Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

האוטו הוא ZX 1600 וכמו שכתוב בכותרת הבעיה היא השחקות לא אחידה של בלמי הדיסק הקדמיים.

חשוב לציין שבפעם הראשונה שזה קרה החלפתי את הדיסקים לחדשים אך הבעיה חוזרת על עצמה.

הבעיה הזאת ממש מציקה במיוחד בבלימה ממהירויות גבוהות שאז ממש מורגשות רעידות.

השאלה היא מה יכול לגרום לזה?

תודה מראש לכל העונים.

סאשה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
שלום לכל חברי הפורום.

האוטו הוא ZX 1600 וכמו שכתוב בכותרת הבעיה היא השחקות לא אחידה של בלמי הדיסק הקדמיים.

חשוב לציין שבפעם הראשונה שזה קרה החלפתי את הדיסקים לחדשים אך הבעיה חוזרת על עצמה.

הבעיה הזאת ממש מציקה במיוחד בבלימה ממהירויות גבוהות שאז ממש מורגשות רעידות.

השאלה היא מה יכול לגרום לזה?

תודה מראש לכל העונים.

סאשה.

צלחות לא חרוטות , או אובליות!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל תודה צביקה על התגובה המהירה.

אתה בטוח שזאת הסיבה?

אני דווקא חשבתי (אני פשוט לא יודע איך להסביר את זה בדיוק)...

יש מן צילינדר שיש לו כמה שסתומים והוא אחראי על הבלימה מקדימה ואז יכול להיות שמאחד השסתומים הלחץ הוא לא אחיד או משהו (כמו שאמרתי קצת קשה לי להסביר :oops: ).

כי בכל זאת שני סטים של דיסקים ממקומות שונים ואותה הבעיה...

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

One of your calipers is sticking and not releasing all the way, it heats up the disc and warps it, you can either have the caliper rebuilt or replace it with a new on

.Moti

אני גם חשבתי כמוך, אבל הוא אומר שזה לא פעם ראשונה שזה קורה והוא החליף כבר פעם אחת דיסקים.

יכול להיות שפעמיים לא הרכיבו את הרפידות טוב ?

פורסם

כמו שכבר אמרו הבעיה בקאליפר עצמו לא בדיסקים,גם אם יחליפו עשרים דסקים השחיקה לא תהיה אחידה.

ראשית כל יש לעשות ניקוז אויר במערכת,ייתכן שיש אויר בהולכת שמן לאחד הקאליפרים ולכן הלחץ לא זהה.

במידה והבעיה נשארת ייתכן שמחזירי השמן של המובילים של הקאליפר סיימו את חייהם וכתוצאה מכך חדרו לכלוך ומים, והמובילים החלידו ויוצרים מעצורים בטווח פעולתם והבוכנה של הקאליפר לא "רצה" חלק בתחומה ויוצרת לחץ לא זהה לקאליפר השני.

מומלץ בכל אופן לבדוק את המובילים ומחזירי השמן שלהם ומצב הגריז.

בתמונה ניתן לראות מובילים של קאליפר עם מחזירי שמן חדשים מגורזים מחדש לפני התקנה.

יוני

Copy of Picture 001.jpg

פורסם

בואו נעשה קצת סדאר בבלאגן:

deltaHF החליף צלחות בילום(דיסקים) לחדשות.

הישנות התופעה, רעידה בעת בלימה, מעידה על בלימה אגרסיבית מידי.

אז בכדי שתופעה לא תחזור על עצמה, הנך צריך לסגל לעצמך סגנון בלימה מתון יותר, ואיתו גם סגנון נהיגה דומה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בואו נעשה קצת סדאר בבלאגן:

deltaHF החליף צלחות בילום(דיסקים) לחדשות.

הישנות התופעה, רעידה בעת בלימה, מעידה על בלימה אגרסיבית מידי.

אז בכדי שתופעה לא תחזור על עצמה, הנך צריך לסגל לעצמך סגנון בלימה מתון יותר, ואיתו גם סגנון נהיגה דומה.

עמית

Amit, it's definitely a possibility, but it also possible that the stuck caliper transfers too much heat to the one rotor and as a result the rotor warps.. it works both ways around

.Moti

פורסם
כמו שכבר אמרו הבעיה בקאליפר עצמו לא בדיסקים,גם אם יחליפו עשרים דסקים השחיקה לא תהיה אחידה.

ראשית כל יש לעשות ניקוז אויר במערכת,ייתכן שיש אויר בהולכת שמן לאחד הקאליפרים ולכן הלחץ לא זהה.

במידה והבעיה נשארת ייתכן שמחזירי השמן של המובילים של הקאליפר סיימו את חייהם וכתוצאה מכך חדרו לכלוך ומים, והמובילים החלידו ויוצרים מעצורים בטווח פעולתם והבוכנה של הקאליפר לא "רצה" חלק בתחומה ויוצרת לחץ לא זהה לקאליפר השני.

בתמונה ניתן לראות מובילים של קאליפר עם מחזירי שמן חדשים מגורזים מחדש לפני התקנה.

יוני

:mm_yeah:

באוטו הקודם שלי נתקלתי בכזה דבר - ואחת הסיבות שבגללן זה קורה היא בראש ובראשונה תחזוקה לקויה של מוסכים שאינם מגרזים את המסילות הללו.

אצלי החלידה המסילה הימנית וברגע שזה קרה, בעת בלימות הרכב היה מושך שמאלה.

בזמן פירוק הרפידות ניתן היה לראות שבצד הימני היציקת מתכת שמאבטחת את הרפידות לא יכלה לזוז בכלל. לאחר תחנונים, דפיקות פטיש קלות והרבה, אבל ממש הרבה WD40, זה השתחרר. לאחר ניקוי עם צמר פלדה עדין להסרת החלודה, גירזתי והחזרתי למקום - והכל פיקס.

כמו כן חשוב מאוד לוודא שהקאליפר עצמו לא תפוס (נפוץ ב 306-ים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות!

עזרתם מאוד.

ועוד שאלה קטנה שלא רציתי לפתוח שרשור חדש בגללה...

האם אני יכול להחליף את הבלמים הקדמיים לבלמים של ברלינגו למשל (אמר לי מישהו שטיפל לי באוטו שזה ישפר מאוד את יכולת הבלימה)?

אם כן אז באיזה שינויים זה כרוך?

תודה רבה לכולם,באמת.

פורסם

יוני

שלום.

צר לי להגיד לך אבל אתה מבלבל את המוח וכותב שטויות ולא מיתמצע !!!

בסיטרואן ZX אין ביכלל את התותבים שאתה מדבר עליהם.

כמו כן והיה והיתה בעיה של אויר התופעות הם שונות כגון דושת בלמים,

נמוכה ומיתנפחת וכול מערכת הבלמים לא היתה מתפקדת טוב.

אכשו לסבר.

קודם כול אים יש הבדלים של שחיקה ביין דיסקיות הבלמים עד כדי הבדל של כה 30%

זה נורמלי.

ןהיה ההבדל גדול יש בעיה במסילה העליונה שאוחזת את הדסקיה למקום למשל עקומה או מלוכלכת.

כמו כן יתכן שבוכנה של הקליפר תפוסה ואו צינור גמיש סתום.

לסיכום בתקלה מסוג זה מכונאי מוסמך בלבד שיבדןק ויגיד לך מה הבעיה.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שלום שלום

ראשית כל אני רוצה לציין שהקאליפרים בתמונה הם של zx 1900 שעברה טיפול שכזה.

לגבי המובילים שעליהם דיברתי ניתן לראות בתמונה לכן, כדאי בני יקר שתעיין שנית לפני שאתה מחלק שבחים...

אשמח אם תוכל לערוך לפורום רשימה של כל המוסכניקים שיתמכו בהצהרה שלך ש "קודם כול אם יש הבדלים של שחיקה ביין דיסקיות הבלמים עד כדי הבדל של כה 30%

זה נורמלי.".......שנוכל לדעת למי לא לתת את הרכב לטיפול בלמים.

אם אתה אמור להוות דוגמא למוסכניק מוסמך אז נראה לי שאני ימשיך לעשות טיפולים לבד לעוד הרבה זמן..

נ.ב אם אני יגש לעשות את כל מבחני התחנות לקבלת אישור ניהול מוסך, אני אקבל ציון נוסף על איות נכון ?

בברכה

יוני שיש לו הבדלי שחיקה בברקסים של 30% ועדיין לא נמרח על עמוד..."אבל אדוני השוטר המוסכניק אמר שזה נורמלי !?"

• תוכן חדש...