Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבהרה,

אמרתי בעבר ואומר שוב,

אני מקבל בכניעה את החוק המטופש של מדינת ישראל ולא מבצע עבודות בלמים או היגוי.

ביצעתי עבור בעל הרכב את המדידות אותן ביקש. הובהר לבעל הרכב שאין בסמכותי להמליץ או לשלול פעולות תחזוקה במערכת הבלמים.

באותה נשימה, אני מצר על כך שבעל מקצוע מומחה בפורום הטכני בוחר פעם אחר פעם לעסוק בפילוסופיה במקום לענות על שאלות טכניות פשוטות. אם זה לא מזכה אותו בתואר ״טרול״ אני לא יודע מה כן.. אבל את זה אני כבר אשאיר למנהלים להחליט.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תגובות 301
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דנידין באמת שמתחיל להימאס מההתחכמויות שלך.

בוא נניח את הקלפים על השולחן, מכונאות זה לא דבר מסובך, בטח אם יש חוש טכני טוב, ספרות יצרן וכלים מתאימים. אפשר להפסיק לצעוק ולהפוך ושלחנות.

מי שעושה עבודה עצמאית על האוטו, יודע ובטוח במה שהוא עושה, מתוך אהבה ועם סבלנות יעשה עבודה טובה יותר ממוסך, אין כאן בכלל שאלה. אתה יכול להתלהם עד מחר ולקפוץ על שתי רגליך. זו עובדה.

לפני כמה שנים כאשר הייתי בצומת דרכים באשר לעתידי התעסוקתי חשבתי ללמוד לקצין בטיחות בתעבורה. אחד מתנאי הכניסה לקורס היה נסיון עבודה במוסך, אתה יודע, נסיון כזה שרוכשים ללא כל תעודה. הו האירוניה. תראה לי לעוד איזה מקצוע ניתן להיכנס ללא כל הכשרה (ולא, פיקוח של מנהל עבודה זה לא תירוץ מספיק טוב. אולי ככה גם ילמדו רפואה? הנדסה? מה, יש מפקח, לא?)

כשאלה הם תנאי הקבלה אז מה הפלא שענף מכונאות הרכב נראה כמו שהוא נראה?

יש כאן חבורה של חובבנים (מלשון תחביב, לא מילת הגנאי שמוצמדת אליה) שעוזרת לאנשים לטפל ברכב שלהם. ביג פאקן דיל. אני בטוח שאם יש משימה שהיא גדולה עליהם אז הם לא מתמודדים איתה, הנה, אחד לפחות הצהיר בגלוי שהוא לא מתעסק עם מערכות בטיחותיות, אז מה הסרט?

אני מסכים שיש כאן סוגייה ביטוחית וחוקית לא פתורה כמו גם מה יקרה אם מישהו מהכנופייה יפשל ויגרום לנזק לבעל הרכב.

מצד שני החוק כלל לא מחייב את בעל הרכב לטפל ברכבו (כי זה רכוש פרטי) אלא הוא מחייב בתשלום אגרת רישוי וצליחת טסט שנתי. זה מה המדינה דורשת וזה מה הביטוח דורש. סה טו.

מי שמתאים לו שייעזר בכנופייה ומי שלא אז לא. אפשר להרגיע עם שלל תסריטי האימה שרצים כאן.

כל הכבוד לחברי הכנופייה על עבודתם. אם היינו רואים עזרות כאלה גם בתחומים אחרים כנראה שהייתה לנו חברה טובה הרבה יותר.

לילה טוב לכולם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שום דבר לא מסובך אם יודעים מה עושים וזאת הנקודה שאני רוצה להבהיר.

אתה יכול לעבוד על הרכב של עצמך עם כל האהבה והרצון וגם חוש טכני ואוטוטאדה ועדיין סיכוייך לעשות שטויות גבוהים יותר מאשר מכונאי ומדופלם ומיומן ומנוסה גם אם עובד על סוג רכב מסוים בפעם הראשונה.

זה המהות בין המקצוען לחובבן ולדעתי עניין זה חשוב להבהרה.

פורסם

דני דין יקירי, הנקודה הובנה, אפשר בבקשה לחזור לנושא השרשור?

כבר הבנתי שאין טעם להתווכח איתך כי גם אם מוסך היה שם במקום צלחת דיסק היה שם מחבת טפלון, והרפידות היו

שניצלים של מאמא עוף זה היה תקין מצידך, אבל אם אנחנו חס וחלילה חאפרים לשמם.

יש לי הרבה כבוד לכונאים שעוסקים בזה ביום יום אבל לא כולם מומחים ומנוסים די עם העולם הורוד הזה.

בקיצור די אתה לא צריך לחזור ולחזור ולהתווכח עם אנשים, הנקודה הובנה.

רועי

פורסם

אתה יכול לעבוד על הרכב של עצמך עם כל האהבה והרצון וגם חוש טכני ואוטוטאדה ועדיין סיכוייך לעשות שטויות גבוהים יותר מאשר מכונאי ומדופלם ומיומן ומנוסה גם אם עובד על סוג רכב מסוים בפעם הראשונה.

לדעתי האישית ההפך הוא הנכון,חובבן ישקיע את כל המוח והלב בעבודה שהוא מבצע אבל מקצוען כבר כל כך בטוח בעצמו שהוא עושה בלי לחשוב וכך הסיכוי לטעויות גדל.

כבר יצא לי לחוות פדיחות של בעל המוסך שאני מטפל בו,כאלה פדיחות שאפילו העובד הכי חדש והצעיר שלו לא יעשה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אין אם כאן מטרות רווח או קידום איזו אג'נטה נסתרת ואין קאץ' אז למה אתה לוקח את העניין כל כך קשה?

כי אתה חופר.

לא משנה כמה מבקשים, אתה עונה ומחזיר את הבלאגן.

פורסם

מה אני לוקח קשה?

את התגובות שלך?, אני כבר למדתי להתעלם.

תראה אני בסך הכל אומר עם כל הויכוחים שלנו שנינו עושים את אותו הדבר, שנינו מאוד אוהבים את התחום, שנינו עוזרים לאנשים

כל אחד בדרכו כמובן.

אני רוצה לספר לך משהו, אני לומד אוטוק (כבעל מוסך אני מניח שאתה יודע מה זה)+ בעתיד למנהל מוסך, היום באו מפקחים,

שאחד מהם ממשרד התחבורה והוא ציין לשבח את העניין הזה ולא הזכיר שום חוק או משהו בסגנון.

יותר מזה אני מכיר לא מעט בעלי מוסכים שם הם מציינים לשבח את הכנופיה.

וכל פעם אתה חוזר ומזכיר את השם של הקבוצה הזאת, תראה הרבה מוסכים בארה''ב שבאמת הולכים כמו גנסגטרים

ובעלי כנופיות אבל מבחינה מקצועית אין כמוהם, ''אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו''.

ואם יש משהו שאנחנו לא בטוחים איך לעשות אנחנו ישר שולחים למוסך, לפחות אני יכול להעיד עלי, אז כמו שאתה קורא

אין לנו כלום נגדך ושאר המוסכים.

רועי

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום , לו בעלי מוסכים היו עובדים ברמה מקצועית , המחיר שהם גובים היה איכשהו מצדיק את עצמו .

אני רוצה לתת דוגמא לבחור אשר בחר לשפץ את הגיר שלו אצל מוסך "אדמונד עשה לי טוב " -בחולון , לדעת בעל הרכב - העבודה של שיפוץ הגיר מול הסכום ששולם - זועקת לשמים . אני לא רוצה להרחיב בנושא :

קישור לנושא : מי חובבן "חברי הכנופיה " או המוסך המדובר : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?551135-שיפוץ-גיר-מוסך-אדמונד/page6

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אני מבקש להחזיר את השרשור הזה לייעודו המקורי. בזמן הקרוב ייערך נקיון יסודי וכל תגובה שאינה קשורה ישירות לפעולת הכנופייה תמחק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נכון, כל השרשור הזה הוא למטרה טובה ולא בא כדי לפתוח דברים שליליים. כמו שאמרתי למאור, אני שמח שפתחתי את השרשור הזה וזה אולי פתח להם קצת יותר דלת וכל אחד יחליט מה שבא לו אם לטפל או לא, המטרה היא מבורכת ביותר.

פורסם
אני מבקש להחזיר את השרשור הזה לייעודו המקורי. בזמן הקרוב ייערך נקיון יסודי וכל תגובה שאינה קשורה ישירות לפעולת הכנופייה תמחק.

למחוק למה? רק כי אתה יכול ולא נראה לך הכוון אליו התפתח השרשור? יש פה דיון רציני מאוד על דברים חשובים שנכתבו עם רצינות מחשבה והשקעה ולא רק אני כותב אותם.

פורסם
למחוק למה? רק כי אתה יכול ולא נראה לך הכוון אליו התפתח השרשור? יש פה דיון רציני מאוד על דברים חשובים שנכתבו עם רצינות מחשבה והשקעה ולא רק אני כותב אותם.

אין שום דבר נגדך. פשוט העניין הובן לגמרי והשרשור זלג לנושא אחר לגמרי. אפשר לפתוח שירשור חדש בנושא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...