מהמנוע, בעוד שה 1.6 שהיתה לי לפני זכורה לי כעצלה במיוחד.

עם זאת, הסבירו לי שבדגמים החדשים ישנו מנוע חזק יותר. בבדיקה באתר (הישראלי) של רנו מתברר שהדבר נכון- המנוע החדש הוא בעל הספק ומונט גבוהים יותר (115/15.9), ותיבת ההילוכים הוחלפה מה-DP2 לתיבה רציפה.

בנוסף, זמני 0-100 שמצויינים באתר זהים לדגמי ה-1.6 והדיזל.

מכיוון שמדובר ברכב שאינו משווק במרבית מדינות אירופה, אני מתקשה למצוא מקור מידע נוסף בעניין.

שאלתי היא כזאת: האם יתכן שה-1.6 שופר עד כדי כך שהוא חזק וגמיש כמו הדיזל, ומה עדיף לי לקחת?

תודה מראש לעוזרים!

"ai motoare capul doare"

פורסם

אם אתה מאוד מרוצה מהדיזל, שבאמת מקבלת אחלה תגובות, למה לקחת סיכונים וללכת על בנזין, במקום "ללכת על בטוח"?

הכי טוב, אם יש אפשרות - תעשה נסיעת מבחן על הדגם בנזין החדש.

פורסם

נהגתי על הבנזין החדש 2014 והמנוע בסדר. הבעיה זה הגיר שמרגיש כאילו אתה נוהג על טוסטוס דיאלים.. הוא עושה הרבה רעש אבל לא ממש מפיק המון כוח, יש שיפור ביחס לסט המנוע גיר הקודם אבל זה בסך הכל עלה מדרגה של עגלה לרמה של סביר-מינוס.

מניסיון גם עם הדיזל במקומך הייתי נשאר איתו

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

זמני תאוצה זה 0-100, אבל מבחינת זמינות כוח והאצות ביניים אין מה להשוות מנוע בנזין אטמוספרי חלשלוש עם מומנט 15קגם לאומת 25קגם בדיזל.

אני לא מבין על מה ההתלבטות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עם מומנט 15קגם לעומת 25קגם בדיזל.

בנוסף, חייבים לקחת בחשבון עוד דבר אחד קטן אך חשוב -

בדיזל המומנט הזה זמין החל מ 1700 סל"ד. כלומר החל מסל"ד זה האוטו מאיץ וצובר תאוצה כמו שצריך. ברוב מצבי הנהיגה היומימיים מנוע פועל בתחום שבין 1500 ל 3000 סל"ד, בדיזל אתה מקבל את כל המומנט בתחום הזה.

בבנזין, אותם 15 קג"מ מושגים רק ב 4000 סל"ד. לשם מגיעים רק לעיתים יחסית נדירות.

בתחום הנמוך יש פחות מומנט. כמה פחות אני לא יודע, צריך לראות את גרף המומנט. אני מעריך שב 2000-3000 סל"ד - איפה שנמצאים רוב הזמן - יש משמעותית פחות מומנט, סביב 10 קג"מ.

פורסם

אענה באופן כללי למה ששאלו כמה אנשים- פתחתי את השרשור מכיוון שלא רציתי ללכת ראש בבקיר ולבקש דיזל, ואולי לפספס מנוע טוב יותר. הנחתי שהדיזל עדיין יהיה טוב יותר אך רציתי לוודא.

תודה רבה לכל מי שענה, אבקש דיזל.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...