Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

והנה מעידה ראשונה.. הם שלחו מייל תודה לכל אלו שהשתתפו בפיילוט, כשכל כתובות המייל של המשתתפים חשופות לכל. ועכשיו גם כל החכמולוגים שמתרעמים (ובצדק), מגיבים כ reply all ומריצים פה תכתובת ספאם מדהימה.

אני לפחות מקווה שפרטי האשראי שלי באפליקציה שלהם שמורים בצורה קצת יותר רצינית.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
הזדמן לי להתנסות בפיילוט (בתור נוסע) במהלך הסופ"ש, פעם אחת עם A4, פעם שניה עם i30. היעד שלהם הוא די חד-משמעי, להנחיל תחבורה חברתית (שיתופית) בישראל. הם בעיקר נשענים על הטענה שזה לא היה חוקי בכל מקום אחר בו זה כבר קיים ומתקתק, ושישראל הינה יעד מאוד אטרקטיבי מהבחינה הזו בשל מצוקת זמינות התחב"צ והעלויות של זו שכן זמינה.

הרעיון הבסיסי אומנם טוב, אבל זה מתכון לצרות:

הבעיה שלפי תנאי פוליסת ביטוח סטנדרטית אסור להסיע אנשים בתשלום. כלומר במקרה שחס וחלילה יש תאונה או משהו בסגנון, לביטוח יש את היכולת להתנער בקלות מאחריות ובעל של רכב יאכול אותה חזק. וזה לפני מס הכנסה, רישון של עסק, יכולת להוציא חשבונית וכד'.

או אולי לא הבנתי את הקונצפט?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אז לפי ההיגיון הזה אני יכול להפעיל מונית פיראטית כאוות נפשי

אתה יכול להפעיל 'מונית פיראטית' גם בלי היגיון כאוות נפשך כבר מהיום ובלי קשר,

הציטוט הנ"ל לא מבטא 'היגיון' אלא חלק מתנאים מצטברים שמרכיבים את ההגדרה המשפטית של הסעה בשכר.

אנשים עובדים קשה מאוד ומנסים לחשוב היכן שכבר חשבו וקבעו עבורם ואפילו כתבו הכל,

רק צריך לקרוא איך בימ"ש פירש את החוק בפסה"ד שלו.

השאלה על מהותה של הסעה בשכר כבר נדונה והציטוט הנ"ל הוא חלק מהתשובה :

למה לעבוד קשה ולהפעיל היגיון אישי היכן שהוא אינו נדרש ואינו רלוונטי ?

זה אמנם עלול לדכא את תאוות ההתנצחות הפורומית אבל לרוב הדברים כבר יש תשובות.

The first one to get angry loses

פורסם
יש כאן אנשים שהמושגים תקדים מחייב או חקיקה שיפוטית זרים להם. תוך כדי הפצת סיפורי אימה על פקידי שומה אכזריים, למרות שכנראה לא עמדו מימיהם מול פקיד שומה.

ממליץ לכותב המגילות כאן M3X7R3M3 לעיין בלינק ולהבין את הראציו של השופט, אצטט פיסקה אחת:

חבר יקר, אני בספק רב אם לך היכרות עם אחראיים מחוזיים וארציים ברשות המיסים כפי שלי.

לצורך העניין עבדתי איתם בנושא לא פחות מורכב מבחינה חוקית וגם הוא בתחום המוניות.

אנשים סימפטיים הם לא (והם יודעים זאת, ואמרו לי במפורש שהתפקיד שלהם לא להיות נחמדים, זה לא בדרישות התפקיד).

והחוקרים שתחתיהם (ולא פקידי שומה שאתה פוגש באשנב) עוד פחות סימפטיים.

"הערעור שבפנינו נוגע למשמעו של המושג 'הסעה בשכר'. דהינו, הסעה בעלת אופי עסקי שמטרתה הפקת רווח, או קבלת טובות הנאה במסגרת עסק של הסעות. כאשר התנאים מצטברים – ראשית, ההסעה נועדה למטרות רווח ושנית, במסגרת עסק של הסעות. [ראה, ריבלין, תאונת דרכים, מהדורה 4..."

בקיצור, לקביעת 'הסעה בשכר' נדרשים שני תנאים מצטברים: 1. קיום רווח 2. בוצע במסגרת עסק של הסעות.

יפה, אממה, הרישום לשירות בתור נהג לא מהווה למעשה רישום של עסק הסעות? סביר להניח שבית המשפט יראה את זה כרישום של עסק הסעות, שהרי הפעולה נועדה להציע שירותי הסעה תמורת תשלום.

לגבי רווח - מי יקבע מהו רווח? אם עלות הנסיעה (נניח מראשון לתל אביב) ל-4 אנשים היא 40 שקלים וכ"א שילם 10 שקלים, האם הנהג הרוויח? או רק כיסה את עלות הנסיעה? בוודאי שהרוויח - הרי הגיע ללא עלות מראשון לתל אביב! לא רווח? בוודאי רווח.

מנקודה זו אפשר להמשיך את הדיון כפי שאמרת 'לאט לאט'.

ולאחר קריאת פס"ד: האם הסעה בתשלום לעבודה ובחזרה נחשבת הסעה בשכר ? השופט יצטרך להחליט:

1. האם למסיע קיים רווח.

2. האם פעילותו התגבשה לכדי עסק.

3. האם כתוצאה מפעילותו הוא ביצע יותר נסיעות על מנת להגדיל את רווחיו.

4. האם היה לו אינטרס להסיע יותר נוסעים בגין גביית התשלום.

לדעתי, התשובה לשלוש השאלות הראשונות היא שלילית, התשובה לשאלה הרביעית היא חיובית.

היות והדרישה היא לקיום מצטבר של התנאים אין מקרה זה נכנס לתחולת ההגדרה של 'הסעה בשכר'.

Uber לא מגבילה ולא יכולה להגביל אותך להציע הסעות דרכם אך ורק לעבודה וחזרה, מה שמייתר את כל השאלות שלך, ומוכיח שהקשר בין הפסיקות למקרה הספציפי נמצא אך ורק במוחכם הקודח, מבחינה משפטית אין שום קשר בין המקרים.

כאן מדובר על רישום לשירות שכל תכליתו היא הצעת הסעות בתשלום לזרים גמורים, עסק או לא עסק?

כך או כך הדיון יגע בשאלות בסיסיות, ובין השאר חופש העיסוק מול בטחון הציבור.

לא רלוונטי חופש העיסוק, אם אתה רוצה לעסוק בהסעות גש ותוציא רישיון לרכב ציבורי, רכוש רכב ציבורי בהתאם לתקנות ועסוק בהסעה כאוות נפשך, עד אז אין לך חופש עיסוק בדיוק כפי שאין לך חופש עיסוק לעסוק בתכנון מבנים או בהחלפת מספקים חשמליים.

מה שכמובן מסביר כמה אתם מנותקים מההבנה המשפטית שרלוונטית פה.

אתם גם לא מפסיקים לסתור את עצמכם, spring מתעקש בכל יכולתו שאין אפשרות סבירה שזה יעלה לכדי עסק, ואילו אתה סותר את דבריו בחריפות ומנסה להצדיק תחת חופש העיסוק. אז spring טועה ומדובר בעסק ואתה רוצה לטעון שזו זכות העיסוק או שלא מדובר בעסק והטענה שלך לא רלוונטית?

כשיגיעו לבימ"ש כבר יוצעו מנגנונים הולמים ע"מ להשיב על כך, למשל, ובין הרבה חלופות אחרות,

- החברה תגבה את כל הכספים ותעביר תשלום חד שנתי עם מיסוי של "עסקת אקראי" לנהגים (ע"ע פק' מה"כ).

- הנהג יסכים לויתור סודיות כלשהו מול מ"י\מש' הרישוי לגבי עבר תעבורתי\פלילי\רכבי

- חברת הביטוח הזריזה ביותר תציע 'ביטוח אובר' בתוספת של כ-450 ש"ח לשנה

- יוצגו קריטריונים לרכבים 'מותרים' בשירות (גיל, גודל, נפח וכד')

- יחל פיילוט שיהיה מקובל על כולם (נסיעה עירונית בלבד למשל, נהגים בין גיל 25 ל 50, בין 0900 ל 1800 וכו')

מה לגבי רישיון נהיגה לרכב ציבורי? ידעת שכחלק מקורס לנהיגה ברכב ציבורי צריך לעבור הכשרת עזרה ראשונה וכיבוי אש?

אז אם זה נדרש מנהג רכב ציבורי קבוע מדוע לא יידרש מנהג רכב ציבורי זמני כמו נהגי Uber?

בוודאי שיידרש כי המדינה לא יכולה להחליט שהיא מאפשרת הסעה בתשלום לכל הנהגים אך יש דרישות שונות לנהג מונית ודרישות שונות לנהג "מונית" מזדמן.

יש הרבה תהיות ובעיות פוטנציאליות והשרשור הזה נגע בחלקן, אבל יש גם הרבה מאוד מנגנונים לפתור כל בעיה

ולאפשר את הדבר הזה. סינון מחמיר וקפדני לנהג ולרכב, מגבלות שונות ומעקב אחר תשלום כאמור שימנע 'מעקפים' -

יש מנגנון לפתור את הבעיה העיקרית והיא שהמדינה פשוט לא רוצה שירות כזה?

לדעתי על מקבלי ההחלטות: הממונה על הבטוח ? תקנות תעבורה ? לתת את הדעת לנושא עוד לפני שיגיעו המקרים לבית המשפט. הנושא כל כך אקוטי שאסור להשאיר את הפרשנות לבית המשפט. לדוגמא: התייחסות מפורשת והנחיה לחברות הביטוח בנוגע לנסיעה בתשלום בדרך לעבוד וחזרה.

ואיך תאכוף שזה באמת בדרך לעבודה וחזרה? כמה סטייה מהמסלול מותרת? ואם יש פקקים דרך כביש 4 ואתה נוסע דרך כביש 412 אבל אתה צריך להוריד נוסע אז אתה צריך לבצע עיקוף של כמה ק"מ כדי לשים את הנוסע?

תקנות התעבורה נתנו את הדעת כבר מזמן - אסור לך לקבל תשלום עבור נסיעה נקודה.

חברות הביטוח גם הן נתנו את דעתן והייתה גם התייחסות של הממונה על הביטוח לטענת נהגי מוניות שהביטוח שלהם יקר באופן לא פרופורציונלי, ולא הייתה התערבות.

אני אזרוק תפיסה קיצונית: גם שימוש בפול מהווה הטבה אסורה כי אני לוקח אותך היום בתמורה לזה שאתה לוקח אותי מחר. וזו הטבה שוות ערך לתשלום כספי, אז גם זה אסור ? מבחינת מיסוי למשל, סעיף 2 לפקודה מגדיר תמורה בין בכסף ובין בהטבה או בשווי כסף.

לכן, כניסת UBER או שלילתה מוטב שתהווה טריגר מצד המחוקק לעשיית סדר בנושא.

תקנות התעבורה אוסרות תשלום עבור נסיעה, לא אוסרות חלוקת נסיעות כפי שהיא לא אוסרת על שומאכר להתחלק עם חבריו בכך שהשבוע הוא לוקח אותם ובשבוע הבא חבר אחר לוקח אותם בסבב.

אתה יכול להפעיל 'מונית פיראטית' גם בלי היגיון כאוות נפשך כבר מהיום ובלי קשר,

הציטוט הנ"ל לא מבטא 'היגיון' אלא חלק מתנאים מצטברים שמרכיבים את ההגדרה המשפטית של הסעה בשכר.

אנשים עובדים קשה מאוד ומנסים לחשוב היכן שכבר חשבו וקבעו עבורם ואפילו כתבו הכל,

רק צריך לקרוא איך בימ"ש פירש את החוק בפסה"ד שלו.

השאלה על מהותה של הסעה בשכר כבר נדונה והציטוט הנ"ל הוא חלק מהתשובה :

למה לעבוד קשה ולהפעיל היגיון אישי היכן שהוא אינו נדרש ואינו רלוונטי ?

זה אמנם עלול לדכא את תאוות ההתנצחות הפורומית אבל לרוב הדברים כבר יש תשובות.

יש תשובות רק שאתם היקרים מסרבים להבין שנהג ב-Uber דומה יותר מבחינת החוק לתושב אחת הפזורות בדרום שמסיע את שכניו בתשלום לבאר שבע בטרנספורטר אזרחית.

נדמה לכם שאפשר לתחום זאת לנסיעות לעבודה וחזרה (בולשיט) או שאפשר להגדיר את זה כלא עסק, או שזה כן עסק אבל יש חופש העיסוק, או שבאופן קבוע זה זהה לבאופן מזדמן.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נשבע שאני לא עוקב אחריו. זה הגיע לפיד שלי דרך חברים (אני באמת צריך כנראה לעשות אנפרנד לכמה אנשים).

מה שבעיקר אפשר להסיק מזה, זה שכהה"נ הלוביסטים כבר עובדים שם במרץ. (רק שאולי היו צריכים להשקיע את מרצם במישהו עם יותר השפעה פרלמנטרית:-P).

פוסט טוב.

קח קצת "יוקר המחייה", תוסיף "קבוצה שהשיגה יתרון על פני הציבור הרחב" (רמז לאיגודים מקצועיים שנואים) תבל בקמצוץ "מוצר צריכה בסיסי" (ביטוי חזק, המשקפופר היה צריך לרשום על זה זכויות :)) ובכפית "ביטול המנופולים הדורסניים" (שזה הרי ידוע שכל נהגי המוניות הם בעצם מונופול אחד, אכזרי).

תאפה את זה חמש דקות תוך הזלפת "הפחתת תאונות" הפחתת זיהום" ואל תשכח לקשר את זה לרפורמת הסלולר שעליה אחראי בכלל מישהו שברח מהמפלגה שלך כל עוד נפשו בו.

והכי חשוב- אל תעז לסיים בלי משפט מתלהם בסגנון "ליברטי אנד ג'סטס פור אול!"

אני מקווה שבתגובה, נהגי המוניות ישפריצו עליו מים מהשלולית כל פעם שהוא יעמוד לצד הכביש עם יד מונפת.

שיסע באובר. חוכם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

עוד פוסט פופוליסטי, הוא מדבר על רפורמה שלמה שתוריד את עלויות הוצאת הרישיון הציבורי.

אני בספק כמה המדינה תוותר על העלויות האלה של הקורסים, של מספר ירוק ושל תיאוריות וטסטים.

הסימן #1 לפופוליזם כאן הוא כמובן הדיבור על שמונית ספיישל היא מוצר צריכה בסיסי כשזה מוצר פרימיום שהכי קרוב אליו זה העסקת נהג פרטי.

וכמובן ששום דבר לא יכול לשנות את המציאות כששר התחבורה לא רוצה כי החוק מסמיך אותו לקבוע תקנות והתקנות שלו קובעות הפוך.

לח"כים אין השפעה על התקנות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

[m3x7r3m3;4558362]

חבר יקר, אני בספק רב אם לך היכרות עם אחראיים מחוזיים וארציים ברשות המיסים כפי שלי.

לצורך העניין עבדתי איתם בנושא לא פחות מורכב מבחינה חוקית וגם הוא בתחום המוניות.

אנשים סימפטיים הם לא (והם יודעים זאת, ואמרו לי במפורש שהתפקיד שלהם לא להיות נחמדים, זה לא בדרישות התפקיד).

והחוקרים שתחתיהם (ולא פקידי שומה שאתה פוגש באשנב) עוד פחות סימפטיים.

ידידי, בוא לא נתחרה מי מכיר יותר טוב את פקידי השומה, אני יודע אני התחלתי.

לעצם העניין השקפתי שונה משלך באופן קיצוני. לדעתי, פקידי השומה עדינים מידי עד רפים. אנו חיים במדינה שחצי ממנה 'עצמאים', נותני שרותים, קבלנים הפכו את דווח המס לבדיחה, ואילו השכירים משלמים מס עד לפרור או להנחה שהם קיבלו להצגת חנוכה (כמדומני אתה התרעמת בפוסט אחר על העלאת שווי הרכב), לידיעתך, נהגי מוניות לא משלמים כמעט מס ומעלימים יותר מחצי מההכנסות שלהם. אני יכול לתת לך מספר שיטות פשוטות איך הם עושים זאת מבלי שלמס הכנסה יהיה סיכוי קל שבקלים לעלות עליהם. נדרש למדינה פקידי מס חזקים יותר, נשכנים הרבה יותר.

במקרה בו יגיע לפתחו של פקיד שומה אדם המצהיר כי הוא מסיע אנשים לעבודה וחזרה (בדיקה פשוטה האם באמת האדם עובד בעיר המדווחת), פקיד השומה יבין שרווח אין כאן ואז הוא יחליט האם לדרוש ממנו להגיש דוח הפסד או לנפנף אותו, לא במקרה רשות המיסים לא נוגעת בענף ההסעות המשותפות.

יפה, אממה, הרישום לשירות בתור נהג לא מהווה למעשה רישום של עסק הסעות? סביר להניח שבית המשפט יראה את זה כרישום של עסק הסעות, שהרי הפעולה נועדה להציע שירותי הסעה תמורת תשלום.

לגבי רווח - מי יקבע מהו רווח? אם עלות הנסיעה (נניח מראשון לתל אביב) ל-4 אנשים היא 40 שקלים וכ"א שילם 10 שקלים, האם הנהג הרוויח? או רק כיסה את עלות הנסיעה? בוודאי שהרוויח - הרי הגיע ללא עלות מראשון לתל אביב! לא רווח? בוודאי רווח.

הגדרת 'עסק הסעות' אינה דורשת רישום, מספיק להוכיח שהאדם עוסק בהסעות לפרנסתו כדי שיוגדר עסק.

לגבי רווח, ישנם כלים טובים לקביעת רווח, ישנו תעריף חשב, ניתן לחשב בצורה מדויקת מהי העלות לק"מ.

אפשר ככלל אצבע לקבוע שמסיע אשר לא שינה את מסלולו ועושה זאת רק בדרך לעבודה ובחזרה, לא יגיע לכדי רווח ובטח שלא יגיע לכדי עסק (הרי ברור שלא נשאר לו רווח אחרי שהעמיס את עלויות הביטוח, תיקונים, טיפולים וירידת הערך).

Uber לא מגבילה ולא יכולה להגביל אותך להציע הסעות דרכם אך ורק לעבודה וחזרה, מה שמייתר את כל השאלות שלך, ומוכיח שהקשר בין הפסיקות למקרה הספציפי נמצא אך ורק במוחכם הקודח, מבחינה משפטית אין שום קשר בין המקרים.

כאן מדובר על רישום לשירות שכל תכליתו היא הצעת הסעות בתשלום לזרים גמורים, עסק או לא עסק?

כנראה שלא ירדת לסןף דעתי, תופעת הנסיעה המשותפת בתשלום חיה ובעטת כבר היום, גם ללא אובר, הלהיט החדש רק מעלה את הסוגיה לשיח הציבורי, כבר היום יש הרבה אתרים שעוסקים בהסעות משותפות בתשלום.

לא רלוונטי חופש העיסוק, אם אתה רוצה לעסוק בהסעות גש ותוציא רישיון לרכב ציבורי, רכוש רכב ציבורי בהתאם לתקנות ועסוק בהסעה כאוות נפשך, עד אז אין לך חופש עיסוק בדיוק כפי שאין לך חופש עיסוק לעסוק בתכנון מבנים או בהחלפת מספקים חשמליים.

מה שכמובן מסביר כמה אתם מנותקים מההבנה המשפטית שרלוונטית פה.

אתם גם לא מפסיקים לסתור את עצמכם, spring מתעקש בכל יכולתו שאין אפשרות סבירה שזה יעלה לכדי עסק, ואילו אתה סותר את דבריו בחריפות ומנסה להצדיק תחת חופש העיסוק. אז spring טועה ומדובר בעסק ואתה רוצה לטעון שזו זכות העיסוק או שלא מדובר בעסק והטענה שלך לא רלוונטית?

אין כאן שום סתירה, אני לכל אורך הפוסט הבחנתי בין שני מצבים. 1. חאפרים-מיותר להיכנס להגדות 2. הסעות משותפות בתשלום. וטענתי שמקרה 2 לא מגיע לכדי עסק, זה שאתה לא מסכים איתי לא אומר שאני טועה, זה אומר שאני (ומערכת המשפט ורשויות המס) בעלי דעה שונה משלך. אגב, אני מסכים איתך שחופש העיסוק לא שייך כאן.

מה לגבי רישיון נהיגה לרכב ציבורי? ידעת שכחלק מקורס לנהיגה ברכב ציבורי צריך לעבור הכשרת עזרה ראשונה וכיבוי אש?

אז אם זה נדרש מנהג רכב ציבורי קבוע מדוע לא יידרש מנהג רכב ציבורי זמני כמו נהגי Uber?

בוודאי שיידרש כי המדינה לא יכולה להחליט שהיא מאפשרת הסעה בתשלום לכל הנהגים אך יש דרישות שונות לנהג מונית ודרישות שונות לנהג "מונית" מזדמן.

אם מדובר בעסק אזי חלים כל התנאים הרלוונטים לתחום העיסוק (מקרה 1 לעיל), אם זה לא מגיע לכדי עסק אז בהתאם.

יש מנגנון לפתור את הבעיה העיקרית והיא שהמדינה פשוט לא רוצה שירות כזה?

מערכת המשפט היא לא חלק מהמדינה ?

ואיך תאכוף שזה באמת בדרך לעבודה וחזרה? כמה סטייה מהמסלול מותרת? ואם יש פקקים דרך כביש 4 ואתה נוסע דרך כביש 412 אבל אתה צריך להוריד נוסע אז אתה צריך לבצע עיקוף של כמה ק"מ כדי לשים את הנוסע?
עורכי דין ופקידי שומה יתנו את הדעת לזה, בוא נתחיל מזה שאדם שלא עובד אינו יכול לקחת עובדים לעבודה ובחזרה, מעבר לזה בוא נשאיר להם את העבודה, זה לא כל כך מסובך. (אפשר לדוגמא לאמץ את המנגנון של ביטוח לאומי לעניין תאונת עבודה בדרך חמקום העבודה ובחזרה, הם נתנו שם מענה מהם המקרים בהם מוכר שהתאונה היתה בדרך לעבודה ובחזרה וכן, אם היה פקקים ועקפת אותם שם זה מוגדר בהחלט בדרך לעבודה).

תקנות התעבורה נתנו את הדעת כבר מזמן - אסור לך לקבל תשלום עבור נסיעה נקודה.

חברות הביטוח גם הן נתנו את דעתן והייתה גם התייחסות של הממונה על הביטוח לטענת נהגי מוניות שהביטוח שלהם יקר באופן לא פרופורציונלי, ולא הייתה התערבות.

בוא נעשה סדר בהשלשלות הדברים:

1. תקנות התעבורה, הוראות המס ופוליסת הביטוח- הכל ברור ואין ויכוח.

2. פרשנות בתי הביטוח לעניין הגדרת 'הסעה בשכר', כאן סיוויק 08 הביא פס"ד שפרט את התנאים לכך, מציע לך לקרוא אותו שוב.

אתה כל הזמן חוזר על הגדרות סעיף 1 ומפספס את העובדה שהתשובה נעוצה בסעיף 2.

תקנות התעבורה אוסרות תשלום עבור נסיעה, לא אוסרות חלוקת נסיעות כפי שהיא לא אוסרת על שומאכר להתחלק עם חבריו בכך שהשבוע הוא לוקח אותם ובשבוע הבא חבר אחר לוקח אותם בסבב.

נכון, אלא שמערכת המשפט הגדירה מתי מדובר בהסעה בתשלום או כהגדרתה 'הסעה בשכר' (שני התנאים המצטברים) ולפיה שומאכר בהחלט יכול לגבות מחבריו תשלום עבור עלויות הנסיעה למקום הבילוי.

יש תשובות רק שאתם היקרים מסרבים להבין שנהג ב-Uber דומה יותר מבחינת החוק לתושב אחת הפזורות בדרום שמסיע את שכניו בתשלום לבאר שבע בטרנספורטר אזרחית.

נדמה לכם שאפשר לתחום זאת לנסיעות לעבודה וחזרה (בולשיט) או שאפשר להגדיר את זה כלא עסק, או שזה כן עסק אבל יש חופש העיסוק, או שבאופן קבוע זה זהה לבאופן מזדמן.

אנחנו את התשובות שלנו קיבלנו והן די ברורות, פס"ד שסויוויק 08 הביא פרט את הקריטריונים, מתי מדובר בהסעה בשכר ומתי לא.

אובר לא צריכה לתחום את הנסיעות לעבודה וחזרה, זה תפקיד הרשויות האוכפות את החוק ובעיקר תפקידן של חברות הביטוח, ואני מקווה שבשלב זה כבר הבנת שהביטוח זו הסוגיה הכי חשובה בכל נושא ההסעות המשותפות. (בתחילת הפוסט דרגת את נושא הביטוח בעדיפות אחרונה משום מה).

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

NATCO , הרגת אותי מצחוק, תגובה משעשעת ומבריקה, למרות שלעצם העניין אני חולק עליך.

אגב, את הקישור לא הצלחתי לפתוח, מיהו האדם שנשבעת שאתה לא עוקב אחריו ? (אל תספר לאף אחד, אין לי פייסבוק)

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ח"כ משה פייגלין, זה שמנסה לעקוף את ביבי מימין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנו חיים במדינה שחצי ממנה 'עצמאים', נותני שרותים, קבלנים הפכו את דווח המס לבדיחה, ואילו השכירים משלמים מס עד לפרור או להנחה שהם קיבלו להצגת חנוכה (כמדומני אתה התרעמת בפוסט אחר על העלאת שווי הרכב).

לידיעתך, נהגי מוניות לא משלמים כמעט מס ומעלימים יותר מחצי מההכנסות שלהם. אני יכול לתת לך מספר שיטות פשוטות איך הם עושים זאת מבלי שלמס הכנסה יהיה סיכוי קל שבקלים לעלות עליהם. נדרש למדינה פקידי מס חזקים יותר, נשכנים הרבה יותר.

מרמור של שכיר שלא מבין מה זה להיות עצמאי.

אין בין האמירה הזו שלך ובין המציאות ולו קשר קלוש ביותר!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה,יש ענפים שבהם מסתובב הרבה כסף בלתי מדווח. יש סיבות טובות לחשוד בכך שנהיגת מוניות תופסת מקום של כבוד בין ענפים אלה.

נסעתי פעם במונית עם איזה קולגה, שכנראה שיש לה חוש צדק נכבד. אילצה את הנהג להפיק חשבונית על הסכום המופרז שדרש לאחר נסיעה ללא מונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש כסף שחור בכל תחום, להתבכיין על "העצמאים מנקנקים את המדינה, אנחנו השכירים נושאים בעול" זה שטות!

פורסם (נערך)
מרמור של שכיר שלא מבין מה זה להיות עצמאי.

אין בין האמירה הזו שלך ובין המציאות ולו קשר קלוש ביותר!!!

חבל לבזבז אנרגיה על אדם שחי מסטיגמות וסטריאוטיפים . אם הוא היה יודע שמס הכנסה עושה חישוב של 3 ש"ח לקילומטר ,כשלא מעניין אותם אם הסתובבת ריק או חזרת ריק בקילומטראז' ,הוא לא היה כותב את מה שכתב .

למונה יש "מפתח" שרושם את כל נתוני הנהג והרכב ובהם קילומטראז' ,אם נהג מפגר ינתק את המונה ,לא תהיה התאמה בין מד האוץ למונה .

יכולתי להסביר כאן הרבה דברים ,אבל עייפתי להילחם באנשים שכותבים דברים שאין להם מושג בהם.

כמובן שיש נהגים שמעלימים כמו בכל מקצוע , אבל בכמות המוניות שמסתובבות בכבישים מדובר בזוטות ,לצורך הישרדות.

הכותב אליו הגבת , לא יודע מה זה להיות עצמאי ולהגיש דו"ח שנתי שבכל זמן נתון יש לרשות היתר להיכנס ולחקור על כל הכנסותיך ורכישותיך.

עוד לא ראיתי נהג מליונר ,כן ראיתי נהגים שעובדים 30 שנים בתחום שהשכילו לרכוש מספר יחידות של זכות ציבורית מעבודה של 14 שעות בממוצע , בשבתות , חגים , בלילות עם נרקומנים ופרוצות ,כשהייתה בשנים ההן יותר עבודה ומחירי אחזקת מונית היו שפויים יותר.

היום ,כל אדם שלא מוצא עבודה מפאת גילו ,עולה על מונית.

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם (נערך)

חברים, אין לי טיפה מרמור על נהגי המוניות, אני מדבר מיידע אישי שכמעט כל נותני השרותים מעלימים הכנסות ומעמיסים הוצאות: נהגי מוניות, שליחים, אינסטלטורים, טכנאים, מורים פרטיים, מעסות, צבעים, מספיק ? אני אישית הכנתי דוחות שנתיים ואני יודע בדיוק איך הם מעלימים הכנסות.

לכל אלה שהתרגזו, תגידו לי עם יד על הלב שאתם לא מעלימים הכנסות, שאתם כל הזמן מוציאים קבלות, שאתם לא דוחפים לרו"ח הוצאות שלא קשורות.

ואם אתה עובד 14 שעות אז מותר לך לא לדווח ? ולמה שכיר שעובד 14 שעות קורעים אותו בחיוב המס ?

אני בהחלט טוען שהשכירים משלמים מס על כל פיפס, בכלל לא שואלים אותם, זה כבר יורד בתלוש השכר, על החזר נסיעה לעבודה משלמים מס, על כרטיס להצגה בחנוכה משלמים מס, אם אתה עושה שעות נוספות אז קורעים אותך.

אם כולם היו משלמים מס היה בהחלט ניתן להוריד את מדרגות המס לכולם. נטל המס במדינה מקפח את השכירים וזאת עובדה.

אז מי כאן חי בסטיגמות ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

וכשאתה לוקח דמי אבטלה, מה העצמאי לוקח?

וכשאתה לוקח יום חופשה בתשלום מה העצמאי לוקח?

וכשאתה לוקח יום מחלה בתשלום מה העצמאי לוקח?

דמי הבראה?

זכויות שמעוגנות לך בחוק ומעניקות לך מאות אלפי שקלים, לי כעצמאי אין שום זכות לקבל אותן בשום צורה או אופן.

פקיד הביטוח הלאומי (שאני משלם כעצמי הרבה, אבל הרבה יותר ממך) פשוט יתגלגל מצחוק ויזרוק אותי מהבנין.

אז מי המקופח?

אתה משלם מס אבל מקבל תמורה, אני משלם הרבה יותר ובמקסימום מקבל זימון לפקיד שומה.

• תוכן חדש...