Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי תקציב של כ- 80-85 אש"ח, אני שוקל לקנות אוקטביה 2011 אוטומטית בלבד ומתלבט בין בנזין 1.2 לדיזל 1.6 (זו הנפוצה יותר).

אין לי בעיה של הבדלים באגרות וביטוח (אם עדיין יש) כי יש לי החזר מהעבודה (תודה לאל).

אני נוסע 20-25 א' ק"מ בשנה ויודע שבאופן עקרוני זה לא "מספיק" בשביל דיזל, אבל ההפרש לא אמור להיות כזה גדול לפי הרכבים שראיתי ביד 2, והחסכון בדלק דווקא כן.

דבר נוסף, הבנתי שלאוקטביה תיבת DSG7 שהיו איתה בעיות בעבר. האם זה נוגע לרכבים בשנים אלו והאם מומלץ להתרחק מתיבה זו?

הבנתי גם שיש אוקטביה דיזל עם DSG6 שאמור להיות אמין יותר.

מישהו יודע לספר קצת מה עדיף?

והאם כדאי לבדוק אפשרות לדיזל החזקות יותר 1.9? ובכלל, האם דיזל אמין יותר מבנזין או לא והאם יש הבדל משמעותי בעלויות אחזקה?

או אולי בכלל יש לכם המלצות לרכבים אחרים באזור המחיר הזה כשחשוב בגאז' גדול ורצוי כמה שיותר חסכונית בדלק.

יצאו לי בסוף לא מעט שאלות אז נא סליחתכם.

תודה מראש.

פורסם

לדעתי דווקא בק"מ כזה כן שווה לשקול דיזל, בעיקר אם רובו מחוץ לעיר.

עוד אופציה בתקציב הזה - רנו פלואנס DCI.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

דיזל אמין וחסכוני יותר. כל קילומטרז מספיק בשביל הדיזל כי אתה חוסך מהקילומטר הראשון. מנוע דיזל 1.9 מאוד מוצלח ואמין, גיר dsg6 אמין ומוצלח גם הוא.

לא בקיא בדגמים שהיו לאוקטביה דור קודם, אתה בטוח שהיה 1.6 דיזל עם dsg באותו זמן. ה1.6 דיזל הנוכחית באה עם dsg7.

עריכה: בדקתי לפי מחירון של יד2, ב2011 היה דיזל 1.6 אוטומטי. לא ברור לי איזה גיר, תבדוק איזה גיר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על ההתייחסות.

שקלתי גם רנו פלואנס דיזל. קצת מרתיע אותי הסטיגמה לגבי האמינות של רנו. לא יודע אם זו עדיין רק סטיגמה.

מה לגבי אחזקה שוטפת רגילה, האם דיזל יקר או זול יותר, האם ההבדל באחזקה משמעותי?

אגב, לפי מה שהצלחתי להבין ב- 2011 הדיזל 1.6 היא DSG7, והדיזל 1.9 היא DSG6.

פורסם
אגב, לפי מה שהצלחתי להבין ב- 2011 הדיזל 1.6 היא DSG7, והדיזל 1.9 היא DSG6.

תיבת ה-DSG6 אמינה יותר מה-DSG7 (שלה מוניטין אמינות מפוקפק). ממה שאני מבין, מנוע ה-1.6 טורבו דיזל פחות אמין מה-1.9 הישן. מכאן אפשר להבין שהדגמים עם השילוב הישן (1.9 עם DSG6) יותר מומלצים.

לעומת ה-1.6 של פולקסווגן, ה-1.5 של רנו (שקיים בפלואנס) מגלה אמינות טובה (נמצא גם בקנגו בכמויות גדולות). התיבה הרובוטית כפולת המצמדים של רנו אשר משודכת למנוע הדיזל גם כן מגלה אמינות.

פורסם

האם האמינות המפוקפקת של ה- DSG7 תופסת גם לגבי המנועי TSI 1.2 או 1.4?

ותודה גם על האינפורמציה לגבי הפלואנס. בהחלט גורם להרהורים נוספים.

פורסם
האם האמינות המפוקפקת של ה- DSG7 תופסת גם לגבי המנועי TSI 1.2 או 1.4?

האמינות של תיבת ה-DSG7 מפוקפקת עבור כל המנועים שמשודכים אליה - 1.2, 1.4 ו-18 בנזין ו-1.6 דיזל. מנוע ה-1.2 בנזין לוקה בבעיה של כשל במותחן שרשרת התזמון, אולם נראה שלאחר תיקון והחלפה במותחן משופר הבעיה נפתרת, בניגוד לתיבת ה-DSG7 שגם לאחר קריאות תיקון ושינויים עדיין שומעים על תקלות. מנוע ה-1.4 עם 122 כ"ס (מגדש טורבו בודד) יחסית אמין, בניגוד לאחיו עם ה-160 כ"ס (מגדש טורבו ומגדש על), למרות שמי שמחפש דיזל כנראה לא יסתכל על מנועי הבנזין החזקים יותר עקב צריכת דלק גבוה יותר.

פורסם

בנוסף לזה, למרות ההצהרות על צריכה של מנועי טורבו בנזין קטנים, בפועל רק דיזל מתקרב לצריכה המוצהרת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה לכולם,

גרמתם לי לחשיבה מחודשת וגם להעמיק את הבדיקות בקשר לפלואנס דיזל (או אפילו מגאן אסטייט דיזל אם נצליח למתוח קצת את התקציב).

פורסם

אני בעלים של רנו קליאו 2012, אמנם זה לא קשור, אבל מבחינת עלויות אחזקה היא בסדר גמור, השירות בקרסו בסדר גמור, ומבחינת אמינות לא נתקלתי בבעיות.

להוריי יש מגאן אסטייט DCI 2013, הרכב גמע בסביבות 20 אלף ק"מ, רכב מאוד נוח, מאובזר, לא חסר כוח, ובנתיים הרכב מראה אמינות גבוהה וצריכת דלק מעולה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני עם אוקטביה דיזל, אמנם ישנה יותר, אבל עם כמה דרכי תחזוקה, ששיפרו לי את הצריכת דלק להיות אפילו כמו מהפלואנס החדשה.

מזמן חסכתי את הטיפולים, בחיסכון בדלק.

אם תקנה את האוקטביה דיזל, תוכל לפנות אלי בה.פ. לגבי שיפור בצריכת הדלק שלך, לחיסכון נוסף של איזה 15%. אני חוסך לפחות 20% מהמצב המקורי שלו, אבל אצלי זה לא דוגמא בהכל.

פורסם

לכנות את הגיר די.אס.ג'י 7 כבעל מוניטין מפוקפקים, בפרט לאחר שהיבואן לקח אחריות- הייתי אומר שזה ביטוי של מישהו שמעוניין להשמיץ וחבל שכך.

באופן כללי, יש לא מעט נהגי מוניות שמחזיקים את הגרסה של 1.6 עם גיר די.אס.ג'י 7. אני באופן אישי מכיר חברה שמחזיקה מעל 12 רכבים עם מנוע 1.6 דיזל וגיר די.אס.ג'י 7. הרכבים בחברה הזו גומעים מעל 20 אלף ק"מ בחודש ועד כה אין בעיות מיוחדות לא בגיר ולא במכלולים אחרים.

מה שכן, ראוי לציין שישנם נהגי מוניות שמקפידים לרכוש דווקא את גרסת 2 ליטר דיזל, שכן גרסה זו מגיעה עם גיר די.אס.ג'י 6. לגרסת 2 ליטר דיזל יש מנוע חזק יותר משמעותית, ומכיוון שכך, הוא משודך לגיר די.אס.ג'י 6 שאמור לתת מענה למנועים עם מומנט גבוה יותר.

בהצלחה

• תוכן חדש...