Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוסף לשמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל תוסף לשמן המנוע הוא בגדר מיותר / זריקת כסף לפח.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

אני לא יודע מאיפה יש לי את התעוזה לחלוק על איתמר,

אבל לא כל תוסף לשמן המנוע הוא בגדר מיותר. אם שמו לך למשל שמן חצי סינטטי פרסטון, ואתה מוסיף לו 5% תוסף שמן של פולדיין, ההשקעה לתוסף היא כדאית, אבל עדיין תחליף את השמן אחרי 10 אלף.

ייתכן שאיתמר מתכוון שמה שכדאי ביותר זה פשוט לקנות שמן מנוע איכותי, שאיתו לא צריך לחשוב על תוספים, השמן כבר מלא כל התוספים שהיצרן המכובד החליט שכדאי להוסיף, כמו למשל שמנים של חברת RedLine שדוגמא שלהם נמצאת בחתימה של איתמר. אמנם, גם לשמן מיצרן כזה אפשר לשים כמה טיפות של תוסף פולדיין או איזה משהו עם Mos2, אבל לא צריך להגזים, ובוודאי לא להתעקש על תוסף מסויים. גם אני נורא הצטערתי כשלא הצלחתי להשיג בארץ תוספים מסויימים, אבל החלטתי להתגמש ולהסתדר עם ההיצע המספיק שיש לנו כאן כיום. אולי גם אצלך יתברר שאין בארץ.

עריכה אחרונה על ידי yosle
פורסם

יוסל'ה ילד שלי מוצלח, כל השמנים מהחברות הגדולות שעומדים בתקנים אותם דורש יצרן הרכב מתוספים בכל מה שצריך. אין שום צורך בהוספת כל תוספים כלשהם ובטח שלא להאמין לשלל הפרסומים של היצרנים וה"בדיקות" שלהם.

תוספים נוטים להוסיף כשמנסים לחסוך כסף במקום לעשות תיקון יקר והכרחי למנוע (כשיש שריפת שמן מוגברת, נזילות והזעות, מנוע דופק וכו').

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אני מבין נכון, מדובר בתוסף להפחתת חיכוך. לי יש ניסיון טוב עם מוצר מקביל, בהפחתת צריכת הדלק (כתוסף לשמן מנוע, יש לו שימושים נוספים).

היבואן: נורדלקס, אשדוד (בערך 100 ש"ח, אם אני זוכר נכון).

פורסם

בדרך כלל, הפחתת צריכת הדלק בכל מה שקשור לשמן המנוע, מלווה בהגנה פחות טובה של השמן לחיכוך.

ותוסף קסאדו למשל בשפופרת פעם במאה אלף, בוודאי מוצדקת.

באיזה שמן אתה משתמש, שאתה חושב שכדאי לך להוסיף גם תוסף על בסיס קבוע? ובכלל, שמן מנוע איכותי כמו למשל סינטטי מלא של קסטרול, שמתוסף בכל מה ששמן מנוע צריך לתוספים, לא עולה כל כך יקר. והוא כן שומר על המנוע יותר מאשר שמן מנוע זול. וכמובן החלפה בתדירות מספקת.

פורסם
אם אני מבין נכון, מדובר בתוסף להפחתת חיכוך. לי יש ניסיון טוב עם מוצר מקביל, בהפחתת צריכת הדלק (כתוסף לשמן מנוע, יש לו שימושים נוספים).

היבואן: נורדלקס, אשדוד (בערך 100 ש"ח, אם אני זוכר נכון).

אתה מדבר על פולידין?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אתה מדבר על פולידין?

ER, יש רשימה של מה שאינו מכיל, לא רשום מה מכיל. אבל יש המלצה להשתמש בכל החלפת שמן.

זה תוסף נגד חיכוך למנוע/גיר/דיפרנציאל/הגה כוח ו... עוד!!! (לא ידוע מה זה ה"עוד")

בכל אופן, לא מעבדתי אבל ישנו שיפור קל בצריכה המעולה, אם כי החלפתי גם סוג שמן (מסינטתי לחלוטין אחר, לא עלום שם)

http://energyrelease.com/products/p001

• תוכן חדש...